PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BILDIRCINLAR ARTIK GELMEYEBİLİR Mİ

02.Ekim.2009, 09:40
Arkadaşlar bıldırcınlar çok geç kaldı acaba göç yollarımı değişti.2 nci grup av hayvanlarının sezonu açıldı ama hala bıldırcın piyasada yok.

ahmetkarabat
02.Ekim.2009, 10:20
evet arkadaşım benimde umudum kalmadı diyeceğim ama kjuş gelmediğinden değil. adamlar ceyhan da teyp kurarlar. duyarlı avcı arkadaşlarımızda av korumaya haber ederler. 3 saat beklerler ne gelen var ne giden. benim bir teklifim var orman bakanlığına seneye bizden para almasınlar bari de biz bekleyelim meraları.

KEMAL KAZANASMAZ
02.Ekim.2009, 11:01
kuş bu sene her yerde aynı yok yok yok ben tam kuşun göç yolundayım biz her sene eylül 15 ten sonra limitleri dolduramasakta 5 tane 6 tane vururduk kaçırırdık ama bu sene 1 kere 6 tane bıldırcın gördüm daha da yok inşallah hava şartlarından dolayı kuş göçmemiştir ve inşallah geçte olsa kuş göçer her kese kazasız belasız avlar dilerim samsun-bafradan sevgilerle

mehmet ali ezer
02.Ekim.2009, 11:42
bizim buralardada kuş kalmadı ya geçen birileri anlatıyordu teyp yapmışlar yine çok kuş vurmuşlar göç geçti sanırım ve ovadaki kuşu da alıp gitti galiba çok fazla aşırı denilecek miktarda kuş varken ava gidim 5 6 tarla gezip tek bir tane bile kuşun kalmadığını söyleyen arkadaşlar var nasıl oldu bu iş anlamadım.....

mustafa altınsoy
02.Ekim.2009, 14:17
aynen arkadaşlar eçen pazar ben 7 adet vurdum bıldırcın ama yerli tabir edilen kuş tu sürek deildi annam veremedik bu yıl fakat ben 15ekim i bekliyorum geçen yıl daha önceki yıllardada biyle oldu adana kozanda 15ekim curnata olacak bakın görün teyp konusuna gelince bizim burada bikaç şerefsiz geçen hafta teyibi araziye gece 12sılarında kurmuşlar sabah 10kişi elerinde otomatik tüfek 122 adet bıldırcın vurmuşlar şerefsizler katliom

ali kaya
02.Ekim.2009, 16:37
evet arkadaşım benimde umudum kalmadı diyeceğim ama kjuş gelmediğinden değil. adamlar ceyhan da teyp kurarlar. duyarlı avcı arkadaşlarımızda av korumaya haber ederler. 3 saat beklerler ne gelen var ne giden. benim bir teklifim var orman bakanlığına seneye bizden para almasınlar bari de biz bekleyelim meraları.

Bir ceyhanLı oLarak Ahmet Kardeşime KatıLıyorom Teyp KuruLdu ceyhanda Ceyhanın Mercin köyünde Ve av korumada arandı ama geLen giden yok. Daha sonraki hafta aynı yere biz gittik Adam yine teyp Kurmuş GeLdi yanımıza Yurtdışından misafiri geLmiş Onun için kurdum dedi Hatta Geçen hafta buraya göç kuşunu indirdim OSMANİYE HATAY DÖRTYOLLULAR burada kuşu benim sayemde kırdı diyede övünüyor. Adam bir ara Teyp i gece KaLdırmışLar diyede sövüp duruyordu ama 2. yi kurmuş hemen sabah. Adama nereLisin dediğimde Adanada yaşadığını adanada kahvehane işLettiğini hanımım bu köyden onun için buraya geLiyorum dedi..

Biz dönüp Başka araziye geçtiğimizde Av Koruma aracını YoLda mevkiye doğru giderken gördüm. Netice nedir biLmiyorum..

Ceyhanda, Ceyhanın avcıLarından Teyp kuran yok oLsa duyardım Bir ceyhanLı oLarak..

