PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BABAMA ve USTAMA MEKTUP!!!

çetin ekren
28.Eylül.2009, 09:35
aslında bu konuyu sevgili Mehmet abimin açmış olduğu RASGELE AVCILIK konusunun altına yorum olarak eklemem gerekirdi fakat bu konunun herkes tarafından okunması ve babamın yüzüne karşı söyleyemediğim fakat her zaman içimden söylemek istediğim bazı gerçeklerin bilinmesi adına buraya taşıdım...
MEHMET ABİ AFFINA SIĞINARAK VE ÖZÜR DİLEYEREK....lafa şöyle başlamak istiyorum...

YA BABAM OLMASAYDI....
evet ya babam olmasaydı,ya ava onsuz başlasaydım kim bana doğru yolu gösterecekti,doğru yolu yapacağım hatalarlamı anlayıp bulacaktım...RASGELE teriminin anlamını önüme çıkan her canlıya namlu doğrultarakmı öğrenecektim....ava çıktığım arkadaşlardan her zaman bir adım önde olmayı vuracağım av limitiylemi ölçecektim...
YANİ RASGELE AVCILIK mı yapacaktım...
hayatı boyunca beni doğru yolda olmam için ve avın sadece iyi bir atıcılık dışında asıl kuralının doğaya ve canlıya saygı olduğunu öğreten babama burdan sizler huzurunda sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum...
o olmasaydı belki nasıl biri olurdum bilmek istermisiniz...
belkide kendimi ıspatlamak adına her gittiğim avda fişekliğimde tek fişek kalmayıncaya kadar atarak sayısız hata yapacaktım...
öteki gurubun önüne geçmek için çetinin gurubu böyle av yapıyor densin diye abartılı avlar yapacaktım...
belkide sezonsuz avlar yapacaktım...
ama bunların hiçbiri olmadı,iyiki varsın babam....iyiki benim ustam sen olmuşsun...ya senin yerine bugün ismini bile anmaktan çekindiğim etobur tanıdıklarımdan bir ustam olsaydı...o zaman benim halim ne olurdu...bu vicdansızlıkla nasıl yaşardım...
ya yılların sana vermiş olduğu tecrübe ve deneyimleri bana öğretmeseydin....sen olmasaydın ben beni nasıl bulacaktım....
iyiki varsın baba....

28.Eylül.2009, 09:44
KAybetmeden Kıymet biLmek Lazım !! saygılarımı sunarım.

i.emre arman
28.Eylül.2009, 10:17
cenabı mevlam herkesin babasını başından eksik etmesin çetinim eminimki her baba oglulun ve evlatlarını iyiligini ister ve dogru bildigi şeyleri ögretin bende bir baba olarak çocugum için daima en iyisi istiyor ve yapmaya çalışıyor ve babamı daha iyi anlıyorum

çetin ekren
28.Eylül.2009, 10:47
Emre kardeşim dediklerin sonuna kadar doğru...her baba çocuğuna en iyisini yapmaya çalışır ama ne varki av konusunda biraz daha farklı oluyor....
şuanda sana burdakilerin kekliğe başladıklarını söylesem ne dersin...oysa daha kaçgün var sezona hemde bunu utanmadan sıkılmadan söylüyorlar...bu adamın çocuğuna ne faydası olur sence...

Mehmet Ardilli
28.Eylül.2009, 16:03
Çetin kardeşim değerli büyüğümüz babanın ellerinden öperim, bu kıymetli ve samimi yazını yaşlanan gözlerle okudum. Ben beş kardeşin en küçüğü olmam sebebiyle babası ile çok daha fazla ilişki kuran ve ömrünün büyük bir kısmını ailesine adayan bir evladım. Benim abi ve ablalarım yüksek öğrenim sebebiyle erken yaşlarda kanatlandılar yuvadan bir ben kaldım. Yıllar beni haklı çıkardı fedakarlıklarımda. Ben tek tercih yaptım üni versite için açık öğretim fakültesi işletme, herkes karşı çıktı, hocalar göndermek istemedi, ben dinlemedim. Tek derdim vardı yaşlanan ana, babamın yanında kalan tek evlatlarının gurbete çıkmaması. Şimdi rahmetliyi çok arıyorum, ama bir okadarda mutluyum yaşamımın en güzel kısmının onunla birlikte geçmesi benim için bulunmaz bir fırsattı. Çok şey öğrendim, oda benden çok şey öğrendi, ben ondan öğrendiğim öğrene bilme yeteneğimi bir çok işin yanı sıra şimdi üç buçuk yaşındaki kızımdan bir şeyler öğrenerek sürdürüyorum. Selamlar dostum.

