PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YAVRU KÖPEKLERDE ÖN EĞİTİM VE SONRASI

Mustafa ÇİL
10.Şubat.2008, 07:35
Sevgili dostlar
Bildiğiniz üzere uzun yıllardır sizler için ekibim ve ben yavru köpek yetiştirmekteyiz.Ve tecrübelerime dayanarak bu konuyu ele alma gereği hissettim..
Bizden veya başka üretici arkadaştan alınan yavrular ÖN EĞİTİM DEDİĞİMİZ ( İTAAT,APORT VE FERMA ) ÜZERİNE YAPILAN YAVRUYA AİT ÖN ÇALIŞMALARDIR.
Köpekler biz yetiştiricleri bazen zorlamakta bazen de hiç zorlamadan 6 aylık süreci başarı ile tamamlamakta olduğunu gözlemlemekteyiz.FAKAT
Yavrular eğitim aşamalarını başarı ile tamamladıkları halde yeni sahiplarine gittiklerinde
YENİ BİR YÜZ,YENİ BİR SAHİP,YENİ BİR ORTAM İLE KARŞI KARŞIYA OLDUKLARINI GAYET İYİ BİLİR VE BU YENİLİKLERE GÖRE HAREKET ETMEYE BAŞLARLAR.
Buda köpeğe verilen eğitimlerin yarı yarıya kaybolmasına sebebiyet verir.Sonraları düzelecektir tabi ama karşı karşıya kalınan zorluklar genellikle
MÜKEMMEL APORT YAPAN KÖPEK BİR ANDA APORT U BIRAKIVERİR,SİZİ TANIYANA DEK
MÜKEMMEL FERMALARI OLAN KÖPEK,SANKİ FERMA VERMEZ BİR HAL ALIR,TABİKİ SİZİ TANIYANA DEK
MÜKEMMEL İTAAT EĞİTİMİ ALN KÖPEK HIRÇINLAŞIR KOMUTLARI DİNLEMEZ,TABİKİ SİZİNLE GERÇEK TEMASI KURANA DEK

KÖPEKLERİN OYUN DÖNEMİ BİZ YETİŞTİRİCİLERİN ELLERİNDE GEÇTİĞİ İÇİNDİRKİ,,YENİ SAHİP KÖPEĞE GEREĞİNDEN FAZLA SERT DAVRANIR İSE,VEYA TERSİNE GEREĞİNDEN FAZLA YUMUŞAK DAVRANIR İSE
KÖPEKLE BAĞLANTI BEKLENENDEN UZUN ZAMANDA GERÇEKLEŞİR.SİZLERİN ONA NE YAPTIRMAK İSTEDİĞİNİZ VERİLEN EĞİTİMLE DOĞRU ORANTILIDIR VE SABREDN AVCI ARKADAŞLARIN ÇOĞU KÖPEKLERİNİ KAYBETMEK YERİNE KAZANIRLAR....
EĞİTİMLİ BİR KÖPEK ALDIKLARINI VE HERŞEYİ DÖRT DÖRTLÜK YAPMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜRLER
MERAYA ÇIKTIKLARINDA ONUN YANİ KÖPEĞİN YAVRU OLDUĞUNU UNUTUVERİRLER...
EHİL ELLERDE YETİŞEN KÖPEKLER,,,GERKENİ VERMEKTE BİLE BAZEN ZORLANIRLAR...BU YENİ SAHİP VE YENİ KÖPEK PSİKOLOJİSİDİR.

ÖN EĞİTİMİ VERİLMİŞ BİR KÖPEK ,, ZAMANINDAN ÖNCE UYANDIRILMIŞ BİR HAYVANDIR VE OYNAMSI GEREKEN OYUNLARI SİZİN ELİNİZDE OYNAYACANI SAKIN UNUTMAYINIZ...
SİZİ BAZEN DELİ EDER VE ÖN EĞİTİM VERİLDİĞİNİ SAKIN UNUTUP KÖPEĞİNİZE YANLIŞ BİR HAREKETDE BULUNMAYINIZ....
ŞUNU İYİ İDRAK EDİNİZ: KÖPEKLERDE AKILLI HAYVANLARDIR
KÖEPĞİNİZ OYUN İSTİYORSA ONA FAZLA YÜZ VERMEMEK KAYDI İLE ONUNLA OYNAYINIZ SİZİ GEREĞİNDEN DAHA FAZLA SEVECEKTİR.
İYİ BİR AVKANI OLAN KÖPEK KENDİNİ 2.5 YAŞINDA SİZE GÖSTERECEKTİR

VE ŞUNU UNUTMAYINIZ GERÇEK ÜRETİCİ YETİŞTİRCİ,, AVCIYI HİÇBİR ZAMAN BİR CUZDAN GİBİ GÖRMEZ

SAYGILARIMLA

cengiz41
10.Şubat.2008, 14:19
Bilgi paylaşımı için teşekkürler.yavru olmasını bırakın bazen onların köpek olduğunu bile unutanlarımız var.

