Orijinalini görmek için tıklayınız : Avı sadece zenginler yapabilecek.
Gözünüz aydın arkadaşlar. Sayın Ömer Bornovalı Yabantv.com'da türkiyede avcılık nasıl olmalı diye bir tartışma konusu başlatmış. Yaban TV.de de bu konudaki açıklamaları ve Romanyadan gelen görevlileri çoğunuz dinlemişsinizdir. Yapılmak istenen şey kısacası parası olan av yapsın olmayan yapmasına geliyor. Bu benim gibi emekli, memur vb. dargelirliler için siz av yapanları kenardan seyredin anlamına geliyor. Kimse kusura bakmasın paralı avı isteyenler bizden ayrılsın, doğal avlaklar dışında (Av olmayan bölgelerde) paraları ile oluşturacakları orman ve av sahalarına çiftliklerdeki üretecekleri av hayvanlarını bırakarak istedikleri gibi av yapsınlar. Bu iş için İç anadoluda İngiltereden de, Romanyadan da, Bulgaristandanda, Fransadan da büyük bu işin yapılabileceği alanlar mevcut. Gökçeada örneğinde olduğu gibi doğal avlakları kiralama gibi yanlışları yapmasınlar. İsteyen gelsin bizlerle beraber doğal avlaklarda av yapsın. Sayın Bornovalı isteyen 5 yıldızlı otelde kalır diyor. Kardeşim bizim 5 yıldızlı otele ödeyecek kadar paramız yoksa ne yapalım? Gerekirse çadırda dahi yatmak zorundayız. Saygılar.
ADAPAZARLI AVCI
20.Ağustos.2009, 20:06
Yakınzamanda oda olacak bu gidiş hiç hoş değil.
ben yarınlara karanlık bakıyorumm
İsmail ÇIKRIKÇI
20.Ağustos.2009, 22:19
Değerli arkadaşlar bu beni bağlar benim görüşüm.
YABAN TV.yayına gireli bazı kararların avcılar aleyhine alındığı her yerde avcıların suçlandığını
Yurt dışında yapılan katliamların Türkiyede yapılıyor kanısına varan MAK.acaba YABAN TV.yi
örnekmi alıyorda bu avcılar aleyhine çıkıyor kararlar.
Örnek verecek olursak Ömer BOROVALI beyin ben Trofe avcısıyım keklik tavşan avcısı değilim
İl dışında avlanacaklar para ödesin dedi İL içi İL dışı altında Para alınmaya başlandı?????
Benim görüşüm bu.
Bende Emekliyim Ömer BOROVALI bey gibi tuzum kuru değil.
Daha avcının ödediği parayı azalmak için uğraş vereceklerine Avcıyı daha fazla SÖĞÜŞLETMEK
için uğraşıyorlar siz ne dersiniz.
Sebahattin AVCI
21.Ağustos.2009, 01:12
ayıp gerçekten ayıp bu yaban tv denilen gvur kanalımı israil oyunumu daha çözmüş değilim yoksa trilyonerlerin paylaşım yerimi
söylenecek çok şeyler var ama sadece söylemiş oluruz hoop desekde zaten bizleri takan yok
abi yaban tv yelken tv oldu ve burjuva tv...ismail abi sana katılıyorum...
Tamer Kuvvet
21.Ağustos.2009, 06:29
Abi adamlarda para çuvalla Ömer Borovalı diyormuşya ben trofe avcısıyım sayın ömer bey paran varda trofe avına çıkıyorsun ya paran olmasaydı tavşan keklik avına gitmezmiydin evet dostlarım bu Yaban tv haklarımızı koruyacağına önümüze değişik engellemeler koyuyor zaten bunu Orman Bakanlığının yayınladığı dergi ve bilgilendirme kitapçıklarındada görüyoruz dostlarım daha başımıza neler gelcek neler benim bu yaban tv nin bizlere bir şeyler kattığına filan da inanmıyorum onların dediğini bizler zaten biliyoruz onlar boğcacılarla uğraşsınlar bilinçli avcıların önüne engel koymasınlar.