çetin ekren
28.Eylül.2009, 16:19
Mehmet abi inşallah el öpenlerin çok olur....bazen kendi kendime durup düşünüyorum ve işin özüne inmeye çalışıyorum...biz nereye gidiyoruz,hangi yolu kendimize yol çizmişiz....inan yaşlandığımı hissetmeye başladım...eğer ben genç biriysem benim çevremdekiler benden neden bu kadar uzaktalar...aslında yanyana olmamıza rağmen o kadar uzağızki...
bize öğretilenlerde büyükler konuşurken küçüklere susmak düşer...di....halen daha kulüpte olsun veya ayrı bir av gurubunda olsun benden yaşça büyükler olduğu zaman yanlarında kendimi bu işe yeni başlamış biri olarak görüyorum ve bişeyler öğrenmeye çalışıyorum....yaptığım yanlışmı sence...
oysa bugün bakıyorumda etrafıma ne saygı kalmış nede sevgi...herkes herşeyin en doğrusunu kendinin bildiğini idda eder olmuş...bu ne yazıkki sitemiz dediğimiz şu aile ortamımızda da öyle...gençlerimizde hiç öğrenme hevesi kalmamış...burda bizi bir araya toplayan sebep nedir?avcılık değilmi?o halde...ben inanmıyorum ki burdaki bulunan herkesin av ve avcılık adına herşeyi bildiğini ve uyguladığını...oysa beklentim neydi burda bu kadar avcı ve avcı adaylarımız olmasına rağmen hiç soru cevap şeklinde öğrenme yönünde bir atılım yok ve bu beni çok üzüyor...
oysa sorulacak ve alınacak o kadar cevap varki....bizler ancak bir sözün peşinden alıp gidiyoruz ve sonucunda da istenmeyen kırıcı durumlara sebep oluyoruz...bu bir insana hiç yakışmaz hele bu insan avcı olduğunu idda ediyorsa...hiç bir avcı büyüğüne saygısızlık yapmaz...yapıyorsa kusura bakmasın ben onun avcı olduğuna inanmıyorum...o sadece silah egosunu tatmin etmek ve öldürme dürtüsüyle hareket eden birinden başkası olamaz....sürçü lisan ettiysem affola....özür dilerim....

Mehmet Ardilli
28.Eylül.2009, 16:41
Mehmet abi inşallah el öpenlerin çok olur....bazen kendi kendime durup düşünüyorum ve işin özüne inmeye çalışıyorum...biz nereye gidiyoruz,hangi yolu kendimize yol çizmişiz....inan yaşlandığımı hissetmeye başladım...eğer ben genç biriysem benim çevremdekiler benden neden bu kadar uzaktalar...aslında yanyana olmamıza rağmen o kadar uzağızki...
bize öğretilenlerde büyükler konuşurken küçüklere susmak düşer...di....halen daha kulüpte olsun veya ayrı bir av gurubunda olsun benden yaşça büyükler olduğu zaman yanlarında kendimi bu işe yeni başlamış biri olarak görüyorum ve bişeyler öğrenmeye çalışıyorum....yaptığım yanlışmı sence...
oysa bugün bakıyorumda etrafıma ne saygı kalmış nede sevgi...herkes herşeyin en doğrusunu kendinin bildiğini idda eder olmuş...bu ne yazıkki sitemiz dediğimiz şu aile ortamımızda da öyle...gençlerimizde hiç öğrenme hevesi kalmamış...burda bizi bir araya toplayan sebep nedir?avcılık değilmi?o halde...ben inanmıyorum ki burdaki bulunan herkesin av ve avcılık adına herşeyi bildiğini ve uyguladığını...oysa beklentim neydi burda bu kadar avcı ve avcı adaylarımız olmasına rağmen hiç soru cevap şeklinde öğrenme yönünde bir atılım yok ve bu beni çok üzüyor...
oysa sorulacak ve alınacak o kadar cevap varki....bizler ancak bir sözün peşinden alıp gidiyoruz ve sonucunda da istenmeyen kırıcı durumlara sebep oluyoruz...bu bir insana hiç yakışmaz hele bu insan avcı olduğunu idda ediyorsa...hiç bir avcı büyüğüne saygısızlık yapmaz...yapıyorsa kusura bakmasın ben onun avcı olduğuna inanmıyorum...o sadece silah egosunu tatmin etmek ve öldürme dürtüsüyle hareket eden birinden başkası olamaz....sürçü lisan ettiysem affola....özür dilerim....

