PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kanlı ishal bulaşıcımı?

MUSTAFAYILDIRIM38
17.Ağustos.2009, 21:24
Sayın dostlar köpeğim torresi kanlı ishalden kaybettim. Acaba bu hastalık bulaşıcımı?
yeni bir yavru edindim ve çok endişeliyim.Lütfen bildiklerinizi paylaşın.
Köpeğim öldü ama ölmeden önce 2 gün boyunca ağzının salyalarını ve dışkısını kulübeye ve etrafına bulaştırmıştı.
Acaba bu hastalık yeni yavruma bulaşırmı diye çok endişeleniyorum.
yavrunun aşıları tamam ama yinede korkuyorum ve yerim olmadığı için aynı yerde beslemek zorundayım.Lütfen bildiklerinizi paylaşın...

ahmetkarabat
18.Ağustos.2009, 05:59
ben bulaştığına şahit oldum. benim başıma gelince önce kireç ile dezenfekte ettim. daha sonra adını tam hatırlamıyorum ama ameliyathaneleri filan yıkadıkları küçük paketi 2,5 liraya satılan suya karıştırılan bir toz var onunlada sonra yıkadım daha sonra oraya köpek koydum. bi de benim yavrular rahatsızlandığında aklınızda bulunsun; sulbasil adında bir iğne kullandım 3 gün. iğne küçük yavru köpeklerde yarım yarım kullanılıyor. yanında vitamin, ishali içinde straxol diye bi toz var sulandırıp ağzına veriyosun onu kullandım. çok iyi geldi.köpeğiniz durgunlaşırsa bence hemen kanlı ishale geçmeden dediğim bu tedaviyi uygulayın. çünkü hastalık ilerlerse köpeğin zaten ilaç kaldıracak takati kalmıyor. herkese saygılar

Mehmet Ardilli
18.Ağustos.2009, 09:14
Bulaşıcı fakat farklı şekillerde bulaşıyor, genelde iç parazitler virüs taşıyor, en önemlisi aşı fakat Ahmetin tedavi şeklide yabana atılmamalı. Selamlar.

18.Ağustos.2009, 09:24
Kanli ishal çok bulaşıcı bir hastalıktır!Bunun için hasta hayvanlarla sağlam köpeklerin teması elgellenmelidir!
Ayrıca sizin durumunuz için klübenizi çok iyi dezenfekte etmelisiniz!