PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AVKOLİĞİN AVCI OLMAYANLARA AVCILIĞIN BAKIŞ AÇISINA HİTABEN(ÖNEMLİ)

25.Ağustos.2009, 11:33
DEĞERLİ ARKADAŞLARIM HAFTA SONU TELEFONLA KATILDIĞIM CANLI YAYINDA TANIDIĞIM BİR YAZAR HAKKINDA GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİMİ PAYLAŞTIM.
GÜNLERDEN CUMARTESİ SAAT 22:30 SULARINDA KANAL 35 İZMİR TV İDİ YAKLAŞIK 7 DK SÜRDÜ SONRA KAPATTIM TELEFONU.
15 DK SONRA KANALDAN BANA GERİ DÖNÜŞ YAPTILAR RAMAZAN BEY SİZİNLE BİR CUMARTESİ SİZİN BELİRLİYCEĞİNİZ BİR KONU ÜZERİNEDE CANLI YAYINDA SÖYLEŞİ YAPABİLİRMİYİZ DEDİLER.
BELKİ OLABİLİR DEDİM KONU OLARAK NE İSTERSİNİZ DEDİLER BENDE ATICILIK VE AVCILIK ÜZERİNE OLSUN DEDİM KABUL ETTİLER.
ŞİMDİ BENİM UYGUN OLDUĞUM BİR CUMARTESİ GÜNÜ PROGRAMA KATILMAM GEREKİYOR.
DOLAYISIYLA BAŞLIKTADA BELİRTTİĞİMİZ ÜZERE AVCI CAMİASINI DAHA YAKINDAN TANITMAK İÇİN EN DOĞRU YOLU SEÇMELİYİZ. HAL BÖYLEYKEN SİZLERİN DESTEĞİNE İHTİYACIM VAR BEN ORAYA ATICI VE AVCI OLARAK KATILICAM ATICILIK OLARAK İZMİR KULÜBÜNÜN ADINA AVCILIK OLARAK AVKOLİK OLARAK!!!
DİYECEĞİM OKİ AVCILIK ADINA SORULARI BELİRLEYELİM ONLARA UYGUN CEVAPLARIDA BELİRLEYELİM ORADA İŞLEMEK İÇİN SİZLERİN HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ DESTEKLERİNİ İSTİYORUM.

AVCILIK NEDİR?
AVCI KİMDİR?
AV NEDİR? NEDEN AVLANILIR?
KANUNDAKİ YERİ VE DÜZENLEMELERİ NEDİR?
İSTEKLERİMİZ BEKLENTİLERİMİZ GİBİ VS.... UZAR GİDER
PROGRAM 1.5 SAAT SÜRÜYOR DOLDURMAMIZ GEREKİR HAYDİ AVKOLİK İÇİN EL ELE HAYDİ AVCILIK İÇİN EL ELE DİYORUM...

http://www.kanal35.com.tr/

fevzi dursun
25.Ağustos.2009, 11:39
avcıyım, normal hayatta hep sorularla karşılaşıyoruz, avcıyım denildiği zaman neden vuruyosunuz nasıl kıyıyosunuz gibi sorular. umarım kamu oyuna avcılığı ve neden avcı olduğumuzu anlatabilmemiz için kaçırılmıycak bir fırsat derim. güzel bir düzenlemeyle bu konuya yoğunlaşalım ramazancım. tüm avcı dostlarımızıdan bu konuya ilgi göstermelerini diliyorum.

avcılardan güzel bir cevaplar sunalım.

cemalreis
25.Ağustos.2009, 12:15
RAMAZN BEY ÖNCELİKLE İLMİ KONUŞMADAN ZİYADE VATANDAŞIN ANLAYACAĞI CÜMLELER KURMALISIN AYRICA
BENCE EN ÖNEMLİ KONU AVCIYLA BOHÇACI ARASINDAKİ FARKI İYİ VURGULAMALI AVCILARIN EKONOMİYE KATKISI
VE KARŞILIĞINDA ALAMADIKLARI HİZMETLERDEN BAHSEDEBİLİRSİNİZ TABİİ SÜREYİ AKILLI KULLANMAK LAZIM HAYDİ RASGELE

imported_avkolik
25.Ağustos.2009, 12:25
Ramazan bey inşallah hayırlısı olur...Bizleri en iyi şekilde temsil edeceğinizden şüphemiz yok..