Bunlar doğrular, bunlar için özür dilenmez kardeşim. Ancak İSTEYENE KIYMETLİDİR SU, İSTEMEYENE ZEHİR GELİR. İşte bu sebepledirki bilgi muhtaclıkta dilenir. Başı sıkışmadan kimse bilgisizliğini hazmetme çabasında olmaz.Cahillik gerçek manada hiç bitmez çünki bilgi ufku kapanmaz hiç. Selamlar.

ALPEREN
28.Eylül.2009, 18:26
BÖYLE BABANIN ELLERİNDEN VE AYAKLARINDAN ÖPÜYORUZ.

BÖYLE EVLATLARIN DA ALINLARINDAN ÖPÜYORUZ.

ALLAH HERKESE GELENEKLERİNE BAĞLI OLARAK YAŞAMAYI NASİP ETSİN.

BİZİM MİLLET OLARAK GELENEKLERİMİZ VARDIR, TÖRELERİMİZ VARDIR,

ADETLERİMİZ VARDIR, ANANELERİMİZ VARDIR. AKSAÇLI BİLGELERİMİZ VARDIR,

AKSAÇLI BİLGELERE BİAT EDEN GENÇLERİMİZ VARDIR.

NE ZAMAN Kİ BİZ BUNLARI TERKETTİK, NE ZAMAN Kİ BİZ BUNLARI UNUTTUK;

İŞTE BİZ O ZAMAN BİTTİK.

ÇETİN KARDEŞİM,
AKSAÇLI BABANIN ELLRİNDEN ÖPÜYORUM. ALLAH ONLARI BİZİM BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN.

SELAMLAR, SAYGILAR...

İBRAHİM AKKAYA
29.Eylül.2009, 06:37
Çetin kardeşim düşencelerini ayakta alkışlıyor babanın elerinden öperim.
Evet gençlik zamene çoçuğu oldu herşeyi biliyorlar.
Mustafa çil"in SERMERÇİ ÇIRAĞI GİBİLER SELAMLAR

çetin ekren
29.Eylül.2009, 10:29
>Hasan abicim duygu ve düşünce olarak kendime yakın hissettiğim sitededeki değerli abilerim ve ustalarımdan birisin ve burda bu serzenişimde bayağıdır takip ettiğim sitemizdeki saygı ve sevgi konusundan duyduğum rahatsızlığı dile getirmekten ibarettir...
adına sanal alem dediğimiz şu ortamın aslında sanaldan daha ziyade dostluk ve arkadaşlığı ön plana çıkarıldığını sadece ve sadece bir elin parmağını geçmeyecek dostlarda gördüm...
benim bildiğim dostluklar çıkar amaçlı kullanılmaz,menfaat için dostluk yapılmaz...oysa ne bileyim bir köpek satmak için,bir tüfek vb.satışlarda bulunmak için dostluk kelimesi kullanılmalı...
mevlananın dediği gibi ''YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN,YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL''ilkesinin ne kadar unutulduğunun bir ıspatıdır bu...bende farkındayım kimsenin mevlana olmadığının...
>değerli abim Feridun abi Allah nasip ederse çok yakın bir zamanda buraya,Erzurum'a gelecek hayatımda ilk defa göreceğim bir insan olmasına rağmen inanın ben ondan daha heyacanlıyım sanki çok uzun zamandır görmediğim bir dostumu görme heyacanı var kaç gündür içimde...bu heyacanın adını varın siz koyun...
bu dost bildiğim diğer insanlar içinde aynıdır...
>bir örnekle açıklamam gerekirse mesela siz yaşça benden büyüksünüz ve konu ne olursa olsun ben sizin yanınızda usta değil çırağımdır...bu felsefe ile yoğrulmuş o yönde hayatımı idame ettirmişimdir...büyük herzaman büyüktür...bunun öte yolu yok...tabiki büyük büyüklüğünü bilmedikçe küçükde küçüklüğünü bilmez...bunlarda istisnadır fakat kuralı bozmaz....
insanın ister istemez gençlikten de beklentileri bu yöndedir...
avcılığı babamdan dedemden öğrenmeme rağmen ben kalkıpta ''ben babamdan iyi silah kullanırım''demem ne ahlakıma nede yetiştirilmeme zıttır...bunu benim değil babamın söylemesinden zevk alırım ben...
insanoğlunun gözü açtır...ancak bir avuç toprak doyurur insanoğlunun gözünü....gittiğimiz avlarda vurduğumuz hayvan sayısıyla değil,kuarlcı ve vicdani yönle yaptığımız avlarla kendimize bu camiada bir yer edinmemiz gerek...sitemize eklenen fotolarda genelde 2 bıldırcın avlayan veya keklik sezonunda hiç av yapmadıkları halde paylaşımda bulunan arkadaşlarımız çok az...bunun av olduğunu o günün nasipsiz olduğunu her gidilen avda av yapılacak diye bir kuralın olmadığının her avcı bilincinde olması gerekir...yoksa sadece burda avlarla kendimizi ön plana çıkaracaksak sizde biliyorsunuz istedikten sonra 10 kişinin limitlerini ben burda tek başıma avlayıp reklam amaçlı sergileyebilirim...oysa bizlere öğretilen şekil bu değil az avla çok zevk almaktır ki avcılığın sürdürülebilirliğini devam ettirebilip bunu bizden sonraki nesillerede aktarabilmek...
>şunu genç avcılarımız özellikle bu işe yeni başlamış arkadaşlarımıza yalvararak söylüyorum çok vurmakla avcı olunmaz....kimse size avcı demez...
sitemizde halen avcıyım diyen fakat evraksız avlanan arkadaşlarımızın oduğunu herkes biliyor...onlarında biran önce evraklarını tamamlayıp gerçek bir avcıda olması gereken tüm evrakları tamamlama yolunda çaba gösterdikleri tahmin ediyorum....evrakları tamamlayıp sakın bana daha kimse karışamaz demeyin lütfen...ne olursa olsun her avda cebinize koyduğunuz ruhsattan önce vicdanınızı koymayı sakın unutmayın...ve vicdanını eve bırakmışlara karşı çıkın....
unutmayınki bizler doğamızda avımız olduğu sürece kendimize avcı diyebiliriz....av olmamış avcı beş para etmez...saygılarımla....

