PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kalp Krizi!

Yusuf
11.Eylül.2009, 18:05
KALP KRIZI;

Diyelim ki, mesai saati bitti ve siz de akşam 18:30 civarında, alışılmadık derecede zorlu bir iş gününün ardından (tabii ki tek başınıza) arabanıza binip evin yolunu tuttunuz.
Çok yorgunsunuz ve canınız da fena halde sıkkın.

MÜTHVE SİNİRLİ BİR HALDESİNİZ…

Birdenbire göğsünüzde, kolunuza ve çenenize doğru yayılmaya başlayan korkunç bir ağrı hissediyorsunuz.

En yakın hastaneye sadece on dakikalık mesafedesiniz ama hastaneye ulaşmayı başarıp başaramayacağınızdan bile emin değilsiniz.

NE YAPACAKSINIZ???

İLK YARDIM KURSLARINA KATILACAK KADAR AKLI BAŞINDA BİRİYDİNİZ AMA KURSTAKİ EĞİTMEN, SİZİN BAŞINIZA BİR ŞEY GELDİĞİNDE
NE YAPACAĞINIZI ÖĞRETMEDİ!!!

YALNIZ BAŞINIZAYKEN KALP KRİZİ GEÇİRİRSENİZ NASIL HAYATTA KALIRSINIZ?

PEK ÇOK İNSAN KALP KRİZİ GEÇİRDİĞİ SIRADA TEK BAŞINA OLUYOR; ETRAFTA YARDIM EDECEK KİMSE BULUNMUYOR. KALP ATIŞLARI DÜZENSİZLEŞEN VE KENDİSİNİ BAYILACAKMIŞ GİBİ HİSSEDEN BİRİNİN

BİLİNCİNİ YİTİRMEDEN ÖNCE YALNIZCA 10 SANİYE KADAR ZAMANI VARDIR.

BU DURUMDA NE YAPMANIZ GEREKİR?

CEVAP:

PANİĞE KAPILMADAN ÜST ÜSTE KUVVETLİCE ÖKSÜRMEYE BAŞLAYIN.

ARABANIZI SAĞA ÇEKİN MOTORU DURDURUP DÖRTLÜLERİ YAKIN ARABANIN ARKASINA GEÇİP SIRT ÜSTÜ YERE YATIN AYAKLARINIZI ARABANIZIN BAGAJINA DOĞRU YUKARI KALDIRIN VE ÖKSÜRMEYE BAŞLAYIN ÖKSÜRMEDEN ÖNCE HER SEFERİNDE DERİN BİR NEFES ALIN; ÖKSÜRÜKLERİNİZ GÜÇLÜ OLSUN, DERİNDEN GELSİN VE UZUN SÜRSÜN, TIPKI GÖĞSÜNÜZDE BİRİKMİŞ BALGAMI ATMAYA ÇALIŞIR GİBİ ÖKSÜRÜN.

HER İKİ SANİYEDE BİR DERİN NEFES ALIP ÖKSÜRÜN VE BUNU YA YARDIM GELENE DEK YADA KALP ATIŞLARINIZ TEKRAR NORMALE DÖNENE DEK SÜREKLİ YAPIN. SAKIN ARABANIZIN İÇİNDE OTURMAYIN BU ESNADA SİZİ GÖREN İNSANLAR YARDIM EDECEKLERDİR

DERİN NEFES ALMAK CİĞERLERİ OKSİJENLE DOLDU

ÖKSÜRMEK KALBE TAZYİK YAPAR VE KAN DOLAŞIMINI, KALBE UYGULANAN BU TAZYİK, KALBİN NORMAL RİTMİNE DÖNMESİNİ KOLAYLAŞTIRIR. BÜTÜN BUNLAR SİZE, BİLİNCİNİZİ KAYBETMEDEN ÖNCE HASTANEYE YETİŞECEK ZAMANI TANIR. AYAKLARINIZ YUKARI DOĞRU KALDIRILMIŞ OLDUĞUNDAN VÜCUDUNUZDAKİ BÜTÜN KAN KALBE BASINÇ YAPACAKTIR. BU POSİZYONDA YATMAK KALBİN NORMAL ÇALIŞMAYA DÜZENİNE GEÇMESİNE YARDIMCI OLUR

BU KONUDA MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇOK KİŞİYİ BİLGİLENDİRİN.

BU BİLGİ SAYISIZ İNSANIN HAYATINI KURTARABİLİR!!!

