Orijinalini görmek için tıklayınız : aydın ( DİDİM Lİ ) MURAT BEY
Mustafa ÇİL
04.Ağustos.2009, 10:05
GARDAŞLAR KUSURA BAKMAYIN AMA BAŞKA ÇAREM KALMADI ARTIK...
GECEN SENE DENZİZLİDEN TESLİM ETTİĞİM VE BU SENE İZZET GARDAŞA KÖPEĞİ TESLİM ETMEYE GİTTİĞİMDE
YİNE AYNI ŞAHSA İKİNCİ KÖPEĞİ GÖTÜRDÜM...SEBEBİ İSE,İLK KÖPEK YAVRU İDİ VE BANA ÇOK AZ BİR ÜCRET ÖDEMİŞ SONRADA BİR KAZA ESNASINDA KÖPEĞİ KAYBETMİŞTİ.KÖPEĞİ KAYBETMESİ ÜZERİNE BEN HERZAMANKİ GBİ ÜZERİME DÜŞENİ YAPTIM VE BİR KÖPEK DAHA GÖNDERDİM..TUFAN TİRELİ GARDAŞIM İLE KÖPEĞİ ONA TESLİM ETTİRDİM.....
AYDIN DİDİMDEN, BU SATIRLARI OKUYAN VEYA ORAYA YAKIN BİR ÇEVREDEN BU YAZILANLARI OKUYAN OLURSA SANAİİ DE OTO BOYACILIK YAPAN BU MURAT BEY E KÜÇÜK BİR HABER VERSİN...VERSİNKİ,, BANA 1 YILLIK OLAN
1500 TL BORCUNU ÖDESİN..... KUSURA BAKMAYIN AMA BUNDAN SONRA BU ŞEKİLDE DAVRANMAK ZORUNDA KALACAĞIM ANLAŞILAN....YÖNETİME DE ŞİMDİDEN SESLENİYORUM,,,,LÜTFEN APARTOPAR KALDIRMAYIN BU YAZIMI
PATLADIM ARTIKKKKKK
MURAT BEY LÜTFEN BANA OLAN BORCUNUZU ÖDEYİNİZ......
MUSTAFA KARDEŞİM BUNA BENZER SAYISIZCA OLAYA MARUZ KALDIĞINI SÖYLEMİŞTİN. ÇOK İYİ NİYETLİSİN ÖYLEDE OLMAK GEREK AMA MAĞLESEF ART NİYETLİ İNSANLAR ÇIKIYOR VE BİR ÇUVAL İNCİRİ BERBAT EDİYORLAR. ARKADAŞLAR HERKEZ BORCUNA SAĞIK OLSUN LÜTFEN ...
Mustafa ÇİL
04.Ağustos.2009, 13:11
bu tür olaylar av camiasına yara vermekden başka bir işe yaramıyor malesef
Tamer Kuvvet
04.Ağustos.2009, 13:50
Mustafa abim sonuna kadar haklısın,hakkınsa alacaksın bende bir abiye güvercin sattım 1200 tl alacağım vardı adam 8 ayda zar zor verdi oda biz peşinden koştukta öle bundan sonra ben şöyle diyorum para bir yere mal bir yere(para peşin kırmızı peşin) malesef insanların bazıları bundan anlıyor.(Dürüst,sözünün eri abilerim hariç)
Mustafa ÇİL
04.Ağustos.2009, 14:08
elbetdeki tamerim bizim sözümüz meclisden dışarı
ama bundan sonra aynen dediğin gibi gardaşım
işin garaibi telefonlaraıma bile bakmıyolar anlamadığım bu
insanlar maddi anlamda sıkışabilirler,ama bunu anlatmak okadar zor birşey değil
neticede bende insanım ve benim çiftliklerime gelenler ne demek istediğimi az çok anlaralar...
çektiğimiz o kahrı ve çileyi görüyolar...neyse gardaşım bundan sonra ayıp da deseler bu şekilde davranacağım....