Mustafa ÇİL
10.Şubat.2008, 20:02
İŞDE DOĞRU BİR SÖZ

aytekin çetin
11.Şubat.2008, 08:28
Paylaşım için teşekkürler Mustafam.

Mustafa ÇİL
11.Şubat.2008, 09:14
SAĞOLASIN ABİ
MAKSAT PAYLAŞMAK
AVCILIKDA PAYLAŞTIKÇA TADI ALINAN BİR TUTKU

MEHMET KANDAK
11.Şubat.2008, 09:23
payleşım ve bilgiler için teşekkürler..

cemalreis
11.Şubat.2008, 12:03
MUSTAFA ÇİL KARDEŞİM BU DEĞERLİ BİLGİLERİNİ BİZİMLE PAYLAŞTIĞIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER....BİLGİLER PAYLAŞTIKCA ÇOGALIR DERLER....

avci064
11.Şubat.2008, 19:47
Bilgiler için teşekürler Kardeşim. Sabırla köpeğin neler yapabileceğine şahit olmuş biri olarak Mustafa' ya katılmamak elde değil. Bir gün harika işler yapan yavru ertesi gün hiç de beklenmeyen hatalar yapabilir. Yaptığı yanlışlar gibi, bir gün önce yaptığı harika şeyleri bilinçli yapmaz hayvan. İyi bir av köpeği; ön eğitimden sonra iyi ve uzun bir av tecrübesiyle olur diye düşünüyorum. Tecrübede 1 haftada, 6 ayda, 1 senede olabilecek şey değildir. Zaman gerekir bu zamanı köpeğimize tanımak zorundayız. Sabır herşeyin üstesinden gelir.

Adil Karakus
11.Şubat.2008, 21:38
Mustafa gardaşım çok kıymetli bilgiler için teşekkürler,

Avcı isek elbette duygusal olacağız ,vicdanlı olacağız,korumacı olacağız bunların hepsine önem vereceğiz,amma köpeklerimizide araçtan ziyade arkadaş olarak görmeliyiz ilişkilerimizi sıcak ve olumlu tutmalıyız iyi eğitim almış ve psikolojisi bozulmamaış bir köpek tam anlamı ile görev adamıdır leb demeden leblebiyi anlar ve gereğini yapar.Bunların anahtarıda sevgi şevkat ilgi alaka ve en önemliside Mustafa üstadımızın dediği gibi SABIR, SABIR,SABIR vesselam

saygılar selamlar

Mustafa ÇİL
15.Şubat.2008, 10:31
YETERKİ OKÖPEKLERİ BİRER ARKADAŞ GİBİ VE ONLARINDA BAZEN HATA YAPABİLECENİ DÜŞÜNEREK MERAYA ÇIKINIZ

fatih demircan
15.Şubat.2008, 11:58
burdaki herkesin söylediğine katılıyorum ama şunuda söylemeden geçemiicem ilk defa yavru yetiştiren bir kişi mutlaka hata yapacaktır çevresinden uyarıda alsa farketmez belki bunu hepimiz yapmışıktır ben dahil.dolayısıyla yavru yetiştirmek te tecrübeyle kazanılır. ilk yavruyu bozacağız hatalarımızı göreceğiz sonraki yavrularda düzelteceğiz hiç olmasın isteriz böyle bişey ama belki iddialı olacak ama kaçınılmaz budur.

Mustafa ÇİL
26.Mart.2008, 10:48
SEVEREK YAPILMAYAN HİÇ BİR İŞ ,, GERÇEKTEN YAPILIYOR SAYILMAZ VE ÖVGÜYE ŞAYAN BİR İŞ OLMAZ

( unutmayın, her taklit, ASLINA YAPILAN BİR ÖVGÜDÜR )

hy.ibrahim uysal
26.Mart.2008, 10:59
Sevgili Mustafa çil yazdıklarınızın çoğunu yaşamış birisi olarak çok teşekkürler bilgilendirme için.Tecrübelerinizi bizlerle paylaşmanız,bizlerinde köpeklerimizle aramızdaki bağları kuvvetlendiriyor,çünkü onlar bizlerin av partneri,onlarında pisikolojilerini anladığımız zaman herşey çok daha güzel olacaktır kanaatindeyim.Çünkü şahsen köpeksiz bir ava gitmenin ne olduğunu anlatmama gerek olmadığını düşünüyorum.Sevgiler ,saygılar, Alanyadan.

