PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : POİNTER KÖPEKLER DE OLMASI GEREKEN EN BÜYÜK ÖZELLİK

Mustafa ÇİL
28.Ekim.2009, 13:39
Senelerce pointer ler ile avlanmak isdeyen tüm dostlara her zaman sormuşumdur,,EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ NEDİR? DOSTUM DİYEREK
Farklı farklı cevaplar almışımdır,her avcı dostum kendince cevaplar vermiştir,POİNTER almak isdeyene sormuşumdur
DAHA ÖNCE POİNTER İLE AVLANIP AVLANMADIĞINI ,EĞERKİ AVLANMADI İSE PEK TAVSİYE ETMEMMİŞİMDİR
Her avcı dostuma, merasına göre seçim yapması gerektiğini, mutlaka söylemişimişimdir..

Ne köpek üzülmeli kendini zorlamalıdır ,,nede avcı dostum merasında yanlış köpek ile avlanmanın sonuçlarına katlanmak zorunda kalmalıdır.

Hiç bir köpek ,,,HER AVIN KÖPEĞİ OLAMAZ ,yapmazmı ,,elbetde yapar, ama gerçek prformansını gösteremez hayvan

kurzharr ile de meraya çıktım,draktar ilede meraya çıktım seter ilede meraya çıkan bir avcı olmaya ve bütün karakteristik özelliklerini
tecrübelerime dayanarak yazmaya çalıştım ömrümce.Bir hayvana göklere çıkartırken diğerini yerden yere vurma sevdasında olmamışımdır.
Bu sevdadır herşeyden önce,köpek baknak meraya iyi ırk bir köpek ile çıkmak,elbetde güzel bişeydir.
Her avcı dostum,çok şey istemez iyi bir köpeği olsun iki de bir aldatmayan tüfeği ,iyide bir ekibiniz varsa zaten gercekden muhabbet de vardır,dostlukda vardır....

Sanal alemde çok köpeğin övüntüsünü okuruz ,bir kaç satır yorum yapar,hoş ve güzel dileklerde bulunuruz.
Maksat anlatılanları okumak,bir kaç kare resmine bakmak ve vurulan bir kaç kanatlı ile köpeğinizi yan yana fotoğraf çekmek,,,,dostlar bazende köpeklerinizi fermada çekniz resimleyiniz diyerek sizlere ilersi için güzel anılar kalmasını hep isdemişizdir.

Otururuz kalkarız genelde köpekleri konuşuruz,ORTAK NOKTALARDAN BİRİSİ ,belkide en büyüğüdür KÖPEKLERİMİZ

HER IRKIN KENDİNE HAS GÜZEL YANLARI VE OLMAZSA OLMAZLARI VARDIR..İŞDE TAM BURADA SORMAK İSTEDİĞİM ÇOK SORULDUĞUNU BİLİYORUM AMA

POİNTERİN OLMAZSA OLMAZI

RENGİMİDİR ( K.KAFA VEYA S.KAFA )???????????
KUYRYK TUTUMUMUDUR ( YUKARI VEYA AŞAĞI )???????
BURNUNUN HAVAYA KALKIK OLMASIMIDIR ????
BURNUNUN L BİÇİMİNDE OLMASIMIDIR.????
KOKUSU MUDUR ????????????????????????????????????????????

HERŞEYİ TAM OLAN BİR POİNTERİN NEYİ EKSİK İSE DİĞER IRKLARDAN BİR FARKI KALMAZ

KENDİ DÜŞÜNCELERİNİZİ YAZARSANIZ MEMNUN OLURUM

MEHMET KANDAK
28.Ekim.2009, 13:45
MUSTAFA ABİM
RENK ÖNEMLİ DİİL (SARI VEYA SİYAH OLMASI)
KUYRUK AŞAĞIYA SALLAMASI TERCİHİMDİR(AMERİKAN POİNTERLERİ GİBİ DİKSİN İSTEMEM)
BURUN KURZHAAR GİBİ AŞAĞI YADA DÜZ OLMASINI DA İSTEMEM

KOKU OLMAZSA OLMAZINDIR HİÇBİŞEYİ OLMASIN KOKUSU OLSUN

AMA KOKU OLSUN DİĞERLERİ OLSASADA OLUR , DEDİMSEDE DİĞERLERİNİN OLMASI DA KÖTÜ OLMAZ BENCE

KENDİ FİKRİMDİR.....

mustafa altınsoy
28.Ekim.2009, 13:54
valla mustafa abi pointer hiç beslemeyen birine tavsiye etmem demişsiniz ben hiç pointerle avlanmadım fakat çok fermalı köpekle avlandım ama herşeyin bir ilki vardırbe mustafa abi ben senden bir yavru aldım hemde mükemmel bir yavru inşallah seneye sezonda o ilki yaşarım.soruna gelince benim kanatim yani ben pointeri şunedenle aldım sadece bir nedenden dolayı o eşsiz asil duruşundan ve o bitmeyen enercisi sadece yoksa herköpek seter draktar kurtzar la avyapılıyor fakat pointer m.ö dayanıyor avcılıgı. saygılar

