Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : TORRES ÖLDÜ

MUSTAFAYILDIRIM38
14.Ağustos.2009, 07:50
Değerli dostlar 4 aylık erkek köpeğim torres bugün sabah öldü. 2 gündür iştahı azdı,hareketlerindede yavaşlama vardı ama yinede yemeğinden yiyor akşam serinleyincede bahçemizde oynyordu.
Dün için veterinere götürme kararı almıştım dün sabah kulubenin yanına gittiğimde akşam koşup oynayan köpek nasıl bir gecede o hale dönmüştü anlayamadım.Yediklerini kusmuş, kan pislemiş ve gece boyunca ağzından salyalar akıtmış kulübenin içini salyalarıyla doldurmuştu .
Zaman kaybetmeden veterinere götürmek istedim ve maalasef Türkiyedeki veterinerlerin içlerinde köpek üzerine uzmanlığı bulunan çok çok az kişi var ve bunlardan Kayseride olanını bulmak için araştırma yaptım ve derhal erciyes üni. veterinerlik fak. götürdüm.
Köpeğime stajerlerden sonra bir uzman baktı rontgen istedi , ateşini ölçtüler yani muayeneden sonra köpek zatüre dediler ve 4 iğne yapıldı ama içimde hep köpeğin sanki gıda zehirlenmesi yaşamış gibi bir his vardı. Pazartesinden itibaren hergün gel iğne yapalım dediler, TABİKİ ÜCRETLERİNİ ALDILAR.
Köpeğimi oraya götürdüğümde köpeğim hafifte olsa koşabiliyor,yürüyebiliyordu.Eve getirdiğimde kafasını bile kaldıramaz hale geldi ve yattığı yerde kaldı. Akşama kadar aralıklarla ağzına şırıngayla su ,süt,çorba verdim ama fayda etmedi.
Bu sabah içimdeki ufakta olsa ümitle kulübenin yanına vardım AMA KÖPEĞİM ÖLMÜŞTÜ.Bir yandan yedirdiklerimi kusmuş bir yandanda arkasından kanlar akıtmış ve ölmüş...

14.Ağustos.2009, 08:16
çok üzücü bi durum.. bilirim o duyguyu. salık olsun mustafa bey sıkma canını.

14.Ağustos.2009, 08:26
çok üzücü bir durum.başın sağolsun.ömrü oraya kadarmış.dediğiniz gibi belki gıda zehirlenmesidir.

14.Ağustos.2009, 08:38
geçmiş olsun..inşallah böyle bi durumla bi daha karşılaşmazsın...

çetin ekren
14.Ağustos.2009, 08:40
gerçekten üzücü bir durum gardaşım....Allah sana uzun ömürler versin....saygılar dostum...

Halil KÜÇÜK
14.Ağustos.2009, 08:44
torres'in ölmesine üzüldük,allah sana uzun ömür versin

Tamer Kuvvet
14.Ağustos.2009, 09:15
Mustafa abi çok üzücü bir olay Allah san uzun ömürler versin inşallah en kısa zamanda yeni torres in olur.

14.Ağustos.2009, 09:53
Gerçekten çok üzücü bir durum.Başınız sağolsun.Köpeğinizin gençlik aşıları yapılmış mıydı?Uzmanlar daha iyi bilirler ama anlattıklarınıza bakılırsa sanki kanlı ishalden kaybetmiş gibisiniz köpeğinizi.

Osman KARATEPE
14.Ağustos.2009, 10:11
Allah sabır versin ben çocukken köpeğimize araba çarpmış sürünerek lojmanın önüne gelmiş ve orada ölmüş küçük bi kasabadaydık o zaman lojmanlar kasabanın biraz dışındaydı evin yanına balkondan görülebilecek bir yere kardeşimle mezar kazdık ve tomy mizi gömdük 1 hafta tilki gelmesin diye her gece nöbet tutup ağlamıştık..

14.Ağustos.2009, 10:18
üzücü bir durum...Allah sabır wersin...