çetin ekren
04.Ağustos.2009, 14:42
işin aslıda bence öyle olmalı zaten gardaşım...Al gülüm ver gülüm...ben hala sana karşı utanç duymaktayım..hatırlarsan Erzurum'dan biri köpek alıcaktı bende yabancıdan almasın diye sana yönlendirmeye çalışmıştım...o insana güvenerek birde pazarlık etmeye kalktım,sonrada vazgeçti almaktan...sonradan ne kadar pişman oldum anlatamam ben nasıl böyle birşey yaptım diye...ama o kadar kesin konuşuyorduki ben tamam dedim bu adam kesin alacak diye...
Allahtan yine böyle bir olay başıma gelmedi yoksa utancımdan yerin dibine girerdim inan...
imported_avkolik
04.Ağustos.2009, 14:47
Gerçekten vahim bir durum...Konuyu kaldırmıyoruz ustam rahat ol..Burda bir hakaret veya aşağılama yok aksine mağduriyetini dile getirmişsin...
Mustafa ÇİL
04.Ağustos.2009, 15:01
sağolun dostlar
Mehmet Ardilli
04.Ağustos.2009, 16:28
Gerçekten vahim bir durum...Konuyu kaldırmıyoruz ustam rahat ol..Burda bir hakaret veya aşağılama yok aksine mağduriyetini dile getirmişsin...
Sayın Murat bey kardeşim.http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/68.gif Avcılık örf adet ve geleneklerimize aykırı bir davranış içersine girmemelisiniz. Para önemli değil, itibar herşeyin önünde gelir. Söz namustur bu camiada değerli kardeşim, lütfen bu konuya derhal bir çözüm getirin.
Mustafa ÇİL
04.Ağustos.2009, 16:51
abi benimki itimat tı,,murat bey ve onun gibilerin
İTİBARI önemsediğini zannetmiyorum
ali kaya
04.Ağustos.2009, 17:13
yine bir iyi niyetin suistimaL ediLdiğine şahit oLuyoruz maLesef.
mustafa abiyi gerçekten gereğini ve üstüne düşeni yapan bir insan oLarak tanıdım ben..
ama herkes üzerine düşeni yapmıyor.. :(
yucelmert
04.Ağustos.2009, 17:25
http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/14.gif
Sebahattin AVCI
04.Ağustos.2009, 18:57
Ben sana bir çok kez defalarca bu sözümü söylemiştim
acıma acıncak hale düşersin
murattan parayı alamıyorsan köpeği alma eyleminde bulunmaktan başka çare kalmayacak
Halil KÜÇÜK
04.Ağustos.2009, 18:58
Mustafa kardeşim bu yazı karşısında utandım mahçup oldum ne diyeyim sana haklısın
senden üç yıl önce aldığım çatalburun köpek bedeli olan onbirlira onkuruşu bu gün PTT havalesi ile adına gönderdim
elimde ve avucumda olmayan nedenlerden , dolayı üç yıldır sana paranı veremedim. seni üzdüğüm ve kırdığım için özür dilerim:) bu açmış olduğun konu vesilesiyle, ismi geçen Murat arkadaşımız gibi diğer köpek verdiğin, ve parasını alamadığın avcı ve dostlarından da , benim gibi hassasiyetli davranıp sana olan borçlarını ödemeye başlayacaklarından hiç kaygım yok.Benim ilk olmam vesilesi,sana olan borçlarınıda ödemeye başlarlar diye düşünüyorum
Sevgi ve Saygılar
Mustafa ÇİL
04.Ağustos.2009, 19:45
halil abai çatal burun olayını karıştırmayalıam lütfen
MEHMET ARDİLLİ ABİM
VALLA FAİLİ MECHUL CİNAYET VAR GİBİ İŞİN PEŞİNE DÜŞMÜŞ DURUMDA
GNDERDİĞİNİ ALDIM KABUL ETTİM TEŞEKKÜR EDERİM ABİ
Mehmet Ardilli
04.Ağustos.2009, 20:31
halil abai çatal burun olayını karıştırmayalıam lütfen
MEHMET ARDİLLİ ABİM
VALLA FAİLİ MECHUL CİNAYET VAR GİBİ İŞİN PEŞİNE DÜŞMÜŞ DURUMDA
GNDERDİĞİNİ ALDIM KABUL ETTİM TEŞEKKÜR EDERİM ABİ
Çok yakında bu olayıda aydınlatacağız Mustafam meraklanma, ben senin günahsız olduğuna inanıyom. http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/undecided.gif
hakan elibol
04.Ağustos.2009, 21:53
bu tür olaylar av camiasına yara vermekden başka bir işe yaramıyor malesef
Sebahattin AVCI
05.Ağustos.2009, 00:52
Mehmet abi sonunda şükür babayı bulduk sahipsiz kalmayacak ..............
