Orijinalini görmek için tıklayınız : Ortada bir iddia vardı ve bu iddiaya cevap verildi.
Rıdvan Kocataş
09.Ağustos.2009, 20:37
Sevgili AVKOLİK üyeleri. Drahthaar ırkı aracılığı ile tanıştığım AYDIN Adnan Menderes Ünv. Öğretim Görevlisi Gökhan Türk hocam hem pointer hemde drahthaar ırkına gönül vermiş, her ırkında artılarınıbilen ve her ikisi ilede ava giden bir kardeşimdir. Şu anda kendisi askerdedir ve tahmini olarakda terhisine 1 ay kadar var. Sağ salim askerliğini bitirmesini memleketine dönmesini, ailesi ve köpeklerine kavuşmasını Cenab-ı Haktan temenni ederim.
Gökhan arkadaşımız
Eylül 09, 2008, 02:36:00 ÖS tarihinde drahthaar bölümüne bir satış başlığı açmıştır.
http://www.avkolik.net/forum/drahtaar/yeni-panzerler-karsinizda/
Bu ilanın 2. sayfasında kendisi ile ilgili bir takım iddialar atılmıştır.
Arkadaşlar hepinizden özürdilerim ama bu gökhan denilen şahıs emetten bir arkadaştan bu köpeğialdı. Pazarlıkta 2 tane yavru vardı. Ancak enikler doğunca hiçbir şey olmamış gibi vermeyeceğini söyledi.Şimdide fotoğrafları yayınlamış.Kendisi üzülerek ifade ederim ki benim gibi öğretmen camiasındandır.Bu gibi kimseler yüzünden kendi öğretmenliğimden utanıyorum.Tekrar tekrar tüm av kolik camiası ve eğitimcilerden özür diliyorum. Bu gibi kişilere itibar etmeyiniz.Belki bir açıklaması vardır.
Akın bey ben kimseye yargısız infaz yapmıyorum,yapmamda.Köpeği aldığında hamile idi doğuma 20 gün kalmıştı.Kendisine güvendik verdik.Ama hiç birşey yokmuş gibi telefonlarda yavruları sattığını söyledi.Yani sözünün erideğil.Aramızda konuşarak halletsek bu yola başvurmazdım.Benim amacım bugüzel ve saygın sitede başka birileride yanmasın. Bu kişiyi burada misafir ettik.Arkadaş olduğumuzu zannettik meğerse yanılmışız.
tüm avkolik camiasından özür dileyerek söylüyorum ki... ismail hocama bende yürekten katılıyorum.bir insan önce dürüst olmalı,sözünün eri olmalı.o arkadaş emete geldiğinde biz onu dost bildik,inandık güvendik çünkü öğretmen idi.öğretmen dediğin toplumun bence en saygın ve güvenilir kişisidir.bende bir öğretmen olarak diyorum ki ,o arkadaş öğretmenlerin yüz karasıdır.hem mesleğine hemde kendisine güvenenlere ihanetetmiştir.böyle insanların avkolik gibi dostların bir arada bulunduğu sitede bence yeri yoktur. saygılarımla....
Bu iddialara askerde olduğundan dolayıda cevap verilmediği için yalancı konumuna bile düşmüştü.
Arkadaşlar,görüyorsunuz değilmi?Gökhan bey bu zamana kadar hiç cevap yazısı yazmadı. Demekki söylenenler doğruymuş.Biz hiçbir zaman doğru olmayan şeyleri söylemedik, söylemeyizde.Tüm avcı camiasına tavsiyem bu gibi insanlara itibar edilmemesi.hepinize saygılar.
Bu iddia sahiplerine Akın KAVASCIK abim tarafından Gökhan bey'in askerde olduğu söylendi.
mehmet kardeşim gökhan hoca bununla ilgili bir cevap verecektir belki ama hoca şu anda doğubeyazıtta askerlik görevinde teskereye geldiğinde ben bizzat yüzyüze konuşup gerçek ne ise anlayacağım ve doğrusu ne ise yapılacağından emin olun benim kızdığım olay bu işi yüzyüze konuşarak halletmek en iyisi çünkü kültürlü okumuş insanların böyle davranmasını yadırgadım hepsi bu hepinize saygılarımla
VEGÖKHANBEY'İN KENDİSİ; BUGÜN ÇARŞI İZNİNE ÇIKTIĞI VE KONUYU YENİ GÖRDÜĞÜNÜ, ÇOK CANININ SIKILDIĞINI VE BU KONUDA YALANCI ÇIKMIŞ GİBİ GÖSTERİLDİĞİNE ÇOK ÜZÜLDÜĞÜNÜ BELİRTMİŞTİR. KENDİSİ BU KONULARIN DEVAMINA GEREKLİ CEVABI VERMİŞTİR. FAKAT O ZAMANDAN BU ZAMANA KADAR KONUYU 1000 DEN FAZLAKİŞİNİN OKUDUĞUNU AMA KONU ESKİ BİR KONU OLDUĞUNDAN DA O ZAMAN OKUYUPTA GÖKHAN TÜRK HAKKINDA YANLIŞ ANLAŞILMALARA VE DÜŞÜNCELERE MAHAL VERMEMEK,YADA EĞER YUKARIDAKİ İDDİA SAHİPLERİ YİNE İDDİALARINDA HAKLI İSELERDE BU BAŞLIK ALTINDA İDDİALARINI İSPATA DAVET EDİYORUM. AV KÖPEK CAMİASI YANLIŞ İNSANLAR VE YANLIŞ KÖPEKLER DOLU. KİMİN EĞRİ KİMİN DOĞRU OLDUĞUNUDA BİLİP İLERİDE KİMLERLE MUHATAP OLUP KİMLERLE OLMAYACAĞIMIZADA BİLELİM.YÖNETİCİLER VE MODERATÖRLER GEREKLİ BİLDİRİ VE CEVAPLAR VERİLDİKTEN SONRA KONUYU KİLİTLESİNLER. ÖNCEKİ KONUDAKİ MOD VE ADMİNLERİN KONUYA BAKIŞAÇILARINDAKİ DÜRÜSTLÜKLERİNİ BURADA GÖSTERMESİNİ DİLERİM.ÇÜNKÜ BURADAİKİ TARAFIN BİRBİRLERİNE İTHAMI VE İFTİRASI VARDIR. BUKONUDA KİMHAKLI BİLMEK İSTERİZ. GÖKHAN BEYİN CEVABI AŞAĞIDADIR.
