PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MİSAFİR DAĞI

Mehmet Ardilli
04.Ağustos.2009, 20:06
Avkolik dostlarım misafir dağı size göre nedemek bu konu hakkındaki yorumlarınızı ve yaşadığınız olayları bu başlık altında yazarsanız ilginç bir muhabbet olacağını düşünüyorum. Hürmet ve selamlar.

Yusuf
04.Ağustos.2009, 20:22
En-verimsiz-yer-demektir-avlak-olarak
O-bölgeyi-tanıyanlar-bölgeyi-tanımayanları-oraya-gönderir
ve-eli-boş-dönerler
Bu-kendi-aralarında-kullandıkları-tabirdir-anlaşılmasın-diye
Mesela-şöyle-derler
--Mehmet-abilerimizi-bizim-misafir-dağının-en-güzel-yerine-oturtda-gel
Abilerde-gider-3-saat-oturup-eli-boş-döner.
Şu-ana-kadar-misafir-dağına-ne-birini-gönderdim-nede-gönderildim
Misafir-benim-için-çok-önemlidir-avda-misafirim-varsa-çoğu-zaman-yanıma-tüfek-almam
çantacılık-yaparım

Mehmet Ardilli
04.Ağustos.2009, 20:36
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif Yusuf'cum bu ince düşünceli yorumun için teşekkürler, fakat nasip olurda bir gün birlikte avlanırsak tüfeksiz gelme, oda bize zevk vermez, sen al tüfeğini hem av arkadaşlığı edelim, hem silah arkadaşlığı nedersin.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/wink.gif

Yusuf
04.Ağustos.2009, 20:57
İnşaallah-Mehmet-Abi

kapadokyali_1981
04.Ağustos.2009, 21:01
Misafir-benim-için-çok-önemlidir-avda-misafirim-varsa-çoğu-zaman-yanıma-tüfek-almam
çantacılık-yaparım!!!!! http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

Zamanın birinde 250 km gidip ev sahibi arkadaşlar takır takır ördek vururken tek tüfek atmadan dönmüştüm. Dahasıda var arkadaşlar bize haber vermeden kalkıp avlak değiştirmişler saolsunlar. Ben memlekete gelince telefon açıyolar siz orda dursaydınız keşke acayip kuş gelirdi oraya diye. Eğer derdimiz et olsaydı zaten onca yolu tepmezdik madem ikram etmeyi misafir ağırlamayı bilmiyosun DAVET edip hokkabazlık etmeyeceksin arkadaş. Tabi herkes yaptığıyla kalır!!!!

Mehmet Ardilli
04.Ağustos.2009, 21:08
Ömer bende bunları konuşalım istemiştim eyvallah kardeşim. Bakalım başka neler olmuş bu misafir dağlarında hadi dostlar döktürün bakalım:)

04.Ağustos.2009, 21:13
Misafirin yorulmadan yürüyebileceği fazla efor harcamadan (Av Vurmadan) sağlam manzaralı bir yerde bol ağaç gölgesi varsa dere kenarı olan mangala muhabbete uygun yerdir.

Misafire ikram sonsuz olur o dağlarda av hariç :)

Mehmet Ardilli
04.Ağustos.2009, 21:19
Misafirin yorulmadan yürüyebileceği fazla efor harcamadan (Av Vurmadan) sağlam manzaralı bir yerde bol ağaç gölgesi varsa dere kenarı olan mangala muhabbete uygun yerdir.

Misafire ikram sonsuz olur o dağlarda av hariç :)

Av yok yanihttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/huh.gif Peki mangalda ne var? http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

04.Ağustos.2009, 21:22
Misafirine bağlı bence.

Sevmediğin biriyse Mangal olarak geçen avdan kalan Keklik, tavşan falan olabilir.

Adam amma bozulur ha. http://www.avkolik.net/forum/avkolik-cafe/misafir-dagi/.../richedit/smileys/YahooIM/21.gif

yucelmert
04.Ağustos.2009, 21:27
bencede abi ulaş haklı, mangal yakılacak manzarası olması şart :)

Allah nasip ederse eğer; şu kısacık ömrümde daha çok şey göreceğime ve çok av yapacağıma inanıyorum, şimdiye kadar misafir dağına götürülmedim, götürmemde, ama belli olmaz insan oğlu çiğ süt emmiştir, bir çiğlikle karşılaşırsak anlatırım be abi.
Olayın aslında inceliklerine girildiğinde bunu şahsın kendisinin hakettiğini düşünüyorum, çünkü misafir edenle arkadaşlık etmesen böyle çirkin bir olayla karşılaşmazsın. (Eğerki et için gidiyorsan bu olayı kayıp olarak değerlendirirsin.)
yok hayır benim amacım sohbet diyorsanda zaten aynı havayı solumakla birçok şeyide paylaşmış oldun, varsın olsun 2 tüfekte atmamış ol. selamlar.

(aslında olaya bu yönündende bakmak lazım mehmet abi (ardilli) acaba biz hakettikmi? yoksa bir haksızlığamı uğradık.?)

İbrahim ÖZEL
05.Ağustos.2009, 07:52
Geçen sene bileciğe kekliğe gittim açılışta. Tanıdığım arkadaşım gruplar dağıldığı halde bizi bir türlü kaldırmıyordu kahvenin bahçasinden. Bende durumu anlamadığımdan pot kırmamak adına ses çıkarmamıştım. Av yerine en yakından ben gelmiştim (Bursa) Herkes ayrıldıktan sonra bana onlar misafir dağına gönderildi abi biz şimdi avı kıracağımız yere gideceğiz dediğinde şok olmuştum. Sanki bana yapılan iyilik dışarıdan gelen diğer avcılara yapılan bi saygısızlık gibi değerlendirmiştim o an. Daha sonra aileme çaktırmadan telefon ederek çocuk hastalandı acil dön dedittirdim. Ordan Eskişehir'e başka bir avcı arkadaşımın yanına gittik. Fazla bir av vuramasakta vurduklarımız 2 gün güvece yetti. Bilmiyorum bana yapılan kıyağa benim tepkim onları kırmadanda olsa ne kadar doğru olduğuna sizler karar verin. Bu arada ordan Eskişehir'e gittiğimi öğrenmiş arkadaşım ve o gün bu gün beni aramıyor.

Mesut BÜLBÜL
05.Ağustos.2009, 09:39
BUNA NE DEMELİ CEVAP BEKLERİM HA BENİM BAŞIMA GELEN DE BU
bir akşam ava hazırlandım eve geldim saat 12,30bir araba geldi mesut yarın biz 2 kişiyiz bizede ava götür senin gitiğin arkadaşlar anlatı bi2 kişi sabah kekliğe geleceğiz dediler eeeee ne diyelim daha önce 1 kişisini götürdüm 2 sefer 2kişi geldiler tamam dedim sabah oldugeldiler kac kişi olsa beklersiniz 4 kişi kartal taksiyle geldiler EEE neyapalım hata benim heralde kıramamışlar bune işte malesef cık cık cıkdık asfalta cıktık 2 kişide orada bekliyor indirmişler de gelmişler bunlarda bizim arkadaşlarımız dediler EEE oldu 6 kişi bide ben 7 kişi hadi bakalım ava gidiyoruz nereye götürmeli arkadaşlarımızı acaba
gelde götürme müsafir dağına zaten 10kadar keklik varsa oralarda yandı zalimler
bana söz verir iken dedim arkadaşım keklik yok orada 5/6 tane gibi dedim tamam olsun dediler sabahleyin 6 kişi geldiler böyle avcılık olmaz
demem oki bazen de müsafir dağına böyle olursa yapmakta gerekir diye düşünüyorum YAPTMDA şaka diyil gercek bir olay bu
mantıklı bir yaklaşıma asla yanlışım olmaz avcılık 2 veya 3 kişiye gecmemelidir selamlar sayğılar diyorum yorumunuzada beklerim

İBRAHİM AKKAYA
05.Ağustos.2009, 10:41
Mesut bey enseye göre baş keleye göre traş.Orda haklısın ama davet edipde bedava gezdirenlerde insanlıktan nasibini almayanlardır.Allaha şükür bugüne kadar hiç öyle olay yaşamadım.
Hep derim namımızın büyüklüğü dostlarımızın şanındandır.Bakamayacağım avcıyı arkadaşı davet etmem.Ben çok davetlere gittim en güzel yere beni bıraktılar vurmuşum vurmamışım önemli değil.İnsanlık önemli.
YAPAN KENDİNE YAPAR. ALLAH DOST GÖRÜNEN ART NİYETLİLERDEN KORUSUN. MİSAFİRİ MİSAFİR GİBİ AĞIRLAYANLARLA ALLAH KARŞILAŞTIRSIN

