Orijinalini görmek için tıklayınız : dikkat bıldırcınlar yumurtalı çıkıyor
mehmet ali ezer
03.Eylül.2009, 10:32
slm abiler geçen arkadaşla vurduğumuz 4 bıldoırcının ikisinin içinden yumurta çıktı moralim bozuldu şu anda yumurta zamanımı ya neden yumurta çıktıki içinden
kapadokyali_1981
03.Eylül.2009, 11:21
Mehmet Ali kardeşim malum bu sene bahar aylarında bereket çok yağdı. Havaların serin gitmesi muhtmelen kuşların altındaki yumurtaların bozulmasına neden oldu yada yağmurla oluşan sel ile yuvaları bozuldu. Dolayısıyla yeniden kızgınlık dönemine girip hayvalar üremeye çalışıyor. Maalisef doğal dengenin bozulduğuna canlı canlı şahit oluyoruz Allah sonumuzu hayır etsin.
mehmet ali ezer
03.Eylül.2009, 11:26
amin abi çok haklısın ilk defa başıma geliyor bi tanesinin kabukları falan oluşmuş artık dahada 3 tane küçük küçük beyaz beyaz yeni oluşmakta olan vardı diğerinde de 2 tane 5 mm çapında yumurta vardı çok moralim bozuldu yaa bi 15 gün gitmem artık ava zaten yağmurda düşmedi daha. saygılar...
Recep DÖNMEZ
03.Eylül.2009, 12:41
Mehmet kardeş! Merhabalar....
sakin ol kardeş panik yapma sakın...
Bak avın ilk açıldığı gün bende vurduğum bıldırcınların
bazılarının yumurtalı olduğunu gördüm ve bende çok
üzüldüm.sabah erken saatlerde merada bıldırcınlar bir
ötüşüyordu görmelisin.Bir tupaflığın olduğu belliydi,bu
mevsumde yani bu zamanlarda bıldırcın ötüşmez,ama
sonra Ömer kardeşinde dediği gibi hava şartları nedeni
ile bıldırcınların yeniden yada geç kızgınlık dönemine
girdiği kanaatine vardık.
Bende bir süre ava gitmem diyordum,ama sonra şöyle
düşündüm;hadi 15-20 gün ava gitmeyeyim,bu sürede
bıldırcın yumurtlamış olsun,peki yumurta çıkardıktan
sonra bıldırcını avlarsak bu yavru yumurtadan nasıl
çıkacak ve onu kim besleyip büyütecek!!!!
Bu sorunun cevabını bulmak zor,ya bu sezon hiç bıldırcın avı
yapmayacaksın yada vuracağın bıldırcınların dişi olmaması için
dua edeceksin.Ben ikincisini tercih etmeyi yeğledim,gerçi
o tarihten sonra hiç bıldırcına gitme fırsatım olmadı,ama bu
hafta sonu gitmeyi planlıyorum....
Kısacası kardeş içini rahat tut derim....
Tabiki sonuçta tercih senin.....
Saygılar.....
mehmet MUTLU
03.Eylül.2009, 13:14
EVET sevgili arkadaşlar ben tufan arkadaşım ihtiyar bir amcamızla pazar günü sabahtan biraz dolaştık bir iki bıldırcın vurduk fakat birde ne görelim bizim ihtiyarın köpegi bitane ufak bıldırcın yavrusu yakalmış aldı getirdi hemen merayı terkettik üveyik vurmaya gittik biraz takıldıktan sonra dagıl dık yanı diyecegim bıldırcınların yavruları var dikkat edelim derim.
mehmet ali ezer
03.Eylül.2009, 13:22
mehmet mutlu abi göstermiş olduğun duyarlılıktan dolayı sahsım adıma teşekkür ederim sana allah razı olsun tüm avcı abi ve kardeşlerimi de duyarlı olmalarını temenni ederim(yanlış anlasılmasın kimseye duyarsız demek istemedim) saygılar.. rastgele
mehmet KISALAR
03.Eylül.2009, 13:25
dogal denge bozuldu allah sorunumu hayır etsin
fevzi dursun
03.Eylül.2009, 15:19
doğada dengemi kaldı küresel ısınmanın sonuçları işte,
bu havalarda gerekli şartları görmüş ki yumurtlama zamanına geçmişler. diğer bıldırcınların göçe hazırlık yaparken bizimkilerin yumurtaya hazırlanması tuhaf geliyor insana.
anlatılanlara göre bıldırcının içinden çıkan yumurtalar daha kabuk bağlanmamış, düşünüyomda yumurta kabuklanıncaya kadar yinede bi 10 gün geçer 18 günde kuluçka zamanı etti 1 ay. yine yavrular kendini kurtarabilmesi için bir 15 gün süre ister, 1,5 ay sonraya attı, buda ekim ortaları kasım başlangıcı yağmurlu ve soğukların başlangıç dönemlere geliyolar. çıkan yavruların yaşayabileceklerini hiç zannetmiyorum.. yine de ilahi takdiindir, allah yardımcıları olsun
diğer düşündüğüm bir konu ise, daha önce yumurtaya yatacakları yerler ekinlerin içiydi, şimdi tüm mahsullerin hasatları yapılmışken nereye yatacaklar, dışarıya setlere yatamazlar yırtııcı hayvanlara hedef olurlar, tek güvendikleri darı tarlaları ama darı tarlaraıda yaklaşık 20 gün sonra hasatları başlıyor,
valla bilmiyorum arkadaşlar ben hiç bir ihtimal veremedim allah yardımcıları olsun
maraton
03.Eylül.2009, 19:47
arkadaşlar şimdi beni iyidinleyin bukonu önemli belkideşimdiyedek dikkat etmemişsinizdir fakat yerlibıldırcında herdaim yumurta olur karadenizkıyılarından itibaren sadece ğüneye yolculukyapan yerli bıldırcınlar dönen dnem yumuta yapsalar bile bu onların kuluçkaya yatacak anlamına ğelmez yani vurulan bıldırcılada yumurta çıkması onun kuluçkaya yatacakolmasıdemekdeğildir içimde yumurta olan
kuşların hepsi nisan ayında çıkan ilk yavrulardır biz ülkemizde 4 mevsim biarada yaşanıyor ve bukuşlar ğüneye ğöçü devamlılığı sözkonusu ilk yavruların ğüneye ğöçüyle baraber anaçların tekrar yavruladığı sıkçaraslanmıştır onun içidirki zaman zaman vurulan kuşlar arsında daha henüz yavrutüyünü bile düzmemiş kuşlarda denk ğelir tabiki üzücü birdurum ama onun yavru olduğunu bilerek
eminimki hiçbiarkadaşım o kuşa sıkmaz buda doğanın bikanunu ben bukunuda bi araştırmayaptım bıldırcın çiftliklerinden kanatlı hayvanların çoğunda erğenliğini tamam lamışsa yumurta ğörülürmüş bende ğeçenyıllarda çullukavında aynı şeyleri yaşamıştım vekonuyu araştırdım şimdi içim rahat sizderahat olabilirsiniz sayğılar
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.