Akın bey ben kimseye yargısız infaz yapmıyorum,yapmamda.Köpeği aldığında hamile idi doğuma 20 gün kalmıştı.Kendisine güvendik verdik.Ama hiç birşey yokmuş gibi telefonlarda yavruları sattığını söyledi.Yani sözünün eri değil.Aramızda konuşarak halletsek bu yola başvurmazdım.Benim amacım bu güzel ve saygın sitede başka birileride yanmasın. Bu kişiyi burada misafir ettik.Arkadaş olduğumuzu zannettik meğerse yanılmışız.
bak güzel kardeşim
şuan askerdeyim ve rastlantı eseri başlığa baktım
1. doğrudur köpeği emetten aldım ve 2 adet enik söz verdim
bununla birlikte söz vermeyebilirdim de çünkü köpeğin parasını peşin peşin ödedim ve köpek o zaman zaten hamileydi
2. seni hiç tanımıyorum yüzünü bile görmedim
bu konuyu halile adam gibi açıkladdım sen niye olaya dahil oluyorsun anlamış değilim
3. söz verdiğim gibi 2 enik ayırdım
adam gibi erkek gibi sözümü tuttum ve köpeklere 3,5 ay baktım aşılarını yaptırdım
gelip almanızı söyleyince de fatih bana "ben gelemem yollar karlı sen gel" dedi
ben ışınlanıp mı gelecem aynı yol bana da karlı
4. sonra arkadaşlarınız izmire gelmiş
ben hala köpekleri elimde tutuyordum satmadım sözümde durdum
gelin geçerken uğrayın vereyim dedim yanaşmadınız
ben daha napayım
sonra da kızdım ve köpekler 1000 tl dedim doğrudur
şu an iki yavru da satılmamış ve bendedir
değerleri de 5000 tl dir
isteyen gelir alır
ayrıca adamlığımı sen yargılayamazsın önce kendinize bir bakın
Rıdvan Kocataş
09.Ağustos.2009, 20:39
GÖKHAN TÜRKÜN MESAJINDAN ALINTIDIR. NEDENSE BU MESAJI ALINTI YAPAMADIĞIM İÇİN KOPYALA YAPIŞTIR YAPTIM..
bilmeden bol keseden sallama kardeşim. benim yaptığım her hareketeverilecek aslanlar gibi bir cevabım vardır için rahat olsun. sizin bumsjları yazdığınız tarihte ben askerim akın abi bunu söylemiş amaanlayan kim sonra da bakın cevap vermemiş bilmem ne diyorsunuz yok öylehavadan sallamak. az sonra yazacaklarıma varsa bir cevabınız erkek gibiyazarsınız
sevgili arkadaşlar. bu şahıslar için değil amasizler için bir açıklama yapma gereği duydum. inş sizi sıkmam. bu aradadün itibariyle tendürek dağından intikalden gelmiş ve hiç uyumadan 3saaat sıra bekleyip ailemle görüşmemi de sınırlı tutup son 10 dakikamımoral olsun diye hep yazdığım sitelere bir göz atmaya ayırmakistemiştim ve rastlantı eseri bu eski başlığa yazılar yazıldığını vekalleşçe mesnetsiz, asılsız iddialar ile zan altında bırakıldığımıgördüm ve alelacele bir açıklma yapmaya çalıştım.
bu arada şunu dabelirteyim şu an bu konuda oldukça sinirliyim ve inş seviyemi buşahısların seviyesine düşürmeden yazımı yazabilirim. (BU YAZACAKLARIMINHALİL OKYAYLA KESİNLİKLE BİR İLGİSİ YOKTUR KENDİSİ OLDUKÇA SEVDİĞİM BİRKARDEŞİMDİR ONU BU KONUDAN TAMAMEN AYIRIYORUM)
öncelikle ben sadece bu sitede değil, ************************************ sitelerinde de aktif olarak yıllardır yazarım ve beni tanıyan tanırbilen bilir. benim ne etikete ihtiyacım var ne de böbürlenmeye. bu gibişahısların kuyruk acılarını hafifletmek için atmaya çalıştıklarıçamurdan da zerre kadar ürkmem.
bu sanal avcılık camiasınagirdikten sonra alışverişte bulunduğum ve çok güzel dostluklar kurduğumbirçok insan oldu. eğer benle alakalı en ufak bir yamuk gören ya daduyan varsa hemen yazsın
ilk olarak ne mehmet tavcıyı ne deismail denen şahsı tanırım bilirim. yüzlerini bile hatırlamıyorum. birde utanmadan sıkılmadan beni misafir ettiklerini söylüyorlar. doğrudurben emetten köpek aldım. hem de bir tane değil 2 köpek aldım
resimlerde görülen yavruların annesi olan dick de halil okyayaracılğıyla fatih adlı bir şahıstan alınmıştır. beni ve arkadaşlarımıda emette sadece halil okyay misafir etmiştir diğer şahısların tekçayı bile nasip olmamıştır. eğer bu şahısların misafir etme anlayışıbuysa eyvallah. ha bunlar asla açıklanmaz ama madem açıklamaistiyorsunuz gidin halile sorun bakalım. halil bir nezaket örneğiolarak bize otel ayırtmıştı ancak biz hiç tanımadığımız bir kişiyemaddi yük olmamak için bu teklifi ısrarla reddederek avcılar kulubündeyattık mı yatmadık mı biz bu kadar ince düşünen insanlarız sizin içinizrahat olsun
gelelim hamile köpek meselesine: (iş ayan beyan şöyledir bizim her şeyimiz açıktır hodri meydan)
ben aydından halil'e internet ilanında bulunan Keş adlı yavru sarıkafapointer için tel açmıştım ve aynı adreste bir de çok hoş drahthaarvardı. halille görüşmemde bu drahthaarın arkadaşına ait olduğunu vehamile olduğunu söyledi. neyse ben pointer için hemen yola çıktım veaynı akşam emete vardım. halil bizi aldı ve o akşam avcılar klübündesohbet ettik kendisi bizi otele yerleştirmek istedi ama biz üçarkadaştık ve halile yük olmamak amacıyla onun yoğun ısrarlarına rağmenklüpteki tahtaların üzerinde yattık. inanamayan açar halil okyayasorar. ne o gün ne de sonraki günler bu ikşi şahıs da yoktu bu biiirr.