Mustafa ÇİL
26.Mart.2008, 11:06
SEVGİLİ ABİM KÖPEKSİZ GİDECENE DAĞLARA TÜFEKSİZ GTMEYİ YEĞELERİM,

HER TAKLİT ASLINA YAPILAN BİR ÖVGÜDÜR
BU SÖZ ÇOK HOŞUMA GİTTİ VALLA SANKİ SENBOL GB KULLANMAYA BAŞLADIM

imported_avkolik
26.Mart.2008, 15:07
Sayın ustam, sevgili moderatörüm Mustafa gardaşım;

seni şu andan itibaren mesajlarında küçük harf kullanmaya davet ediyorum...Her şeyin bir kuralı olduğu gibi sanal alemin ve forumlarında kuralları var...Sanal alemde ve forumlarda büyük harflerle yazılan mesajlar karşındakine bağırmak anlamına geliyor ve görsel olarak kötü bir görüntü oluşturuyor...Lütfen mesajlarında küçük harf kullan...

Saygılarımla

Not: Bu kuralı bütün foruma yaybilirsek görsellik açısında güzel oalcak diye düşünüyorum

Mustafa ÇİL
19.Nisan.2008, 17:25
TAmam gardaşım
büyüt şu bandı sende yav
valla farkına varmıyorum ama özür olsun gardaşım

Mustafa ÇİL
15.Haziran.2008, 14:03
bu satırları gündeme getirmemin sebebi
tekrar okuyunuz ve köpekleriniz ile av öncesi ilişkiyi şimdiden sağlamlaştırınız dostlar
sadece iyi niyetli tavsiyemdir

15.Haziran.2008, 17:53
abi hiç unutmam eğitimli bi köpek almışdım ama yetişkşin köpeğin avını biliyorum görerek ve beğenerek aldım ama ava gittimde köpekde ne ferma ne aport nede söz dnileme vardı hiç unutmam 2 ay köpeğe bakmama rahmen beni avda terk etmişdi ama sabır ve sakinlikle köpekle bağdaştım ve mükemmel avlar yaptım tanımadım kişilerden köpek için inanılmaz fiyatlar geldi ve benim gördüğüm en iyi köpekdi köpeğin eski sahibi bile hayret içindeydi köpeğin bu kadar güzel av yaptını bilmedini söyledi zamanla yani eskilerin dediği gibi at sahibine göre kişlerr

Mustafa ÇİL
08.Temmuz.2008, 23:06
teşekkürler bilal gardaş...malesefki ben bunu çok yaşamakdayım...
çok emek verilen hayvanlar tam kıvama geldiğinde gnderilirler,ama verilenlerin geri alınması çok da uzun sürmemesine rağmen dostlar bazen sabırsız davranabilirler...
sezon açıldı açılacak tüm dostlara şimdiden kolay gelsin,,,RAST GELSİN

Mesut BÜLBÜL
09.Temmuz.2008, 08:37
o güzel bilgilerini bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederim sayın mustafa bey

09.Temmuz.2008, 13:16
iştebu mustafa gardaşım böyle paylaşımlara tüm avcıların ihtiyacı var teşekkürler.

Mustafa ÇİL
22.Temmuz.2008, 14:03
konunun tekrarı olsun ve okunsun istedim dostlar

unutmayın ki köpekler sadece burada ana okulunu en çok birinci sınıfı bitirerel siz değerli avcılara gnderilirler
gerçek avları ve verilenler ancak bir kaç yıl sonra ortaya çıkar..
yavru köpekler genelde hırs küpü olurlar
eğiticiler ise bu hırsı yenmelerine yardımcı olurlar.
itaatleri eğitim dönemi boyunca çok iyi olan yavrular gerçek sahiplerine ulaştıklarında
birden herşeyi al başa dönebilirler..fakat çok fazla uzun sürmez,verilenler yavaş yavaş geri alınmaya başlar..
sabretmenin, avcıya gerçek bir köpek kazandırdığını kimse unutmasın lütfen
köpekler NE ROBOTTUR nede KURULU BİR MAKİNADIR

sipsak
22.Temmuz.2008, 17:08
mustafa abı demıyormuyuz hep kopekler bızım can dostumuzdur dıye nasıl ınsan can dostunla konusur dertlesır bızde bence onlarla konusmalı dertlesmelıyız herseyın sonu sabırdır abı nasıl bı cocugu anasından babasında onu buyuten yıdıren kısılerden ayırıp baskasına versek oda aynı davranısları gosterrır yabancılık ceker yemek yemez konusmaz oynamaz gulmezsede kopeklerde ınsan gıbıdırler hıslı hayvanlar paylasım ıçın cok saol abı

Mustafa ÇİL
22.Temmuz.2008, 18:06
sağolasın gardaş aynen dediğin gbi
çok şey isderseniz en az2.5 yaşında bir köpek alacaksınızki
neler verildiğini ve nasıl avlandığını görebilesiniz

M.Veysel Uysal
03.Ağustos.2008, 20:52
Çoğu arkadaşlar yeni yavrular aldı güncelleyelim,Teşekkürler ustam.

