PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 15,08,2009 ilk gün Cumartesi av raporları..

Osman KARATEPE
15.Ağustos.2009, 07:13
Arkadaşlar ava gidenler buradan av raporlarını yayınlarsa biz gidemeyenler sevinir.ilk av günü skorlarını bekliyoruz.
İlk av haberi Tufan TİRELİ'den geldi sabah sabah almış bıldırcınları.. Kendisini tebrik ediyorum hadi bismillah..

15.Ağustos.2009, 08:02
İkinci rapor da benden olsun.Sabah açılışı yaptık.Özlemişiz vallahi barut kokusunu dört kuş bulduk ikisini vurabildik.

Tamer Kuvvet
15.Ağustos.2009, 08:37
vay abilerim ellerinize sağlık inşallah bende yarın ava çıkıcam raporları yazarım nasıl heyecanlıyım bilemezsiniz .

çetin ekren
15.Ağustos.2009, 08:50
ben bugün gidemedim gardaşım yarın açılışı yapacaz artık....

Osman KARATEPE
15.Ağustos.2009, 08:57
Maşallah bıldırcın haberleri gelmeye başladı bende yarın üveyike gideceğim inşallah.

MEHMET KANDAK
15.Ağustos.2009, 09:00
KUŞ VAR GİBİ AMA BENCE ARKEN DAHA AV İÇİN ÇOK SICAK BİRDE MISIR TARLALARINDA KUŞLAR PAMUKLAR YENİ AÇIYO Bİ KAÇ HAFTA DAHA AMA BİŞ KAÇ KUŞ BULDUK BİZDE .

15.Ağustos.2009, 09:02
ben öğleden sonrayı bekliyorum.ama az önce oktay ayçakmak abiyle görüştüm 15 kuş vurmuşlar öğle molasına geçmişler.

Osman KARATEPE
15.Ağustos.2009, 09:11
Maşallah maşallah 15 kuş sabah postası için gayewt iyi onların yanında olmak vardı şimdi off offf...

Sebahattin AVCI
15.Ağustos.2009, 09:14
sabah çok üveyik vardı 3 saatlik aycicek tarlasında ben 4 tane vurabildim diğer arkadaşlarda kimisi limitlerin 3 katı vuranlarda vardı epey bol üveyik

bıldırcın bizim buralarda yok şuan ancak 1 ayı bulur göç zamanı bıldırcın avımız başlar

herkese rastgele

çetin ekren
15.Ağustos.2009, 09:16
sebo sen siftahı yaptın yani...Allah bol avlı bir sezon nasip etsin dostum...

Sebahattin AVCI
15.Ağustos.2009, 09:20
osman ustam sen 15 kuşa iyi diyorsun ben 2 kişi gittim sabah 8:30 kadar toplam 7 kuş

yanımızda bir başka avcılar varidi 2 kişi onlar 45 üveyk vurdu limide uymayanlara zeval yok sıkıntıda yok

istedikten sonra inanıyorum akşama kadar bir kişi en az 50 üveyk vurur vuran da var hangisini engelleyecen

zaten sezonu çakallar 15 gün evvelinden açmışlar kuş biraz ürkek birde marifet gibi anlatanlarda var 20 tane vurdum gecen hafta v.s

saygılar

Sebahattin AVCI
15.Ağustos.2009, 09:23
Çetin ustam allah razı olsun

sizinde yarın yapacağınız açılışınızda bereketli avlar nasip olur inşallah

üveykler çok küçük hatta cikcik 15 gün sonra anca kendine gelmeye başlar tabi sakaryada ozamana kadar üveyk bırakırlarsa

15.Ağustos.2009, 09:25
osman ustam sen 15 kuşa iyi diyorsun ben 2 kişi gittim sabah 8:30 kadar toplam 7 kuş

yanımızda bir başka avcılar varidi 2 kişi onlar 45 üveyk vurdu limide uymayanlara zeval yok sıkıntıda yok

istedikten sonra inanıyorum akşama kadar bir kişi en az 50 üveyk vurur vuran da var hangisini engelleyecen

zaten sezonu çakallar 15 gün evvelinden açmışlar kuş biraz ürkek birde marifet gibi anlatanlarda var 20 tane vurdum gecen hafta v.s

saygılar

abi cesiyi götürdünmü

Sebahattin AVCI
15.Ağustos.2009, 09:34
Cesiyi götüremedim ismet bi arkadaşımla beraber gittim kandıra tarafına 50 km dönüşü ben otobüsle geri geldim oda oradan servisine devam etti

yarın gider isem götüreceğim

çetin ekren
15.Ağustos.2009, 09:40
sebo senin o dediğin adamlara bir sözüm varda burdan yakışık kalmıyor...sezonu 15 gün önceden açmak bu ne kadar bir vicdansızlıktır yaw...şuanda bile henüz erken diye konuşuyoruz biz,adamların yaptığı şerefsizliğe bak sen...
gerçi sen benim onlara ne demek istediğimi tahmin etmişsindirde...ah keşke duysalar...