sabah olduğunda köpeği denemeye gittik resimdeki drahthaar da ordaydı.daha önce köpeğin 2,5 yaşında olduğu söylenmişti ama köpek en az 5yaşında olduğu belliydi ve netteki ilana köpeğin eski hali konmuştu gözvar nizam var. ama bu önemli bir şey değildi benim için yeter ki köpekiyi olsun dedim. sonra hem drahthaarı hem de keş adlı pointeri alarakyola çıktık ben her ihtimale karşı bir yavru daha getirmesini istedimve şimdiki pointerım Sofiyi de aldık yanımıza ve araziye gittik. Keşhoşuma gitmedi ve Sofiyi beğendim drahthaar da tecrübesinigösteriyordu. bir süre sonra bir kahveye döndük ve drahthaarın sahibifatih de geldi pazarlığa başladık. önce telde konuştuğumuzdadrahtahardan yavru falan istenmemişti hatta yavrunun adı bilegeçememişti ama iş pazarlığa gelince benden iki yavru istendi, birisinibaba hakkı olarak söz verdiklerini söylediler. mantıken bakıldığında bubeni bağlamaz bu erkek ve dişi köpeğin sahiplerini ilgilendirir. mademböyle sözler verildi o zaman neden köpeği hamileyken satılığaçıkardınız? ya satmayacaktınız ya da yavrularını aldıktan sonrasatacaktınız. hem ya köpeğin yavrularının hepsi ölü doğsa ne olacaktıbenden yavru mu isteyecektiniz? neyse buna tamam dedim. ne olur ki?sonra bir de kendisi için bir yavru istedi fatih. ben de ona bu köpeğialma sebebimin yavrularından bir iki tanesini satarak maddi yükümühafifletmek olduğunu açıkça söyledim. nitekim köpeklerin parasını dakredi kartı geçerek ödeyeceğimi söyledim. neyse ben de fatih'e dedimki "önemli olan köpek değil her zaman görüşürüz dostluğumuz olur.yavruyu da müsait olursam ben getiririm gelemezsem de sen geliralırsın" diye anlaştık. sonra da ben iki köpeği alarak evime döndüm.bir süre sonra köpek altı yavru doğurdu ve ben de kendilerine haberverip iki yavru ayırdım. kalan yavrunun bir tanesi öldü diğer yavrularda erzurum, afyon ve sakaryaya satıldı. bu arada ben üniversitedeöğretim görevlisiyim ve o sıralar kaza geçiren arkadaşımın daderslerine bakmaya başladığım için gelemeyeceğimi söyledim.otobüsler deemete direk gitmiyordu. sonra kütahyaya asker bırakmaya gidecek birarkadaşı ayarladım ve onunla kendilierini görüştürdüm. buluşma yeridahi ayarlandı ancak ne varki araba emanetti ve son anda araç sahibiarabaya köpek almayı istemeyince gönderemedim. kendilerini ısrarladavet etmeme rağmen gelmek istemediler. sonra bir gün fatih telaçtığında tekrar davet ettim ancak aldığım cevap karşısında şok oldum.kendisi "yollar karlı, tehlikeli ben gelemem" dedi. sanki ben özelhelikopterle gidecem. aynı yol bana da karlı bana da tehlikeli. senincanın nasıl can ise benimki de can.
aradan bir süre dahageçtikten sonra bir gece fatih yine aradı ve arkadaşlarının izmireyarışmaya gelceğini söyledi. ben de arkadaşlarının geçerken uğramasınınasıl olsa aydın'ın yol üstü olduğunu söyledim ama onlar güzergahlarınıdeğiştirmek istemediler. o sıra benim de vize haftamdı ve kafamıkaşıyacak vaktim yoktu. aynen söylediğim cümleleri aktarıyorum : "izmiraydın'a 125 km git gel 250 km. zamanım yok arkadaşların bu tartaftan dagidebilirler geçerken uğrasınlar hem çayımı içerler hem de köpeklerialırlar." ve o sırada arkadan çok bilmiş bir ses : " noolcakkk yaaaaydın izmire 80 km geliversin işte" deyince ben çıldırdım ve şunlarısöyledim: "ben 28 yaşındayım ve 28 yıldır aydın-izmir arası 125 kmotobandan da 119 km. çocukluğumdan beri gidip geldiğim yeri biryabancadan mı öğreneceğim. ayrıca madem çok yakın siz gelin" deyincevatandaşlar güzergah değiştirmeye yanaşmadılar ileri geri konuşmayabaşladılar ve ben de tam olarak şöyle söyledim ve tel.i kapattım:
SİZE KÖPEK FALAN YOK. KÖPEKLER 1000'ER TL. GELİN VERİN PARASINI ALIN
buarada ben bu geçen 3,5 ay zarfında iki köpeğin de aşılarını yaptırdımkuyruklarını kestirdim eğitimleriyle uğraştım bir de beyefendilertenezzül edip uğramadılar. dediklerimden zerre kadar pişman değilim vesonuna kadar arkasındayım.
ben EFE TORUNUYUM bizim söz ağzımızdançıkar ERKEK GİBİ ADAMIN YÜZÜNE KARŞI SÖYLENİR. öyle yazma fırsatıolmayan birinin arkasından ileri geri konuşulmaz
unutmadan söyleyeyim
köpekler satılmamıştır ve Aydın'dadır. ikisini de ava yeni başlayan öğrencilerime hediye ettim.
bu şahıslar hala bu köpekleri almak isterse değerleri 5000 TL dir. parayı verir alırlar
değerliarkadaşlar sizleri sıktığım için k. bakmayın ama zaten zor ve sıkıntılıgeçen günlerimin arasında böyle kalleşçe ithamlara maruz kalmak beniçıldırttı ve tüm gece içim içimi yedi. olayı netliğe kavuşturmakistedim.
kalın sağlıcakla
Rıdvan Kocataş
09.Ağustos.2009, 20:41
Kimsenin avukatlığını yapmak gibi bir niyetim yok. Ama ithaf edilen kişi burada değil ve sevdiğim bir arkadaşım. Eğerki o denilen iddiaları gerçekten yukarıdaki anlatılanın tersini yapmış bir karakteri varsa bir kalemde silebilirim. Burada haksız taraf kimse bilelim. Hem sadece ben değil bütün avcılar bilsin, ona göre alışverişlerine dikkat etsinler.
imported_avkolik
09.Ağustos.2009, 20:52
Rıdvan kardeşim paylaşımlarını büyük bir zevkle takip ettim bugüne kadar...İnan konunun ilk mesajındaki imla hataları ve yapışık karakter olaylarından dolayı konuyu direk kaldırıyordum zira okurken canım çıktı..Ama sitemize katkılarından dolayı üşenmedim editledim..İkinci mesajının anlamını ve kim tarafından yazıldığınıda anlamadım...Açarsan iyi olur..Dış linkleride kaldırdım...
