PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BU NASIL BİR İŞTİR ANLAMADIM.....

huseyin tuncal
16.Eylül.2009, 06:45
gecen culluk sezonunun sonuna dogru ozel sebeplerımden dolayı kendı emeklerımle buyuttugum kopegımı ısteyen bırıne satmıstım konu burdan baslıyor bı kac seferdın kulagıma gelen bazı sozler benı rahatsız eder olmustu en son dun aksm arkadaslarım gelıp kopek av yapmıyormus demelerı son nokta oldu gece 23.00 suları yatagımdan kalkıp gıttım konustuk arkadasın anlatıgı ıle benım buyuttugum avlandıgım kopegın arasında daglar kadar fark vardı bırakın ferma vermeyı arama bıle yapmıyormus bende sozumu yememek ıcın evımde bulunan yenı almıs oldugum 5aylık yavru kopegımı verdım ve eskı kopegımı gerı aldım gece 01.30 suları eve geldım butun gece uyku gırmedı gozume solemıs oldugum sozler nasıl cıkmazdı nasıl av yapmazdı ben yalancı duruma dustum ıcım ıcımı yedı butun gece sabahı zor ettım sahurdan sonra 1 saatlıgıne cıktım arazıye fazla vaktım yoktu ıse gec kalmamak ıcın 1 saattlık avım sonrası kopegımın fermasında 8 kusa atmak nasıp oldu nasıl bır ıstır bu anlamadım gıttı dedıklerı ıle kopek tamamen ayrı ısler yaptı benım buyuttuum gıbıydı arama stılı soz dınlemesı ıtaatı herseyı nasıl oluyor bu ıs bı danısmak ıstedım sız avcıı dostlara selamlar Sakarya dan

RASGELE..........

Mehmet Ardilli
16.Eylül.2009, 07:51
Herşeyden önce o bir köpek; bir alet, veya makine değil, onun de duyguları var hisleri var, hırsı yada kıskançlığı var, bir karekter yapısı var, kurduğu dostluklar var, sinir olduğu yada beğenmediği davranışlar var. Konuya malesef bu boyutta bakmayan bir çok arkadaşımız benden avlanmak için köpek istediğinde; kardeşim bu köpekler sana av yapmaz, bu köpeklerle avlanman için bir sezon yanımda dolaşman, yada köpeği alıp bir sezon onun nazına, huyuna katlanman gerekir, onu çözmen, onu anlaman gerekir derim.
Bak şimdi güzel kardeşim biz köpekçiyiz bu işleri biliriz köpeklerle geçirdiğimiz on yıllar bize bu tecrübeleri kazandırdı, köpeği yetiştirenin davranışları ile alıp avlananın davranışları birbirini tutmaz, hayvan sahip bellediği, güvendiği, sevgi bağı kurduğu kişi ile mutlu olur avda. Diğerlerine kuyruk sallar geçer. Selamlar.

huseyin tuncal
16.Eylül.2009, 08:03
Herşeyden önce o bir köpek; bir alet, veya makine değil, onun de duyguları var hisleri var, hırsı yada kıskançlığı var, bir karekter yapısı var, kurduğu dostluklar var, sinir olduğu yada beğenmediği davranışlar var. Konuya malesef bu boyutta bakmayan bir çok arkadaşımız benden avlanmak için köpek istediğinde; kardeşim bu köpekler sana av yapmaz, bu köpeklerle avlanman için bir sezon yanımda dolaşman, yada köpeği alıp bir sezon onun nazına, huyuna katlanman gerekir, onu çözmen, onu anlaman gerekir derim.
Bak şimdi güzel kardeşim biz köpekçiyiz bu işleri biliriz köpeklerle geçirdiğimiz on yıllar bize bu tecrübeleri kazandırdı, köpeği yetiştirenin davranışları ile alıp avlananın davranışları birbirini tutmaz, hayvan sahip bellediği, güvendiği, sevgi bağı kurduğu kişi ile mutlu olur avda. Diğerlerine kuyruk sallar geçer. Selamlar.