çetin ekren
29.Eylül.2009, 10:32
ibrahim abicim inşallah el öpenleriniz çok olur...ben sadece biraz gençlerimize darıldım ve biraz sitem etmek istedim...bizim gençliğimiz özelliklede bu gençler avcılık gibi kutsal saydığım bir görevi üstlenmişlerse sadece bazı kırıcı hareketlerine darıldığımdandır....şahsıma kesinlikle hiçbir saldırı olmamıştır fakat burda bir abime dostuma yapılan kırıcı hareketi kendi şahsıma yapılmış olarak gördüğümdendir...kimse kusuruma bakmasın...

feridun berin
29.Eylül.2009, 13:00
Çetin kardeşim babanın ve ustanın ellerinden öper cenabı haktan ona ve tüm sevdiklerine sağlık sıhhat dilerim senin kalbinin güzelliği asaletin babandan, ustandan gelir çünkü erkek çocuğun önünde model babasıdır hatta bir ata sözü vardır ''kız çocuğu anasına bakar sergen yapar, oğlan çocuğu babasına bakar dirgen yapar'' kısaca babalara ve ustalara çok iş düşüyor çocukları yetiştirmeye çok özen göstermeliyiz. Babalardan ve ustalardan öğrendiklerimizi gelecek nesillere aktarmalıyız ki kurulan dostlukların yapılan av sporunun devamı sağlasın nice dostlukların kurulması dileğiyle tüm Avkolik camiasına da sevgilerimi sunarım. Manisadan herkese kucak dolusu selam. Allaha emanet olun.http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/6.gif

ali38
29.Eylül.2009, 14:27
Gerçekten harika bir anlatım avcılığın içinde bunlar var ne yazıkki tebrikler Çetin abi

tanju unen
29.Eylül.2009, 16:27
Sevgili Çetin.

Amcamın ellerinden öperim.

Seni öğretici bir paylaşımda bulunduğun ve güzel mesajlarınla gençlere örnek bir abi olduğun için kutlarım.BRAAAAAAAAVVVVVOOOOOOOO

Selam ve sevgiler.

Sebahattin AVCI
29.Eylül.2009, 20:09
Sevgili Çetin. ustam

Amcamın ellerinden öperim.

Seni öğretici bir paylaşımda bulunduğun ve güzel mesajlarınla gençlere örnek bir abi olduğun için kutlarım.BRAAAAAAAAVVVVVOOOOOOOO

Selam ve sevgiler.

dadaşlığınla herzaman gururduy

çetin ekren
30.Eylül.2009, 10:14
teşekkür ederim tüm dostlarıma...elimden geldiği kadar bu sitede av ve avcılığa dair muhabbetler kurmaya çalışıyorum...çünki bizi buluşturan nokta bu...hepinize sonsuz teşekkürler ederim....