05.Ağustos.2009, 10:54
Mesut bey enseye göre baş keleye göre traş.Orda haklısın ama davet edipde bedava gezdirenlerde insanlıktan nasibini almayanlardır.Allaha şükür bugüne kadar hiç öyle olay yaşamadım.
Hep derim namımızın büyüklüğü dostlarımızın şanındandır.Bakamayacağım avcıyı arkadaşı davet etmem.Ben çok davetlere gittim en güzel yere beni bıraktılar vurmuşum vurmamışım önemli değil.İnsanlık önemli.
YAPAN KENDİNE YAPAR. ALLAH DOST GÖRÜNEN ART NİYETLİLERDEN KORUSUN. MİSAFİRİ MİSAFİR GİBİ AĞIRLAYANLARLA ALLAH KARŞILAŞTIRSIN

Düşüncelerimin özeti budur. Birini MİSAFİR DAĞINA götüren kişi zaten o kişiyi dostu misafiri olarak da görmüyordur.

"Namımızın büyüklüğü dostlarımızın şanındandır."

çetin ekren
05.Ağustos.2009, 11:17
misafir dağı,misafir avgahı....benim bakış açımdan bunun açıklaması iki çeşit ve açıklamalar birbirine tamamen zıt;
birincisi;bu kötü olanı tabi....aşağı yukarı her avcı tarafından bilinen,çok hırpalanan,avın avcıya rastlama olanağının çok düşük olduğu yer ve arazi şartları olarak avın olması muhtemel ancak çok avcı tarafından ziyaret edildiğinden bir iki tüfek atma şansı olan yer....ki bu tür yerlere genelde adınında konduğu gibi misafir avcıların genelde götürüldüğü,bir günlük av arkadaşlıklarının sonucunda,davet etti ava götürmedi denmemesi için el altında bulunan avgahlardır....
ikincisi;buda en güzel olanı nazarımca...bir arkadaşını veya bir avcı gurubu arkadaşını davet edersin ve o arkadaşların seninle birgün avlanmak ve dağda yaşayacağın o sohbetin tadına varmak için yaptığı km.önemli değil...bu arada...onu bildiğin en güzel avlanma sahasına götürüp orda hem havasından hem suyundan hem avından en önemliside ona orda ikram edeceğin sohbetinden tattıracağın senin için en özel olan avgahtır...
tabi misafirperverliğin gerektirdiği kurallar bunun yanında yenen mezesidir...onlarda katılırsa bu daha bir başka olur ve belkide o insanlar hayatları boyunca bir daha o bölgede avlanma şansını bulamayabilir ama onlara orda yapılan ikram ve misafirperverlik yıllar boyunca dostluk namına atılan en sağlam temel olacaktır....
benim görüşlerim bu yönde...saygılar sunarım herkese....

Recep DÖNMEZ
05.Ağustos.2009, 13:34
Evet Mehmet Abicim! bana göre ilginç,güzel ve de herkesin
değerli yorumlarını,anılarını alabileceğimiz hoş bir konu açmışsın....
Hemde son günlerde yorumların,ilanların hemen hemen hepsinin
belirli konu başlıklarına takılıp kaldığı şu günlerde.....
Bu nedenle sana ayrıca teşekkür ediyorum Abicim!
En azından bizleri avcılığın görselliği,köpekleri,fişekleri,
fişek markaları ,tüfekleri vb. yönlerinden ayrı olarak
anılarına,yaşanan tatlı olaylara,kısacası eski hatıralara
götürmüş oldun.....
"Misafir Dağı" ile ilgili değerli arkadaşlarımız,abilerimiz
ne güzel anılar,ne güzel yorumlar yapmışlar,inşallah
devamıda gelir.....
Ömer Bey'in,İbrahim Bey'in başına gelenler ne kadar
kötü ve yapılmaması gereken olaylar....Ama bunun yanında
Mesut Abinin yaptığıda bazen hak edenler için gerekmiyormu???
Çetin Kardeşimin,İbrahim Abinin,Ulaş Kardeşin,Yusuf Kardeşin
izah ettikleri gibi olmalı Misafir Dağı.....
Çünkü bizler misafirperver bir toplumun fertleriyiz....
Mademki birileri bize misafir o zaman baştacımızdır onlar.....
Bu konuyu kendimce şöyle bağlamak istiyorum;
Mesela yaşadığınız bir şehire başka bir şehirden size misafir
insanlar gelse,siz onları şehrinizin en güzel,en manzaralı,en temiz,
en hareketli,en görülmesi gereken yerlerine mi götürüp gezdirir,
en temiz,en seçkin mekanlarındamı yedirip içirirsiniz? yoksa şehrin en
ücra köşelerine,kuş uçmaz kervan geçmez yerlerine,en berbat mekanlarınamı
götürürsünüz?????
Bence cevap;
O kendisine misafir gelinen insanın ,karakterine,yaşam tarzına,ahlakına,
misafirperverliğine,kısacası insanlığına bağlı!!!!!!!!
Herkese Saygı ve Selamlarımı sunuyorum......

Mehmet Ardilli
05.Ağustos.2009, 15:00
Vay anam babam valla ben bu konudan çıkan örneklere bakınca bu konunun gerçekten tahminlerimin ötesinde dostluk ve arkadaşlıklar üzerinde kalıcı etkileri olabileceğini düşünüyorum. Bence bu konuyu gerçekten enine boyuna tartışmalı söylenmesi gereken ne varsa söylemeliyiz. Nedersiniz.

çetin ekren
05.Ağustos.2009, 15:29
Mehmet abicim açmış olduğun bu güzel konuda bir yorumum bulunmakta fakat...öyle hoş ve harika bir konu ve bir o kadarda yapılan yorumların mükemmelliği tekrar yazma ihtiyacı uyandırdı bende.....dedimya konu av ve avcılıkla ilgili olunca çenem ve parmaklarım düşüyor o an;...belki yazacaklarım konu dışıda olabilir ama artık katlanacaksın....
kendimi bildiğimden beri avcılık yaparım yani ne zaman başladığımı hatırlamıyorum hatırımda olan tek hatırası ilk silah kullandığım ilk fişeği babamın bir toprak yığınının üzerine diktiği boş bardağa atış yaptığımdır...
o gün bugündür yaptığım işten gurur duydum hakkını layıkıyla yapmaya çalıştım...ezbere iş görmedim bu işin örfü anenesi nedir büyüklerimden öğrenmeye,takıldığım yerleri kendi başıma çözme yoluna değilde onuda aynı usta abilerimden sorarak öğrenmeye çalıştım....
bizler osmanlı torunları olarak yetiştirilme tarzımızda herzaman misafirperverliği ön sırada tutan aileler tarafından yetiştirildik...gereğini yapmakta boynumuzun borcu...
ama ne varki konu av olunca bununda ayıptır söylemesi çok (........)liklerini gördük....insanoğlunun her zaman gözü açtır...buna herkes günlük yaşantısında ya kendisinde ya eşinden ya dostundan şahit olmuştur...ne yazıkki bunu av ve avcılığada yansıtan eşimiz dostumuz dediğimiz kişlerdende gördük,görmeyede devam edeceğiz...
avda çok egoist insanlarla karşılaşmadıkmı..defalarca...beni Erzurum'un tüm avgahlarını köy köy,ilçe ilçe bildiğim için arkadaş,dost olarak kullanmaya çalışanlar olmadımı...elbette oldu...ama hani bir laf vardır ya...bir kulağımın arkası kaldı...diye...aynen bu konuda da ben bu durumdayım...
Allaha şükürler olsun ama şuanda birinin yüzüne bakmam,bir çift laf etmem o kişinin bana ne olduğunu anlatmaya yetiyor artıyor bile...
malumun olduğu üzere ben bayilik yapıyorum...ve ister istemez tüm avcılarla olmasada yüzde sekseniyle diyaloğun vardır...buda seni ön plana çıkarıyor...ve her sektörden tanıdığın avcı insanlar oluyor...bulunduğu mevki ve makamı kullanarak senin yasak yerde yasak avı yapmaya bile davet edenler oluyor...
aslında onun bu makam ve mevkisini kullanmak istesen bir iki kez güzel av yaparsın....bunun adınıda varın siz koyun....bohçacımı dersiniz...hırsızlıkmı dersiniz bilmem...
bu aslında kendini o şahsa kullandırmaktan başka bişey değildir işin aslına bakarsan...o mevkiye bir kez seninle ava gelir, ikincisinde kendi gibi insanlarla sensiz oralarda avlanır...senin kerizliğinde senin yanına kar kalır...
ben ne anlatıyorum yaw böyle ne alakası var bu konuyla anlamadım ama gönderecem yinede içimden geldi kusura bakmasın kimse....