eyvallah abı sagolasın aynen dedıgın gıbı oldu kuyruk salladı gectı bana guzel fermalr ızlettırmeye devam edıyor selamlar

16.Eylül.2009, 08:14
Köpekler ses tonlarından bile avcılık konusunda çekinik kalabilir.Eğer ki bu bir pointerse çok çok farklıdır.Bazen yanında farklı biri dahi olduğunda avı değişebilirken, sahip değiştirmesi onun duygu ve düşüncelerini tamamen değiştirecektir...

Köpeklere kişisel davranış farkları, onların psikolojilerinde büyük yaralar açabilir, bazen ise sorunlu bir köpek el değiştirdiğinde düzelebilir.
Şuan yeni aldığım bir pointer var, tüfek sesinden korkuyor diye aldık, gectiğimiz pazar hiç sorunsuz ve korkusuzca av yaptık.
Geçtiğimiz senelerde de avını bildiğim kusursuz bir avcı olan setteri almıştım, neredeyse 8 ay sonra sezona beraber girmiştik, 1 yıl önce izlediğim köpekten eser yoktu, açık arayan, itaatsiz avla bağlantısı olmayan sadece arazide boş gezen bir köpek çıktı ortaya.2 yıl yanımda taşıdım, beraber gezdik tüm arazileri lakin köpeğin bir fermasını dahi görmedim.Başka köpeğin fermasında vurduğum çullukları dahi yiyebilen bir köpek çıktı ortaya...

Bence eğerki bir köpeğinizi, satarken veya birine verirken avına güveniyorsanız ilk önce arazide gösterin.Meziyetlerini, itaatini, artı ve eksi noktalarını arazide görüp kabul edip alındıysa arkası ne olursa olsun vereni bilgilendirmez.

Sen içini rahatlatmak için elindeki köpeğini verip, eski köpeğini geri almışsın Hüseyin.

16.Eylül.2009, 09:36

Mehmet Beyin sözlerine katılıyorum. Her köpekte olmasa da duygusal yönü daha güçlü olan köpekler çok kere yetiştiricisinden başkasına av yapmaz. Avcı ile köpek arasındaki iletişim çok önemlidir. Sen köpeğine iyi bak kardeşim. Rastgele....

mehmet KISALAR
16.Eylül.2009, 11:31
ABİ HERŞEYDEN ÖNCE ARKASINDAKİ ADAMIN KÖPEGE DAVRANIŞI AVDA ONU SEVMESİ VS BUNLARI YAPMAZSA OLMAZ ABİ SENİN ÖNÜNDE AV YAPAN KÖPEK HERYERDE HER ZAMN AV YAPAR BU BÖYLEDİR !!!

Recep DÖNMEZ
16.Eylül.2009, 12:56
" Herşeyden önce o bir köpek; bir alet, veya makine değil, onun de duyguları var hisleri var, hırsı yada kıskançlığı var, bir karekter yapısı var, kurduğu dostluklar var, sinir olduğu yada beğenmediği davranışlar var. Konuya malesef bu boyutta bakmayan bir çok arkadaşımız benden avlanmak için köpek istediğinde; kardeşim bu köpekler sana av yapmaz, bu köpeklerle avlanman için bir sezon yanımda dolaşman, yada köpeği alıp bir sezon onun nazına, huyuna katlanman gerekir, onu çözmen, onu anlaman gerekir derim. "

Mehmet Abicim! ağzına sağlık...
Omalı kısaca özetlemişsin...
Saygılar...

feridun berin
16.Eylül.2009, 16:22
At sahibinin altında kişner diye atasözü var demekki köpek seni istiyor seni unutamamış şanslısın vallahi köpeğin kıymedini bil. kal sağlıcakla.

ALPEREN
16.Eylül.2009, 17:31
'' AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER. '' DEMİŞ ATALARIMIZ.

SELAMLAR...