PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : portakallı ördek

mustafa aydoğmuş
23.Ekim.2009, 15:56
MALZEMELER
2 kg ağırlığında bir ördek
2 adet portakal
2 çorba kaşığı margarin
4 adet küp kesme şeker
1 çay kaşığı patates unu
1 çorba kaşığı portakal marmeladı

HAZIRLANIŞI
Margarini bir tencereye koyup kızdırın. İçine temizlenmiş, tütsülenmiş, ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış ördeği koyun. Bir tarafı kızardıktan sonra çevirerek, her iki tarafı da nar gibi oluncaya dek, 45-50 dakika fırında kızartın.
Diğer yandan bir portakalın kabuğunu soyun, çok ince doğrayıp, biraz su içinde haşlayın. Ikinci bir portakalın üstünü kesme şeker ile ovun, aynı şekeri ateşte sarımtırak bir renk alıncaya kadar eritin. Iki portakalın kabuklarını ve zarlarını çıkatın, dilim dilim kesin, sonradan süs olarak kullanmak üzere buzdolabında saklayın. Pişen ördeğin yağını tencereden çıkarın,portakal suyu, patates ununu ilave edip, önceden karamel haline getiridiğiniz şeker, ince doğranmış ve haşlanmış portakal kabuğu, portakal marmeladı ilave edin.
Ördeği, istediğiniz büyüklükte porsiyonlara bölün, salçayı ve süs olarak portakal dilimlerini kouyup sıcak servis yapın.

kapadokyali_1981
23.Ekim.2009, 15:58
Eline sağlık kardeşim de bide şeklini göreydik pişince nasıl oluyo. Valla keklikten ördeğe giden pek yok heralde kar bi düşsün bu tarifler daha çok rağbet görecektir eminim.

23.Ekim.2009, 17:23
paylaşım için teşekkurler mustafa ustammmm----

ömer abi ben keklikten fazla ördege gidiyorum sezonun şeftesinide yaptım ilerleyen zamanlarda daha guzel fotolar paylaşarak belgeleriz abicim saygılar

metinkurutepe
23.Ekim.2009, 17:52
mustafacıgım snn 10 parmagında 10 hüner walahi snn hızına ulasılmaz :D

yucelmert
23.Ekim.2009, 18:07
paylaşımı için sağol mustafam ama kuru kuru gitmiyo bekardeşim,
eberde kayık hazır, uygulamalı yapalım derim ne dersin....
bu arada sağlıkçı metin enişte hoşgeldin.....

Sebahattin AVCI
23.Ekim.2009, 22:41
yahu mustafam patates topu mantıklı ama bu portakallı yeşilbaş bana göre değil heheheh