Mehmet Ardilli
05.Ağustos.2009, 15:36
Kardeşim benim...http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

yucelmert
05.Ağustos.2009, 16:23
mehmet abicim lütfen ilk sayfada sana bir sorum vardı. cevaplarsan sevinirim.
eywallah çetin abi, bu konuda çok haklısın, davet etmek yada davet etmemek işte bütün mesele bu :)
olayın etkenleride çok; herşey herkesle yapılmaz, herkesle içki içilmez, herkesle ava gidilmez, herkesle sohbet edilmez, vs.vs. diyoruz ama şurada sıcak sohbetini gördüğüm sizlerden bir tanesi Allah şahit aşağıda yazan telefonu arayıp "yücel kardeşim merhaba ben avkolikten .... abin" dediğinde olay bitmiştir.
Misafir ol gel bana, dostluğumu vereyim sana. bir dakka düşünmem; aynı şekilde sen düşünmezmisin abi,
o zaman suç kimde?

çetin ekren
05.Ağustos.2009, 16:28
haklısın yücel dediğim gibi avcılık yürekli adam işi,yüreği olmayan yapmasın avcılığı...avcılık kalleş adam işi değildir...bay,bayan fark etmez...

Mesut BÜLBÜL
05.Ağustos.2009, 17:05
arkadaşlar yorumlarınız icin teşekkür ederim sizlere benimkiler müsafir sayılmaz aynı ilcenin avcıları benide üzen bir akşam geldiler biz 2 bide sen3 kişi dediler rica ettiler kırılmasın lar dedim tamam dedim gece saat 12,30 da eve geldiler arabasıyla carşıdan sabah 6 kişi bide 4 kişiyide yola bırakmışlar gelmişler bende sandımki 4 köpek bağajda kartalın benim köpeğede koyduk yola cıkacak yere gelince ya kusura bakma bu arkadaşlara kıramadık sıkışalım diyince kendime gelemedim şok oldum ya bizim buralarda ormanlık camlık alanlarda fundalık alanlarda av yaparız 7 kişi ile domuz süreğimi yapacağız diye kahroldum üzüldüm içim icime yedim ya benim bildiğim söz birdir hem o dönemde kayın biladerin evinden ekmek alıp yinede üzüm bağımdan üzüm koparıp yedik yemek yok diyen arkadaşlar sonra cantalarından birer poşet yemek falanda cıktı sonradan aslında ben onları tanımam ama başıma gelen budur bu durumda ne yapılır birdaha tövbe dedim kafaya uygun olmayan kişiyle ava cıkmam dedim birdaha
bizdede müsafir baş tacıdır
yenmez yedirilir avlanmaz avlatılır bile bile de böyle bir hataya hic bir avcı da yapmaz bizimkilerin yatığına bakınca benim yaptığım hic bir şey diyil dir onların yaptığı karşısındaki kişiye sayğısızlık derim aynı bölgeye götürdüm ama camlık alana bıraktım avda olmadı ötümde olmadı idi o dönemde ama tavşan kucaklarından gecmişti vuramadılar bir tane keklik düşürmüş idim onada bulamamıştık hatta 21 yıl önce olmuş idi bu olayımızda ama halen de kabüllenmiş diyilim bugün bile olsa diyecekbir söz bile bulamadım
bu değerli yorumlarınıze teşekkür ederim selamlar sayğılar diyorum şimdilik

Mehmet Ardilli
05.Ağustos.2009, 17:16
mehmet abicim lütfen ilk sayfada sana bir sorum vardı. cevaplarsan sevinirim.
eywallah çetin abi, bu konuda çok haklısın, davet etmek yada davet etmemek işte bütün mesele bu :)
olayın etkenleride çok; herşey herkesle yapılmaz, herkesle içki içilmez, herkesle ava gidilmez, herkesle sohbet edilmez, vs.vs. diyoruz ama şurada sıcak sohbetini gördüğüm sizlerden bir tanesi Allah şahit aşağıda yazan telefonu arayıp "yücel kardeşim merhaba ben avkolikten .... abin" dediğinde olay bitmiştir.
Misafir ol gel bana, dostluğumu vereyim sana. bir dakka düşünmem; aynı şekilde sen düşünmezmisin abi,
o zaman suç kimde?

Aslan kardeşlerim benim.... Hepinizin yürekten samimi görüşleri olması bence en önemlisi.

bencede abi ulaş haklı, mangal yakılacak manzarası olması şart :)

Allah nasip ederse eğer; şu kısacık ömrümde daha çok şey göreceğime ve çok av yapacağıma inanıyorum, şimdiye kadar misafir dağına götürülmedim, götürmemde, ama belli olmaz insan oğlu çiğ süt emmiştir, bir çiğlikle karşılaşırsak anlatırım be abi.
Olayın aslında inceliklerine girildiğinde bunu şahsın kendisinin hakettiğini düşünüyorum, çünkü misafir edenle arkadaşlık etmesen böyle çirkin bir olayla karşılaşmazsın. (Eğerki et için gidiyorsan bu olayı kayıp olarak değerlendirirsin.)
yok hayır benim amacım sohbet diyorsanda zaten aynı havayı solumakla birçok şeyide paylaşmış oldun, varsın olsun 2 tüfekte atmamış ol. selamlar.

(aslında olaya bu yönündende bakmak lazım mehmet abi (ardilli) acaba biz hakettikmi? yoksa bir haksızlığamı uğradık.?)

Bu soru herkesin bir iç sorgulaması olmalı kısmında haklısın, ancak ben yazılarımda imla kurallarına, trafikte trafik kurallarına, kanun ve nizamlara, ahlaki ve vicdani kurallara uymayı kendine destur edinmiş biri olarak, önce kendime dürüst davranmayı ilke edindiğimden sevmediğim, beğenmediğim, dostluk kurmayacağım biriyle eğer düşmanım değilse arazide elimde silah ne karşı karşıya nede yan, yana gelmek istemem zaten. Hal böyle olunca misafir dağı benim için sadece bir itopya, ancak ihanet; her daim kibir, hasetlik, ve cahilliğin verdiği vesvesyle şeytanın insanlar üzerindeki en can alıcı yaptırımı. Ben iki keklik için dolaşan biri olarak tanındığım halde, yetiştirdiğim köpeğimin önünde bir av gününde üç arkadaşımın daha limitlere ulaşması bana yeterli hazzı fazlasıyla yaşatmakta iken davet edildiğim avlak için misafir dağı tanımlaması yapılıyorsa, kaybeden ve Haktan ümidini kesen elbette ben olmam. http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/wink.gif

ALPEREN
05.Ağustos.2009, 18:27
KİMSE GOCUNMASIN, ACINMASIN, KIZMASIN.

ADI ÜZERİNDE MİSAFİR DAĞI. GİDEN DE MİSAFİR.

BURADAKİ ÖLÇÜT GİDİLEN KİŞİ DEĞİL, GİDEN KİŞİDİR. GİDEN KİŞİ GİTTİĞİ YERİ BİLECEK. GİDEN KİŞİ ADAM GİBİ ADAMA GİDECEK. GİTTİĞİ KİŞİYE ZAMANLA ÖYLE BİR ADAMLIK SUNACAK Kİ GİTTİĞİNDE DE ADAMLIK GÖRSÜN. MİSAFİR OLMASIN, CAN YARISI OLSUN. YOLDAŞ OLSUN. AVDAŞ OLSUN. O ZAMAN MİSAFİR DAĞINA GÖTÜRÜLMEZ BELKİ.

SENİ MİSAFİR DAĞINA GÖTÜRECEK SEVİYEDE ADAMLA ARKADAŞLIK, DOSTLUK ETMİŞSİN YA BEN ONA YANARIM. ONA YÜK OLMUŞSUN YA BEN ONA YANARIM. ÖYLE BİRİ İÇİN BİR AV GÜNÜNÜ HARCAMIŞSIN YA BEN ONA YANARIM.