Konuya gelince biz yönetim olarak takibinde olacağız..Şahsi fikrim keşke arkadaşımız kendi geldiğinde bu konuyu açsaydı..Şimdi yazılsa bile cevap veremiyecek..
Yönetici arkadaşlar lütfen konuyu gerekli şekilde takip edelim...
Rıdvan Kocataş
09.Ağustos.2009, 20:54
Rıdvan kardeşim paylaşımlarını büyük bir zevkle takip ettim bugüne kadar...İnan konunun ilk mesajındaki imla hataları ve yapışık karakter olaylarından dolayı konuyu direk kaldırıyordum zira okurken canım çıktı..Ama sitemize katkılarından dolayı üşenmedim editledim..İkinci mesajının anlamını ve kim tarafından yazıldığınıda anlamadım...Açarsan iyi olur..Dış linkleride kaldırdım...
Konuya gelince biz yönetim olarak takibinde olacağız..Şahsi fikrim keşke arkadaşımız kendi geldiğinde bu konuyu açsaydı..Şimdi yazılsa bile cevap veremiyecek..
Yönetici arkadaşlar lütfen konuyu gerekli şekilde takip edelim...
Abi ilk mesajdaki imla hataları kopyala yapıştır yapa yapa bozuldu, onu düzelttim.
Rıdvan Kocataş
09.Ağustos.2009, 20:57
Ali Ekber abim önceki konuyu haftalarca muhatabı olmadığı için 1000 lerce kişi tarafından okundu ve Gökhan hocamda nette aile, anne baba hasreti gidereceğim diye av sitelerine giremedi. Artık kendisi ile ilgili bir konu olduğunu biliyor ve ilk fırsattada konuyu uzatmadan cevap vereceğini biliyorum. Yine bu konu açık kalıp zaman zaman giren üyelerinde okuması taraftarıyım.
Ayrıca yukarıda ALINTI yaptığım konular eski konular olduğu için iddia sahiplerinin bile gözünden kaçacağını tahmin ettim ve yeni bir konu açtım.
imported_avkolik
09.Ağustos.2009, 20:59
Konu açık kalabilir..Takibinde olacağız...
Şimdi anlamadığım bu olay olalı benim bildiğim 1 seneyi geçti..
neden tekrar gündeme geldi...
Burada Emet lafı geçtiği için ben açıkçası rahatsız oldum..
Bu tür özel konular iki kişi arasında halledilirse daha hoş olur...
Hem ben isterdim ki muhataplar bu konu hakkında yazsın
ikinci şahıslar olayları tam anlamıyla bilmeyebilirler..
Rıdvan Kocataş
10.Ağustos.2009, 07:50
Şimdi anlamadığım bu olay olalı benim bildiğim 1 seneyi geçti..
neden tekrar gündeme geldi...
Burada Emet lafı geçtiği için ben açıkçası rahatsız oldum..
Bu tür özel konular iki kişi arasında halledilirse daha hoş olur...
Hem ben isterdim ki muhataplar bu konu hakkında yazsın
Mustafa abi EMET hakkında bir sıkıntı yoktur. Zaten Gökhan beyde yukarıdaki iddia eden şahısların haricinde başka 3. bir kişi hakkında eleştiri yapmamış. Eğerki bu yanlış EMET'te tanıdığınız birisinde ise bilmeniz daha iyi olmazmı? Geçmişte bazı yanlış kişiler bilindiği halde ortaya çıkmadığı için bir çok kişi rahatsız oldu. Eğer bu yanlış Gökhan beyde ise bildiğim tanıdığım bir kişiyi demekki yanlış tanımışım diyerek arkadaşlık ilişkilerimi kesebilirim. Ama eğer Gökhan beyde değilse hem bizim ve dostlarının hemde sizlerinde bilmesi daha uygun olacaktır. Üzerinden 1 sene geçmiş bir olay. Ortada yanlış gösterilen bir kişi var. Bu olayın üzerinden 10 senede geçse muhatabı bulunmayan şekilde yazışmalar olmuş. Bu konuyuda Gökhan bey'in bilgisi üzerine açtım. Gökhan bey dün kendi cevabını yazmış. Ama bu başlık olmasaydı siz bile okumamış olacaktınız.
Mümkünse bende dahil bir şey yazmak istemiyorum. Bu dediğiniz çok doğru. Muhataplar kendileri yazsınlar bizde bilelim kimin ne olduğunu...
Saygılar Mustafa abim..
çetin ekren
10.Ağustos.2009, 08:08
ben değişik birşeyi merak ettim yavrulardan biri erzuruma satılmış denildi...acaba kime satıldığı bellimi bir arkadaşta varda şuan bir drahtar acaba o olabilirmi...
Eyvallah Rıdvan kardeş seninde dediğin gibi bırakalım
muhataplar bu konuyu halletsinler...
zaten adı geçen ve köpeğin eski sahibi olan Fatih kardeşimiz
bu siteye pek takılmaz konuyu kendisine iletelim
kim haklı kim haksız bizde bir rahatlayalım yani...
Recep DÖNMEZ
10.Ağustos.2009, 08:55
Arkadaşlar! bende bu konunun gerçek muhatapları tarafından
birbirlerini incitmeden,kırgınlık yapacak sözler söylenmeden
halledilmesi taraftarıyım...
Aynen böyle bir konu yüzünden çok sevdiğim ve en az sizler kadar
değer verdiğim birçok dostumun olduğu başka bir siteden soğuyup
gittim.Oradada böyle bir konu olmuştu ve çok kırıcı şeyler olmuştu....
Bırakalım herkes bu konuları kendi arasında ve mümkünse site dışında halletsin....
Saygılar....
Mehmet Ardilli
10.Ağustos.2009, 09:30
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/huh.gif Kafamız biraz karıştı ama konuyu ilgiyle takip ediyoruz. Saygılar.