Osman KARATEPE
21.Ağustos.2009, 07:15
Bursa Av ve doğa fuarında gördük işte en ucuz ürün şapka oda 20 tl idi fahiş fıyatlar güya fuar.Tamam kurallara usulüne uygun av yapalım vergimizi verelim ama çok pahalı avcıları kaçak avlanmaya yönlendirmeden daha uygun olsa harçlar avlaklarda bilinçli avcı çoğalacak doğal olarakta avcılar avlakları kendisi koruyacak...
Arkadaşlar ben de Yaban Tv' nin bu ülke avcısına çok da yararı olduğunu sanmıyorum.Hatta yararından çok zararı var.Korkularımızın gerçekleşmesi çok uzak değildir arkadaşlar.Üç beş yıla kadar avcının yılardır koruduğu alanlar özel avlak olacak ve parası olan av yapacak konuma gelinecek.
Yıldıray İNCE
21.Ağustos.2009, 09:19
mustafa abi çok güzel yorumlamışsın eline sağlık yeri geliyor bazı kısıtlamalar yapmak zorunda kalıyoruz
zaten o tv kanalı zenğinlerin kanalı saygılar.....
Arkadaşlar, bu konuya olan ilginize ve duyarlılığınıza çok teşekkür ederim. Gördüğüm kadarı ile bu konu ile ilgili sadece Yaban TV suçlanmış. Bu konuda ben de düşüncelerimi yazmak gereği hissettim. Arkadaşlar Yaban TV'yi ilk günden beri hemen hemen her gün çok yakın ilgi ile seyrediyorum. Daha önce bir fransız av kanalını zaman zaman seyretme imkanımız oldu. Bence Yaban TV'nin yayınlarında hoşumuza gitmeyen ve bizlerin yararına olmayan bazı konular yayınlansa dahi bu TV Türkiye avcılarının kendi kanallarıdır. Yani bizim kanalımızdır. Bu kanal olmadan önceki durumlarımızı bir düşünün. Dünyanın çeşitli yerlerinde yapılan avlardan, köpek yarışlarından, köpek ırklarından, Türkiye'de yapılan çeşitli avlardan haberimiz varmıydı? Sonra hepimiz bu kanala olumlu ve olumsuz görüşlerimizi gönderme imkanına sahibiz. Yabantv.com daki açılan tartışma konusuna da katılarak kendi görüş, öneri ve tenkitlerimizi yazabiliriz. Şahsen ben bu siteye üye olarak bu tartışma konusu ile ilgili iki tane yazı yazdım. Şayet bu tartışmalara katılıp itirazlarımızı yazmazsak kaderimize razı olmuş ya da paralı ava olumlu bakmış olacağız. Benim sizlerden ricam hiç kimseye hakaret etmeden bu tartışmaya katılmanız ve oraya olumlu ya da olumsuz kendi görüşlerinizi yazmanızdır. Buradan bu vesile ile biz Türkiye Avcılarına Yaban TV'yi hediye eden merhum Ufuk GÜLDEMİR'e buradan bir kez daha allahtan rahmet diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.
Sebahattin AVCI
21.Ağustos.2009, 18:31
Mustafa abicim rahmetli ufuk bey yok artık şuankiler burada bir rant oluşturup kendi çıkarları için ugraşıyor ve yabanın bir zevki izleyişi kalmadı hatta unutuldu gibi bişi hep aynı şeylerin tekrarındaki reklamlar olacağı buydu herkez ezberledi ve şuan %70 seyretme azaldı
şuanki tv yönetimindeki godomanlar kendi imkanları ve kendilerine çıkar amaçlı herşeyi yapıyorlar tabi arada bizede ucu dokunuyor pul parası gibi limit gibi
onlara pulda dokunmaz zaten limitide bilmezler
Değerli dostlar,
Yazmayayım dedim kendimi tutamadım yine. :)
Huyum huy değil ya neyse.
Bu Yaban Tv. olayının kurulum serüvenini, kimlerin kurduğunu, nasıl bir çevrenin ürünü olduğunu (Çok Zengin ve Nüfuslu Bir Çevre) hepimiz biliyoruz.
Avcılık da dahil olmak üzere dünyada herşeyin kaymağını yiyen onların kendilerine "elit" benim farklı sıfatlar ile ismlendirdiğim, paranın tüm kapıları açabileceği, en iyi insan, en iyi avcı, en bilgili adam vs. düşünen bir topluluğun olduğunu hepimiz biliyoruz.
