PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : NÜKLEERLE YAŞAMAYA HAZIRMISINIZ ?

Osman KARATEPE
15.Ekim.2009, 09:47
Duyarsız kalmayacağınızdan eminim avkolik dostlarım.....

http://nukleer.greenpeace.org/

ahmetkarabat
15.Ekim.2009, 12:05
osman abi duyarsız değilim ama termikle yaşıyabilen bir insan nükleer santralın havuzunu yüzme havuzu olarak kullanabilir. ben jeoloji mühendisliği eğitimi gördüm ve bu işler bizim işimiz ve özellikle bu konuda özel eğitim aldık. ben ister se size olayın nasıl olduğunu değilde. greenpeace nin öncü destekçilerinden fransanın nükleer santral konusunda dünyada da öncü olduğunu ve bu ülkenin % 400 elektrik fazlası nükleer santrallerde ucuza ürettiğini ve bu elektiriği diğer gelişmekte olan ülkelere sattığını ders olarak gördüğümüzü, bunun yanısıra da, b,ir termik santralde 1 ton kömür yakıpta 2 ton sadece Co2 ürettiğimizi ve ceyhana ki memleketime 5 sene önce bu vaatlerle 20 km mesafede termik santral kurduklarını ve şuan hemen hemen ceyhana kadar tarlaların hepsinin beyaz bir toz ile örtülü olduğunu sölesem ne kadar inandırıcı olurum bilmiyorum ama en azından paranın diğer yanı da aklımıza gelir belki. saygılar.( bu konu ile ilgili olarak birde bergamada siyanürlü altın işimiz var. yine green peace in karşı çıktığı bir olay; orda 28 ppm altın rezervimiz var yani 1ppm çıkarırsan altını para kazanırsın, eğer 28 ppm çıkarırsan altın piyasında dünyada söz sahibi olursun. siyanür dediğimiz madde zehirdir ve altından çok çok pahalıdır. 1 gr altın için 1 gr siyanürü kaçırmak demek fabrikanın batması demek. aynı nükleer santral gibi bu fabrikadada atık su havuzlarında balık, ördek ve kaz gibi siyanüre ve diğer etkenlere karşı duyarlı olan hayvanlar beslenir eğer bu hayvanlardan biri eceli ile bile ölse onun neden öldüğü bulunuluncaya kadar fabrika durdurulur) ben de çok gevezeyim ama böyle şeyler aklımda kalmış sizlerle paylaşmak istedim. saygılar

Osman KARATEPE
15.Ekim.2009, 17:42
Ahmet çok düşündürücü şeyler yazmışsın aslında.Zaten bu dünyada kimin neyi ne için yaptığını anlamak zor allah yardımcımız olsun ama ben genede dünyanın yada doğanın kendini iyileştirebileceğine inanıyorum insanoğluna rağmen....

ahmetkarabat
16.Ekim.2009, 05:26
inşallah abi temennimiz o zaten. sadece böyle işleri ileri teknolojiye sahip kişiler yaparsa çok çok iyi olur. elektrik öyle içimize işledi ki sadece bizi çalıştırmıyor. hal böyle olunca alternatif enerji (rüzgar, güneş, biyolojik enerji) bence çok büyük önem kazanıyor. inşallah liderlerimizde bu konulara önem gösterirse nükleer enerji de kullanılmak zorunda kalmayız, işte o zaman % 100 dumansız hava sahası olur. şehirde otururken bile derin bir soluk çektiğimizde içimiz açılır. saygılar abi