ALPEREN
10.Ağustos.2009, 15:58
CAMİAYA ÖRNEK OLACAK BİR KONU.
BEN BU YÖNDEN TAKİP EDİYORUM.
OLAY NETLEŞİNCE DE YORUM YAZARIZ.
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER.
cemalreis
11.Ağustos.2009, 07:21
ARKADAŞLAR SEVGİLİ DOSTLAR MUHTEREM AVKOLİKÇİLER BU KONUYU UZATMANIN KİMSEYE
FAYDASI OLMAZ BENCE OLMUŞ İLE ÖLMÜŞE ÇARE YOK. BİRDE MEVLANA NE DEMİŞ???
BAŞKALARININ KUSURUNU ÖRTMEKTE GECE GİBİ OLUNUZ
Rıdvan Kocataş
11.Ağustos.2009, 17:48
Cemal abi iki taraftan birisi yanlış yapmış.
Mevlana doğru demiş ama bir atasözündede "Müslüman yılana aynı delikten 2 defa sokulmaz" demiş atalar.
Bu şahıslardan bir taraf yanmış ama hangi taraf bilelim. Başka kişiler yanmasın...
Sevgili dostlar !
Yorum yapmadan izliyoruz konuyu.
İddia sahiplerine, suçlanan kişi tarafından bir cevap verildi.
Bu cevabın üstünden de epey bir zaman geçmiş olmasına karşın,iddia sahiplerinden ses çıkmıyor.
Tez zamanda bir cevap vermeliler.Yoksa,zaman aleyhlerine işliyor.
''Sükut ikrardan gelir'' misali,insanlar bir fikir sahibi olmaya başlayabilirler.
Herşey saygı çerçevesinde kalsın.Ama sorun çözülsün.
Saygılar.
Sevgili dostlar !
Yorum yapmadan izliyoruz konuyu.
İddia sahiplerine, suçlanan kişi tarafından bir cevap verildi.
Bu cevabın üstünden de epey bir zaman geçmiş olmasına karşın,iddia sahiplerinden ses çıkmıyor.
Tez zamanda bir cevap vermeliler.Yoksa,zaman aleyhlerine işliyor.
''Sükut ikrardan gelir'' misali,insanlar bir fikir sahibi olmaya başlayabilirler.
Herşey saygı çerçevesinde kalsın.Ama sorun çözülsün.
Saygılar.
aynen katılıyorum ve ibretle izliyorum....
Sebahattin AVCI
11.Ağustos.2009, 23:48
2. şahış olarak yada konuyla ilgisi olanlar olsada olmasada konuyu izine geldiğinde okuyup gören gökhan ustamız konunun ayrıntısını hassasiyetini içeriğini yazarak belirtmiş konuya tam iştirak etmesekte söylenecek pek bişi kalmamış adam açıklamasını yapmış eğer bir yanlışlık yok ise en doğru olanı en güzel bir şekilde yapmaya çalışmış hatta az bile yapmış
konunun diğer üyeleri bir an önce bulunup cevap yazabilir ise sıkıntı kalkacaktır
tekrardan yazayım eğer banada böyle bir durumda kar var yollarda sen getir diyen biri olsa idi bilmem nasıl bir cevap verirdim diye düşünüyorum
konu günceldir
bugun sana yapan yarın başkasına ne yapar değil bunun sakaryalı yada karslı olması hiç önemli değil
Tüm arkadaşlara merhabalar!...Bütün yazıları baştan sona okudum.Mümkün olduğunca da tarafsız bakmaya çalıştım.Ben adları geçen arkadaşların hiç birini tanımam. Tek dileğim o ki "kimse kimseyi kırmasın". Diğer forumlarda da zaman zaman büyük harflerle , kırmızı harflerle ve birbirlerini itham edici, suçlayıcı yazılar görüyoruz. Sanal ortamdaki butür yazışmaların anlamını bilerek yazalım. Mesela büyük harfle yazmanın anlamı "karşısındakine bağırmaktır". "Kırmızı harfler, kızgınlık, öfkei ve tehdit edici anlam içerir"....(Bunu diğer formlarda da gördüğüm için hatırlatmak istedim)(Kişi ya da kişilere özel değildir.)
Şahsen ben bu gelişen olaydan büyük üzüntü duydum. 33 yıllık bir öğretmen olarak, iki eğitim görevlisi arkadaşın buşekilde karşı karşıya gelmesi beni çok üzdü.Evet ilk suçlamalar çok ağır. Biz gerçeğin ne olduğunu bilmiyoruz.Ama insanların birbirini bukadar kırmalarına değer mi bilmiyorum. Dilerim konu daha anlayışlı ve tatlı bir dille sonuca bağlanır.
Mademki Avkolik-Dostkolik üyesiyiz, avcı dostlarız, hertürlü menfaat ve siyasetin dışında bir birlikteliğimiz var (Ben böyle olduğunu düşünüyorum), o halde arkadaşlar lütfen birbirimizi kırmayalım!...
Bütün arkadaşlara sevgi ve selamlar. Dotça ve hoşçakalın.....
Sabahattin kardeşim ben yazarken sen de mesaj yazmışsın. Renk konusu kişisel değildir. Sevgilerimle.
Sebahattin AVCI
12.Ağustos.2009, 00:39
Sezai hocam estağfurullah alışkanlığımdan olsa gerek
1 yıldır bu sitede genelde yazılarım kırmızıdır gülerken bile kırmızı oluyor hocam
Denizliye selamlar .
Selam ve sevgiler bizden Sebahattin kardeşim.
İyi sabahlar.http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/103.gif
ALPEREN
13.Ağustos.2009, 16:47
BİZİM Kİ DE BÜYÜK YAZILIYOR, SİTEYE ADIM ATALI.
AMA KİMSEYE BAĞIRIP, ÇAĞIRMIYORUZ.
BİR KONU HARİÇ KİMSE DE NE BAĞIRIYORSUN DEMEDİ.
SANALDA BAĞIRMA İŞLEVİDE KELİMELERLE OLUR.
BENCE.
SELAMLAR, SAYGILAR...
