PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÜYELERİMİZ LÜTFEN BU HUSUSA DİKKAT EDELİM...(Yönetim)

Recep DÖNMEZ
20.Ağustos.2009, 13:07
Değerli Arkadaşlar;
Öncelikle 2009-2010 Av Sezonunun tüm üyelerimize, tüm avcılık camiasına hayırlı olması dileklerimi sunmak istiyorum.
Evet sezon açıldı,sezonun açılması ile birlikte hepimiz bölgelerimizde avlaklara dağılıp ilk avlarımızı yaptık Allah’a şükürler olsun….
Burada siz değerli arkadaşlara bir hatırlatmada bulunmak istiyoruz.
Konumuz Limit!!!!
Limit bildiğiniz gibi av camiasında bir avcının bir av gününde avlayabileceği av miktarıdır. Av ve doğal hayatı koruma,av hayvanlarının,avcılığın,doğal hayatın geleceği açısından,kısacası bizlerin geleceği açısından konulmuş bir sınırlamadır.
Aslında günlük yaşamımızda da bir çok sınırlamalarla karşı karşıya değimliyiz. Mesela trafikte oto yollarda belirli bir hız sınırlaması vardır, sigara ile ilgili belirli sınırlamalar vardır, bankadan kart ile para çekerken bile günlük belirli bir limit sınırlaması vardır değilmi? Futbol maçlarında belirli sayıda oyuncu değiştirilmiyor mu?
İşte avcılıkta da böyle bir limit sınırlaması vardır.
Bunları hepimiz biliyoruz.
Nasıl ki yukarıda sayılan kurallara “bana ne istediğim hızda giderim, istediğim yerde sigara içerim, bankadan istediğim kadar para çekerim,futbol maçında istediğim kadar oyuncu değiştiririm diyemiyorsak,avlanırken de koyulan limitten fazla av hayvanı vuramayız.belki yukarıda verilen örneklerin çoğu kişinin ferdi olarak kendini bağlar,kurala uymazsa cezasını öder,ama avcılıkta maalesef bu böyle değildir.Yani “Ben istediğim kadar av vururum cezasını öderim diyemeyiz,çünkü bunun sonuçları sadece bizi değil tüm avcılık camiasını,tüm doğal hayatı etkiliyor.
Avcılıkta bir spor dalı,avcılıkta bir hobi,avcılıkta bir hayat tarzı,avcılıkta bir gönül işi ise ve de bazı kuralları varsa,herkes bu oyunu kurallarına göre oynamalı…..
Allah’a şükür sitemiz üyelerinin hepsi usta ağabeylerimizden,usta kardeşlerimizden,tecrübeli arkadaşlarımızdan ve bu hususları en az bizler kadar bilen değerli arkadaşlarımızdan oluşmaktadır.Limit kurallarına en üst seviyede uyulduğunu tahmin ediyoruz.Ama paylaşımlarda bazen yanlış anlaşılmalar oluyor.Birkaç kişi yada kalabalık guruplarla yapılan av sonrası çekilen fotoğraflar paylaşıldığında kişi sayısına göre fotoğraftaki av sayısı çok fazla görünüyor.Lütfen bu tür durumlarda paylaşımda bulunan arkadaşımız fotoğrafların altına “LİMİT KURALLARINA UYGUNDUR” ibaresini yazsın veya “Bu av üç arkadaşla,beş arkadaşla birlikte yapılmıştır” şeklinde bir not yazsın.
Ben şahsen sitede bulunduğum sırada işyerinde birçok arkadaşımda benimle birlikte siteye bakıyor ve bazen bu limit konuları çok konuşuluyor.İster istemez avcılar hakkında olumsuz yorumlara neden oluyor.
Arkadaşlar biraz uzun oldu ama ne demek istediğimizi anladığınızı düşünüyor ve site yönetimindeki tüm arkadaşlar adına hepinize saygılar sunuyorum……
Rasgele….

imported_avkolik
20.Ağustos.2009, 13:45
Recep Abi teşekkürler...Geçmiş dönemlerde bu tür konulardan kırılan üyelerimiz oldu..Lütfen kurallara uygun fotolar olsun ki bizlerde kaldırmak zorunda kalmyalım..Rastgele

20.Ağustos.2009, 15:37
Eline ve yüreğine sağlık Recep abi.. AVCI ; ATICI OLABİLİR, YALANCI ve PALAVRACIDA OLABİLİR, ASLA BOHÇACI ve VURDUM DUYMAZ BİRİSİ OLMAZ.!

20.Ağustos.2009, 16:31
Recep Bey önemli bir noktaya temas etmişsiniz.Bu işin içerisine videoları da katmak gerek bence.Üyelerimizin çektiği bazı videolarda av ele geçtikten sonra yaralı kalan hayvana yapılan hoş olmayan görüntülerle karşılaşıyoruz.Bence buna da dikkat edilmeli.

Osman KARATEPE
20.Ağustos.2009, 17:24
Recap abi sonderece haklısın sürdürülebilir avcılık için limitlere uymak kesinlikle şart.Uyarın için teşekkürler.

yucelmert
20.Ağustos.2009, 18:44
teşekkürler recep abi,
çok güzel bir konuya temas etmişsin, iş işten geçmeden tüm bohçacıların gerçek birer avcı olmaya çalışmasını dilerim. selamlar.

İbrahim ÖZEL
20.Ağustos.2009, 20:07
Ağzına sağlık abim.

Sebahattin AVCI
20.Ağustos.2009, 21:39
Abi güzel bir sunum olmuş

ağzına sağlık inşallah çoğu üyelerimiz okuma fırsatı bulur

saygılar

İsmail ÇIKRIKÇI
20.Ağustos.2009, 22:07
Kurallara uyalım uymayanları uyaralım.

Recep DÖNMEZ
22.Ağustos.2009, 22:17
BİR MÜDDET GÜNCEL KALSIN İSTİYORUZ.....

22.Ağustos.2009, 22:42
slm recep abi bu konuya değindiğin için sana tşk ederim herkes bir şeylerin bilincinde olsun artık saygılarımla

mehmet KISALAR
23.Ağustos.2009, 10:35
eline yüregine saglık abi güzel bir paylaşım

Recep DÖNMEZ
04.Eylül.2009, 10:58
Avlaklarımızın geleceği,avcılığın geleceği,avcılığın
sürdürülebilirliği,yaban hayatın dengesi için,kısacası
gelecek nesiller için lütfen limit kurallarına uyalım,uymayanları
uyaralım,uyarıya uymayanlarıda ilgili mercilere bildirelim.....
Herkese saygılar.....

04.Eylül.2009, 12:13
Doğru söylüyorsun recep arkadaş tüm avcılar kurallara ve kaidelere uyum içerisinde olmalıdırlar. Bizim camiamız bundan hiç şüpemiz yoktur

04.Eylül.2009, 13:29
recep beye katılıyorum avcı arkadaşlarımızın çoğunun limitlere uyduğunu tahmin ediyorum benim bulunduğum guruplarda kesinlikle uyuluyor.

mehmet KISALAR
04.Eylül.2009, 13:44
ewet fotolar limitler dahilinde olursa üye ile yönetim arasında bir sorn cıkmaz anlaşmazlık olmaz