GİTTİĞİN ADAM ÖYLE OLMALI Kİ, KENDİ AVI GÜNÜ İÇİN NE HİSSEDİYORSA SENLE DE ONU HİSSETMELİ. KENDİ NASIL AVLIYORSA SENLEDE AYNEN ÖYLE AVLANMALI.

GİDENDE ÖYLE OLMALI Kİ, HADDİNİ BİLMELİ, AVLAĞA SAYGIYI BİLMELİ, ADAMA SAYGIYI BİLMELİ.

HERKES HAKETTİĞİNİ YAŞAR.

SELAMLAR...

ALPEREN
05.Ağustos.2009, 18:36
BİZİM BURALARDA BİR KÖYLÜ AVCI ARKADAŞIMIZA, 5 KİŞİ MİSAFİR GELMİŞ. SERDE YİĞİTLİK VAR YA O ARKADAŞIMIZDA KÖYÜNÜN EN İYİ AVLAĞINA, " MİSAFİR DAĞI " NA GÖTÜRMÜŞ. MİSAFİRLERİNİ.

EPEYCE KEKLİK VE TAVŞAN VURMUŞLAR O GÜN. AVLAK " MİSAFİR DAĞI " YA. ERTESİ HAFTA BİRKAÇI DEĞİŞİK 8 KİŞİ DAHA GELMİŞLER. YİNE AYNI AVLAĞA GİTMİŞLER. ÇOK GÜZEL DE AV YAPMIŞLAR.

ERTERSİ YIL, AYNI ARKADAŞLAR, AYNI AVLAĞA, O ZAMANIN OTOBÜSÜ MEŞHUR, 302 OTOBÜLE TAM
44 AVCI, 16 AV KÖPEĞİ İLE İNMİŞLER. NE GÜZEL OLMUŞ DEĞİL Mİ ARKADAŞLAR.

ŞİMDİ BU AVCILAR AYNI SAYI İLE 15 YILDIR, AYNI AVLAKTA SEZONU AÇIYORLAR.

HAYDİ BUNA DA BİR YORUM GETİRİNDE, BENDE MERAKLA OKUYAYIM.

HERKESE SELAMLAR...

feridun berin
06.Ağustos.2009, 06:58
Hasan kardeşim bizde bir söz vardır derlerki yarım hoca dinden, yarım doktor candan eder diye bende diyorumki avcınında yarımı kalbi bozuğu etin peşinde olanı adamı merasından misafir dağından eder o gelen insanlar bence o kadarlık insan avcılık maskesinin arkasına saklanmış kötü niyetli insan o gelen guruptaki tanınan arkadaşa köylünün yerinde olsam dostum bu merayı bitirin ben size yeni mera buldum hatta bayramı kendi aranızda değil komşu illerle yaparsınız derim yüzünede hiç çekinmeden senin allah belanı versin şerefsiz derim daha bir sürü iltifat ederim. Haksızmıyım. gerçek misafir dağlarına gelince Hasan kardeşim ben Balıkesir sındırgıdan evliyim sındırgıda beni ava götüren dostlar olmadan onlarla gittiğim meraya onlarsız gittiğimi 19 yıldır hatırlamıyorum dostluklarından dolayı hepsinden allah razı olsun gerçek misafir dağlılar dostlar canlar avcılar kısaca adam gibi adamlar bende onlara uyabilirsem ne mutlu bana biz şuhuta yanına geleceğiz ister misafir dağına ister avlağa götür o da senin vicdanına kalmış ne dersin dostum ? kal sağlıcakla.

Recep DÖNMEZ
06.Ağustos.2009, 07:28
Yorum yapan,hatıralarını anlatan,tavsiyelerde
bulunan tüm değerli Abilerimize,kardeşlerimize
teşekkürler....
Gerçekten güzel ve anlamlı yorumlar...
Saygılar.....

Mehmet Ardilli
06.Ağustos.2009, 08:06
Hasan reis bir, iki, kişi misafir olur, bir iki kere misafir olur, diğerleri kafile ve tabiki abone olur, vesselam.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/huh.gif

Mehmet Ardilli
06.Ağustos.2009, 08:33
Haa.. birde çağıranlar var çok önemli bakın; mesela yeni tanışıyorsunuz veya başka birinin vesilesi ile tanışıyorsunuz, hemen sizi ava davet ediyor:

Çağıran- oooo abicim gel sen bizim oralarda kum mubarek, kum, gel bak biz sana ne avlar yaptırırız.
Avcı-yok biz öyle çok peşinde değiliz, eksik olma sağol.
Çağıran- aman abicim hiç olurmu geldiğine deysin değmi ya.
Avcı-bizim köpekler iş yapsın bize yeter arkadaşım.
Çağıran- getir, getir köpekleri mutlaka getir, bizim oralarda köpek yok düzgün, olsa kalırmı bu mahlük.

Nedersiniz bu tür muhabbetlere http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif Misafir olurmusunuz.

Gidilip eli boş birazda nahoş dönülen misafirlikten bir süre sonra:

Çağıran- ooooo abicim nasılsın iyimisin, abim geçensefer ay güzü geldiniz, yapamadık doğru dürüst bir şey.
Avcı- önemli değil, yidirdin içirdin eksik olma, av bizde ikinci planda gönüller bir olsun.
Çağıran- abi gene gelin herzaman beklerim bak.
Avcı- nasip inşallah diyelim.
Çağıran- abi senin köpekte pek güzel arıyo, eeee... enciklerse verisin gari bi dene heh heh...

Nedersiniz bu tür muhabbetlere http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif Misafir olurmusunuz.

İBRAHİM AKKAYA
06.Ağustos.2009, 08:40
Av sezonun acılaçağı şu günlerde herkes içini döktü.
Tüm üyelerimiz haklı eskisi gibi av yok olanda kendi bölgesine yetiyor ancak.
Hasan kardeşim haklı adamı ava götürüyoruz ertesi hafta senden önce o bölgede ne kadar tanıdığı varsa.
Hepsini toplayıp getiriyor denk geliyorsun özürü kusurundan büyük.
Sana yük olmak istemedim arkadaşlarla kalabalık geldik sanki sen misafirmişin gibi arkadaşlarını tanıtıyor.Başın sıkışırsa ..... beyi arayın cevresi iyidir diyor.
Sen avyerini terk ediyorsun içinden birses küfür etme diyor yutkunuyorsun.Boğazın kuruyor bunları yaşayan avcı hata yapamaz.
Ben bana yapılmasını istemediğim birşeyi başkasına yapamam.
Yapan kendisine yapar kişi elbisesiyle karşılanır Kişiliğiyle uğurlanırmış.

İBRAHİM AKKAYA
06.Ağustos.2009, 08:51
Ardilli kardeşim ben yazarken yazmışsın diline sağlık.Yaşıyoruz bunları Bizim merkez ilcelerinden biri bizi cağırdı.Avukat bir arkadaşım var onuda cağırdılar Avukata tütün kırarken sesinden bıktık kuşların demişler.O da bana anlatıyor Ya kardeşim öyle av olsa ege oraya akar dedim.Yinede giitik bizden giden orada görev yapan bir ASSUBAY VARDI.
O karşıladı ava cıktık kuşun nesli yok.Allahtan KOMUTAN geldi diye muhtar kuzu kesmiş oturduk sohbet güzel oldu.Cağıran bana öyle anlatılar diyor.Meğerse avukatlık işi varmış Avukatın avcı olduğunu duyunca ordan vurmuş başladı akıl danışmaya.
O da gel büroya görüşürüz dedi.
BİZİM AV MACARAMIZDA BÖYLE BİTTİİİİİ

Mehmet Ardilli
06.Ağustos.2009, 09:46
Abi misafir olmak ve misafir çağırmak aslında en güzel şeyken, şu misafir dağı hikayeleri bitirim valla http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
ağzına diline sağlık teşekkürler.