Yusuf
13.Ağustos.2009, 19:24
http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif
Baştan sona okudum da yorum yapmadan geçemedim.. rıdvan bey gerekeni açıklamış.. ve açıklarkende kendinden çok emin belli..köpek meselesine gelince.. doğacak bir köpeği satması tuhaf satmamalı yada doğduktan sonra satmalı.. diyelim o an şartlar onu elverdi satması gerekti sattı.. babalık hakkına gelince 1 adattir.. bu kişi 2 tane istemiş.. hadi onuda eyvallah demiş.. köpekler doğmuş 3 ay aşısı falan gel al demiş.. karlı kışlı yağmurlu yok böyle bişey.. izmir aydın a gelince 80 km değil.. Rıdvan bey doğru söyler.. 09-08-2009 Tarihinde aydın'dan izmire köpek almaya gittik basmane semtine yakın, 59 kırahatanesi dedikleri kahveye.. gittik ve döndük 267 km.. Rıdvan bey haklıdır.. arkadaşların dediği gibi takip edelim bakalım bu konuyu.
Rıdvan Kocataş
14.Ağustos.2009, 14:04
Baştan sona okudum da yorum yapmadan geçemedim.. rıdvan bey gerekeni açıklamış.. ve açıklarkende kendinden çok emin belli..köpek meselesine gelince.. doğacak bir köpeği satması tuhaf satmamalı yada doğduktan sonra satmalı.. diyelim o an şartlar onu elverdi satması gerekti sattı.. babalık hakkına gelince 1 adattir.. bu kişi 2 tane istemiş.. hadi onuda eyvallah demiş.. köpekler doğmuş 3 ay aşısı falan gel al demiş.. karlı kışlı yağmurlu yok böyle bişey.. izmir aydın a gelince 80 km değil.. Rıdvan bey doğru söyler.. 09-08-2009 Tarihinde aydın'dan izmire köpek almaya gittik basmane semtine yakın, 59 kırahatanesi dedikleri kahveye.. gittik ve döndük 267 km.. Rıdvan bey haklıdır.. arkadaşların dediği gibi takip edelim bakalım bu konuyu.
Tufan abi yukarıdaki yazılar Gökhan hocamın yazısından alıntıdır. Gökhan hocam iyi tanıştığım ve bildiğim bir arkadaşım. Kim haklıysa ben onun yanındayım. Şimdilik yazılanlara bakarsak Gökhan hocam haklı gibi. Ama hatalı olan Gökhan hocam ise bir kalemde dostluğumu bitiririm. Ama diğerleri haksızsa bilinsin.. Tanıdıkları var tanımadıkları var.
ALPEREN
17.Ağustos.2009, 16:07
KONUYU AÇAN ARKADAŞLARDAN DA EK AÇIKLAMALARI BEKLİYORUZ.
TAŞI ATIP KAÇMAK YOK.
tavaci_43
29.Ağustos.2009, 23:06
Değerli arkadaşlar biz kimse ile kavga etme niyetinde değiliz. Ben sadece yaşanmış bir olayı aktardım.Aktarmamın sebebi ise arkadaşa babalık hakkı istediler.Mağdur duruma düştü.Bende sitede gezerken Gökhan denilen şahısın yavrularının fotoğraflarını gördüm. Dayanamadım altına yazı yazdım.
1. Ben nereden bileyim askerde olduğunu ;
2. Uzun uzun cevap yazmış ama dememiş yavruyu fatih mi almaya gelecek yoksa Gökhan mı?Eğer yavruları gökhan getireceğim dediyse hiç yazı yazmamıza gerek yok. Benim bildiğim Gökhan getirecek hem misafirimiz olacak hemde av yapacaktık.
3. Fatih yavruları izmire giden arkadaşlarına getirtecekti ama gökhan bu teklifede hayır dedi.30 tl gaz parasının lafını etti.
4.Fatih mağdur duruma düştü babalık hakkı vereceği kişiye istediğin yerden yavru al parasını ben vereceğim dedi.
Bizim kimseye karşı bir art niyetimiz yoktur.Bizde efe torunuyuz.Ortada bir haksızlık var onu düzeltelim dedik.Gökhan hala yavrular parayla diyor.Bu saatten sonra parayla alsak ne olur,almasak ne olur. Atı alan üsküdarı geçmiş.Zaten bu sitenin kurucusu değerli büyüğüm Mustafa ÇİL abim bana güvendiğini söylemiş. Fatih arkadaşıma rica ettim gerekeni yazacak.
Saygılar.
imported_avkolik
29.Ağustos.2009, 23:39
Arkadaşlar Fatih KALAYCI uzunca bir cevap yazmış ama göndermeyi başaramamış bulunduğu ortama beraber gittik ama dükkan taşıma işlerim olduğu için sorunu çözemedik ve gönderemedik yazıyı..Benim mailime attık onun adına ben yayınlayacaktım...Fakat şimdi mailimde yazıyı göremiyorum..
Yazıyı bulunca hemen burda yayınlayacağım Fatih KALAYCI adına cevaben...Bilginize
fatih
30.Ağustos.2009, 00:09
Çok değerli avcı dostlarım.öncelikle ramazan ayınızı kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.
Ben fatih kalaycı .Gökhan ,a bu köpeğği veren kişi.
Arkadaşlarım ve siz degerli av cı dostlarıma,bukonuyu açıklamaya,mecbur hissettiğim için aramızdaki geçen leri anlatacağım.
Daha önce Dostlarımdan Mehmetve İsmail hocam,bazışeyler yazmışlar.
Sebep ,Fatih,e yavru borcunu Vermiyorda,Buve başkasitelerde .Yavruların satılık ilanlarıvardiye.
Arkadan konuşmamışlar,Gökhan ın askerdeoduğunu nereden bilsinler,bende bilmiyordu
Ben bu internet ortam larında bulunmam.Pekte beceremem zaten.
Buköpeği,Kütahya avcılar kulubu başkanı,Ahmet Baysan ,abimden 400tl.te aldım.Birde
pointer verdim.
Birsezon avlandım .
Hayatımda ilk defa bir köpeksattım,oda gökhan türk ,tür.
Birçokdefa köpek aldım paraile hepsinide,hediye ettim.
Beni emette kime isterseniz sorun.
Köpeğimi çok kızana geliyor vede yavrulatamayacağım için ilk önce arkadaşa hediye ettim.
Pointer besleyeceğim diye 1 ay sonra geri getirdi.
Köpek satımı ile uğraşan halil arkadaşıma SAtmasını söyledim.
Birsüre sonra bu arkadaşlar köpek almak için buraya halilin yanına geldiler.
geç vakitlee kadar kulubte,muhabbet ettik.
Ertesi sabah Halil benim köpeği arkadaşların görmak istediklerini söyledi.