İbrahim ÖZEL
05.Ağustos.2009, 07:39
Mustafa hocam. Bende 1 köpek vardı doğurdu 11 etti. Kafayı yiyorum onlara bakacam diye. Sense çiftlik sahibi emektar insansın. O köpeklere verdiğin emeği düşünmek bile istemiyorum.Konunda sonuna kadar haklısın hocam. Birde verdiğin yavru kaza geçirdi diye 2 ncisini vermişssin. Bunada tek kelimeyle emeğe ve saygıya su istimal derler abi. Kardeşiminde dediği gibi emeğinin ve iyiliğinin karşılığı olan paranı alamıyosan köpeğini geri almalısın bence...
Mesut BÜLBÜL
05.Ağustos.2009, 08:43
selam kardeşim sitemin de haklısın sanırım bende şahitim olaya ilk vermek icin sana yakınmı diye sormuştun bende 65 km dedim sana aramız otobüsle salayım demiştin hemde ikincisine de vermişsin diyecek söz bile yok derim inşallah yazar derim ama
budurum karşısında insanların duyarsız kalması hicte hoş diyil bencede haklısın selamlar kardeşim
ALPEREN
05.Ağustos.2009, 18:55
MUSTAFA KARDEŞİM,
ALLAH SANA KOLAYLIK VE SABIR VERSİN.
BENİM ELİMDEN GELEN BU.
SELAMLAR, SAYGILAR...
kocaer
06.Ağustos.2009, 00:02
mustafa ağam kafanı takma bunları o parasını vermez ama o köpekde ona yarr olmass beddua etmekdense allaha bırakmak daha iyi :)
İBRAHİM AKKAYA
06.Ağustos.2009, 06:01
Sayın Cil kardeşim ramazan geliyor yetiştirdiğin köpeklerin zekatı olsun.
Adamın niyeti iyi olsa bu durumlara getirmez.Ama bu işler insanı yaptığı işten soğutuyor.
Ufak bir köpeğin nasıl yetiştiğini yetiştirene sormak lazım. Camida azda olsa böyle kişiler var.Bir nusubet bin nasihat iyidir.Çanın sağ olsun yine sende görür.
Recep DÖNMEZ
06.Ağustos.2009, 06:17
Mustafa Ustam! Ne diyelim,ne söyleyelim bu insanlara.....
Sen bir yavru köpek alacaksın,bu yavrunun başına bir iş
gelecek,ilk yavruyu sana veren o değerli insan insanlığı
gereği sana ikinci bir yavru daha verecek ve sen de bu
insana borcunu ödemeyeceksin....
Olmaz Abi böyle birşey....
İnsanlar borçlarını ödemeye alışık olmalılar,bazı insanlar
borçlarını ödeyene kadar uyku uyuyamazlar,alacaklı kişiyi
gördüklerinde utanır sıkılırlar,hatta ellerine imkan geçtiğinde
borcun gününe zaman olsa bile borçlarını ödeyip bir an önce
bu sıkıntıdan kurtulmak isterler.Bazı insanlar ise borçlanmayı,
borçlarını ödememeyi alışkanlık haline getirirler.Onlar için
borcun vakti geçmiş,alacaklının da ona göre bir hesabı kitabı
vardır gibi durumlar hiç önemli değildir.Onlar pişkin pişkin yine
insanlar arasında gezmeye devam ederler.....
Hele hele av köpeği yavrusu alıp bunun parasını ödememek
ne avcılığa,ne insanlığa nede......
Bir söz vardır hepiniz bilirsiniz;
"Zevkin Veresiyesi Olmaz!" diye....
Bu konuda bence bu söze çok uygun geliyor....
Tavsiyem seninde köpek alışverişlerinde bu sözü
prensip haline getirmen......
Çil Ustam! kendimize göre yazıp çiziyoruz,kusura bakmayın,
yukarıda bahsettiğimiz insan tipleri bu bizim yazdıklarımızı
okuyunca gülüp geçecektir onu da biliyorum.