Mesut BÜLBÜL
06.Ağustos.2009, 10:13
ARKADAŞLAR BU GÜZEL ANLATIMLARINIZ İCİN sizleri teşekkür ederim avcılık dedikya dağına ovasına doğasına atasına sayanın derken tabiki bu müsafir dağına herkez layık olamaz arlı insanlar bu polemiğe zaten girmez bu hatayada asla düşmezler düşerlersede kahrolurlar derim benim edebiyatım zayıf olabilir ama coğumuzun da başından değişik olaylar gecmiş o anı yaşamışlar bu konuyu daha iyi bilir şahsım adıma hak etmediğim hic bir şeyi kabüllenemem 1 sefere masuz sineme cekerim ama birdaha töbeler derim cok avcı kardeşlerimiz var ac kalınacaksa ac kalırız uğruna ölümüne bile göğüs gereriz gerekirse.
hele sitemizden bir abimiz veya bir üyemiz alo diyecek müsafir olacakta böyle bir tavır ha insanım diye gezmem bu alemde
başımın üzerinde her zaman yeri vardır bunu bilesiniz
gelen müsafir nasibiyle gelir derler mevlam onun rıskını o eve ulaşmadan salar biliriz
veya vesile kılar bu olayları yaşıyan avcı veya normal bir yaşamdada yaşanmış tır yaşayan abilerimiz veya kardeşlerimiz vardır diye düşünüyorum arkadaşların başına gelen hebimizin başına gelmiştir bi arkadaş dost olur ava götürürüz birdahaki sefere sana ormadan hemen orada avcılar cirit atıyorlardır selam verir varırız hal sohbet ederiz o avcılarıda önceki ava getirdiğin kardeşlerimiz zin müsafirilerdir o nerde dersin şöle gitmişti derler bunları hep yaşadık bu olan ödek veya bıldırcın avı olsa tamam keklikte olur genelde benim bir huyum vardır bana bir av günü yaşatan kardeşime sayğı duyarım aslada onsuz o bögeye ava gitmem vede söylememde bizim bölgelerde cok fazla keklik olmaz olanda battal veya kayaılk alanlarda olur avı mız ve de fundalık camlık alanlarda olduğu icin avlanması zordur sizleri seviyorum bu güzel yorumlarınız icin sizleri ayakta http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif sizleri muğla milastan selamlar sayğılar diyorum

Mehmet Ardilli
06.Ağustos.2009, 11:13
Mesut abim benim...http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

Mesut BÜLBÜL
06.Ağustos.2009, 13:01
ALINTIDIR Mesut abim benim...http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

ardilli kardeşim bu bende büyük etki bırakmıştı o zaman halen daha unutamam o yaptıkları nı onca yıl gecmesine ramen ama halen bunları yaşamayana anlatamazsın kardeşim ne diyelim hayırlısı olsun diyelim şimdiki aklım olsaydı ne yapardım yorum bile yapamıyorum boşver diyelim

İBRAHİM AKKAYA
06.Ağustos.2009, 13:14
http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/53.gif Eskiden avlanma izini falan yoktu Mesut kardeşim tüfeği kapan geliyordu.http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/24.gif Şimdi av ağalara kaldı.Hepsi eğtimini aldı üzecek hareket yapmazlar.
Şimdiki aklımmız olsaydı o kazıkları yemezdik.Şimdi rendevulu ava gidiyoruz yoksa misafir dağı bile az gelir.http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/24.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/24.gif

ALPEREN
06.Ağustos.2009, 19:06
FERİDUN ABİ SAYGILAR,

BENİM DAVRANIŞLARIMIN GENELİ BERRAKTIR. ADAMA BAKARIM, DİNLERİM SONUCUNA GÖRE YA DAVET ETMEM, YA GELMEYİN DERİM. AMA CAN YARISI İSE, İNSANSA, DOSTSA, DOST OLMAYA ADAYSA DAVET EDERİM KENDİM İÇİN NEREDE, NASIL AVLANIYORSAM, AYNI ŞARTLARDA BERABER, EŞİT BİR ŞEKİLDE AV YAPARIZ. AV İYİ GEÇER, KÖTÜ GEÇER, AV BOL OLUR, AZ OLUR ONA BAKMAYIZ. ÇÜNKÜ SAMİMİYETİMİZ AVCUMUZUN İÇİNDE O İNSANA SUNULMUŞTUR.

ART NİYETLİ KİŞİYİ, MİSAFİRDE OLSA, İLÇEMDEN BİRİDE OLSA AVA GÖTÜRMEM YANIMDA.
BEN 10-11 AY BU GÜNÜ BEKLEYECEĞİM, ÖZLEMLE, HASRETLE, HARARETLE SONRA BİR ÇAPSIZ, BİR HADSİZ YÜZÜNDEN O GÜNÜMÜ ZEHİR EDECEĞİM. YOK BÖYLE BİRŞEY.

FERİDUN ABİ, AL YANINA ARSLAN YÜREKLİ ARDİLLİ KARDEŞİMİ, BUYRUN GELİN ŞUHUT' A.
BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİNİZ VAR. KENDİM NASIL AVLIYORSAM, KENDİM NEREYE GİDİYORSAM GÖTÜRÜRÜM. SİZE MERADA ÇOK AV VURDURURUM TAAHHÜDÜ VEREMEM. AMA SİZE İYİ NİYET VE SAMİMİYET TAAHHÜDÜ VEREBİLİRİM.

HERKESE SELAMLAR, SAYGILAR...

İbrahim ÖZEL
07.Ağustos.2009, 07:26
Valla ben şimdi bilecekteki arkadaşa yanlış yapmış gibi hissettim kendimi.(yukarıda yazmıştım) Arkadaşın bize verdiği değere yanlışmı oldu acaba?

07.Ağustos.2009, 08:50
adı üstünde musafir :))

Mehmet Ardilli
07.Ağustos.2009, 09:32
Valla ben şimdi bilecekteki arkadaşa yanlış yapmış gibi hissettim kendimi.(yukarıda yazmıştım) Arkadaşın bize verdiği değere yanlışmı oldu acaba?

Geçen sene bileciğe kekliğe gittim açılışta. Tanıdığım arkadaşım gruplar dağıldığı halde bizi bir türlü kaldırmıyordu kahvenin bahçasinden. Bende durumu anlamadığımdan pot kırmamak adına ses çıkarmamıştım. Av yerine en yakından ben gelmiştim (Bursa) Herkes ayrıldıktan sonra bana onlar misafir dağına gönderildi abi biz şimdi avı kıracağımız yere gideceğiz dediğinde şok olmuştum. Sanki bana yapılan iyilik dışarıdan gelen diğer avcılara yapılan bi saygısızlık gibi değerlendirmiştim o an. Daha sonra aileme çaktırmadan telefon ederek çocuk hastalandı acil dön dedittirdim. Ordan Eskişehir'e başka bir avcı arkadaşımın yanına gittik. Fazla bir av vuramasakta vurduklarımız 2 gün güvece yetti. Bilmiyorum bana yapılan kıyağa benim tepkim onları kırmadanda olsa ne kadar doğru olduğuna sizler karar verin. Bu arada ordan Eskişehir'e gittiğimi öğrenmiş arkadaşım ve o gün bu gün beni aramıyor.

Yok kardeşim buradaki paylaşımındaki samimiyetin neyse bence oradaki samimiyetinde aynı, yani içinden geldiği gibi davranmışsın bunda bir arza yok.
Fakat açılışı orda düzenliyen ve düzenlettirenlerde bir anormallik var; kardeşim avlak açılış için yeterli av hayvanına sahib değilse nediye bu iş kalabalıklar halinde orada yapılır veya yapılması kabul edilir. Yok mahluk yeterli ise ozaman yanıltmanın alemine, yani sorun organizasyonda.Selamlar.

Mehmet Ardilli
07.Ağustos.2009, 09:37
FERİDUN ABİ SAYGILAR,

BENİM DAVRANIŞLARIMIN GENELİ BERRAKTIR. ADAMA BAKARIM, DİNLERİM SONUCUNA GÖRE YA DAVET ETMEM, YA GELMEYİN DERİM. AMA CAN YARISI İSE, İNSANSA, DOSTSA, DOST OLMAYA ADAYSA DAVET EDERİM KENDİM İÇİN NEREDE, NASIL AVLANIYORSAM, AYNI ŞARTLARDA BERABER, EŞİT BİR ŞEKİLDE AV YAPARIZ. AV İYİ GEÇER, KÖTÜ GEÇER, AV BOL OLUR, AZ OLUR ONA BAKMAYIZ. ÇÜNKÜ SAMİMİYETİMİZ AVCUMUZUN İÇİNDE O İNSANA SUNULMUŞTUR.