Gördüler,hamile olduğunu söyledim.Hamile olduğunu bildiklerini söylediler.Başka köpeklerede baktılar.
KÖpeği istediler,1000 tl.dedim.(paranın bir kısmıile Yavru alıp babalık hakkını ödeyecektim)
Yavrulardan 2 tanesini verelim dediler.
Ben ne aydına gelebilirim ,nede Yolunu bilirim dedim.
Eğer buraya getirirseniz,hem misafirim olursunuz hem ,ördek avına gideriz dedim.
Oda 15 ,Tatilde okullar kapanınca getireyim,zaten başkada tatilinin olmadığını söyledi.
Ben de getirmeyeceksen ,1000tl.egergetirirsen 600tl,te veryim dedim.Yanımda Hüseyin duru abim vardı.Öğretmen adam sözünde durur,ver dedi.
Kendiside Bizde yamuk olmaz dedi ,verdim götürdüler.
Tatilde yavrular 2.2,5 aylıktı tahminim.
Sitelerde Satılık ilan larını görenler,söylediler.
tanesini Aradım4 tanesini sattıgını ,4tane daha olduğunu söyledi.
Tatilinin az olduğunu ,dersanede ,işlerinin olduğunu bir şekilde ulaştıracağını,söyledi.
Birmüdetsonra,Halil yavruların,asker getirecek kişiler tarafından kütahyaya geleceğini söyledi.
Gökhan,ı aradım doğru dedi.Ama son anda vaz geçmişler.Getirecek kişiler.
AZbir zaman geçtikten sonra,Arkadaslardan 4 kişi.İzmir yarışmasına,gideceklerini,izmir,aydın 100km.civarı olduğunu,
oraya yavruları getirirse,Emet,e getirebileceklerini söylediler.
Hemen gökhan,ı aradım dedim.
26 Yaşında olduğunu izmirle aydın arası,26yıldır.126km.Oduğunu söyleyerek,Kzgın birsekilde,Telefonda ,100km.Deyen arkadaşlarıma,hakaret,etmeye başladı.
Ben de ha 100,ha126 km.getiriver.onlara ver dedim.
Kızgınbir şekilde,Araba oraya 30,35tl.civarında parayakar,maddi durumunun okadar iyi olmadığını söyledi.
ŞOK olmuştum.Yavruları getirmesi ni ısrar ettim.Ağzım dan enufak bir kötü söz çıkmadı.
Yavru felan vermeyeceğini,2 yavru kaldığını 1000tl.Getirirsiniz,yavruları götürürsünüz dedi.
Birdaha ne aradım.ne sordum.
Bana köpekte lazım değil.
bu tür kişilerde.
Köpek dediğin nedirki.
9 Tanesini 1 köpek doğuruyor.
Önemli olan İNSANLIK.
Bukonu hakkında ilkve son yazışımdır.
Başka konularda Buluşuruz,işallah.
SELAMLAR
Murat PAMUK
30.Ağustos.2009, 06:44
Fatih abi bende bu olayları ilk baştan bu yana okuyorum. Mehmet abi ve İsmail hocamlar biraz fazla yüklenmişler anladığım kadarıyla Gökhan hocama. Çünkü Gökhan hocamın anlattıkları ile sizin anlattıklarınız birbirini tutuyor. Ama ilk yazılanlara bakarsakda bu yazılanların dışında gelişmiş olaylar gibi gözüküyor.
Göaskerkhan hocam de galiba hala
Sizin bu konu hakkındaki ilk ve son yazınız
Mehmet abi ve İsmail hocam bir şeyler yazmadılar
Rıdvan Kocataş siteden uzaklaşmış.
Sanırım bu iddia ile ilgili gerekenler söylenmiş.
tavaci_43
30.Ağustos.2009, 18:32
Herkesin yazdığı mesajları neden alıntı yapmayıp da cımbızla laf ayırmaya gerek duyduğunuzu anlamadım!!! Nedenine gelince de bizim şahsiyetimiz de karakterimiz de ortada ve ustamızın da söylediği sözü aynen alıntı yapıyorum...
Saygılarımla...
bu tür olaylara şahsın kendisi cevap verir ise daha güzel olur dostlar
ismail hocamı da ben yakından tanırım,durup dururken bu şekilde bir şey yazacağını zannetmiyorum dostlar
unforgiven
30.Ağustos.2009, 18:36
YÖNETİM olarak konunun ciddi manada takibindeyiz. Kimseye kimsenin arkasından konuşmasına da izin vermeyiz şimdiye kadar böyle bir izin de kimseye verilmemiştir... Rıdvan Kocataşın uzaklaşması konusuna gelince de şahsın kendi isteğidir...
Saygılarımla
İsmail ŞEN
Murat PAMUK
30.Ağustos.2009, 20:21
YÖNETİM olarak konunun ciddi manada takibindeyiz. Kimseye kimsenin arkasından konuşmasına da izin vermeyiz şimdiye kadar böyle bir izin de kimseye verilmemiştir... Rıdvan Kocataşın uzaklaşması konusuna gelince de şahsın kendi isteğidir...
Saygılarımla
İsmail ŞEN
İsmail abi Rıdvan abiyle yerlerimiz birbirine yakın. Siteden neden uzaklaştığını anlattı. O konuda bir sıkıntı yok. Kendi isteği ile ayrıldığını söylemişti. İşleri çok yoğun. Zaman zaman akşamları buluşurduk ama 1 haftadır görüşemez olduk. Eminimki yazılanları oda okuyacaktır.
fevzi dursun
30.Ağustos.2009, 21:21
bu gereksiz konunun gidişatında tek üzüldüğüm nokta rıdvan kardeşimin incir çekirdeğini doldurmuycak bir meseleden dolayı yok yere kızıp bir anlık sinirle üyeliğini silmiş olmasıdır. (onu anlayamıyorum çünkü ne de olsa drahthaar sahibi :) )
bir puanterci olarak onun drahthaarcı tutumunu ve yorumlarını beğeniyordum. sitede bazı konularda rıdvana drahthaar konusunda takıldığım ve latifeyle kuyruğuna da basıtığım günler çok oldu. :)
umuyorum sitemizde benim gibi bir çok dostlarıda bulunmakta, bunu gözardı ederek rıdvan kardeşimin tekrar sitemize üye olmasını diliyorum. umarım bu çağrıma kulak verirde, tekrar sitemizde üyeliğini tazeler ve dostlarını memnun eder.
