PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KÖPEK SAHİBİ OLMAK YADA OLMAMAK

05.Şubat.2008, 18:44
KÖPEK SAHİBİ OLMAK ARABA YADA TÜFEK SAHİBİ OLMAYA BENZEMEZ...

İyi bir avcıyı herhangi bir avcıdan ayıran en büyük özellik, iyi avcının sahibi olduğu iyi köpektir.Dünyanın en iyi arazi aracına, en iyi tüfeğine ve en iyi mühimmatına sahip olabilirsiniz ama sadece köpeğiniz olduğunda iyi bir avcı olabilirsiniz.Arazi araçlarına ve tüfeklere milyarlarca lira döken, av uğruna binlerce kilometre yapan biz avcılar iş köpeğe gelince az seçici ve çok tutumlu davranırız. Ben bu güne kadar hiç koku alma kabiliyeti olan bir araba ya da aport yapabilen bir tüfek görmedim.Köpek sahibi olmak araba yada tüfek sahip olmaya benzemez. Onlar bıldırcın, çulluk yada tavşan detektörü değildirler. Onlar etten ve kemikten, bazen biz insanlar gibi bunalıma giren,kıskanan, acıkan, üşüyen, susayan, periyodik olarak tıbbi desteğe ihtiyacı olan, sevmeye ve sevilmeye muhtaç canlılardır. Köpek sahibi gerçek bir avcı, av bitiminde köpeğini kendisinden önce doyuran, suyu kıt meralarda sırtında köpeği için yedek su taşıyan, köpeğinin sağlığı için gerekli aşıları yaptıran ve sezon bittiğinde köpeğinin yüzünü unutmayan avcıdır.Üreticilik ve köpek yetiştiriciliği ise apayrı bir sorumluluk ister.Ülkeye hakkettiği saflıktaki ırkları kazandırmak, var olanları daha da iyileştirmek, türk avcısını bunca zaman yerinde saydıran melez köpeklerle safları arasında ki farkları gösterebilmek, tutku, cesaret ve bilgi gerektirir...

M.Uğur BARUTÇU

NOT: www.dualkennel.com (http://www.dualkennel.com) sitesinden alıntıdır

Mustafa ÇİL
05.Şubat.2008, 18:54
BRAVO Kİ NE BRAVO
GARDAŞIM NE MÜKEMMEL BİR YAZI OLMUŞ
İYİCE TÜM AVCILAR OKUMALI BENCE
GERÇEK AVCI KÖPEĞİ İLE ÖVÜNENDİR
KÖPEK MERADA SİZE EN YAKIN ARKADAŞ VE YARDIMCIDIR
BRAVO AKIN BRAVO SPR GARDAŞIM

OKUYUPDA YORUMSUZ GEÇEN VALLA AVCI DEĞİLDİR

Mustafa ÇİL
05.Şubat.2008, 18:55
SAĞOLSUN BARUTÇU
DİLİNE SAĞLIK

optikci97
05.Şubat.2008, 19:06
güzel yazı

paylaşım için teşekkürler akın

ismail talay
05.Şubat.2008, 19:38
katılıyorum akın o kadar doğru tesbitlerki herkesin algılamı ve uygulaması lazım teşekkürler

bülent erdem
05.Şubat.2008, 20:33
teşekkürler akın,okurken büyük haz aldım.

fatih demircan
06.Şubat.2008, 06:10
oy oy oy oy...M.uğur BARUTÇU ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM BİZ AVCILAR BU KADAR SANATSAL ANLATILAMAZDI HERALDE TEŞEKKÜRLER NARİN....

Adil Karakus
06.Şubat.2008, 06:58
Faydalı bir yazı teşekkürler.

M.Uğur Barutçu derki" benim üzerimde köpek tüyünün olmadığı gün benim öldüğüm gündür ben o zaman muhakkak ölmüşümdür "diye bir beyanatı vardı

Köpekler bizlerin yövmiyesiz işçileridir maddi karşılık beklemden kaç kişi size hizmet eder acaba çalıda çamurda ormanda

köpeklerimize hak ettikleri ilgi alaka ve sevgiyi verelim

Mustafa ÇİL
06.Şubat.2008, 14:04
İŞ SÜPER BİR AVRUPA SİLAH OLUNCA AV CAMİASI MÜKEMMEL SİLAH DER
AMA DİĞERLERİNDEN BENİM İÇİN BİR FARKI YOKTUR.
BİR DİPÇİK,ELKUMDAĞI,TETİK VE NAMLU
O KÖPEKLER VARYA SİZE O SİLAHI KULLANMANIZDAKİ TEK YARDIMCINIZDIR

cemalreis
06.Şubat.2008, 17:01
DEĞERLİ BİLGİLER GARDEŞIM ELLERİNE SAĞLIK

mengenli
11.Mayıs.2008, 08:16
selam arkadaşlar bu yazıyı 2 sene önce av dergisinde okumuştum ozamanda şimdide çok duygulandım şimdide öyle oldum ben balkonda bakıyorum çocuk gibi onun için hiçbiryere gidemiyorum işden hemen eve geliyorum tuvalet yemek ihtiyaçları vb bırakamıyorunda çok bağlandım.http://1975 ANKARA

ulasatasoy
11.Mayıs.2008, 11:10
Çok güzel bir anlatım. Doğru tespitler.