Komik ve hatta dranmatik komik "üzücü komik" olan ise, insanımızın bu türlü yapıdaki insanlara "Ağa, Bey" yaklaşımından, bu hastalıktan vazgeçemeyişidir. Ve ben buna Zengin Olma hevesliliği Sendromu diyorum. Günümüzün en tedavisi mümkün olmayan, kültrümüzü bozan ilişkileri körelten dostları düşman eden bir hastalıktır.
Avcılık kültürdür. Genel kültür değil.
Kitaplardan değil yaşanarak öğrenilir.
Parayla en iyi tüfeği, secereli köpeği alırsında,
Dağlarda gezen son model jip değil, atalardan bize kalan o kocaman 4*4 yürektir.
Belki parasıyla trofe, fil arslan avlayabilirsin.
Benim bir kanat sesinden aldığım hazzı alabilmen için,
Önce insan, sonra Türk ve en son avcı olman gerekir.
Avcılık parayla satılacak kadar ucuz değil. :)
Saygılar.
ULAŞ AĞZINA YÜREĞİNE SAĞLIK.
mehmet KISALAR
22.Ağustos.2009, 22:11
Yakınzamanda oda olacak bu gidiş hiç hoş değil.
ben yarınlara karanlık bakıyorumm
aynen katılıyorum enver abi
ULAŞ AĞZINA YÜREĞİNE SAĞLIK.
Senin gönlüne sağlık.
Abdullah ATASOY
26.Ağustos.2009, 21:29
geçen birinin sözü var elimden gelse bütün avlakları ava kapatırım çünkü hiç hayvan göremiyoruz yurtdışında hayvanlar evlerin yanında geziyor diye bi söz söyledi acaba şehirde kaç kişi var çocuğunu alıp çiftlikteki inekleri gösteriyo veya yol kenarındaki bi hayvan için durup bakıyo acaba bizim burda bi geyik adamın bahçesine girdiğinde adamın tavrı bakmak olurmu acaba avcılığın durumu geleceği vahim heralde avcı olmayan kişiler av ile ilgili kurumların başına geçiyo birde türkiyede kaç kişi var 10000 dolar verip keçi veya başka av yapıyo biz 1 2 bin dolarlık arabayı bulabilirsek ava gidiyoruz
Zenginin adı geçse ses soluk kesiliyor.
Allah korusun.
Yakında bu tip adamların tüfek seslerini uzaklardan dinleyip iç geçireceğiz.
Elin cavırına pazarlayacaklar. Altyapıyı hazırlıyorlar.
İBRAHİM AKKAYA
27.Ağustos.2009, 16:46
Zenginin adı geçse ses soluk kesiliyor.
Allah korusun.
Yakında bu tip adamların tüfek seslerini uzaklardan dinleyip iç geçireceğiz.
Elin cavırına pazarlayacaklar. Altyapıyı hazırlıyorlar.
Ulaş kardeşim ağzına sağlık
Mehmet Ardilli
27.Ağustos.2009, 17:00
Zenginin şirketi olur, üreticinin koparatifi, avcının kulübü, bürokratında mektebi var çok şükür. Kim zincirin halkalarını tamamlaya bilirse bu birliktelikten güç doğar, gayrisi siyasidir aklım ermez. Yok bu zincirin bir halkası eksik olsun derlerse, bu iş yürümez. Daha geniş vizyonla bakmaklazım ama her kesimden, ancak böyle olur ne olursa. Bakın balık çiftlikleri şirket, onlar olmasa balık yiyemezdi herkes, koparatiflerle başladı Huğlu da sanai, kulüpler düzelmeden güçlü federasyon ve eşit MAK oluşmaz, bürokratların da bu işle ilgili okul okuması şart ki işi bilsin ve bunlar birlik olsun ki düzen herkesi kapsasın. Selamlar.
Gün gelecek yine konuşacağız.
Vergilere ve pullara para vermekten rahatsız avcılarımız, özel avlaklara uzaklardan bakakalınca acaba ne yapacaklar?
Bu halkada biz neredeyiz Mehmet abicim ?
Bana sanki halkanın ne içinde ne de dışındaymışız gibi geliyor.
Sağlam bir birlikteliği oluşturacak zemine ihtiyaç var.