14.Ağustos.2009, 11:38
SEZON ÖNCESİ KÖTÜ BİR HABER AMA ALLAH SİZE UZUN ÖMÜRLER VERSİN!
iNŞALLAAH DAHA İYİ KÖPEKLERİNİZ OLUR!

sukru sunar
14.Ağustos.2009, 14:50
cok uzucu bı olay Allahım kımsenın basına vermesın

mehmet KISALAR
14.Ağustos.2009, 15:02
cok kötü ve üzücü bir durum abi ömrü yetmemiş allahtan gelene amenna abi üzülme

14.Ağustos.2009, 18:47
MUSTAFA ABİ BAŞIN SAĞOLSUN YAŞADIHIN DUYGULARI ÇOK İYİ BİLİYORUM YAĞIZ ABİMİN DEDİĞİ GİBİ GIDA ZEHİRLENMESİ DEHİL KANLI İSAL OLMUŞ TORES ONUN İÇİN KAYIP ETMİŞSİN ABİ BENDE KURZHAAR VAR 4 5 GÜN SONRA DOĞACAK HOŞUNA GIDERSE ERKEK DİŞİ HİÇ FARK ETMEZ BUYUR GEL ABİ İSTEDİĞİNİ ALA BILIRSIN YENİDEN BAŞIN SAĞOLSUN SAYGILARIMLA

Sebahattin AVCI
14.Ağustos.2009, 21:34
başınız sağolsun

kanlı ishale yakalanan eniklerde kurtarma şansı pek yok

ahmetkarabat
15.Ağustos.2009, 05:59
köpek için üzgünüm. ama bence çok büyük bir eksiğimiz var. köpek ve kanlı ishal hakkında uzmanlaşmış bir veterinere ihtiyacımız var. bu konuyu araştıracak bi veteriner arkadaşım olursa bizde köpek ölümleri azalacağına eminim. saygılar

MUSTAFAYILDIRIM38
15.Ağustos.2009, 18:24
Hepinize teker teker teşekkür ediyorum . Köpeğimin aşıları tamamdı.Mercan av köpekleri çiftliğinden almıştım ve 3 aşısıda yapılıp verilmişti. Ama maalesef aşılar bu hastalığa engel olamamış.Sizlerden gelen yorumlar neticesinde kanlı ishalden öldüğünü düşünüyorum.

Şimdilik inciyle yola devam ediyorum. Allahım kimsenin başına vermesin böyle bir acıyı...

Sezgin kardeşim sanada çok teşekkürler sağolasın...

15.Ağustos.2009, 19:19
MUSTAFA ABİ YENIDEN BAŞIN SAĞ OLSUN SİZ SAĞOLUN MUSTAFA ABİ SAYGILAR

ali kaya
16.Ağustos.2009, 11:35
mustafa kardeş önceLikLe köpeğinize gençLik aşıLarını yaptırdınızmı bunu merak ettim? Benim biLgim ve tahminim köpeğiniz gençLik hastaLığına yakaLanmış.. geçmiş oLsun...

ALPEREN
17.Ağustos.2009, 16:11
ZAMANSIZ ÖLÜM. ÜZÜLDÜM.

ALLAH SİZE SABIR VERSİN.

SELAMLAR...

Mehmet Ardilli
17.Ağustos.2009, 16:59
Başınız sağ olsun üzücü bu olay karşısında hemen yazayım istedim,

Zatüre akciğer zarının iltihaplanması ile başlayan bir alt solunum sendromudur.

Bahsi geçen 4 aylık köpeklerde durumunu anlatığınız ilk belirtilerde;

genta 40lık 6 ile 24 saat arasında en az iki en çok 4 doz enjekte kas içi,

ilk gün sadece süt ve su gerekirse şişeyle cebri,

ikinci gün multi vitamin enjekte asla yanında süt ve ürünlerini vermeyin,

et ve ya tavuk suyu ve un ilave edilerek hazırlanan çorba (koyu kıvamlı)

asla sıcak olmasın hafif tuzlu(bir litre için iki silme çay kaşığı) ve litreye bir yemek kaşığı şeker ilave edilerek verilmeli,

Üçüncü gün tek doz 120lik genta, multi vitamin enjekte, muhtemalen ayağa kalkacaktır.

eğer vitamin iğnesi bulamıyorsanız, 2 yaş çocuklar için satılan vitamin ve mineral poşetleri satılıyo eczanelerde 1gr lık onların iki poşetini ilk seferde, daha

sonra her öğünde bir poşetini vermenizde işe yarar.

Genta 120lik dört gün daha vitamin destekli devam edilmeli.

Tabi öncelikle köpeğin teşhisi gerekir, iş burda biraz sıkıntılı, isteksizlik, iştahsızlık, ateş nöbetleri (kafa tası özellikle kulakları çok soğuk vucudu sıcakta olabilir), kusma, yön kaybı, bakışlarda donukluk,

ileri safhada kas seyrimesi, daha ileri safhada baygınlık, baygın halde ender olarak kasılma nöbetleri de gözlene bilir.