keçiborluya ve fanatik bir drahthaar aşığı olan sevgili kardeşim rıdvana selamlarımı iletiyorum
Murat PAMUK
30.Ağustos.2009, 23:06
Abi elimdeki drahthaarı Rıdvan abi aracılığı ile aldım. Her zaman hayır dua ile yadederim. Bu zamana kadar gördüğümüz köpek çatalburunlar ve kırma köpekler. Bir kaç seferde pointer. Ama drahthaarı ve drahthaarın avlarını ben ondan gördüm. Beraber çok ava gittik. Bu bilgisayardan sitenize çok yazılar yazdı. Staj yaptığım yere gelir vaktinin çoğunu burda geçirir, bir çok siteyede buradan yazardı. Çok dertleştik. Köpekleri oskar ve lusi kendi köpeklerim gibi bana alışık ve bir dediğimi iki etmez. Rıdvan abi olmadan çok ava gittik köpekleriyle. Stillerinden, hırslarından, patroneli fermalarından çok hoşlandım. Her fırsattada drahthaarlar hakkında çok bilgi aldım. Kendiside drahthaar ile tanışalı 2-3 sene anca olmuş ve bu ırklara her ava gidişinde dahada aşık olduğunu söyler. Siteden ayrılmasını bende istemezdim. Ama sadece köpek satışından başka mesajları olmayan bir yabancı yüzünden, yazdığı mesajının modlar tarafından değiştirildiğini, özelden ikaz yapıldığı takdirde bunu kendisininde yapabileceğini ama üst taraftaki moderatörün yazdığı mesajının kendisi tarafından değiştirldiği halde kendi mesajının alenen değiştirilmesine kızdığını söyledi. Siteye üye olduğumu söylediğimde -iyi yapmışsın. Güzel arkadaşlar var demişti.
Bu arada sanki ölmüş gibi konuşuyoruz. İnşallah iyidir. Bende görüşemiyorum uzun zamandır. Konturde yok :D
imported_avkolik
31.Ağustos.2009, 00:03
Rıdvan Beyin mesajları değiştirildi diye kızıp gitmesi elbette hoş değil..Mesajları editleyen benim.Ama konu tam olarak incelenirse sadece Rıdvan beyin mesajlarını değil sitede yönetimde bulunan arkadaşların mesajlarınıda editledim.O zaman yönetici arkdaşlarımda kızıp üyeliklerini silmelilerdi.
Anlatmak istediğim şudur arkadaşlar : " Biz hiçbir üyemize art niyetli değiliz.Adil olmaya çalışıyoruz.Bu durumda bütün üyelerimizden anlayış bekliyoruz.Burası ortak bir paylaşım sitesi ve hepimizin.Belli kurallar var ve uyulmadığı takdirde uymayan kim olursa olsun gereken yapılıyor.Bir örnek vermek gerekirse son iki gün içerisinde Mustafa ÇİL ustanın iki tane konusunu editleyip kilitledim.Böyle olması gerekiyor.Burda herkes özgürce paylaşımlarda bulunur.Ama bu özgürlüğü kullanırkende diğer paylaşımda bulunan arkadaşlarımızı rencide edemez.Üyemiz açtığı konuda veya yazdığı mesajda bir iddia ortaya atıyorsada cevap hakkı doğan üyenin cevaplaması ve iddianın ortada kalmaması için konuyu takip ediyoruz.Gereken cevaplar alındıktan sonra konu kaldırılıyor.Olay bundan ibaret arkadaşlar..."
Sitede bize destek olan tüm üyelerimize gösterdikleri anlayış ve ilgi için sonsuz teşekkürler...
Saygılar
Murat PAMUK
31.Ağustos.2009, 04:31
Ali Ekber abi yukarıda Fevzi abininde dediği gibi çabuk kızmasını bende garipsemedim desem doğrudur. Çünkü zaman zaman bizde kızdırmaya çalışırdık ama hiç oralı olmaz aksine biz kızar çıkardık. Özellikle diğer sitelerin birisinde bir kaç tane pointercilerin hakarete varan mesajlarını gülerek okur, ben bile o mesajlara kızdığım zamanda - boşver abisi. Onların köpeklerinin beyinleri kendilerinden daha fazla gelişmiş derdi. Biz hayret ederdik. Ufak sebepten dolayıda kızmasını bende garipsedim. İnşallah döner. Ben drahthaar sever birisi olarak gelip drahthaar sayfasında yazılarını görmeyi isterim.
TAVACI43
31.Ağustos.2009, 07:35
sevgili arkadaşlar
Fatih kardeşimin yazdıklarını okudunuz.Yorum sizlerin.Tamam belki biz Gökhan beye fazla yüklenmiş olabiliriz.Ama biz yalan birşey yazmadık.Fatih kardeşimiz çok zor duruma düştü.Gökhan bey bizleri hiç tanımadığını hatta hiç görmediğini söylemiş.Arkadaş biraz unutkan heralde. Kulüpte oturup muhabbet ettiğimizi unuttu galiba.Neyse fazla yazmak istemiyorum artık. saygılar....
Valla okudum ama, anladığım kadarı ile reklamlarda çIkan Neşe vardı bi.. saçında kepek sorunu vardı..onun kepek sorunu çözülür, bu iş çözülmez..alırken 15 gün okul tatilinde getiririm yavruları demişsiniz.. yağmurda olsa,karda olsa götüreceksin.. öyle demişsin çünkü.. yoksa ben uğraşamam deyip çatlatcan 1.000 tl yi bakcan dalgana.. sen sağ ben selamet.. dostluğunda ömür boyu baki kalacak. bu tür vakalarda yaşanmayacak.. haksızsam haksızsın de bana kardeşim.
mehmet MUTLU
03.Eylül.2009, 13:48
arnızda halledinkardeşim aydınlı adama efe torunusunuz digeri ankaralı yabancı degil siniz hemşerim biyol bulun kalp kırılması
imported_avkolik
03.Eylül.2009, 14:28
Bize doğru bir adam gelen herkese biz 10 adım yaklaşmaya çalışırız...Bunda hiçbir zaman değişiklik olmaz...
Konu hakkında lütfen üçüncü kişiler yorum yapmasın.Konu muhatapları burada ve isterlerse cevap yazarlar..Yazmazlarsa kilitler konuyu kaldırırız olur biter...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.