Mustafa ÇİL
03.Ağustos.2008, 21:48
ben teşekkür ederim abimm

04.Ağustos.2008, 06:41
Arkadaşlar yetiştirdiğimiz köpekler benim için her avcıya can yoldaşıdır onlora hak ettiği değeri vermezsek verim alamayız bilader teşekkürler

04.Ağustos.2008, 08:06
TEBRİK EDERİM. ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEYİNMİŞSİNİZ.SAYGILAR

Mustafa ÇİL
04.Ağustos.2008, 10:41
maksat sezon öncesi
ilk kez meraya çıkacak hayvanlardan çok şey bekleyip,sıcakda onları kuş derdine avdan soğutmayın yıldırmayın yeter.
av köpeği zamanla öğrenir ve zamanla kazanılır

Mustafa ÇİL
19.Eylül.2008, 11:45
BU KONUYU BULAMAYAN BAZI ARKADAŞLAR İÇİN GÜNCELLİYORUM DOSTLAR

Mesut BÜLBÜL
19.Eylül.2008, 12:11
sağolasın mustafa kardeşim iyi düşünmüşsün

vezy35
19.Eylül.2008, 17:39
guzel bir konuya deginmissin mustafam.aynen katiliyorum.sunu da unutmamak gerekiyorki herseyin basi birazda zaman.

ozturk
02.Kasım.2008, 16:22
abı haklısın kopek el deyıstırıse cok bozuldunu bellı edıyor sen ne kadar dogruyu bılırsen bıl o ılk avcısını dogrusunu uyguluyor tabıkı alısana kadar abı

Mustafa ÇİL
02.Kasım.2008, 16:24
teşekkürler ilhan gardaş
ilk sahibi herzaman hayvanın kafasının bir köşesindedir ama zamanla unutur ve yeni sahibine hizmet etmeye başlar

Alpaslan YELGEÇER
02.Kasım.2008, 18:49
mustafa abi hakikaten güzel bir konuya değinmişsin.köpeklerde bazen adaptasyon sorun yaratabiliyo.ben bunu 2 hafat öncesi dile getirecektim.avcı olduğunu sananlar köpeklerde duygu,akıl gibi şeyleri yo ksayarlar.halbuki onalrdada his var,akıl var.eğer hisli olmasalardı bizler ölünce 40gün mezarımızı beklemezlerdi.üreticiden avcıya geçen köpekten de hemen verim beklenmemeli.sabırı katık ederek iş yapan avcı bence en muhteşem avcıdır.köpeğin yeni bir yuvaya ve yeni bir sahibe adapte olması biraz uzun sürebilir.ama neticesi iyi olacaktır elbette.avcı müsveddelerinde empati yok.yani kendilerini köpeğin yerine koymuyorlar.tamam köpek i,nsan değil;ama o da canlı.Allah aşkına siz tanımadık biryere gidince yabancılık çekmezmisiniz.elbette çekersiniz.işte köpekte de bu doğaldır ve muhtemeldir.bunu yapmaayn avcı müsveddeleri köpekten ferma alamdıkları için aport alamdıkları için köpeği dövüyolar,...yani kısaca köpeği mahvediyolar.bu harekete de "avcılık" diyolar.kalk ....Abiler bunlarda avcıysa biz en yükseğiyiz.belki peygamberiz.tövbe tövbe.bu arada bazı avcı abilerin çok orjinal sözleri var.ben bunları topluyorum.saygıalr.rastgele...

02.Kasım.2008, 19:26
bence çok haklısınız bende bu sabrı göstererek bu seferki aldığım yavruyu kazandım en sonunda şu an 8 aylık ve 6 aylıkkenki videosu var kısa onuda kurzhaar bölümünde en kısa zamanda yayınlayacağım herkeze bol avlar.

Tamer Kuvvet
03.Kasım.2008, 06:23
paylaşım için teşekkürler mustafa abim

Mustafa ÇİL
03.Kasım.2008, 14:31
teşekkürler

ozturk
03.Kasım.2008, 19:09
abı sana bırsey sorcam zıllının ırkı melez dedın anne ve babası ne olabılır. bırde bu kopegın yavrulerını avla alakası olmuyor desem yerıdır bız cozemedık paylasırsan sevınırım. allaha emanet ol

