Orijinalini görmek için tıklayınız : ikinci el ruhsatlı tüfeğin ruhsatını üzerime geçirebilirmiyim ve nasıl yardım!!!
mehmet ali ezer
12.Eylül.2009, 12:39
ikinci el bi tüfek almak istiyorum bu tüfeğin ruhsatını üzerime alabilirmiyim sorun çıkarmı yada çok uğraştırırmı beni masrafı ne olur bilenleriniz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler...saygılar
kendine ait süresi dolmamış tüfek ruhsatın varsa eğer elden tüfek alabilirsin..
noterden alım satım yapıldığına dair bi belge karşı tarafın ruhsat fotokopisi senin ruhsat ve tüfekle polise bağlıysan emniyete jandarmaya bağlıysan jandarma ruhsata gidip işletebilirsin. bu kadar basit...
yucelmert
13.Eylül.2009, 08:24
tüm yazacaklarım alıcının ve satıcının ruhsatları varsa geçerlidir, yani satılacak tüfek kayıtlı ve faturalı ise.
1. alıcıda satıcıda valiliğe dilekçe yazarlar, falancanın şu numaralı tüfeğini devir almak diğeride filancaya şu tüfeğimi devir etmek istiyorum diye.
2. valilikte onaylanır dilekçeler.
3. tüfekle ve onaylı dilekçelerle emniyete gelirsin, silah ruhsat şubede ben almak istiyom diğer elemanda devir etmek istiyom dersin, memur arkadaş eli hızlıysa 5 dakkada halleder.
paramı??? ne parası :) bu işlerde hiç bir kuruş para harcamazsın.
yalnız şöyle bir dandik durum var, satıcı izmirde (emniyet kaydı), alıcı afyondaysa vekalet vererekte bu işi halledersiniz.
örnek:/ alıcı güvendiği bir arkdaşının adını soyadını baba adını ve t.c. nosunu satıcıya bildirir, satıcıda noterden bu şahıs adına vekalet verir, vekaletle birlikte sağlam bi kargodan silahı gönderirsin.
vekalet verilenle, alıcı emniyette yukarıdaki işlemleri yapar, sadece dilekçeye vekil olduğum diye not düşer.
inşallah anlatabilmişimdir, :) selamlar. varsa sıkıntı cep 24 saat açık yardımcı olabilirim.
fevzi dursun
13.Eylül.2009, 10:17
MEHMET ALİ KARDEŞİM DİLEKÇE ÖRNEKLERİ
(DEVİR ALAN)
KAYMAKAMLIK MAKAMINA
il .............
........................ ilçesi ................ mahalle nüfusuna kayıtlıyım ve ...................... Mah. ................. sok. .........no sayılı yerde ikamet etmekteyim. ................... ilinde ......................... isimli şahıs adına ................... Emniyet Müdürlüğü ................... defter sıra noda kayıtlı bulunan ......................... marka ........................ çaplı .................. seri nolu Yivsiz Av Tüfeğini devralmak istiyorum.
Gereğini arz ederim.
A D R E S : ............................................. ad/soyad;...........................................
(DEVİR EDEN)
KAYMAKAMLIK MAKAMINA
il..................
............................ ili ........................... nüfusuna kayıtlıyım ve ...........................yerde ikamet etmekteyim. Adıma ...........................İl Emniyet Müdürlüğünde ..................................defter sıra noda kayıtlı bulunan ........................................ marka ............................çaplı .................. seri nolu Yivsiz Av Tüfeğini, ............................ ilçesinde ikamet etmekte olan ............... ......................... isimli şahsa devretmek istiyorum.
Gereğini arz ederim.
A D R E S :............................................. isim soyisim:...................................
yucelmert
13.Eylül.2009, 12:44
http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/77.gif bravo abi, arzuhalci gibisin valla, ikidakkada şipşak,
Desene maksat yardım etmekse iki dakkada değişir herşey.. :)
mehmet ali ezer
14.Eylül.2009, 05:46
abilerim çok sağolun çok teşekkür ederim oldukça basitmiş düşündürüyordu beni nasıl yaparım nasıl ederim diye ama düşündüğüm kadar değilmiş yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim çok çok sağolun...sayfgılar sonsuz..
mehmet KISALAR
14.Eylül.2009, 10:26
NOTE HUZURUNDA GERCEKLEŞEN BİR KONU BU ZATEN ABİLERİM GEREKLİ BİLGİLERİ VERMİŞ AMA BUNU SÖYLEMEMİŞLER BENDE SÖYLİYİM DEDİM
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.