02.Ekim.2009, 17:23
bayramın üçüncü eskişehirde bıldırcına gittik ama birtane bile kuş kaldıramadık birde köydeki bütün buğday anızlarını dolaştık kuş yok ama bizden ikigün önçe köydeki arkadaşların söylediklerine göre teyp kurmuşlar baya silah atıldı diyorlardı ama böyle giderse bırakın teyp i müzik seti kursalar bile ineçek kuş kalmayaçak anladığım kadarı ile tüm türkiyede aynı dert.

dadak_e
03.Ekim.2009, 06:37
bu seneki hava şartlarından ötürü kuş yumurtadan civi çıkaramadı dolayısı ile yerli bıldırcın az göçte zaten uğramadı

03.Ekim.2009, 09:36
Gaziantep bin dört tarafına ava gittim gezmekten ayaklarım şişti vallahi birtane kuş kaldırdım onuda vuramadım.dernek başkanı teyip kuruyorlar dedi ama ben onada şahit olmadım.

kapadokyali_1981
03.Ekim.2009, 13:30
Yarına kadar geldi, geldi gelmedi keyfi bilir haftaya gelsede vurmam benden söylemesi :D

TANER KARA
05.Ekim.2009, 17:09
yok yok yok geçen hafta 5 tane
bu hafta sonu ise 2 tane gördüm
artık keklik açılıyor
inşallah onlarıda mumla aramayız

05.Ekim.2009, 17:17
en son bayramın 3 günü gördüm başkada kuş yok.bekliyoruz bakalım son durak burası nasıl olsa önü deniz gidecek yeri yok

TANER KARA
05.Ekim.2009, 18:31
ayrıca bu göç nereden başlıyor nerede bitiyor
bilen avcı dostları yazarsa sevinirim

sadece göç yapıldığını biliyorum o kadar
nereden gelirler ne kadar süreli uçarlar
gece mi gündüz mu göç oluyor
bilen usta avcılardan fikirler almak isterim

saygılar

kapadokyali_1981
05.Ekim.2009, 20:00
Valla bu dönemde göç kuzeyden güneye olur taaaa Mısıra kadar devam eder. Göç olması için hava şartlarının uygun olması çok önemlidir. Eskiden beridir söylenen göç olması için rüzgarı arkasına alması gerekir sözüde kesinlikle yanlıştır hatta tam tersi rüzgarı karşısına alması gerekir. Göç gece gerçekleşir ve günün ilk ışıklarına kadar devam eder. Genellikle yağmurun gece yağdığı gün göçe denk gelirse ertesi gün curnata olur. Onun için bu dönemlerde lodos estiği gün gece yağmur yağarsa ve göçde başlamış ise ertesi gün büyük ihtimal meralarda kuş çok olur.

05.Ekim.2009, 20:29
Sevgili Taner kardeşim,
Bıldırcınlar bu sene malesef geçen seneki gibi değil.Ben kendim Kastamonu'nu bir sahil kasabasından olduğumdan çok keyifli bıldırcın avları gördüm.Bunlardan biri de geçen seneydi.

Bu kuş kısaca Rusya'dan güneye doğru göç eder ve hepimizin bildiği gibi yırtıcı kuşlara av olmamak için geceleri uçar .Genelde akşam Rusya'dan göçe başlayan kuş sabaha karşı bizim oralara düşer hele bir de gece hayvan yağmura yakalanırsa artık o ıslak kanatların ağırlığından kendini bizim sahillere zor atar.İşte o gecenin sabahına mısır tarlaları ve meralarda çok güzel avlanılır.Bu anlattığım yağmurlu geceler için geçerli.t.Eğer o gece hava güzel ve yıldız varsa ertesi gün hiç boşuna gitmeyin derim.Bu kuş yıldıza göre rotayı çizer ve gördüğü zaman geçer gider.Ben bu sene Bayram izninde 3 tane vurdum ama İst.a döndüğüm için benim için bu sene bıldırcın mevsimi bitti.Artık önümüzdeki Çulluk avına bakacağız