Mustafa ÇİL
29.Aralık.2008, 21:14
güncellemek zorundayım
buyrun okuyun

Mustafa ÇİL
07.Ocak.2009, 16:10
GÜNCELLL

07.Ocak.2009, 16:21
paylaşım için ve bizi bilgilendirdiğin için teşekkürler

07.Ocak.2009, 16:34
döktürmüşsün maşallah mustafa kardeşim emeklerine sağlık,bu konuda bilgi sahibi olupta paylaşmayan bircok üretici arkadaşlar var tekrar tekrar emeklerine sağlık sağlıcakla kal.

kazım bozkurt
07.Ocak.2009, 16:59
ELLERİNE SAGLIK MUSAFA USTAM GERCEKTEN COK GUZEL BİR KONU EMEGİNE SAYGIM SONSUZ

Mustafa ÇİL
16.Ocak.2009, 12:15
KUSURA BAKMAYIN DOSTLAR TEKRAR GÜNCEL

16.Ocak.2009, 15:26
mustafa çil abim valla sen eğitim işini aşmışın abimbe valla bizim fizik öğretmeninden daha güzel anlatmışın eline sağlık. selam

Mustafa ÇİL
16.Ocak.2009, 15:58
teşekkürler anıl gardaşım

17.Ocak.2009, 21:15
mustafa bey kardeşim paylaşımın teşekkür ederim.tamamına katılıyorum ve bazı ekleyeceklerim var.aynı anne babadan doğan yavruların hepsi aynı fotokopi gibi olacak diye birşey yok.onlarda canlı ve kendine has özellikleri huyları var diye düşünüyorum.şekli ve yapısı anlamında hepsi ırkının özelliğini kesin taşır.görsellik olarak.ama ...aynı anne babadan doğan yavruların hepsi aynı şeyi yapacak olsa doktorun oğlu hep doktor.ustanın oğlu hep usta olurdu.tamircinin oğlu hep tamirci olurdu.ama öyle olmuyor.onlarda canlıysa farkıda yoktur diye düşünüyorum.hele yetiştirilen ingiliz ise herzaman şansını dener ve en ufak boşluğu değerlendirir.azcık yüz bulsun tepene çıkar ve sahibini kullanmaya başlar.bu aradaki çigiyi herzaman dener.eğitilmeyecek köpek yoktur yeterki uğraşılsın.ancak bazı özelliği uğraşsanda veremezssiniz bunların başında koku gelir neden anne baba önemli işte bunun için.yoksa bazılarının yaptığı gibi illede secere dememek lazım.secere ferma vermez aport yapmaz.hele avı bulunca karnı yere değecek kadar hiç yapışmaz.bizlere daha doğrusu sizingibi bu işle uğraşan arkadaşlarımıza düşem bunu dahaçok kimseyle paylaşıp yüksek kokulu köpeklerin yine yüksek kokulu köpeklerle çoğaltmak ve bunları paylaşmak diye düşünüyorum.daha çok yazacak şey var ama fazlada uzatmak istemiyorum.paylaşılan bilgiyse muhakkat artar.yeterki ne istediğimizi ve ne alacağımızı bilelim.acizane paylaşmak istedim kusurum olduysa affınıza sığınırım.

Mustafa ÇİL
27.Ocak.2009, 01:01
hüseyin abi eklentilerin için teşekkürler

Mustafa ÇİL
04.Şubat.2009, 10:52
güncel dostlarım
başka çarem olmadığı için bazen konuları güncellemek zorunda kalıyorum

mesutsoylu
04.Şubat.2009, 17:11
mustafa abim ben onlara köpek bile demek istemiyorum siz değerli avcı abilerim ve arkadaşlarım o avcı dostları olmadan hengimiz avlanabiliriz? usta avcılardan duyduğum tek bir söz tüfeksiz av olur ama köpeksiz asla SAYGILAR...

vedat hamurcu
24.Mart.2009, 14:07
vermiş oldugun bilgiler icin teşekkürler aklına ve emegine saglık

24.Mart.2009, 16:25
mustafa abi senden 5-6 aylık dişi ingiliz istiyorum

Mustafa ÇİL
24.Mart.2009, 21:12
GEL DE AL GÜNAY GARDAŞIM
SANA YAKIŞAN NE İSE VERİRİZ

08.Nisan.2009, 21:46
mustafa abi sana sormak istedigim bir soru var benim yavru köpegim su an iki bucuk aylık yavas yavas kendim elimden geldigi kadar egitmaye çalisiyorum işte itaat olsun ferma aport olsun silah sesi olsun net te buldugum bir kitap üzerine egitiyorum yalnız kitaba dikkat ettim konunun biri eksik köpege evde ve ev cevresi alanlarda egitim yaptırıp konulaarı öğrettikten sonra yani 6 aylıgı bulup ev cevresinde her seyı yaptırıp daha sonra arazide bu av egitimini nasıl köpege yansıtacagız yazmamış yani kısası abi egitimi ava nasıl yansıtırız yardımcı olursan sevinirim abi önümüzde malum bıldırcın sezonu var senden ve tum avcı arkadaşlardan yardım istiyorum saygılar