Uydu yayınları üerinden bakacağım eğerki varsa Türksatta yayın mutlaka izleyeceğiz...

Sebahattin AVCI
25.Ağustos.2009, 12:54
bu konuya güzel düşünce ve yorumları ( Naim Özavcı , Mehmet Ardilli ) ustalarımızın düşüncelerini burada paylaşacaklarını ümit ediyorum

şimdiden teşekürler

Ramazan bey siz bu işi en iyi şekilde haledersiniz biraz çalışmak gerek hehhehehehh kolay gelsin

fevzi dursun
25.Ağustos.2009, 12:55
arkadaşlar elbirliğiyle soru cevaplarıyla beraber ramazan kardeşimize bir dosya hazırlayalım

Sebahattin AVCI
25.Ağustos.2009, 13:27
Amacı sadece öldürmek değil doğayı ve doğada yaşan hayvanları korumakkurallara uygun şekilde doğru yerde doğru avı yapmak merkez avkomisyonunun verdiği kurallar ve limitler içersinde avını yapmakdoğanın düzenini bozmadan en güzel şekilde egomuzu tatmin etmektir.Avcısürdürülebilir avcılık için doğaya ve canlılara saygı göstermelidiryoksa doğadan beklentilerimizi bulamaya biliriz.Unutmayın arkadaşlar neekersek onu biçeriz.
Avcılık: Doğa ileiçiçe olmayı seven,hayvanları katletmek amacı ile degil; Doğal dengeiçerisindeki yapıyı bozmadan uygun zamanda , uygun mevsimde, ava uygunhayvanı(hamile olmayan, mümkün olduğu kadar dişileri hariç), hayvanpopülasyonunu dikkate alarak, uygun silahla yani Av hayvanına kaçmahakkı verecek şekilde(iki atıştan kurtulan hayvan hürdür prensibi )avlanmayı becerebilen insanların yaptığı ata sporudur.

Busporda, centilmenlik çok önemlidir; Çünkü Karşı takımın oyuncularıkendilerini oyun kuralları hakkında savunamaz. Av Hayvanlarınınhaklarını savunmak kendini bilen her avcının görevidir. Bu görevi tamanlamıyla yapan yukarıda bahsettiğimiz kurallara uyan insanlara Avcıdenir.

Ramazan bey Kısaca avcılık “et” için yapılmaktadır. Sosyal kavram karmaşasının getirdiği benlik ve kavram kaosu içersinde,” ben et için avlanmıyorum” demek de, kanımca ruhsal bir bozukluğun temel göstergesidir.

25.Ağustos.2009, 14:00
DEĞERLİ DOSTLARIM SANIRIM KANALDAKİ ARKADAŞLAR AVCILIKLA İLGİLİ PEK BİLGİYE SAHİP OLMAYACAKLAR DOLAYISIYLA SORULARI BİZİM HAZIRLAMAMIZ DAHA UYGUN OLUCAK.
DAHA UYGUN SORU EN DOĞRU CEVAPLARI VERELİM KONUYU BU ANLAMDA DEĞERLENDİRİRSEK DAHA UYGUN OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM...
KONUYA GÖSTERECEĞİNİZ ÖZENDEN DOLAYI SİTEMİZ ADINA MÜTEŞEKKİRİM...

Sebahattin AVCI
25.Ağustos.2009, 14:07
Neden avlanıldığına yada yapıldığına gelince bu işin spor olduğuna ben katılmıyorum. İçinde spor olabilir (keklik için saatlerce yürüyünce pek tabii sporolur ) fakat sadece spor diye nitelendirmek avladığımız hayvanlara birsaygısızlıktır diye düşünüyorum. Bu avcı doğanların en eski insanlıkgüdüsüdür. Özellikle erkeklerin genlerinde olur bazıları nedenibilinmez inkar edebilirler ama ben her erkeğin genlerinde olduğunainanıyorum. En azından vejeteryan olmayanlarında... :)

Şahsen uzun süreli ama sayıca az av yapmayı hep yeğledim. Fabrikalardane şekilde öldürüldüğü belli olmayan zavallı tavukları yemektensekaçmasına fırsat verdiğim, yaşını almış iri bir yeşilbaşı avlamayı herzaman tercih ederim.