Osman KARATEPE
15.Ağustos.2009, 11:40
Evet Çetin abi malesef sezonu çok erken açanlar bazı yerlerde Ağustos 15 demek bütün avların açılması demek.....

Mehmet Ardilli
15.Ağustos.2009, 12:07
Sebahattin haklısın hemde çoookk...

Ben bu gün sabah bir keşif gezisi yaptım hayvanlar ürkek, çok sıkı yemişler belli.
Kimsenin pek bilmediği bir kaç yerde kuş gördüm, birini sezon açılışı için vurdum ama ufak hakketten. Selamlar rasgele.

15.Ağustos.2009, 13:45
yaw bişey sorcam.üveyk avına köpek götürülürmü?

çetin ekren
15.Ağustos.2009, 14:05
izzet balık avına bile götürürüm köpeğimi,bakarsın onun şansına bizde nasipleniriz...

ali kaya
15.Ağustos.2009, 15:11
daha gidemedik yarın kısmet oLursa düşünüyorum...

15.Ağustos.2009, 21:33
bende açılışı bu sabah yaptım 5 üveyikle ama kuşlar daha çok küçük herkeze rastgele..

15.Ağustos.2009, 22:28
Bu gün işlerim dolayısıyla sezonu akşam üzeri küçük bir yürüyüş ile açtım. ^Bıldırcın çoktu, ama sabah fazla dövmüşler hep uzak uçtu yine de 5 kuş vurabildik.

Şekerin aportları çok iyiydi. Fakat fermada kuş vuramadık.

Çarşambaya sakin sakin sabahtan güzel bir av yaparız artık.

Fotolarla da şenlendiririz inşallah.

Sebahattin AVCI
16.Ağustos.2009, 00:53
sabah yine 4 oldu yola çıkma zamanı geldi biraz idman yapıp ızgarayı yaktıkmı şükürler olsun

herkese rastgele

imported_avkolik
16.Ağustos.2009, 11:18
herkese rastgele

h.hakan akman
16.Ağustos.2009, 12:20
ÖNCELİKLE TÜM AV CAMİASINA MERHABALAR 15.08.2009 sabahı bizde yeni av sezonunu açtık ancak sezon öncesi kuşun bol olduğu ile ilgili duyumlarımız ne yazıkki boş çıktı... kuş bizim buralarda geçen sezondan daha az diyebilirim.... bunun dışında gezdiğimiz meralarda köylü,, çiftçi arkadaşlarla yaptığımız görüşmelerde sezonun aslında dün değil ağıstos başında açıldığını 15 gündür bu koca ovanın her yerinden haftanın her günü takır takır silah sesi geldiği yönündeki anlatımlarından anladık... BEN BUNU YAPAN O İNSANLARA BOHÇACI DEMENİN BİLE GERÇEK BOHÇACILARA HAKARET OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM..aslında durum sadece bununlada sınırlı değil avlandığımız merada kuşun yeşillik,, sulak ,, pancar,,patetes,,fasulye,,yonca,,anızlık gibi saklanma ve beslenme açısından son derece uygun ovalık merayı terk ederek ,,, kurak, susuz, otluk tepelere çekilmiş olduğunu görünce ve bize oldukça uzak olan o bölgede 10-15 kişilik bir grubun takır takır olağan dışı silah atmaları üzerine,, teyp veya ses yayıcı cihaz kurulmuş olma ihtimali üzerine bölgeye doğru hareket ettik... ancak biz bölgeye ulaştığımızda bu gurup bölgeden uzaklaşmıştı... tüm araştırmalarımıza rağmen bir delil elde edemedik ve o yüzden resmi makamlar nezdinde bir girişimde bulunamadık,, fakat bu bölgeyi gezerken kaldırdığımız 3-5 li birkaç grup bıldırcına rastlayınca şüphelerimizde haklı olduğumuzu anladık..etrafta köylülere sorduğumuzda bu grubun geceden meraya geldikleri orada yattıkları 3-4 araçlık bir grup oldukları marmaris,,izmir,,manisa bölgesinden ilimize gelmiş oldukları duyumunu aldık...ancak şahıslarla karşılaşmadık.... ŞİMDİ DOSTLAR SORUYORUM BU DURUM HANGİ AVCI ETİĞİNE,,HANGİ VİCDAN ÖLÇÜLERİNE,,HANGİ İNSANLIĞA SIĞAR KELİMELERLE ANLATAMIYORUM VE ONLARA İNSAN DEMEYE DAHİ DİLİM VARMIYOR.... VE O ŞAHISLARI VİCDANLARI İLE BAŞBAŞA BIRAKARAK ALLAHA HAVALE EDİYORUM......