ASLA, 'BENİM BAŞIMA GELMEZ!' DİYE DÜŞÜNMEYİN.

HAYAT TARZIMIZIN EPEYCE DEĞİŞTİĞİ ŞU SON YILLARDA ARTIK HER YAŞTA İNSAN

KALP KRİZİ GEÇİRİYOR.

GERÇEK BİR DOST OLDUĞUNUZU GÖSTERİP BU MAKALEYİ

TANIDIĞINIZ HERKESE YOLLAYIN.

Osman KARATEPE
11.Eylül.2009, 19:33
Çok ilginç bir yöntem denemekten ne çıkar allah göstermesin öyle bir durumda sağa sola baka baka ölmektense bişeyler yapabilmek iyidir.Allah kimseye göstermesin hiçbirimiz bu yönteme ihtiyaç duymayalım.

Recep DÖNMEZ
11.Eylül.2009, 22:00
Yusuf Kardeş! paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler....
Bu tür bir olay insanın başına ömründe bir kez de olsa gelebilir.
İşte o anda ne yapacağını bilmek,nasıl hareket edeceğini bilerek soğuk kanlı olmak
işin en önemli yanı....
Bu tür ilk yardım konusunda bilgi sahibi olmamak zaten insanı panik yapar
ve paniğe kapılan insan ne kendisine nede bir başkasına yardımda bulunamaz....
Ülkemizde ne yazıkki hepimizin ilk yardım konusunda bildikleri bir elin parmaklarını
geçmez.Halbuki günlük yaşantımızın her anında birçok ilkyardım bilgilerine ihtiyacımız
vardır.
İlkokuldan itibaren ilk yardım konusunda çocuklarımızın bilgilendirilmesi,eğitilmesi
lazım,bugünün çocukları yarının büyükleri olacak çünkü,
Birde yukarıda belirttiğiniz gibi ilk yardım konusunda bilgilendirilirken hep karşıdaki
insanı kurtarmak adına bilgilendirmeler yapılır,peki kendi başımıza bir olay geldiğinde
biz kendi kendimize ne yapabiliriz.Kalp krizi konusundaki bu bilgilendirmeniz yerinde
olmuş gerçekten....
Bunun yanında düşme,kırık,zehirli hayvan ısırması,yaralanma vb.konulardada
herkesin bazı temel bilgilere sahip olması gerekiyor.
Kısacası kendine faydası olmayanın başkasına hiç faydası olamayacağı kesin.....
Allah hiç kimseyi bu tür olumsuz olaylarla karşı karşıya getirmesin.
Saygılar...

mehmet KISALAR
11.Eylül.2009, 23:13
GÜZEL YONTEM ALLAH KORUSUN BÖYLE BİŞİ OLMAZ İNŞALLAHTA DENEMEKTE FAYDA VAR DİYORUM

Sebahattin AVCI
11.Eylül.2009, 23:27
güzel bir sunum emeğine sağlık teşekürler abi

naz gülhan
11.Eylül.2009, 23:28
güzel bi yöntem aklımızda olsun nolur nolmaz biz olmasak bile yolda biri denk gelir yardımda ederiz bu bilgilerle paylaşım için tşk

İsmail ÇIKRIKÇI
12.Eylül.2009, 08:18
Değerli bilgiler için teşekkür ederim.

12.Eylül.2009, 21:19
Bu tatsız tecrübeyi yaşamış birisi olarak,bu bilgilerin ne kadar önemli olduğunu en iyi bilenlerdenim.
İnşallah hiçbiriniz yaşamazsınız dostlar.
Sağolasın Yusuf kardeşim.Çok önemli bilgiler.
Saygılar.

13.Eylül.2009, 15:45
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER İLK YARDIM HAYAT KURTARIR BUDA İNSANIN KENDİNE YAPABİLEÇEĞİ BİR İLK YARDIM EMEĞİNİZE SAĞLIK.

Yusuf
13.Eylül.2009, 17:01
Arkadaşlar yorumlarınız için Teşekkür Ederim.
Recep Abi'nin dediği gibi öncelikle soğuk kanlı olmak gerekli.

Mesut BÜLBÜL
14.Eylül.2009, 12:52
bilgi paylaşımı icin teşekkürler arkadaşlar yaşlarımı bayada ilerlemekte bu hastalığın yaşı filanda yok yaaklımızda bulunsun selamlar sayğılar

14.Eylül.2009, 14:19
öksürmenin kriz esnasında can kurtardığını eski patronumun kriz geçirdiğinde görmüştüm