Yoksa gelecek hepimiz için pek iç açıcı görünmüyor.
ramazan aslan
06.Eylül.2009, 03:03
abi yaban tv yelken tv oldu ve burjuva tv...ismail abi sana katılıyorum...
İbrahim ÖZEL
06.Eylül.2009, 11:54
Ulaş ağzına yüreğine sağlık. Birde dikkat ederseniz bu yaban tv de reklam fazlalaştı satış için. Ayrıca şu bıldırcın avlarına biraz dikkat edin. Ben bıldırcının çok fazla olduğu trakya çorluda senelerce kaldım orada yaşadım. Dr Ali abiyle yüzyüze gelsem soracağım. O proğramlardaki çayırda ben yıllarca avlandım. Eğer o çayırda teyp kurulu olmasın o proğramdaki bıldırcının %10 unu göremessiniz. İyi biliyorum çünkü mesleki olarak teypleri toplayanlar bizleriz. Proğram yapmak için orda teyp kuran yaban tv dir. Bu sadece benim görüşüm kanıtladığım bişi yok ama yılların verdiği tecrübeyle yüzde yüz eminim.
Değerli avcı camiası,
Biz avcılara ait bir tv kanalının olmasını istememek bunu taktirle karşılamamak veri
len emekleri boş saymak yine bir avcı vicdanına yakışmaz düşüncesini de bir kenara atmadan birkaç konu hakkında eleştirilerimi ve düşüncelerimi yazmak isterim.
Bu eleştiriler sonunda çok biliyorsan kendin bir kanal açarsın denebilir diye. Ben cevabımı hemen vereyim, "akıl verme para ver". :)
Bu eleştirileri sıralamadan önce önemli bir kaç soruyu da sormak gerekli.
Bu kanalı kimler izlemeli? , izliyor?, izleyecek? , izlesin?, izlemesin ?
Ülkemizde avcılar genel olarak ekonomik olarak çok iyi durumda insanlar değildir. İstisnalar kaideyi bozmaz.
Ozaman ........
Bizim zengin diye isimlendirdiğimiz kişilerin kendi dünyalarını yaşayacakları ve kendi zevklerine hobilerine hitab eden bir kanalın izleyicisi sınırlı kalır.
Kanal illaki para kazanacak kazanmalı.
Kanal Avcıya ve avcılığa faydalı olduğu sürece av camiasının desteğini görecektir.
Ama yamaç paraşütünün av avcılık ile ilgisi nedir? Hele Yelkenciliğin ??????
Cevap hazır doğa sporları denecektir. :)
Bence farklı cevapları var ama yazmayayalım. Bilen biliyor.
Ülkemizde avcılık nedir? Nereden gelip nereye gitmektedir?
FELSEFESİ ?, SOSYOLOJİSİ ?, KÜLTÜREL VE EKONOMİK BOYUTLARI ?, KAZANDIRDIKLARI ?, KAYBETTİRDİKLERİ?, VB...... nelerdir?
Daha nice sorular, sorunlar, konular dururken, nedir bu şaaşaa özenti?
Kaç avcı balıkçı motoru dışında bir deniz aracı alabilecek güce sahiptir?
Sırf konu olsun, program dolsun diye yapılan yamaç paraşütü vb. avcıyı hiçbir zaman alakadar etmeyecek gereksiz ama çoğunlukla amaçlı programlar, .......
Bakalım sonu nereye varacak, birde paralı falanca filanca tv. paketlerini almayan izleyemez bir kanal olursa tamamdır. Ozaman hepimiz Türk Avcılığına vermemiz gereken ne varsa veririz düşüncesi ile veririz parayı izleriz izleriz kanalı :)
Ne yapalım, zenginin malı züğürdün çenesini yoruyor. Ben de sizleri yorduysam affola.
vedat hamurcu
07.Eylül.2009, 09:16
eline yüregine agzınagönlüne saglık ulaş kardeşim
ismail aksu
11.Eylül.2009, 09:00
bence bunu tv ye medet ummaktansa bizim uyuyan dernek başkanlarımız ve orman müd toplanıp yetkili kişilerle konuyu ele alması gerekir yani bu konu tv de yayımlanmış yayınlanmamış kime ne
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.