rastgele sizlere

İsmail ÇIKRIKÇI
05.Ekim.2009, 22:21
Değerli arkadaşlar şimdiye kadar beklediğimiz ve gelmeyen sarı bıldırcın bu Eylül ayı
içinde başlar ekim sonuna kadar devam eder.
Hava şartları dolayısıyla gecikti sanırım, Benim bildiğim bayram öncesi bir gün curnataya
rastlandı oda Balıkesir civarında.
Şimdi sarı bıldırcın gelmezse bile bizim burda Kara bıldırcın dediğimiz gelecek.
Kimse itiraz etmesin Bıldırcın teyip kurmadan göçün gelip gelmediğini kim biliyor harbi olmak
gerekirse teyip kuruluyor yüzlerce bıldırcın vuruluyor misal 100 kuş düştüyse bunun 80 tanesi
vuruluyor bu bir yerde değilki Türkiye genelini düşünürsek binlerce ediyor.

Hiç merak etmeyin sarı bıldırcın gelmezse kara bıldırcın gelecek.
35 yıldır bu bir tecrübe 10 KASIM bir miladtır Balıkesir/Sındırgıya bundan 5 gün önce yada 5 gün sonra
kesin Curnata düşecektir bizim ustalarımız bu tarihte av günü evlere yakın yerleri dolaşır bıldırcın göçü varsa kekliğe gitmezdi baktık bıldırcın düşmemiş doğru kekliğe geçerdik.
Şimdi ovada domates biber var giremiyorsun içine sılaj adam boyu ne köpek çıkarıyor çıksada atamıyorsun ondan sonra bıldırcın yok deniyor bıldırcın var ama ovaya giremiyorsun.
Teyipler kuruluyor bıldırcın yok deniyor her teyibe 25 30 kuş düşüyor onuda vuruyorlar YOK YOK YOK.
Dert yananda teyip kuranlar aksini itiraz eden varsa tartışalım.

fevzi dursun
06.Ekim.2009, 05:42
geçenlerde yaban tv forumda neden bıldırcın yok konusunu yaşlı ustaların yazılarını okuyodum, malesef çok acı bir gerçek var mehmet arpaz isimli yaşlı usta teyp avcılığını destekleyip hatta limitlerin bile az olduğunu 20 ye çıkarılmasını yazmıştı, altına bir kaç mesaj yazılmış karşı gelenler o kadar çok az ki özellikle dikkatimi çeken destekleyenler hep yaşlı ustalar üzülerek okudum, bende gerekli tepki mesajımı ekledim, bir kaç gün sonra konuya baktığımda tüm mesajlar silinmiş başka isim adı altında sadece üyelerin mesajlarına bırakılmış.

evet yaşlı ustalar zamanında vurdunuz avın beline, kurdunuz dağ dağ teypleri, tüm köye haber verdiniz göç inmiş yaşlısından gencine kadar ne kadar eli tüfekli varsa çıktınız dağa, doldurdunuz diprizlari, tarlayı hasatlar gibi avlandınız zamanında katliam demeyip kişi başı 100 lerce bıldırcınla döndünüz avdan, size soruyorum, sizin atalarınız bu şekildemi avlanıp size bu meraları devretti, torunlarınıza devredeceğiniz bu emanet meraları nasıl anlatacaksınız hileli av yaptığınızı, emanetin içine ettiğinizi.. anlatmanıza gerek yok zaten aklı erdiğinde ona anlatacaklar senin deden bu şekilde katliamcı diye, arkadaşlarının arasında utanacak torununuz sizden, kimbilir belki senin yüzüne dahi bakamıycak,