ART NİYETLİ KİŞİYİ, MİSAFİRDE OLSA, İLÇEMDEN BİRİDE OLSA AVA GÖTÜRMEM YANIMDA.
BEN 10-11 AY BU GÜNÜ BEKLEYECEĞİM, ÖZLEMLE, HASRETLE, HARARETLE SONRA BİR ÇAPSIZ, BİR HADSİZ YÜZÜNDEN O GÜNÜMÜ ZEHİR EDECEĞİM. YOK BÖYLE BİRŞEY.

FERİDUN ABİ, AL YANINA ARSLAN YÜREKLİ ARDİLLİ KARDEŞİMİ, BUYRUN GELİN ŞUHUT' A.
BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİNİZ VAR. KENDİM NASIL AVLIYORSAM, KENDİM NEREYE GİDİYORSAM GÖTÜRÜRÜM. SİZE MERADA ÇOK AV VURDURURUM TAAHHÜDÜ VEREMEM. AMA SİZE İYİ NİYET VE SAMİMİYET TAAHHÜDÜ VEREBİLİRİM.

Reis gelsekte gelmesekte av açısından fark etmez, ancak senin şu adam gibi adam duruşun beni çok tahrik ediyo, böyle delikanlı mutlaka ziyaret edilmeli dedirtiyo, o yüzden senin ziyaretine gelip çayını içmek için mutlaka bir fırsat yaratmak istiyorum işin doğrusu. Hürmetlerimle.

ALPEREN
07.Ağustos.2009, 17:48
ARSLAN YÜREKLİ KARDEŞİM,

SİZDEN ÖNCE DAVRANIP, BEN SİZE GELECEKTİM. DÜZENLEDİĞİNİZ PİKNİĞE.

İNAN KAÇ GÜN DUA ETTİM. İNŞAALLAH DOSTLAR, AKRABALAR SÜNNETLERİ, DÜĞÜNLERİ PAZAR' A

YIĞMAZ, HAFTA İÇİNE DAĞITIRLAR DA BEN DE PİKNİĞE UÇARIM DİYE. AMA TAM TERSİ OLDU.

O GÜNE NASİP DEĞİLMİŞ YÜZ YÜZE TANIŞMAK. O KONUYADA YAZMIŞTIM.

BİR GÜN MUTLAKA.

HİSSEDİYORUM, YA SİZ GELECEKSİNİZ, YA BİZ.

KONUYA GELİNCE, ARSLAN YÜREKLİ KARDEŞİM, SİZ GELİN BİZ YÜREĞİMİZİ DE AÇARIZ,

MERAMIZI DA. AMA EMİN OLUN Kİ SAMİMİYETLE AÇARIZ. GÖRMESEK TE BİZ SİZİ TANIDIK.

KENDİMİZ GİBİ BİLDİK. BU KONUDA YARADAN BİZİ PEK YANILTMIYOR, ŞÜKÜRLER OLSUN.

ŞUHUT' UN DA, GÖNLÜMÜZÜNDE KAPISI SİZLERE AÇIKTIR.

SELAMLAR, SAYGILAR...

feridun berin
07.Ağustos.2009, 18:48
Hasan Tonkur dostların kardeşlerin güzeli allahım herşeyi gönlüne göre versin davetinden dolayı onur duydum sağol bizimkisi hani güzel bir ata sözü varya gönül ne kahve ister ne kahvehane gönül dost ister kahve bahane bizimkide o hesap biz seni ve diğer dostları tanımaktan mutlu olduk kendime diyorum ki iyiki avkoliğe girmişim Bankacı ismaili, M.Çil'i,fevzi kardeşimi.seboyu,dadaş çetini,halil kardeşimi,mesut bülbül kardeşim ve adını daha sayamadığım tüm dostları tanımaktan mutlu oldum sizlerin çayını içtikten sohbet ettik ten sonra varın istediğiniz dağa götürün.Çünkü ben etinde değilim.Et peşinde koşmuş olsam arabama koyduğum yakıtla bi haftalık etimi alırım.Onun için önemli olan sizin dostluğunuz.Gerisi hikaye.Kalın sağlıcakla.Bende tüm dostları beklerim.Manisadan kucak dolusu selam.

Samed Berin
08.Ağustos.2009, 06:36
Babama birşey sorabilirmiyim dedim tabi oğlum dedi ben de sordum şu güneyimizdeki dağın ismine Spil dağı dedi aynı zamanda mili park dedi peki dedim batıya doğru yolun solunda uzanan dağın ismine dede dağı güzel avlaktır tarihi yoğurçu kalesi oradadır ama bu sene ava yasak saha kapsamındadır peki baba kuzeyde görülen sıradağın ismine orasıda yuntdağıdır avlakları barajı ve göletleri derleri ile ondada güzel avlak yerleri vardır peki baba bu misafir dağı bizde yokmu sadece güldü misafir dağı bizde yok dağların isimlerini öğrendinmi tabi babam sağolasın verdiğin bilgiler için teşekkür ederim dedim sahi misafir dağı sizde varmı varsa hangi ilde? Sağlıcakla Kalın.

feridun berin
08.Ağustos.2009, 20:34
Dostlar oğlum sormuş misafir dağı nerde diye kimin ilinde ise cevaplasın belki oğlumla ziyarete geliriz. Manisadan kucak dolusu selam.

ALPEREN
08.Ağustos.2009, 20:42
FERİDUN ABİ,

SAMİMİ, İYİ DOST, CAN YARISI, YİĞİT, DELİKANLI, HADDİNİ BİLEN, PAYLAŞIMI BİLEN İNSANLARLA
AVA GİTTİĞİMDE İNAN BEN SONUCA VE TORBAYA BAKMIYORUM.

YANIMDAKİ İNSANLARA BAKIYORUM, ONURLU, GURURLU, SAYGILI, CAN YARISI BEN BU İNSANLARIN ARASINDAYIM YA DAHA NE İSTERİM Kİ DİYORUM.

HA BU ARADA BİR DE AV OLUSA, BİR ALAY KEKLİĞİ 3-4 KERE ATTIRABİLİRSEK, AV HEYECANI VE AV MUHABBETİ YUKARDAKİ SAYDIĞIM NİTELİKTEKİ İNSANLARLA DAHA BİR BAŞKA OLUYOR.

BİZİM BURALARIN TABİRİYLE, " EKMEK KADAYIFI, ÜZERİNE KAYMAK. "

FERİDUN ABİ,

AV EKMEK KADAYIF OLUR, SİZİN DOSTLUĞUNUZDA ÜZERİNE KAYMAK.

SELAMLAR, SAYGILAR ABİCİM...

İbrahim ÖZEL
08.Ağustos.2009, 22:32
Ardilli abim olay şöyle. Benim arkadaşım askeri memur. Bir yönde astımız olduğu için bizi etçi sandıki görev yapmadığı ama memleketi olan bileciğe davet ettiğinde abileride diğer illerden arkadaşlarını çağırmış. Bize orda av vurduramasada muhabbetin ve gece çadırbaşı muhabbetlerin çok ve çok daha fazla önde geleceğini çıkartamamış olmalıki bize kendi gittikleri yere götürüp abilerinede misafirleri bizim gideceğimiz mekana sokturmadı. Ama bana yapılan iyiliği ben diğer misafirlere yapılmış bi saygısızlık olarak kabullendiğim için ordan biran önce ayrılmayı uygun gördüm. Madalyanın öbür tarafındaysa bana aklı sıra yapılmış bi iyilik ve saygı var. Benimde kusurum bu kendine göre bize yaptığı kıyak yada yakın davranışa yalanla cevap vermek. İşin kötüsüyse ordan Eskişehir'e gittiğimi bir şekilde öğrenmesi. Ama Ardilli abim bugün yine aynısı olsa yine aynısını yapardım . Saygılarımla......