Ramazan bey 1,5 saate kısadan hisse epey bişey sığdırırsınız sanırım şimdiden sizi tekrardan tebrik ediyor ve bu tür katılımlarda başarılarınızın devamını diliyorum

ben avcı size diyebilirim gerekli bütün kraterlere uyuyorsunuz bilmediğimiz eksikleriniz varmı hehehehee

saygılar

Mehmet Ardilli
25.Ağustos.2009, 14:12
Ramazan kardeşim bu güzel paylaşımın için seni kutlarım, lakin her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır, yani biz burda farklı açılardan belki aynı doğruları söyleriz ancak sen içlerinden içine sindirdiğini katıldığın ortamda dile getirirsin. Şimdi burda vurgulanması gereken kavramlar değilde gerçekler olmalı, yani avcılık nedir, avcı kimdir, sorularına vereceğimiz kavramsal açıklamalı klişe cevaplar bizleri temsil etmez. Oysaki bizim gönül sevdamızı tüm çıplaklığıyla kamu oyu ile paylaşma ihtiyacımız var. Bu bakış açısıyla baktığımızda avcılık bir yaşam tarzı, bir hayat görüşü, felsefi bir olgunluk içeren bir gelişim süreci, yaşamı, doğayı, ekolojiyi, faunayı, habitat içindeki yolculuklarla tanıma ve kavrama biçimidir. Bu kavrayış ve farkına varmalar avcının içsel dürtülerini keşfiyle başlar ve sonu olmayan bir sürecin merhaleleri ile devam eder. Öyleki avcı önceleri öğrenici, tanıyıcı, sonrasında hedefleri ve limitleri olan, daha sonra doğal yaşamın içinden gelen huzur ve mutlulukla doğayla bütünleşme çabalarını geliştiren, ve bu merhalelerden sonra av ve yaban hayatını geliştirme çabalarını artıran kendinle barışık doğayla barışık yaban hayatının gözlemleyicisi ve destekcisi bir kişisel gelişimi yaşadığı avcı camiası ile paylaşımlar içinde sosyalleştiren bir insan örneğidir. Doğal sonuçları ölüm olan canlıların yaradılış içersinde edindikleri önemli konumlar vardır. Av hayvanları bu konumların içersinde avcıya göre en asil ve saygı gören mertebelerinde yer alır. Avcı geçirmiş olduğu avcılık süreceliğinde av hayvanını yakından tanır ve onun yaşamsal habitadına sahip çıkar. Çünkü onun var oluş sebebine duyduğu saygı aynı zamanda kendi var oluş sebebine duyduğu saygıyı motiflemektedir. Bu temel ilkeler dorultusunda oluşan avcılık etik kurallarını benimsemesi avcıyı, bu kuralları benimsiyen diğer avcılar ile toplumsal ilişkiler kurmasına ve sosyal çevresinde bir çok meslek ve gurupdan dostluklar edinmesine sebep olmaktadır. Bu avcı için avcılığın yeni ve bambaşka bir sebebi olarak karşımıza çıkmakta, avcıyı sanıldığın aksine tüketen değil üreten mevcudu ve üretileni koruyan bir düzenleyici faktör olarak doğadaki haklı yerini almasını sağlamaktadır. Kısaca toparlarsak avcılık bireysel başlayan ancak sosyal bir gelişim sürecinde meşru kişiliği ile avcı kimliğini ortaya koyan insanın doğal yaşam ile yoğrulmasıdır. Selamlar.

mehmet KISALAR
25.Ağustos.2009, 23:36
ramazan abi hayırlısı olur inşallah

28.Ağustos.2009, 07:07
ARKADAŞLAR BU KONU HAKKINDA BAŞKA YORUM GETİRECEK ÖNERİLERDE BULUNACAK SOMUT BAZI FİKİRLER TÜRETECEK BİRİLERİ DAHA OLMALI....