birde hileli yaptığınız bu şekilde avları çıkıp burada ki forumlarda bir çok avcılığa yeni gönül vermiş genç arkadaşlarımızı örnek alması gerektiği siz yaşlı avcıların ağzından teyp avcılığı destekleniyor. mehmet arpaz gibilerine ve onun gibi zihniyetlilere yazıyorum hangi yüzle destekliyosunuz bu hileli avı, bu kuşlar sizden yıldı artık, kurduğunuz teypler yüzünden kuşlar nereye gideceğini şaşırdı göç yollarını bile değiştirdi, bu güzel yurdumun dağlarında Allah yarattı demediniz kuruttunuz keklikleri, çilleri, turaçları, verdiniz saçmayı arkasından, çelgin düşünlerle zaman kaybetmeyip düştünüz alayların peşine, gözünüzü açıp dönün bi arkanıza bakın bakalım ne bıraktınız şimdiki nesle, sizler devam edin o şekilde hileli avlarınıza büyümüğüzsünüz bir şey demeyiz ama sizden ricam buradaki gençlerimize örnek olmayın. forumda birşeyler öğrenme gayretinde bizleri takip eden genç nesle, yazılarınızla tecrübe ettiğiniz hileli avların destekçisi olmayın. saygılarımla

kapadokyali_1981
06.Ekim.2009, 06:58
geçenlerde yaban tv forumda neden bıldırcın yok konusunu yaşlı ustaların yazılarını okuyodum, malesef çok acı bir gerçek var mehmet arpaz isimli yaşlı usta teyp avcılığını destekleyip hatta limitlerin bile az olduğunu 20 ye çıkarılmasını yazmıştı, altına bir kaç mesaj yazılmış karşı gelenler o kadar çok az ki özellikle dikkatimi çeken destekleyenler hep yaşlı ustalar üzülerek okudum, bende gerekli tepki mesajımı ekledim, bir kaç gün sonra konuya baktığımda tüm mesajlar silinmiş başka isim adı altında sadece üyelerin mesajlarına bırakılmış.

evet yaşlı ustalar zamanında vurdunuz avın beline, kurdunuz dağ dağ teypleri, tüm köye haber verdiniz göç inmiş yaşlısından gencine kadar ne kadar eli tüfekli varsa çıktınız dağa, doldurdunuz diprizlari, tarlayı hasatlar gibi avlandınız zamanında katliam demeyip kişi başı 100 lerce bıldırcınla döndünüz avdan, size soruyorum, sizin atalarınız bu şekildemi avlanıp size bu meraları devretti, torunlarınıza devredeceğiniz bu emanet meraları nasıl anlatacaksınız hileli av yaptığınızı, anlatmanıza gerek yok zaten aklı erdiğinde ona anlatacaklar senin deden bu şekilde katliamcı diye utanacak torununuz sizden, senin yüzüne dahi bakamıycak,

birde hileli yaptığınız bu şekilde avları çıkıp burada ki forumlarda bir çok avcılığa yeni gönül vermiş genç arkadaşlarımızı örnek alması gerektiği siz yaşlı avcıların ağzından teyp avcılığı destekleniyor. mehmet arpaz gibilerine ve onun gibi zihniyetlilere yazıyorum hangi yüzle destekliyosunuz bu hileli avı, bu kuşlar sizden yıldı artık, kurduğunuz teypler yüzünden kuşlar nereye gideceğini şaşırdı göç yollarını bile değiştirdi, bu güzel yurdumun dağlarında Allah yarattı demediniz kuruttunuz keklikleri, çilleri, turaçları, verdiniz saçmayı arkasından, çelgin düşünlerle zaman kaybetmeyip düştünüz alayların peşine, gözünüzü açıp dönün bi arkanıza bakın bakalım ne bıraktınız şimdiki nesle, sizler devam edin o şekilde hileli avlarınıza büyümüğüzsünüz bir şey demeyiz ama sizden ricam buradaki gençlerimize örnek olmayın. forumda birşeyler öğrenme gayretinde bizleri takip eden genç nesle, yazılarınızla tecrübe ettiğiniz hileli avların destekçisi olmayın. saygılarımla

Fevzi abi helal olsun diyorum ve bütün yazdıklarının altına imzamı atıyorum.

07.Ekim.2009, 17:11
bugunde kuş yok