Mustafa ÇİL
28.Ekim.2009, 14:08
SAĞOLUNUZ DEVAM DİYELİM GARDAŞLAR

kapadokyali_1981
28.Ekim.2009, 15:04
İlk öpeğim setterdi 90 lı yıllarda anasını babasını atasını bilmem babam almış gelmiş bardak kadar büyüttük çokda güzel av yaptı. Sonra bi erkek ingiliz aldım dışardan kaçak yollarla gelen ana ve babanın yavrusu. İlk iki senesinde ne olduğunu anlayamadım bi gün ferması harika aportu kötü bi gün aportu mükemmel kokusu kötü. Bi çok kez yaralı kuşum tavşanım gittiğinde iç çektim ah ulan şimdi seterim olacaktıkiii..... Ama 3. senesinde sanki bi sihirli değnek dokundu köpeğime o aportu zayıf ferması bi gün olan bi gün olmayan köpek gitti yerine her gittiği avda 50 in üstünde ferma veren dağda bi tane bile çelgin bırakmayan kedilemeye başladığında arkasındaki avcıya kalp krizi geçirten bi köpek. Kümenin içine sıkılan tüfekte hangi kuşa saçmanın değdini anlayabilen bi köpek. Hani Mustafa Çil demişya soruyorum gelenlere daha önce ingiliz besledinmi çok yerinde bi soru bence. Benimde nacizane fikrim ilk defa bi köpek yetiştireceksen önce daha yumuşak daha uysal bi ırkla başla. Heleki yetişmiş bi erkek pointerle avlanmaya karar verdiysen gerçekten sinir sisteminin çok kuvvetli olması lazım. Gelelim ingilizin olmazsa olmazına bence ingilizin arama stili çok önemlidir iyi köpek avcısınıda kendinide yormaz. Burnu az kalkık çok kalkık kuyruğu aşağı yukarı heleki rengi benim için hiç önemli değildir. Sağlam bi kandan geliyor olması ve kokusunun sağlam olması yeterde artar bile. Ondan sonrası avcının becerisine kalmıştır. Kalın sağlıcakla....

28.Ekim.2009, 15:14
Selamün aleyküm mustafa gardaşım.Ve tüm avcı gardaşlarım.ARKADAŞLAR BENİM HALA BİR FİKRİM YOK POİNTER Hakkında.Uzunca bir süre katılamadım muhabbetlerinize malum enikle uğraşıyom mustafa gardaşım senden aldığım.İnsanın başına ne çok meraktan ne çok ........derler ya..Ben çok meraklandım pointerle avlanmaya,Doğrusu pointer e pek alışık değilim anlatılmaz yaşanır derler ya hah tam o öyle bişey.Basamak basamak öğreniyorum yada çözmeye çalıyorum pointeri..1 yaşına gelmesine rağmen çözemedi.Aval aval bakınıyor her seferinde dağlarda.arama yok merak yok aport yok ruhsuz bişi yani jeton biraz köşeli heralde mustafa gardaşım.Zamanını bekliyor heralde,ne dersiniz.Yoksa beni çıldırtacak.Ağız tadıyla avlanacağım bu sene derken tam şapa oturduk bide alay konusu olmaya başladı.Arkadaşlara alırken şöyle uzun kokulu olacak böyle fermalı olacak av kanı çok yüksek bi enikmiş dedik malum avcı muhabbetlerini bilirsiniz.Mustafa gardaşım fikirlerine ihtiyacım var.Başka enikle ava gitmesinde bi sakınca olurmu üstad öbür enik süper ama LORD da tık yok.SAYGILARIMLA

Mustafa ÇİL
28.Ekim.2009, 17:00
sabır bekir abi sabır pointerin diğer adıda sabır

yucelmert
28.Ekim.2009, 17:22
ESTETİKTİR, ŞEKİLDİR, GÖZ ZEVKİDİR, ASALETTİR...

http://img101.imageshack.us/img101/6585/1070978x.jpg (http://img101.imageshack.us/i/1070978x.jpg/)

28.Ekim.2009, 19:46
güzel bilgiler ortaya cıkmıs herkese tesekkürler

ayhan45
28.Ekim.2009, 19:49
tek kelimeyle bi tutkudur pointer

28.Ekim.2009, 19:49
Kokusuz parfüm olur mu?Olmaz.kokusuz pointer de olmaz.

