Orijinalini görmek için tıklayınız : köpeklerde ishal
selamün aleyküm.moderatör arkadaşlar kusura bakmayın nasıl konu yazacağımı bilemedim.sevgili sebahattin avcı beye teşekkür ederim yardımı için.benim 2 ay 10 günlük pointerim var daha yeni aldım ama geldiğinin ikinci günü kanlı ishal oldu ,veterinere götürdüm serum yaptılar ilaç verdiler ama henüz kendine gelemedi.bu konuda arkadaşların eğer bildikleri başka tedavi yolları varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.herkese hayırlı günler.
Mustafa ÇİL
28.Ağustos.2009, 15:14
SELAMLAR NADİR BEY
ASLINDA HAMİT HOCAM CEVAP VERSE DAHA GÜZEL OLURDU AMA,,BENDE NACİZANE BİŞEYLER YAZMAK İSDEDİM
DOSTLARIN AFFINA SIĞINARAK
İLK AŞISI YAPILMIŞMI BU HAYVANIN ?
SERUM VERİLDİĞİNDE DAMARDANMI YOKSA DERİ ALTINA SIVIMI VERDİLER ?
HAYVAN SERUMU DERİ ALTI VEYA DAMARDAN KABUL ETTİMİ ?
KANLI İSHAL GENELLİKLE ÖLDÜRÜR
SU KAYBI
YAVRUNUN DERİSİNİ TUTUYOSUNUZ HAFF KALDIRIYOSUNUZ
DERİ ANINDA GERİ VÜCUDU SARMAKDA İSE HAYVAN YAVAŞ YAVAŞ KENDİNE GELİR.
FAKAT DERİ,,,ÇEKDİĞİNİZ YERDE UZUN SÜRE KALMAKDA İSE
TABİ BUNLAR ŞAHSIMIN GÖRSEL TECRÜBELERİDİR
GENELDE YAVRUNUN KURTULMA OLANAĞI SADECE SERUM DUR
MÜMKÜNSE DAMARDAN
mustafa hocam öncelikle teşekkür ederim.hayvanın aşıları yapılmadı.ilk serum damardan ikincisi deri altından yapıldı.deri çekidiği zaman yavaş bi şekilde düzeliyor.
fevzi dursun
28.Ağustos.2009, 16:38
bir yavrunun başına gelebilecek en kötü hastalık, geçmiş olsun nadir kardeşim umarım tez zamanda yavrunuz eski sağlığına kavuşur. sonuçlarından haberdar ederseniz seviniriz selamlar
çok sağol fevzi abi ilk defa bi köpeğim oldu oda hastalandı yapacak bir şey yok elimden geleni yaptım gerisi artık ALLAH'a kaldı.
fevzi dursun
28.Ağustos.2009, 16:48
sevgili nadir aşı takvimlerine mümkün olduğunca uyalım, bu cinslerin ırklarıyla oynandığı için mutlaka ve mutlaka zamanında aşılanması gerekir. tekrar geçmiş olsun selamlar
ali kaya
28.Ağustos.2009, 18:28
mustafa hocam öncelikle teşekkür ederim.hayvanın aşıları yapılmadı.ilk serum damardan ikincisi deri altından yapıldı.deri çekidiği zaman yavaş bi şekilde düzeliyor.
Canım abim beni yanlış anlama benim ençok üzüldüğüm kızdığım durum hayvanın gerekli aşıları yapılmadan yada yapılma gereği duyulmadan büyütülmeye çalışılması..
İnsanLar köpek besliyor ondan sonra köpeğime şu oldu bu oldu diye dert yanıyor ve kucağına alıp veterin veterin geziyor..
KöpekLer doğar beLLi bir zaman anne sütü emerler ve belli bir zaman geçtikten sonra hasta olsun olmasın ilaçları şurupları iğneleri vardır ve peryodik bir şekilde yapılmalıdır..
Bebek gibi düşünün belli bir yaşa gelene kadar kaç tane aşı yapılıyor.
* Doğum: Hebatit B.
* 1. Ay: Hebatit B.
* 2. Ay: Karma (DBT), çocuk felci (Poliv), menenjit (HIB).
* 3. Ay: Verem (BCG).
* 4. Ay: Karma, çocuk felci, menenjit.
* 6. Ay: Karma, çocuk felci, menenjit.
* 7-9 Ay: Hebatit B.
* 12-15. Ay: Kızamıkçık, kabakulak (MMR).
* 12-18. Ay: Su çiçeği.
* 18-24. Ay: Hebatit A.
* 30-36. Ay: Hebatit A.
* 4-6. Yaş: Karma, çocuk felci, KKK (MMR)
* 6-7. Yaş: Verem (PPd testi sonucuna göre)
* 10-12 Yaş: Difteri, tetanoz (Td)
KöpekLerde Canlı varlıklar onlarada lütfen daha duyarlı olalım...
BeLki sizin için geç ama daha sonraki köpeği olan arkadaşLar için bu kadar iLgim...
ADANADAN SAYGILAR
topağım geçmiş olsun inşallah düzelir aman aşıları ihmal etme çok önemli.
ADAPAZARLI AVCI
28.Ağustos.2009, 21:23
selam avcı arkadaşalr veteriner arkadaşlar çözüm olmadıysa.
Limon tozunu alıp eritin.bir bardak suyla İÇİRİN...... ishali kesecektir.
ÖNCELİKLE VETERİNER HEKİM.......
denedik başarılı olduu.......
ADAPAZARINDAN SELAMLAR. SAYGILAR.
nadir abim geçmiş olsun.... Zaman zaman sohbetim olur Nadir abimle eskişehir de tcdd memur sizden iyi olmasın çok güzel bir insandır kendisi..! söyleseydin ben bile yardım cı olurdum nadir abi.. neyse sebo abim 112 gibi :) sogol sebo abim. inşallah düzelir tekrar geçmiş olsun.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.