Mustafa ÇİL
08.Nisan.2009, 22:48
sevgili ruhi gardaşım öncelikle hoş geldin.....güzel bir konu ama basit bir konu gardaşım

eğitimler genellikle ev bahçesi veya çok yakın tarla bahçe de verilmeye ,imkanlar ne ise ona göre eğitilmeye çalışılmaktadır.

evde verilen eğitimler genelde tuvalet yada,itaat eğitimleridir.
evde verilen eğitimler genelde köpek ve sahibi arasında kurulan sadece SES FREKANS
ALGILAMA OLARAK NİTELENDİRİLMEKDE.

sen hiç merak etme gardaşım

eğitimlerin başında İTAAT EĞİTİMLERİ GELMEKDE.

GEL,OTUR,,,,BU konuları sabit ve günde bir kaç tekrar ile köpeği sıkmadan devam et....
ama senin hayvanın yaşı çok ufak..bir ay daha sabret sabretki hayvan birazdaha çocukluğunu yaşasın.....

av eğitimleri dediğin konu ise

köpeğin genlerinde olan MERAK ile başlar...ilgisiz ve meraksız bir hayvan isde evde isder merada eğiteni çok sıkar....Bunun içinde genellikle SABIR en önemli detaydır....

son olarak köpeğin meraklı ve ilgili bir hayvan ise HİÇ BİR MESELE YOKTUR....
İSDER MERADA İSDER EVDE VER EĞİTİMLERİNİ

KÖPEK SADECE İLGİ OLARAK BAZEN DAĞILIR..
BU DAĞILMAYIDA SANA KISACA ANLATAYIM....
EVDE MÜKEMMEL BİR APORT YAPAN HAYVAN,,,UYANMA DEVRESİNDE İSE

MERAYA ÇIKARTILDIĞINDA ,,,,BİR KAÇ KEZ ATTIĞINIZ OYUN TOPUNU GETİRİR

AMA SONRA İÇ GÜDÜLERİ ONA KUŞLARI İLGİ ODAĞI HALİNE GETİRİR....

İŞDE BUNDAN SONRA ATTIĞINIZ TOPLAR BAZEN YAVRUYU SIKAR.....

EĞERKİ UĞRAŞ VERDİĞİNİZ HAYVAN,,,,,,GERÇEKDEN AVA MEYİLLİ AV GENİ YÜKSEK BİR HAYVAN İSE ,,,SIKINTI YOKTUR.....İTAAT VE APORT YETERLİ OLACAKTIR....

AMA BİZİM GİBİ GÜNDE EN AZ BEŞ KÖPEĞİ MERAYA ÇIKARTMAK,,,GERÇEKDEN SABIR İŞİDİR.........

BİZLERDE TAM TERSİNE

MERADA BULUNA ÇİFTLİKLERDEN EVİMİZE HAYVANLARI SOSYALLEŞMELERİ İÇİN GETİRİYORUZ......

UZUN OLDU GALİBA ,,UMARIM BİRAZCIK OLSUN YARDIMCI OLMUŞUMDUR

Mustafa ÇİL
13.Nisan.2009, 21:46
GÜNCEL KUSURA BAKMAYIN DOSTLAR
SORULAN SORULARA DEFALARCA CEVAP VERMİŞİM ONUN İÇİN BU KONUYUDA SORULAN BİR SORU ÜZERİNE GÜNCELLEMEKDEYİM

Mustafa ÇİL
16.Nisan.2009, 15:18
KUSURA BAKMAYIN DOSTLAR

17.Nisan.2009, 06:21
bu siteye katıldım katılalı köpeğimi daha güzel eğitmeye başladım daha çabuk kavramaya başladı... neyi nası yapacağımı okuyum uyguluyorum ve herşey yolunda gidiyor...

Mustafa ÇİL
20.Nisan.2009, 15:22
devam ismet ozaman

sezai kaba
10.Haziran.2009, 16:39
slm mustafa abi her açtığnı konuyu takip ediyorum bi soruda ben sorayım usta samsun'un iklimi ve doğa şartlarını biliyorsun ilk defa yavru bir köpeğim olacak amcam sağolsun bana bu konuda yardımcı oldu önümde iki seçenek var biri pointer diğeri ise kurzhar ikiside yavru sizce ustam bu köpeklerden hangisi samsun'un avlakları için uygun olur bir diğer sorum ise eğitimlerinde hangisinde zorluk çekmeden eğitebilirim burda bıldırcın çulluk tavşan ve yakın illerde keklik var bunuda not olarak düşeyim şimdiden teşekkür ediyorum