Mustafa ÇİL
28.Ekim.2009, 20:46
yücal gardaşım yanlış anlama olmasın sakın ukalalık olarakda algılama gardaşım
mükemmel bir resim lakin birde aykda değilde köpeğin boyutuna inerek resim çekersen daha bir güzel olur

teşekkürler

28.Ekim.2009, 21:42
mustafa abi bu imzandaki siyah pointer senin mi çok güzel bişeye benziyor yav

29.Ekim.2009, 05:28
tamamen sabır işi arkadaşlar.sizde benim gibi sabırsızsanız kesinlikle tavsiye etmem.ben yapamadım.
olmazsa olmazı kokudur bence.

erol kahraman
29.Ekim.2009, 06:28
pointer benim için meraya girdiğinde arayışı,hızı, uzun kokusu, estetiği ve kısacası arazide delirmesi tabi böyle bir pointerin olursa bunları yaşayabilirsin herkeze saygılar.

yucelmert
29.Ekim.2009, 15:53
ne demek mustafa kardaş, bu işin doktoru sizsiniz, hastasıda biz.
inşallah yine bir fermasını yerden çekerek ölümsüzleştiririm,
elbette tecrübeye her yaşta saygımız var, selamlar,

29.Ekim.2009, 17:55
pointer ların kendine has vucut yapıları kafa yapıları mükemmel koku alma özelliklerdir.

Kendi deneyimlerime dayanarak köpek ırkları bulundukları iklim ve yörelere göre farklılık gösterir.
_ırmak kenarları ve göllerde ördek avı yapan sık ormanda culluk avı icin seter kalın ve yağlı derisi suda ve sık dikenlerde setere önemli bir avantaş sağlar_keklik avında yada bildircin avinda sıcakta yapılan avlarda ise kalın deri ve tüylü olması köpegin uzun süreli performansını etkiler hayvan bunaldıgı icin tam randuman vermez.
_kekliğin ve bıldırcının vaz gecilmezi pointer dir derisi tüyü yani vucut yapısı sıcak iklim icin mükemmeldir .
_,,,,örnek vermek gerekirse iyibir seterle iyibir pointer kıyaslayalım : seterle bir tarlada 20 dakikada tarayıp cıkıyorsan bu süre puanterle 10 dakika bile sürmez nedeni puanterin setere oranla cevikliği geniş bir alanı burnunu yere koymadan yukardan(havadan) koklayarak tarama özelliği dir.
sık ormanlarda kürüzlerde ise pointerimiz dikenlerde zarar görecektir girmezmi girer ama daha gecen hafta arkadasın pointerin ciddi sekilde yaralandı cinsel organını diken parcaladı.
ırmak ve su kenarlarında kısın tabiki seter usumez ve yüzücülüğü pointerden daha iyidir. pointer girmezmi suya tabiki girer ama soğuk havada kısa tüyleri ve ince derisi pointer a dezavantaş sağlar

ama en önemli farkları pointer in havandan koku alması seterin yerden koku alması dır.
seter daha sadık pointer ise daha asi biryapıyo sayiptir. örnek pointer av sagasına salındında avcı köpeği takkip eder(ben öyle avlanıyorum) seter ise komutlu gösterdiğin yeri tararr ve yavas tır:

bizim bölgemizde bu iki ırkın kırmasını coğu avcı tarafından rabet görür 2 ırkında özelliğğinden yararlanılır. bence ırkın kırılması iyi ve hos deil tabi ama avcıların kendi terciği.

__kendimi bildim bileli köpeklerle hasır nesirim benim icin çnce köpek sevgisi sonra av gelir. yani köpek sadece iyibir av yapabilmek için metalyer deil baslı basına bir zevktir.

konuyu acan ve yorumyapan herkeze tesekkur eder nacizane bilgimle yardımcı olabilmenin oldumsa nemutlu bana :D:D:D:D:D

vedat oncu
29.Ekim.2009, 18:40
BİR POİNTERDE EĞER, KOKU,HIZLI ARAMA,ESTETİK VE UZAK FERMA SAĞLAMSA BENCE YETERLİDİR,RENGİ ÇOK ÖNEMLİ OLMAMASINA RAĞMEN KİŞİNİN TERCİHİNE GÖRE DEĞİŞİR KÖPEĞİN APORTU,AÇILMAMASI,SAHİBİYLE OLAN BAĞI AVCIYA AİTTİR EĞER AVCI KÖPEĞİYLE BAĞINI GÜÇLÜ KURARSA VE SABIR EDERSE ,EĞER BU SAYDIĞIM ÖZELLİKLERDEDE BİR PUANTERSE HAYATININ AVLARINI YAPAR ÇÜNKÜ PUANTER DİĞER IRKLARA BENZEMEZ ,GERÇEK BİR PUANTER YAPTIMI AVIN EN İYİSİNİ YAPAR,ZEVK VERİR ,KEYİF VERİR ,HATTA ZEVKTEN KALP KRİZİ BİLE GEÇİRTEBİLİRhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

Mustafa ÇİL
30.Ekim.2009, 13:11
VALLA BRAVO GENEL KANI ORTAK NOKTA
OLMAZSA OLMAZI KOKU
DİĞER ESTETİK FİZİK DURUŞ
K.KAFA S.KAFA YANINDA UZUN KOKUYA GÜZELLİK KATAN GÖRSEL OLAN ŞEYLER
NEYSE DOSTLAR YİNEDE FARKLI DÜŞÜNCELERE HERZAMAN YER VAR