Orijinalini görmek için tıklayınız : NE YAPILMALI!!
çetin ekren
14.Ekim.2009, 07:25
Arkadaşlar sizlerden bir konu hakkında yardım almak istiyorum...
konya'ya gönderdiğimiz yavru köpeğimizin ön bacaklarında eğrilik yada çarpıklık gibi bir şey olmaya başlamış....bu bir hastalıkmıdır...burda kalan yavrularda o tür bir problem olmadı ama dün tel.yavruyu sorduğumda bu durumdan bahsettiler...
yavru tamamen açık ve geniş bir bahçede bağlı olmadan büyüyor...
ilaç ve vitaminleri düzenli olarak veriliyormuş,fakat bunun sebebini anlayamamışlar ve benimde başıma hiç böyle bir durum gelmedi...sizin önerileriniz nelerdir...
eğer ilaç kullanılacaksa bu ilacın ismi nedir...bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı....şimdiden teşekkür ederiz....
fevzi dursun
14.Ekim.2009, 07:30
sevgili çetin çok fazla kalsiyum fazlalığı yavru köpeklerin bacaklarında eğriler oluşturabiliyor. arkadaşa önerimiz eğer kalsiyumu aşırı derece fazla veriyorsa biraz kesmesi, kulaktan dolma bilgiler ne derece doğrudur bilelemem en iyisi bir veterinere göstermek olur selamlar
kapadokyali_1981
14.Ekim.2009, 08:13
Valla Fevzi abiye aynen katılıyorum kulaktan duyma bilgilerle müdahale yerine bi veterinere götürüp sağlam bi tedavi uglanması lazım. Genlede kemik eğrileri betonda beslenen köpeklerde çok olur diye biliyorum ama açık bahçedeki köpekde bu durum nasıl oluştu o konuda pek bilgim yok.
çetin ekren
14.Ekim.2009, 10:15
sorunda burda başlıyor zaten birkaç veterinere götürüldüğü halde kesin bir kanıya varılamamış,köpeklerden anlıyan veteriner bulmak çok zor genelde anladıkları büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar...
mustafa altınsoy
14.Ekim.2009, 12:24
benim bildigim yaşlı avcılardan duydugum fazla süt verildiginde oluyormuş süt egrisi diye adlandırıyorlar burada.
feridun berin
14.Ekim.2009, 12:48
Anne sütünden başka verilen sütten kaynaklanan hastalık. sütü kesin.
Mehmet Ardilli
14.Ekim.2009, 12:52
İnek ve koyun sütleri köpek sütüne göre daha yoğun, sulandırılmadan verilen süt veye küçükken yüklenen aşırı kalsium köpek yavrularında bacak eğilmelerine yol açar. Avcılar arasında AYAKLARI DÖNDÜ şeklinde anılır. Sütü tammen kesmelerini tavsiye ederim. Geçmiş olsun.
dadak_e
14.Ekim.2009, 13:51
çetin abi veteriner köpeğin vücut yaşı ile tarihsel yaşının uyum sağlamadığını söylüyo buna da yavruyken tam anne sütü emmmemesi olduğunu söylüyo ve ondan sonraki gelişimindede gelişimini sağlıyacak maddeler almadığından kalçadan tam toplıyamıyo ayaklarını
yani ayaklarını eğri tutması kalçadan ayakları dönmemiş yani
çetin ekren
14.Ekim.2009, 15:15
Emrecim bunun problemi arka bacaklarda değil aksine ön bacaklardaymış anladığıma göre olması gerekenden fazla açıkmış bacakları....uyarılarınızın yerine ulaştığından emin olabilirsiniz...teşekkür ederim....peki ilaç falan kullanmasına gerek yokmu yani....
İbrahim ÖZEL
14.Ekim.2009, 15:19
Çetin abi şimdi okudum ve konuda uzman olan komutanımızla (Veteriner) görüştüm. 3 şekilde çıkıyomuş bu hastalık ve özellikle ön bacaklarda.
1- Yanlış vitamin ilacı kullanımı.
2- Kesinlikle fazlalık değil kalsiyum eksikliğinde.
3- Köpeğin vücudunda bulunan kalsiyum ve fosforun birbirine olan uyuşmazlığında.
Köpek bize ait olsaydı yani T.S.K envanterine ait olsa direk eğitimden çıkarılır ve iş yapamayacak seviyede köpek statüsüne konurdu dedi ve av içinde hastalık normal ve üst düzeyde ise kullanılamaz kullanılırsa hayvana eziyet olacağı ama çok az seviyede ise kullanımında sakınca olmayacağını belirtti. Saygılar abim....
çetin ekren
14.Ekim.2009, 15:25
vallaha kafam şimdi iyice karıştı ibrahim kardeşim...bu kalsiyum eksikliğimidir yoksa fazlalığımıdır...iki tür yorum gördü bu konu...yavru henür 3 aylık yapılabilecek bişeyler olmalı diye düşünüyorum...belki düzelir ya...yoksa o arkadaşların adına çok üzülecem...göz bebekleri gibi ilgileniyorlar...
artık tek çare belliki adam akıllı bir veterinere götürmek hayvanı...doğal olarak hayvanı göremediğimiz için bir yolda öneremiyoruz o arkadaşlara...ibrahim kardeşim ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim sağolun....
İbrahim ÖZEL
14.Ekim.2009, 15:30
Çetin abi iki uzman veteriner hekim yan yana imişler. Birisi doğum ve yavru bölük komutanı. Bu uzmanların eline senede 500 ila 1000 yavru geçiyor. Özellikle şimdi tekrar aradım ve telefon hala açık eksikliği imiş. Özelliklede bu hastalık ön bacaklarda çıkıyormuş. Uzman olan mümkünse veterinerlik fakültesine götürsünler diyor. Pratisyen veteriner hekimlerini aşan bir konuymuş abi. Saygılarımla...
Çetin bence köpeği günlük periodik olarak güneşlendirsin arkadaşlar.
Ultroviyole ışıklar D vitamini sağlar kemiklerdeki bozukluk ve eksiklikler için
son derece faydalıdır.
Nerdesin doktooooor.hamiiiiiiiit!site veterinerimiz! bu konuda her halde söyleyecek bir şeylerin vardır çetinime.çetinim sen askeriye veterineri uzmanları yabana atma genede onlar bu işte uzman.selamlar.
çetin ekren
14.Ekim.2009, 16:27
Mustafa abi hiç yabana atma gibi birşeyi yaparmıyım ben,kesinlikle ibrahim kardeşimizin tavsiyesini dinleme kararı aldım sağolsun ilgi gösterdi ve dediklerini kesinlikle arkadaşlarımın uygulayacaklarınada şüphem yok...onlarında ilk yavru köpek bakmalarından dolayı olsa gerek geç farkına vardılar bence...
İbrahim ÖZEL
14.Ekim.2009, 16:32
Saol mustafa abim gerçekten öyleler çünkü işleri yavru köpek, bölüğün adı bile yavru köpek bölüğü. Ama inşallah dedikleri çıkmaz yada yavru büyüdükçe iyileşme yolunda ilerler.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.