Bu tür olaylar ne ilk nede son olacaktır,onuda çok iyi biliyorum,
Ama temennimiz bu tür olayların birdaha olmaması....
Selam ve saygılar sunuyorum.......
Sayın Çil allah sana sabırlar versin!
borcu olan arkadaşta inşallah en kısa zamanda sana dönerde bu iş tatlıya bağlanır!
Avcılık sözünün eri insallarla yapıldığında güzeldir!
Mustafa ÇİL
06.Ağustos.2009, 13:21
sevgili dostlar inanın tek zoruma giden şey senelerce bu camiaya ürettiklerimle yetiştirdiklerimle hizmet etmeye çalıştım..
çıkıyodu bazen bu tür insanalar
fakat KERİZ ENAYİ yerine konulmakdan hiç ama ahiç hoşlanmam
saymaya kalksam isimler yetişmez bu sayfalara neyse bakalım inşallah birileri bu vatandaşaın kulağına bişeyler fısıldar da diğerlerine de isim isim saymaya gerek akalmaz
çetin ekren
06.Ağustos.2009, 13:52
usta babayı buldunuzmu?
Mustafa ÇİL
06.Ağustos.2009, 14:43
çetin babayı ardilli abime sor sana kesin cevap verecektir
Mehmet Ardilli
06.Ağustos.2009, 14:58
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
ALPEREN
06.Ağustos.2009, 19:10
İYİLER AYAĞA KALKMADIKÇA KÖTÜLER DİZ ÇÖKMEZ.
BİLMİYORUM KONUYLA NE KADAR ALAKALI.
SELAMLAR...
MEHMET BEY BAŞINIZDAKİ DRAMDAN BAŞTAN BERİ BİLGİM VAR ALTAN TAKKİKAT YAPIYORUM AMA MAĞLESEF SANIK SAYISI BİRDEN FAZLA BUDA OLAYIN SONUÇLANMASINI GECİKTİRİYOR MERAK ETME BABA BULUNACAKhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/Other/16.gif
MUSTAFACIM SENİN KONUNUN İÇİNDE OLDUĞU İÇİN YAZDIM MAKSADIM KONUNU SULANDIRMAK YADA CİDDİYETİNİ HAFİFLETMEK DEĞİL KUSURUMA BAKMA NE OLUR http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/Other/16.gif
BU KONUYU BÜYÜK HARFLERLE YAZMA GEREĞİ DUYDUM.. BU KONUYU BAŞTAN BERİ İÇİNDE VE ÖZÜNDE OLAN BİRİYİM.. MURAT İSİMLİ KİŞİYİ BU POİNTERİ 19-04-2009 PAZAR GÜNÜ AYDIN/ UMURLU'DA BEN TESLİM ETTİM..SAYIN MUSTAFA ÇİL İN ADINA KÖPEĞİ MUSTAFA ÇİL BANA DENİZLİDE TESLİM ETTİ.. VERİRKEN BU OLAY BAŞINA GELECEĞİNİ BİLİYODU.. BEN ORDA DEDİMKİ SN MUSTAFA ÇİL E ABİ YOLLAMA İSTERSEN BUNUN PARASINIDA ÖDEMEZ BU DEDİM.. BANA DEDİKİ TUFAN GARDAŞIM BEN SON Bİ KEZ DAHA İNSANLIĞIMI YAPAYIM DA.. ÖDEMEZSE ALLAH BİLİR DEDİ. SAYIN MUSTAFA ÇİL BU KONUDA % 100 HAKLI DIR.. BU CAMİADA KİMSEYE BU YAPILMAZ HELE SAYIN MUSTAFA ÇİL E ASLA YAPILMAZ. KARŞILIĞI BU OLMAMALI.. KINIYORUM SADECE.. SAYGILAR
Mustafa ÇİL
18.Ağustos.2009, 17:56
BEN SENİ UNUTMADIM DİDİMLİ MURAT
AMA SEN BU CAMİAYA YAKIŞACAK BİRİ DEĞİLSİN
Sebahattin AVCI
18.Ağustos.2009, 23:10
Çetin ustam Mehmet abiye sordunmu baba kimmiş?