Mustafa ÇİL
11.Haziran.2009, 10:37
sevgili sezai eğitim konusunda kurzhaarı çok daha kolay eğitirsin ama
sizin o tarafda bildiğim kadarı ile karadeniz iklimi ve sık çalılık makilik
pointer ve breton vazgeçilmezlerim lakin kurzhaar bakanlarıda saygı ile karşılarım
illa ikisi arasında seçim yapacak isek senin için uygun olanı kurzhaardır gardaşım
hem ilk kez eğiteceksin hemde
senin meralarına uygun olan benim açımdan kurzhaardır gardaşım
bu arada osman gardaşım içinde tekrarlamış olduk güncellemiş olduk bu konuyu

sezai kaba
11.Haziran.2009, 11:11
tesekkürler abim bilgilendirdiğin için inşallah aldığım zaman resimlerini paşlaşacağım o zamanda bilgilerendin faydalanmak isterim abim kolay gelsin saygılarımla

Osman KARATEPE
11.Haziran.2009, 11:25
Abi çok teşekkürler sizlerin sayesine tarçını eğiteceğim.Paylaşmak çok güzel insanların bilgilerini paylaşmayıp kendilerine saklamasını kınıyorum.İnşallah nasip olursa ileriye doğru sizden köpek almak isteim.Biz acemilerle ilgilenip usanmadan cevap yazdığımız için teşekkürler saygılar.

Mustafa ÇİL
01.Eylül.2009, 20:21
sağolasın osman

bir kaç soru daha olduğu için GÜNCELLİYUORUM AFFINIZA SIĞINARAK

Mustafa ÇİL
30.Ekim.2009, 13:29
GELEN SORULARA İSTİNADEN TEKRAR GÜNCELLİYORUM
KUSURA BAKMAYIN

Aziz CAN
31.Ekim.2009, 05:56
herkeze teşekkürler
konuyu güncelleyelim...

vedat oncu
31.Ekim.2009, 06:39
güzel bir konu ve yazılanlara aynen katılıyorum,teşekkürler mustafa çil,okumayanlar okusun arkadaşlar.

29.Ocak.2010, 21:12
Selamünaleyküm dostlar.Adaşım 7 aylık pointerim var. 2-3 aylıkken attığım şeyleri çok güzel getiriyordu, sonra getirmez oldu, bende üstüne gitmedim ve eğitimi kestim.Şimdi attığım şeyleri kesinlikle getirmiyor, bıldırcını ağızından almasam yiyecekti,menge ne gibi çenesi var, çok sert.arazide gezerken itaati çok güzel çağırdığımda yanıma geliyor.Kuşu sıkmaması için ve güzel aport yapması için neyapmalıyım.

Aport için donmuş kuş kullan eğitimlerinde. Selamlar.

İbrahim ÖZEL
30.Ocak.2010, 07:21
Hoca güzel bir konuya değinmişsin. Ben av köpeği üzerine kendimi eğitmiyorum. Bu konuda acemi sayılacak düzeyde olduğum için köpek eğitmenlerinin elimden geldiği kadar derslerine katılıyorum. Bilenler bilir bendeki merak bekçi köpekleri iz takipçiler ve çoban köpekleri. En başta köpeğin tek sahibi olmalı arkadaşlar. Av görsün diyerek köpeğinizi sizin olmadığınız avlara göndermeyiniz. Köpeğinizi av sezonunda bıkmadan sıkılmadan elinizden geldiği kadar ava götürmeniz gereklidir. Sabırınız köpeğin inadından üstün olmassa köpek sizi çok uğraştırır. Eğitimlerde köpeği okşayarak değil ama söz ve vücut hareketlerinizle patronun kim olduğunu bildirecek kadar sert ve otoriter şekilde komut vermeniz gereklidir ama bunu abartmayın. Köpeğin ilk yılında onun evinizdeki çocuk gibi olduğunu unutmamalısınız. Oda öğrenecek ama zaman gerektiğini bileceksiniz. Sabırlı olacaksınız. Irk ayrımı yapacaksınızki alman pointerin (kurtzaar) yaptığını bir ingiliz pointerinden bekleyemessiniz. İngiliz kanı asi ve kurtzaara göre daha geç öğrenir daha çok açar. Eğitimi daha zor olsada avda verdiği zevki dünyada bakın dünyada diyorum hiçbir av köpeği vermez. Tabiki gençler için sözüm. 40 yaşından sonraki avcı abilerim daha yakın ve yavaş avı tercih ettikleri için ingiliz kanından uzak durmalarınıda saygıyla karşılıyorum. Köpeğe oğlum kızım diyerek sevdiğinizde sizi anlayacağına emin olun kızarkende bu kelimelerden çok ismiyle hitap edin. Ayrımı çok iyi yapacaktır. Patronluğu unutturmayın ama asla ve asla dövmeyin. En fazla elle ceza verilecekse kulak çekin abartmadan. Dediğim gibi av köpeklerinde çok iyi değilim ama köpek eğitiminde önce kendimi eğitip sonra köpekleri eğitmek için çırpınmaktayım. Kalın sağlıcakla....