sipsak
16.Ağustos.2009, 20:04
sebahattın bunada sukur be dostum bız avcılara yeterde artar bıle bızım buralardada uveyk coktu herkez 5,6 tane vurduk fısek kokusu yeter

16.Ağustos.2009, 20:43
Dün yapmış olduğum avımı 2 bıldırcınla noktalamıştım,
Bugünde farklı bir merada 2 bıldırcın daha nasip oldu,
Akşam üstü avımda da 1 üveyk varmış nasipte!

Sebahattin AVCI
16.Ağustos.2009, 20:53
sebahattın bunada sukur be dostum bız avcılara yeterde artar bıle bızım buralardada uveyk coktu herkez 5,6 tane vurduk fısek kokusu yeter

ufuk hocam dün 2 kişide 7 üveyk vardı bugunkü avımızda birer tane vurabildik ama toplamı 9 olunca ızgarayı yaktık bunada şükür

16.Ağustos.2009, 21:37
15 08 2009 av raporu 6 adet üveyk fotoraf cekemedim inşallah carşamba günü fotograflı olur herkeze rasgele

16.Ağustos.2009, 22:07
Bu akşam üstü de kısa bir gezinti sonunda 6 bıldırcın vurduk.Şeker'in tüm uğraşlarına rağmen soğan ve pancar tarlalarında 2 sinibulamadık. Avın ilk günleri kuşlar çok yılmışlar. Uzak atışlar yapmak zorunda kalıyorum.

Bir kaç manzara fotosu atabilirim.

Çarşamba günü biraz video daçekebilirim diye umuyorum.

Bu arada aldığım karara göre kuşlarıbiriktiriyorum. Bir kısmını bağlı bulunduğum AKHİSAR avcılar klubüneyollayacağım.

Geleneksel yemekte bulunamasakta tuzumuz olur en azından.

Mehmet SUCU abim keklikte gelince teslim ederim inş.

http://img220.imageshack.us/img220/885/1002008i.jpg

http://img15.imageshack.us/img15/7664/1002009x.jpg

17.Ağustos.2009, 08:13
EYVALLAH OSMAN KARDEŞ.. 5 DE KALKTIM CUMARTESİ SABAH AV YERİNE VARDIM.. 1 AY ÖNCEDEN ENVARTEL YAPMIŞTIM ZATEN O BÖLGEYİ.. 5 DK GEÇMEDİ HEMEN ALDIK BILDIRCINI.. DEDİM BU SENE BEREKETLİ OLACAK BELLİ :) TÜM AVKOLİK DOSTLARIMA RASTGELE DERİM ARTIK

17.Ağustos.2009, 09:37
işin içinde rodos olunca daaaa çooookk bıldırcın olur...

Mesut BÜLBÜL
17.Ağustos.2009, 09:42
yağız kardeşim görünmeyen avlar ava dahil diyildir varda benmi göremiyorum hani kuşların he he he he

17.Ağustos.2009, 09:48
İSSSMETTTT :)) GAZ VERME :))

cemalreis
17.Ağustos.2009, 11:12
evet arkadaşlar en kötü sezonu geçiriyoruz maalesef kuş bulmak fermana mahsus
cumartesi sabah avı 2 bıldırcın
pazar sabah avı 2 bıldırcın
toplam gezme süremiz 6 saat
kahrolsun bohçacılar ve teypciler ve bunlara göz yumanlar....

Recep DÖNMEZ
17.Ağustos.2009, 11:44
Herkese selam ve saygılar....
Yeni sezonun tüm üyelerimize ve tüm av camiasına
hayırlara vesile olması dileklerimle....
Cumartesi günü 5 kişi 7 bıldırcın,
Pazar günü iki kişi 7 bıldırcın...
Herkese rastgele....
Saygılar....

mehmet KISALAR
17.Ağustos.2009, 21:09
cumartesi ve pazar günü toplam 15 bıldırcın bulduk ve vurdsuk bol avlar