Çil usta bu murat kayıp murat unutmaktan başka çare yok hiç takma kafana sen böyle davrandığın sürece daha çok muratlar gelir geçer
keşke o zaman fotoğrafı çekilebilseydi.o zaman bu şahsın sıfatını görmüş olurduk.herkes tanımış olurdu.
ustam bırakma peşini.zaten böyle böyle bu hale geliyoruz.benimde alacaklarım var ben avukata verdim.seninde böyle bir imkanın varsa yap derim.
çetin ekren
19.Ağustos.2009, 09:52
yokmu bir haber hala...
HABER OLURMU KARDEŞİM.. SAYIN MUSTAFA ÇİL YERDEN GÖĞE KADAR HAKLI.. HABER MABER OLMAZ BU İŞTE.. MUSTAFA ÇİL 2 KÖPEK VERMİŞ BU MURAT A.. AVDAN GELİRKEN KAZA YAPMIŞ TAKLA ATMIŞ.. KÖPEKLER ORDA ÖLMÜŞ..KÖPEKSİZ KALMIŞ ÇİL USTAYA DERDİNİ ANLATMIŞ KAZA YAPTIM FALAN FİLAN.. PARASINI ALMADAN 3. KÖPEĞİ BENLE YOLLADI, ODA YOK :)) ÇİL USTAMIN YERİNE OLSAM.. ÖNCEKİ KÖPEKLERDEN ALACAĞI VARMIŞ.. ONU SİLERİM.. SON YOLLADIĞIM POİNTERİ ALIRIM GERİ..SEN SAĞ BEN SELAMET, ALLAHA EMANET OL MURAT KARDEŞ DERİM.. ÇİL USTA YI BİR İKİ KÖPEK YIKMAZ.. ZAMANI GELDİMİ ÇOK 1-2 KÖPEK HEDİYE VERMİŞ BİRİSİ.. BU TÜR OLAYLAR MAĞDUR ÜZÜCÜ SIKINTI İÇEREN KİŞİLER BENİM YAZIMA KONUMA YAZMASIN ARKADAŞ.. ARKADAŞINDA OLMASIN DOSTUMDA.. BU TÜR İNSAN HER ZAMAN SIKINTI VERİR.. HER YİĞİDİN BORCU VARDIR..YOL YÜRÜMEKLE, BORÇ ÖDEMEKLE BİTER.. YOKSA İZA EDERSİN KARŞINDAKİDE İDARE EDER.. BENİM TİCARET HAYATIM BUDUR 29 YAŞINDAYIM SENET ÇEK BİLMEM BEN. SÖZ NEYSE ODUR... AV İŞİ ZEVK İŞİ PARA İŞİ.. MADDİYAT İÇEREN Bİ HOBİDİR..! SAYGILARIMLA
Mustafa ÇİL
19.Ağustos.2009, 22:21
BU ADAMI DİDİMLİ OTO BOAYACI DİYEREK HAFIZALARA KAZIYINIZ YETER
Mustafa ÇİL
20.Ağustos.2009, 11:09
Mehmet Ardilli
20.Ağustos.2009, 11:18
MEHMET BEY BAŞINIZDAKİ DRAMDAN BAŞTAN BERİ BİLGİM VAR ALTAN TAKKİKAT YAPIYORUM AMA MAĞLESEF SANIK SAYISI BİRDEN FAZLA BUDA OLAYIN SONUÇLANMASINI GECİKTİRİYOR MERAK ETME BABA BULUNACAKhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/Other/16.gif
MUSTAFACIM SENİN KONUNUN İÇİNDE OLDUĞU İÇİN YAZDIM MAKSADIM KONUNU SULANDIRMAK YADA CİDDİYETİNİ HAFİFLETMEK DEĞİL KUSURUMA BAKMA NE OLUR http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/Other/16.gif
İyiki hatırlattın Ramazan biz seni nasıl unuttuk yauw...http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/huh.gif
çetin ekren
20.Ağustos.2009, 11:33
sebo kimse babalığı kabul etmiyor...
Mustafa ÇİL
25.Ağustos.2009, 16:31
didimli murat oto boyacı aman ha dikkat bu vatandaşa
mehmet KISALAR
25.Ağustos.2009, 17:31
http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/37.gif üzgünüm mustafa abi
öldümü acaba günağını almayalım adamın olura.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.