Mustafa ÇİL
01.Temmuz.2010, 22:25
valla dayanamadım bir daha güncelledim
tam eğitim zamanı dostlar av öncesi

İbrahim ÖZEL
02.Temmuz.2010, 00:03
Ben hala kendimi eğitiyom. Sezondada benim eğittiklerimi gör gardaş :)

19.Eylül.2010, 13:03
slm arkadaslar bende 40 gunluk yavru kurtzaar var bunu nasıl egıtırım once hangılerındeden baslamak gerek ve nekadardaha buyumesi gerek bırde oyun oynamak ıstıyor nekadar ona yuz vermem gerek bu konu kakında yardımcı olacak arkadaslardan tesekur ederım sımdiden

Mustafa ÇİL
23.Eylül.2010, 00:00
4 aylıkken başla gardaşım eğitimler ve brak bazende çocukluğunu yaşasın hayvan

ava girdikden sonra çocukluğunu yaşarsa ozaman daha fazla uğraştrr seni
www.pointerferma.com (http://www.pointerferma.com)

İbrahim ÖZEL
23.Eylül.2010, 21:08
Evet köpek eğitmek isteyenler bu konuyu en başından okumalılar arkadaşlar. Kafalarına takılanlar olursa her zaman yardımcı olmak isteriz...

Mustafa ÇİL
12.Haziran.2011, 08:01
fahri buyur dostum sana anlattıklarımı baştan itibaren aylar önce yazmışım
güncelle

Burhan KESKİN
12.Haziran.2011, 22:32
VALLA USTAM ARTIK PES ETMEK ÜZEREYDİMKİ YARDIMIMA KOŞTUN ÜZERİNE ÇOKMU DÜŞÜYORUM BİLMEM YAVRU SÜREKLİ OYUN OYNAMAK İSTİYOR BAZEN GÜZEL APORTLAR YAPIYOR GÜZEL FERMALAR VERİYOR ÇABUK BIKIYOR HEMEN OYUN OYNMAK İSTİYOR BİR SEFERİNDE HAVA SOĞUKTU EŞYALA DOLU SICAK BİR YERE KOYDUM SABAH BİR BAKTIM BÜTÜN EŞYALAR YERDE DAĞITMIŞ HERŞEYİ DEFTERLER KAĞITLAR AYAKKABILAR ELBİSELER HEPSİ DARMADAĞAN ÇOK HAREKETLİ DURDUĞU YERDE DURMUYOR GEÇEN GÜN POLİGONA GÖTÜRDÜM TRAP ANTRAMANI YAPIYORDUK SİLAH SESLERİNDEN KORTU KAÇMAYA BAŞLADI SONRA TASMASINI BAĞLADIM SİLAH SESİNE ALIŞSIN DİYE YİNE KORKMAYA BAŞLADI NE YAPMAM GEREKİYOR YARDIMCI OLURSAN SEVİNİRİM.

Mustafa ÇİL
13.Haziran.2011, 08:59
GEÇEN GÜN POLİGONA GÖTÜRDÜM TRAP ANTRAMANI YAPIYORDUK SİLAH SESLERİNDEN KORTU KAÇMAYA BAŞLADI SONRA TASMASINI BAĞLADIM SİLAH SESİNE ALIŞSIN DİYE YİNE KORKMAYA BAŞLADI NE YAPMAM GEREKİYOR YARDIMCI OLURSAN SEVİNİRİM.
nabıyosun dostum beya
silah sesine alışsın dye yavru hayvan poligona gidermi hiç..
önce sen yumuşak yumuşak bayada bir uzaktan özellikle mama verdiğin esnada sesi duyurmaya başla
sonraları biraz yaklaş sonraları braz daha derken ,,,2.etapta yanına fazla sokulmadan 20 25 metrelerden silah sesinin dozunu ( kuru sıkı yerine daha sert patlayan ses tabancaıs veya normak fişek ) bu şekilde sesden zarar gelmeyeceğini hayvan bi anlasın dostum
oyunlar falan normal,,brak çocukluğunu yaşasın,,ilerde yaşayamadı çocukluğu yaşamaya kalkarsa işin işte ozaman başlar

Burhan KESKİN
13.Haziran.2011, 11:10
ustam paylaşımın için teşekkür ederim zaten bir arkadaşın gazına geldik götürdük yok silah sesine alışsınmış akıl hocaları çok olunca ne yapacağımızı şaşırıyoruz ustam dediklerini harfiyen yerine getiriyorum.