Mehmet Ardilli
10.Ağustos.2009, 08:38
Evet arkadaşlar av sezonun açılmasına günler kala misafir olmak ve misafir etmek için bir,birilerini km lerce uzaktan arayıp sözleşen, kendi av muhabbetlerini dostlarıyla paylaşmak isteyen siz avkoliklerin; MİSAFİR DAĞI ile ilgili görüş ve deneyimlerini bu samimi ortamda açıkça paylaşması bana göre çok büyük bir önem arzetmektedir. Dileğimiz o ki her avcı uyduğu etik ve kanuni kurallar ile kendisini davet edenlerin yanında örnek teşkil etsin, ve uyandırdığı saygınlık ile avcılık kültürnün gelişmesine katkıda bulunsun. Böylece misafirlerini ağırlıyanlar TÜRK örf edet ve geleneklerine uygun olarak onları baş tacı etsinler. Ama önemle vurgulamak isterimki kırmadan yanıltmaktansa, yanlış yapanın yanlışını uygun dille yüzüne söylemek, yanlışını düzelteni kazanmak demektir. Bu sebeple hiç bir avcı eleştiriyel bakışını önce kendini kontrol etmek için kullanmadan başkaları için kullanmamalıdır. Avlaklarımızın, sürdürülebilir avcılık için birer hazine olduğunu, bu hazinenin gerçek savunucularının biz avcılar olduğumuzu unutmamalıyız. Hepinize hürmet ve sevgilerimle salamlar.

çetin ekren
10.Ağustos.2009, 09:46
Değerli Mehmet abicim bugüne kadar açmış olduğun konuların hepsi birbirinden güzel ve katılım bekleyen konular...avcılığa,doğaya ve doğanın bize sunduğu bu kadar güzelliklere gönül vermiş bir avcı olarakta bu konulara kayıtsız kalmak sadece okuyup geçmek ne benim bildiğim avcılık hayatıma nede sosyal hayatıma ters....belki değerli abilerimin çoğundan yaşça küçük olabilirim ama bende sizler gibi avcı bir aile soygeçmişine sahip biri olarak dedemin ve babamın tecrübelerini yaşayarak olmasada anlatılarak ve bu tecrübelerin herbirini kulağımda bir delik açarak herbirini küpe yaparak bu yaşa kadar sürdürdüm avcılık hayatımı...ve öğrendiğimlede yetinmeyip avcı derneklerinde masalarına kendimi layık görmediğim(avcılık adına)avcı ustalarımın sohbetlerini uzaktanda olsa dinleyerek birşeyler kapmaya çalıştım halada çalışıyorum....çünkü benim nazarımda avcılık çözülebilecek zirvesi olmayan bir dağ....
şu yeni jenerasyonda gördüğümü bildiğimi anlatayımmı sana değerli abicim....avcılıkta herşeyin bir tüfekle ve bir köpekle bittiğini sanıyorlar...oysa bu AVKOLİK denen deryada ne cevherler var ne üstatlar var farkında değiller...av ve avcılık adına öğrenmeleri gereken o kadar şey varken bu konular devede kulak kalıyor...siz değerli avcı üstatlarımız oysa o kadar çabalıyorki birşeyler öğretmek için bu onların umurunda değil...
bu benim çok ama çok ağırıma gidiyor bunları sorup öğrenmeleri gerekirken dert dava köpek....elbetteki bunlarda olacak ama bence tam tersi bu konular alaka gören konular olması lazım...çok gencimiz var daha 20 yaşlarında avcılığın başında bunlar çok önemli bizim için,ama malesef bu konulara katılanların çoğusu zaten bir yerlere gelmiş avcılarımız....onlar zaten kendilerine yetecek bilgiyi kazanmış avcılarımız....
neyse abi uzatmama gerek yok ne anlatmaya çalıştığı zaten sizler anlıyorsunuz anlamayanlarada yapacak birşey yok...saygılar dileyerek konularınızın devamını beklerim....

Recep DÖNMEZ
10.Ağustos.2009, 10:39
Mehmet Abicim! öncelikle "Misafir Dağı" adı altında açtığın konu için teşekkür ederim.
Gerçekten çok anlamlı ve bir o kadarda ilgi çeken bir konu oldu ve de çok değerli yorumlar
ve çok değerli hatıralar anlatıldı.Yorum yapan,hatıralarını anlatan tüm arkadaşlarada teşekkür ederiz....
millit olarak bizler ne kadar misafir perveriz,bunu anlatmaya gerek yok,misafir perverliğin en üst sınırları
ülkemizin en ücra köşelerine kadar yayılmıştır.Bu misafir perverliği avcılık alanında da aynen devam
ettirmeliyiz,ettiriyoruzda,istisnalar çok ta önemli değil,temennimiz onlarında avcılık konusunda
misafirperverliklerini üst sınırlara çıkartmaları.....
Herkes ben kendi bölgemde avlanayım,başkaları kendi bölgesinde avlansın derse bu iş yürümez,
yürümez derken tadı tuzu olmaz.ben her gün kendi bölgemde tek başıma onlarva av vursam bunları,
o güzellikleri,doğayı,ekmeğimi,soğanımı,sıcak çayımı eşim dostum yada uzaktan beni adam bilip bana misafir
gelenlerle paylaşmasam neye yarar??? Neyemi yarar tabiki hiçbişeye.....
Neyse konuyu fazla dağıtmadan senin son yorumundaki yazında da dediğin gibi;

Avlaklarımızın, sürdürülebilir avcılık için birer hazine olduğunu, bu hazinenin gerçek savunucularının biz avcılar olduğumuzu unutmamalıyız.

Bu söz üzerine başka söz demeye gerek olmadığını söyleyerek;
Saygı ve selamlarımı sunuyorum.....

Mehmet Ardilli
10.Ağustos.2009, 11:07
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif Teşekkürler değerli yorumlarınız için, ama konuyu kapatıyormuşuz izlemini vermiyim haaa......

Daha anlatılacak çooookkk MİSAFİR DAĞI hikayesi vardır.....http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

Yazalım arkadaşlar yazalım...http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

İBRAHİM AKKAYA
10.Ağustos.2009, 11:23
Babama birşey sorabilirmiyim dedim tabi oğlum dedi ben de sordum şu güneyimizdeki dağın ismine Spil dağı dedi aynı zamanda mili park dedi peki dedim batıya doğru yolun solunda uzanan dağın ismine dede dağı güzel avlaktır tarihi yoğurçu kalesi oradadır ama bu sene ava yasak saha kapsamındadır peki baba kuzeyde görülen sıradağın ismine orasıda yuntdağıdır avlakları barajı ve göletleri derleri ile ondada güzel avlak yerleri vardır peki baba bu misafir dağı bizde yokmu sadece güldü misafir dağı bizde yok dağların isimlerini öğrendinmi tabi babam sağolasın verdiğin bilgiler için teşekkür ederim dedim sahi misafir dağı sizde varmı varsa hangi ilde? Sağlıcakla Kalın.

Samet yeğenim baban yaşlanmış dağların adını unutmuş.Muradiyenin arkasında misafir dağı.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

ALPEREN
10.Ağustos.2009, 14:35
İLÇEMİZDE İLK AVCI EĞİTİM KURSUNU DÜZENLEDİKTEN SONRA TANIŞTIĞIMIZ KURSTAKİ DERS VEREN HOCALARIMIZDAN BİRİ ARADI BENİ. BİZİ FALAN MEVKİYE AVA GÖTÜRÜRMÜSÜNÜZ. İKİ KİŞİ GELECEĞİZ DEDİ. DEDİĞİ BÖLGEYE 20 YIL ÖNCE AVA GİTMİŞ. İYİ AV YAPTIKLARINI SÖYLEDİLER. BENDE DEDİMKİ ŞİMDİ O BÖLGEDE SİZİN AV YAPTIĞINIZ BÖLGEDE AV YOK. BAŞKA GÜZEL BİR YERE GÖTÜRELİM DEDİK. BİZ ORAYA GİTMEK İSTİYORUZ DEDİ. BENDE TAMAM DEDİM BUYRUN GELİN GİDELİM. ÜÇ GÜN SONRA PAZAR GÜNÜ 2 KİŞİ GELDİLER. BEN BAŞKA YER ÖNERDİM. YİNE KENDİ DEDİKLERİ YERDE ISRAR ETTİLER. BİNDİK ARABAYA GİTTİK. AMA AVLANACAK GİBİ DEĞİL. KORKUNÇ BİR SİS VAR. BUYRUN İNELİM DEDİM. OLMAZ BAŞKA YERE GİDELİM DEDİLER. BİNDİK TEKRAR BAŞKA BİR BÖLGEYE GİTTİK. BAŞLADIK AVA. BİR ALAY KEKLİK BULDUK. BİR KAÇ KEZ UÇURDUK. KENDİLERİ BENDEN FAZLA FİŞEK ATTILAR. BİR KAÇ TA TAVŞAN KALKTI. VURAMADILAR. DEDİ HASAN BİZİ MİSAFİR DAĞINA MI GETİRDİN. BEN ALLAH ŞAHİT BOZULDUM. YİNE SAYGIMDAN BİR ŞEY DEMEDİM. BİRİSİ ÖĞRETMEN, BİRİSİ DOKTORDU. AVA GÖTÜR TEKLİFİNİ YAPAN ÖĞRETMENDİ. DOKTOR BEY DEDİKİ HOCAM SİZİN SÖYLEDİĞİNİZ ÇOK YANLIŞ. ARKADAŞLAR NE GEREKİYORSA YAPIYORLAR. BİZİ AVLATMAK İÇİN KENDİLERİ AVLAMIYORLAR. SİZ BUNUN ÜSTÜNE HALA LAF EDİYORSUNUZ. ÇOK AYIP DEDİ.

