Orijinalini görmek için tıklayınız : çil keklik yasakmı değilmi
Mustafa ÇİL
15.Şubat.2008, 07:07
Sevgili dostlar bildiğim kadarı ile geçen sezonlarda birdefa bölgesel olarak birkaç ilde serbest bırakıldı ama
yasak olan bölgede de gördüğümüz kadarı ile çil keklik avları yapılmış ve hiç çekinmeden kamera ya alıp yaban tv de bile adamlar yayın yaptırıyorlar...Eski çekimmiş ama kaç yılında çekim yapılmış ve tarihle oynamak okadar da zor değil diye biliyorum.
Yasaklara uyan ve kurallara riayet eden dostlar alınmasınlar,bizim adımıza komisyonlara katılan bölge temsilcilerine sesleniyorum bu av yasakmı değilmi ?
Biz uzun zamandır yurt genelinde birkaç il hariçdi en son hatırladığım YASAKTI nesli tükenmekte olan av kuşları arasına giren bir türdü.Ama gardaşım dün yaban tv ye bakarken birde ne göreyim ÇİL KEKLİK AVI YAZIYOR eeeeee arkadaşlar bir kuş nesli tükeniyor diye yasaklanıyor yıllarca kendini bilen gerçek avcılar korumaya ve gördüklerinde dokunmuyorsalar şimdi ekranlarda seyredilen ÇİL AVI diye de nasıl başlık atılıyo anlamıyorum.
çok eski imişde çekimler YAPMAYIN YAV BPIRLA AVLANIYOSUNUZ yapmayın yemeyin bizim gibi anadolu avcısını
NEYSE SEVGİLİ BAŞKAN VE MAK. TEMSİLCİMİZ MUSTAFA ÖZKAN ABİM BİZE BUNUN CEVABINI VEREBİLİR VE AÇIKLAMA YAPAR SANIYORUM...VE YABAN TV YE DE BU SIKINTILI GÖRÜNTÜLERİ BİZ AVCILARA AVI YASAK OLDUNUBİLDİĞİMİZ BİR KUŞUN AVLANMA GÖRÜNTÜLERİNİ NASIL YAYINLIYOLAR İNŞALLAH ANLATABİLİRLER
Adil Karakus
15.Şubat.2008, 07:32
Vallahi doğru dersin Mustafa gardaşım bir açıklama yapmaları lazım gelir.
Haa bu arada bu yaban tv deki avcı büyüklerimizin gözünden kaçmıştır belkidde:-(
Avbeyi
15.Şubat.2008, 07:39
çil keklik avı 14 senedir mak kararlarıyla yasak...
sadece gecen sene mak ilk toplantısında doğu anadolu ve güneydoğu anadoluda avını serbest bırakma kararı almıştı.
ikinci toplanmasında ise bu kararı iptal edip yasak haline devam edildi.
mustafa abi bahsettiğin avı bende izledim.
köpeklerin boynunda hep beeper falan var.
seter kullanıyorlardı zaten beeper olayı avın eski bir tarihte çekilmediğini yeterince kanıtlıyor.
şimdi yaban tv tamam bizim kanalımızda şunuda atlamamak lazım.
hani derlerya hoca böyle yaparsa cemaat ne yapmaz.
o hesap gecen dr. alinin ipsalada ördek avını izledim.
ördek-kaz kasetleri serenat veriyordu avlağa.
ve bunuda göstere göstere yayınlıyorlar.
saygıyla...