Fakat değerli arkadaşlar, köpek bakımı ile ilgili en önemli sıkıntılar köpeğimize verdiğimiz ya da veremediğimiz paradan ziyade,(Herkez bir şekilde istedikten sonra ucuz pahalı köpek buluyor) aldığımız köpeğe istediğimiz eğitimi verememekten kaynaklanıyor. Hernekadar bu konularda bize yardımcı Profesyonel arkadaşlar da olsa, biliyoruz ki köpek sahip olarak değerlendirdiği kişinin dışındakilere çok uzun süre uyum sağlayamıyor.

Bu da herkesin kendi köpeğini eğitmesi gerekliliğini ortaya koyuyor.

Sabahlara kadar havlayan,
Laf dinlemeyen,
Avda istediklerimizi veremeyen bir köpek ağır geliyor. Eyer o bağ da kurulamadıysa köpeğini kime vereceğini şaşırmış yada sinirleri bozulmuş insanlar (Avcılar).

nurettin akkul
11.Mayıs.2008, 13:52
dedikleri gibi 1 paralık tufek 10 paralık kopek

Hakan PINARCI
11.Mayıs.2008, 15:10
Avcı tüfeğini ve arabasını konuşursa kimse dinlemez ama avcıyı konuşturan köpeği varsa kimse konuşmaz ve dinler :)

İsmail ÇIKRIKÇI
11.Mayıs.2008, 15:25
Ata sözleri boşuna söylenmemiştir, 1 paralık köpek 10 paralık tüfek köpek gibi insana sadık
başka hayvan göremiyorum Atalarımız derki Köpek sahibini Kedi evini unutmaz doğru söylemişler.
Yaşanmış bir olayı ustalarımız anlatır Balıkesirde avcı iki gün eve gelmemiş tahminen avlandığı meraları ararlarken köpeğini bulurlar cesedin yanından hiç ayrılmamış beklemiş ustalarımız
köpeğiniz yoksa yanlız ava çıkmayın der.

M.Veysel Uysal
03.Ağustos.2008, 20:44
Evet sezon yaklaştı güncelleyelimde niye köpek,niye hep iyisini aramak vede onlarada saygı gösterip sadece kapatmakla olmayacağını okuyup biraz daha bilgileri tazeleyelim.Teşekkürler Akın.

Mustafa ÇİL
03.Ağustos.2008, 20:58
çok doğru bir geriye dönüş abim sağolasın

pythom
04.Ağustos.2008, 08:24
Her avcının mutlaka köpeği olmalı bence avı zevkli hale getiren köpektir,fermadayken sahibine yaşattığı heyecan bambaşkadır.Köpeği alıp eve bağlamakla iş bitmez onların düzenli beslenmesi, bakımları, sağlık kontrolleri herşeylerini dört dörtlük yapmaklazım.

04.Ağustos.2008, 09:14
dogru sözler her avcının bilmesi gereken bilgiler sagol akın.

Fatih HACIABBASOĞLU
04.Ağustos.2008, 09:24
paylaşım için teşekkürler

erdal ERGUN
12.Haziran.2009, 07:14
doğru söylüyorsun akın kardeş herkes köpek ticareti olurmu avcılığa sığarmı diyor işi yaban tv ve internette dilenciliğe kadar götürenler var 08 06 günü köpeği gezmeye götürdüm oynadı dönüşte kaza yaptık motor sikletten düştük hertarafım yara bere içinde hemen köpeğe baktım ayak kırılmış tanıklara aradım bugün birşey yapamayız ağrı kesici yap yarın gel gittik bugün kana ması çok ameliyatı yarın yapalım 70 km yolu tekrar geri geldik carşamba sabahı tekrar gittik ameliyatla pilatin takıldı kendimdeki sıyrıkları köpek ameliyattan çıktı ozamangördüm burdur veterinerlik fakültesindeki herkese teşekkür ederim özellikle kürşat hacama ve ayrıca avcı aydın abime

17.Temmuz.2009, 17:11
bir ırmak için su,bir orman için ağaç,bir insan için hava ne kadar lazımsa ,av içinde köpek o kadar lazım.Ben yıllarca köpeksiz avcılık yapan birisi olarak bunu bilirim ,bunu söylerim.(köpek sahibi olunca anladım)

ADEM AYVAZ.
18.Temmuz.2009, 07:28
yeri müsaiy olupta av köpegi beslemiyen avcıyım diyen avıcıya ben avcı demiyorum hiç köpeksiz avcı köpeksiz av olurmu avcı vurduğu avla değil köpeyiyle övünür.