ONDAN SONRA, BILDIRCIN VE DAĞ AVI İÇİN BU ÖĞRETMEN BEY, 4 SEFER DAHA ARADI. HEPSİNDE MAZERET BELİRTTİM VE DAVETTE ETMEDİM. AVADA GÖTÜRMEDİM.

NE YAPMAM GEREKİYORDU, ACABA YANLIŞMI YAPTIM. SAYIN ÖĞRETMENİME KARŞI.

HERKESE SELAMLAR...

İbrahim ÖZEL
10.Ağustos.2009, 14:39
Hasan abim boşversene ne yanlışı. Sen o lafa cevap vermemekle zaten ne yapmak istediğini anlatmışssın. Bencede bi daha o öğretmen arkadaşla ava gitme abi...

Mesut BÜLBÜL
10.Ağustos.2009, 14:51
ARDİLLİ KARDEŞİM bu güzel anlatım tarzınız icin hepinize candan teşekkür ederim sizleri.
icimizde böyle müsafir dağı avcısının da olmadığını cok iyi biliyorum
olanlar gecmişte kaldı insanlar asla haketmedikleri bir olayla karşılaşmamalı
bencede verilen değeri her iki tarafta biliyor olmalıdır derim
mahmet kardeşim selamlar sayğılar şimdilik güzel yurdumun siz güzel insanlarına AYRI AYRI
.
ferudun kardeşim
sanada teşekkür ederim sizleride bekleriz tabiki selamlar sayğılar diğer bircok kardeşlerimizede TABİKİ bekleriz

NOT
HASAN kardeşimbu yaptığında haketmediğin bir ter ... sizle karşılaşmışsın doktora gelince kurben lık olmuşsun diğer hocayada en iyisini yapmışsın işte insanlar hak etmedikleri şeylerle sayğısızlıkla suclanınca senin yaptığın büyüklüktür derim HİC BİRŞEY bu lafından daha ağır olamazdıki zaten yüreğini serin tut seniyi at bile yemini kendi artırır derler doktora cağır ki özel avlandır derim öğretmenine gelince yorum yok zaten allah bildiği gibi yapsın diyelim
selamlar sayğılar diyorum

ALPEREN
10.Ağustos.2009, 16:13
DEDİĞİM ÖĞRETMENLE BİR DAHA HİÇ AVA ÇIKMADIM. HALEN AFYON' DA.

DOKTOR BEY' LE ONDAN SONRA İKİ SEFER DAHA AVA ÇIKTIK. LEZZET ALDIK.

ANLATTIĞIM OLAY 6 YIL ÖNCE OLDU. DOKTOR BEY' İN 3 YIL ÖNCE TAYİNİ ÇIKTI, GİTTİ.

YORUMLAR İÇİN TEŞEKKÜRLER.

SADECE ÖRNEK ALINMASI İÇİN PAYLAŞIMA AÇTIM. KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN.

Mehmet Ardilli
10.Ağustos.2009, 17:22
Hasan reis bu ne güzel bir ders ve ne kadar insani bir duruş,

Dost ile av zevk verir ustasına,
Densiz ile yol çekilmez
Varamassın av merasına
Bu iş karşıdan bilinmez
Düşmemişsen adamına
El, ayak, gönül tutmaz
Dağlarda huzur kalmayınca.

Mehmet ARDİLLİ

Mesut abim, benim gönlü güzel abim,
Biz seni hep sevdik samimiyetinle
Senden razı olsun yüce RABBİM
Dağlarda senin, ovalarda seninle
Misafirlik üç beş dakika benim bildiğim.
Sen tez vakitte gel, güzel avda seninle.

Mehmet ARDİLLİ

cemalreis
11.Ağustos.2009, 07:08
çantacılık yaparım.
Teşekkürler YUSUF Gardaş gerçek avcı bencede böyle olmalı
ALLAHINA KADAR ADANALI OLDUĞUN BELLİ SAYGILAR

çetin ekren
11.Ağustos.2009, 07:59
vay Hasan abim vay...yav demekki böyle saçmalıklar yapan insanlar her yerde var...ya anlamadığım konu şu ya seninle ava gitmem yada seni ne diye misafir avgahı diye tabir edilen boş dağlarda gezdirip hem senin gününü hemde kendi günümü rezil edeyim...yok arkadaşım gelemem der çıkarım işin içinden...eğer senin av yapmanı istemiyorsam demekki sevmediğim birisin e o zaman seninle avda benim ne işim olur...nereyi biliyorsan git orda avlan...yanındakinin hatrına sende o gün ordaysan kes sesini herkes nasılsa sende öyle ol...üstelikte işin aksi olan bu kişi öğretmen,öğreteceği yerde ukalalık yapıyor...demekki tam öğrenememiş...

hem günümü sana ayıracam insanlık edecem hemde üstüne kalkıp bu lafı duyacam vallahi kimse kusura bakmasın o adamın anlını karışlarım ben...varmı böyle saçmalık...çokta güzel avlar rastlamış misafirlerinize kendi uyuzluğundan avlanamamışsa onundamı suçu ev sahibinde...
hep diyoruz ya avcı en başta insan olmalı avın örf ve ananesini bilmeli bu öyle bir kuralki doğudada aynıdaır batıda da aynıdır...
herkesle ava gidilmez sözü gerçek bir avcı kuralıymış demekki...sen en iyisini yapmış o iki misafirinden gerçek avcıyı zaten seçmiş çıkarmışsın sayın abim..için rahat olsun hiçte yanlış yapmamış az bile yapmışsın...

ALPEREN
11.Ağustos.2009, 18:05
BİRDE ŞU VAR, ARSLAN YÜREKLİ ARDİLLİ VE ÇETİN KARDEŞİM.

İNŞAALLAH YAPTIĞINDAN UTANDIRMIŞIZDIR.

O GÜN VURULAN ÜÇ KEKLİĞİDE ONLARA VERDİK. HELALİNDEN.

HEPİMİZİN ANILARINDA O KADAR DERSLER VARKİ, HEM KENDİMİZ İÇİN,

HEM GENÇ KUŞAKLAR İÇİN TEKRAR BİLE OLSA PAYLAŞMAK LAZIM.

KATILAN HERKESE SELAMLAR, SAYGILAR...

feridun berin
11.Ağustos.2009, 18:43
Misafir dağlarında buluşmak dileğiyle. Manisadan selamlar.

Yusuf
11.Ağustos.2009, 19:34
çantacılık yaparım.
Teşekkürler YUSUF Gardaş gerçek avcı bencede böyle olmalı
ALLAHINA KADAR ADANALI OLDUĞUN BELLİ SAYGILAR

Eyvallah-Cemal-Abi-Saygı-Bizden

12.Ağustos.2009, 00:44
"HERKES HACI OLMAZ GİTMEK İLE MEKKEYE
EŞEKTEN DERVİŞ OLMAZ ODUN CEKMEK İLE TEKKEYE"

İbrahim Bey şu sözlerin ne de güzel açıklıyor herşeyin özünü...
Ah, ah şu insan oğlu, ne zaman kavrayacak dürüstlüğün erdem olduğunu...
Tabiki sözüm öyle olmayanlara.

Mehmet Ardilli
12.Ağustos.2009, 07:53
Misafir dağlarında buluşmak dileğiyle. Manisadan selamlar.

http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

Feridun bunu ben anlarım, heh heh heee ama inan dostlarımız anlamaya bilir, onun için sen şuna bir açıklık getiriver istersen....http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

Mehmet Ardilli
12.Ağustos.2009, 13:06
.