Adil Karakus
15.Şubat.2008, 08:07
Bıldırcın avlarında teybi kapatmıyorlar bile yahu bunlar böle örnek olacaksa valla yandık çekimlerde resmen teybin sesi geliyor arka fondan alttan alttan hay yarabiii
kezaa ipsaladaki ördek avı aynı katılıyorum sana avbeyi
fatih demircan
15.Şubat.2008, 09:19
mustafa abi bizler kameranın gösterdiklerini izleyebiliyoruz yaban da gördüğümüz ve duayen diye saydığımız avcılar acaba gerçekten kamera arkasında da yasaklara uyuyorlarmı? bu konu tartışılır
madem öyle bende hemen aklıma gelen bir video filmini anlatayım size RECEP ECER in antalyada domuz avı avı vardı.tarihini pek hatırlamıyorum ama daha sanırım domuz avı sezonu deildi yanlışım varsa lütfen beni uyarın bek avı yapıyordu ve gece de avlanıyordu gece avı bildiğim kadarıyla yasak olması lazım ve üstüne üstlük gece görüş dürbünleri vardı bunların türkiyede kullanımı ve satımı da yasak diye biliyorum tabi özel izinler dışında verilmedikçe
Mustafa ÇİL
15.Şubat.2008, 10:13
çok doğru bir söz söylemişsiniz arkadaşlar duayen diye sayıp sevdiklerimiz bunları yapar ve gözden kaçırıyor ise yandık valla.ama bu konuyu neden sadece bizim ekip görüyor yada görmek zorunda soruyorum sizlere dostlar...bir kaç çekimi kendilerini ıspatlama için orada gösterip duruyolar ama o çekimlerin arasına çil ve typ li avlar da girdimi o çekimlerin seterlerin pointerlerin fermalarının hiç bir anlamı kalmıyor tabi bu benim şahsi fikrim arkadaşlar katılmak zorunda değilsiniz
ama birilerine bu tür köpekleri enpoze etmek yerine sevgili aziz omur gibi sadece anlatsalar daha güzel olmazmı , tabi bizler sadece ön yargılıda davranıyo olabiliriz
sevgili talay yın bir dostunun orada yaban tv de oldunu biliyorum inşallah bize bu konuların aydınlanmasında yardıncı olur
fatih demircan
15.Şubat.2008, 10:26
mustafa abi sana katılıyorum ve talay ile bu konuyu görüşürüm sanırım yaban tv deki yayın yönetmenliğinde bir aksaklık var oradaki ilgili arkadaş avcılığı tam anlamıyla bilmiyor olabilir ve kuralına kaidesine uygun olmayan bazı ince ayrıntıları gözden kaçırmış olabilrler diye düşünüyorum
Mustafa ÇİL
15.Şubat.2008, 11:45
İYİ OLUR FATİHİM
ADAPAZARLI AVCI
15.Şubat.2008, 12:01
şurda 2 sene sonra avcılık olmuyacak. böyle giderse.
osman seyfeli
24.Nisan.2008, 12:50
ben sadece çil keklin yasak oldunu söyleyebilirim
Sevgili Kardeşim Mustafa Çil
Biliyorsun son günlerde oldukça yoğunum , ve bu konuya geç müdail oldum bundan dolayı özür dilerim.
2005-2006 MAK toplantısında Doğu ve Güney Doğu anadoluda bazı illerde sayıca arttığı için kısmen açılmıştı , biliyorsunuz bu kararlar daha sonra eski orman bakanı tarafından iptal edildi.
Kısacası Çil Keklik avı yasak.
selamlar
Mustafa ÇİL
24.Nisan.2008, 13:26
teşekkürler başkanım
sağolasın
Alpaslan YELGEÇER
04.Kasım.2008, 16:44
abiler çok haklısınız.bugün bu kendini bilmezler yüzünden nerdeyse toy popülasyonu da bitme noktasına geliyordu.sağolsun çevre ve orman bakanlığı yetkilileri altıntaşa koruma alanı yaptılarda uçabilen en büyük kuşumzu kaybetmekten kurtulduk.ama görüyorum ki bu adamalr hala yasakları çiğnemde kararlılar.inşallah önlerini alacağız.mustafa abi sen haklısın.tarihle oynamak çok zor bişey değil.böyle küçük oyunalrla bizi kandırmaya çalışıyorlar.saygılar
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.