Tedavi nekadar erken safhada başlarsa okadar başarı şansı artar, genelde rastlanan sebebi yıkanan köpeğin kurulanmadan beton üzerinde yatması

sonucu oluşan üşütmeye mütakip zaten dış ortamdan aldığı zatüre mikrobuna karşı aşılı olmaması sonucu hastalığın aktif hale gelmesidir.

Ben kendi köpeklerimde bu şekilde bir kaç kez tedavi ederek kurtardım. Ondan önce veteriner ararken kaybettiklerimde oldu, birilerinin işine yararsa

hiç birşey yapamamaktan iyidir. Saygılar.

MUSTAFAYILDIRIM38
17.Ağustos.2009, 21:37
Mehmet bey teşekkür ederim bilgiler için ama benim köpeğim 2 gün az yedi fakat yinede hareketliydi ama 3. gün sabah ağzı gece boyunca salya üretmiş ve kulübenin her tarafına köpükler halinde bırakmıştı ayrıca gece dışkısını sulu kan olarak çıkartmıştı. Yani bu zatüre belirtileri midir?

Recep DÖNMEZ
18.Ağustos.2009, 08:36
Mustafa Kardeş! öncelikle üzüntülerimi belirtmek istiyorum....
Gerçektende üzüntü verici bir durum,ama danyada insanlar gibi
hayvanlarında bir ömrü var,o yada bu şekilde bu ömür bir gün
sona eriyor...
Sen elinden geleni yapmışsın,o nedenle için rahat olsun....
En kısa sürede kendine iyi bir köpek sahibi olman dileklerimle...
Saygılar....

Mehmet Ardilli
18.Ağustos.2009, 08:54
Mehmet bey teşekkür ederim bilgiler için ama benim köpeğim 2 gün az yedi fakat yinede hareketliydi ama 3. gün sabah ağzı gece boyunca salya üretmiş ve kulübenin her tarafına köpükler halinde bırakmıştı ayrıca gece dışkısını sulu kan olarak çıkartmıştı. Yani bu zatüre belirtileri midir?

Bu belirtiler daha çok gençlik hastalığı belirtilerine benziyor, özellikle kanlı isal ve salya(salya sümükümsü şeffaf ise), olayı bu yönden ele alırsak, aşılama ilk etapda en önemli önlem, ancak hastalık başladıktan sonra etkisi varmı bilmiyorum sonuçta ben veteriner değilim, ancak tedavi ile kurtulan köpeklerde var bu hastalıktan, yine pensilin ve antibiyotik türü ilaçlar kullanılıyor bildiğim kadarıyla bu konuyu Hamit kardeşim çok daha iyi bilir, o bu konuya bilgi aktarırsa daha verimli olur. Benimkiler nede olsa sadece tecrübe ettiklerim. Selamlar.

Mustafa Kemal Altan
18.Ağustos.2009, 09:59
Sevgili Arkadaşım,

Köpeğinin ölümüne çok üzüldüm, anladığım kadarıyla "Parva" diğer adıyla "Kanlı İshal" e yakalanmış. Bu gibi hastalıklara yakalanmamaları için 40 günlükten itibaren yavruların koruyucu aşılarını yaptırmak lazım. Malesef hastalandıktan sonra yapılan tedavilerden her zaman olumlu sonuç alınamıyor. Bu nedenle yavru döneminde köpeklere çok fazla özen gösterilmesi gerekiyor. Hatta üç aylık olana kadar meraya çıkartılmaması, sokakta bile dolaştırılmaması sadece ona ayrılan kontrollu bir alanda dolaştırılıp barındırılması çok daha iyi olur. Yavru köpeklerin aşılarının eksiksiz olması ve özenli bakımları en az av eğitimleri kadar önemli olup, onların ileriki yıllarda
bizlere çok daha iyi birer av hatta arkadaşı olmalarını sağlıyacaktır.
Torres ten hemen sonra bir köpek almayı düşünüyorsanız ve aynı yerde barındıracak olursanız, kulübe, yemek kabı vs. gibi eşyaları çok iyi dezenfekte etmeniz, hatta Torres'in dolaştığı yerleri bile en azından çamaşır suyu ile silerek dezenfekte etmeniz gerekir.

Selamlar

Mustafa Kemal Altan