USTALARIM NERELERDESİNİZ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

Osman KARATEPE
28.Ağustos.2009, 07:28
Ramazan hocam av camiası adına özellikle avkolik ailesi adına omuzlarına ağır bir yük yüklenmiş ama bunu el birliğiyle kaldıracağız.Aman hocam sizden isteğim sayın Ömer BOROVALI gibi geyik avı, ayı avı, teke avı yaptığımızı sanmasın kamuoyu abicim çoğumuz 2 tane bıldırcına 3 tane üveğiye taban tepiyoruz para harcıyoruz belki 200 gr bıldırcın etine harcadığımız parayla rahat bir koyun alabiliriz ama ne yapalım bizim gözümüz ette değilki kırda bayırda yürümek bazen bir çobanın yemeğine ortak olmak bazende meraya elindeki 60 bin tl lik tüfeğiyle gelen zengin abimizin yanından elimizdeki 600 tl lik tüfeğimiz ve kıtkamızdaki kuşlarla gururla geçmek.....Gerçek avcının kim olduğunu benden daha iyi bildiğinizden şüphem yok yüreğinizin sesini dinleyin saygılar allah kolaylık versin...

İBRAHİM AKKAYA
28.Ağustos.2009, 07:33
Ramazan kardeşim çetin bir yola girdin gazan mübarek ola.Bizde avcılığın okulu yok usta cırak ilişkisiyle başlar.İyi atan güzel avcıdır avcılığın felsefesini hiçbirimiz araştırmayız.
Çoğumuz hobi olarak yaparız.Sitelere bak kaç kişi avcılıkla ilgili yazı yazıyor ya TÜFEK YADA KÖPEK Satmak için giriyor.AVCILIĞI SPOR OLARAK GÖREN YOK.Seninle trap atışlarında tanıştık siz bu spora yeni gönül verdiniz ama tam verdiniz .
Anlatacğınız konunun özünü bilmiyorum bilmediğim konuda ahkam kesmem.
Sadece sakin olun avın ve avcının bir bütün olduğunu Avcılığın cobanla padişahı aynı sofrada buluşturan bir spor olduğunu anlatın yeter.
ALLAH YARDIMCIN OLSUN.CESARETİNDEN DOLAYI AYAKTA ALKIŞLIYORUM

İsmail ÇIKRIKÇI
28.Ağustos.2009, 08:15
Ramazan bey arkadaşlar ile hemfikir olduğumu belirteyim ilave edecek fazla birşey bulamıyorum.
Avcılık evde aile ile arasında insana huzur veren bir araç bir amaçtır.
Ben örneğin ava giderken eşim beni uğurlarken arkamdan süpürge atar rastgele der evden
öyle çıkarım ben büyüklerimden öyle gördüm ve devam ederim.
Arkadaşlar avda birşey vuramayınca bulamayınca evliler için geçerli evden çıkarken arkanızdan
eşinize süpürge attırın derim. İşte bu avcılığın aileye vermiş olduğu mutluluktur.
Ramazan bey Emekli olmadan önce çalışırken ava gittiğimde bir hafta sabahları saat gibi erken kalkardım ava gitmediğim günler inan kalkamazdım avcılığın vermiş olduğu enerji insanın yaşamına
bile etkisinin çok olduğunu avcı olan bilir.
Ramazan bey sana kolay gelsin bu işin üstesinden geleceğine inanıyorum. Rastgele

28.Ağustos.2009, 09:00
Ramazan bey sizi bizzat izleyip dinleyeceğim.. bu programın saatini burdan bildirilmesini rica ederim.. benim bi önerim var ramazan bey tabi siz nasıl uygun görürseniz.. bu il içi il dışı olayı bunun ortası olsa 60 lira türkiye geneli tek pul.. avcının şikayetlerine sığdırabilirseniz çok memnun olurum.. aklıma gelenleri burdan iletmeye çelışecağım ramazan bey