Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : KİM BEN DÜRÜST AVCIYIM DİYEBİLİYOR ???????

feridun berin
05.Kasım.2009, 08:30
Değerli site arkadaşlarım kıymetli kardeşlerim kim dürüst avcıyım teyp ile ışık ile subaşında avlanmam sezon açılmadan avlanmam diyebiliyor??? Ben avı gereği gibi avı kırmadan avda arkadaşlarımı kırmadan dostluk için benden sonrakilere örnek olacak şekilde av yapıyorum diye biliyor yalansız dolansız mertçe bu özellikleri taşıya bilen varsa ben varım desin,yoksa izlemede kalsın azda olsa kaç kişiyiz görelim. Haydi Allaha emanet olun. Kalın sağlıcakla.

feridun berin
05.Kasım.2009, 08:34
Ben bu özellikleri taşıdığıma namusum şeref üzerine yemin ederim avcılığı arkadaşlarımla paylaşmak güzellikleri yaşamak dostluklar kurmak benden öncekilerden gördüğüm av terbiyesi ile yaptım ve öylede yapmağa devam edecem. Kalın sağlıcakla.

fevzi dursun
05.Kasım.2009, 08:35
feridun abicim seni kızdıran nedir bu kadar,

GÖNÜL RAHATLIĞIYLA, VİCDANIMLA BEN VARIM DİYORUM

çetin ekren
05.Kasım.2009, 08:39
şerefim üzerine yemin ederim... hemde bu mesajım tam doğum yılıma denk geldi...

Mehmet Ardilli
05.Kasım.2009, 08:46
Vay..... Feridun sadıcım koç gibi bir konu açmışın....http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

Bak işte ermeydanı böyle olur Şimdi kim kendi için ne söylerse söylesin, ben kendim için bir şey yazmayacağım ancak benimle avlananlar yazsın isterim Mehmet ARDİLLİ, NASIL İNSANDIR VE NASIL AVCIDIR. Limit aşarmı yasakta ve yasak sahada avlanırmı, hileli usullerle avlanırmı, çünkü sevmem ama sütten çıkmış akkaşık değimini, yakıştıran bir kaç cahilin bilmesini isterim nasıl berrak suda parlayan keskin çelik gibi olduğumu. Ve bu vesile ile tekrar yazmak ve şahitlik etmek isterim dostlarım Feridun, Yılmaz, Erdal, Fevzi kardeş ve abilerimin doğru dürüst avcı olduğuna. Hürmetlerimle.

tdf
05.Kasım.2009, 09:04
neden böyle bir araştırma yapma gereği duydunuz anlamış değilim üstelikte böyle sert ve kızgın bir tavırla insalların sadece ben dürüst avcıyım demesi sizi neden tatmin etmiyor insallar size ne ispatlamak zorundaki namus ve şerefi böylebir durum için kulandınız siz vicdanen rahatsanız o isizn mutluluğunuz olmalı insanlarıda vicdanları ile başbaşa bırakın bence.En azından ben böyle düşünüyorum.Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.

dadak_e
05.Kasım.2009, 09:08
şimdiye kadar usulsüzce bu işi yapmadım çoğu zaman etrafımdaki ekolojiye uygun olsun diye ava kaçma fırsatı verip sonra avladım bu usulsuzce yöntemleri zaten bilmezdim bu bohçacılar ortaya çıktıktan sonra ne gibi uygunsuz yöntemlerinde olduğunu görmüş olduk ve bunların cinsinin de insandan farklı olduğunu burda anladık zavallı etoburlar.

Sebahattin AVCI
05.Kasım.2009, 09:16
heheheh aranızda buna en sadık kişi benim heralde bırakın kuralı kaideyi ne limiti hayatımda bir günde vurduğum bıldıcın sayısı 9 oldu

ördek 2 oldu tavşan ve keklik hiç vuramadım sakın gülmeyin öyle acayip bi avcıyım ben çulluk sayısı 1 i aşamadım daha teyip kurulu bi araziyi hep merak etmişimdir nasıl oluyor diye ama ne kadar merak etsemde bi denk gelemedim bu teyip işine galiba ben bir keklik vuramadan avcılığı bitirecem galiba hehheheh

emrecim birtek ördek avında gümeye gittim oda bir ördek vurmuştum gerisini sen düşün ben ne kada dürüst bi avcımıyım acaba hehhehe

05.Kasım.2009, 09:21
Bu başlık altında yazı yazabilmek veya yazı yazabilememek. Kişilerin avcılığını kanıtlayabilecekleri bir durum mudur?

Bunu merak ettim. Bu yazıya cevap veremeyenler boyunlarını büküp yazabilenleri iç çekerek izlesinler mi?

Adam vardır yıl boyunca 3 defa ava gider limitlere uymaz bazen 2 - 3 aşar. Adam vardır haftanın 3 günü avdadır limitlere riayet eder.

Bu iki avcıyı nasıl değerlendirelim ?

Ben gerçek avcılığın limitlerle falan sınırlarını çizebileceğimiz bir durum olduğunu düşünmüyorum. O bir tasarruftur. Limitleri koyan düzenleme haklı olabilir, haksız olabilir. Uyan uymayan kendinden sorumlu. Uymayanlara mikrofonu uzatalım belki de mantıklı açıklamalarda bulunacaktır.

Avcı insani, vicdani, ilmi ve ahlaki gelişimini avcılık hayatına aksettirebilen kişidir.

Mehmet abimin bir konusunda yazdığı gibi, allı pullu bohçacı olmakta var, maddi sıkıntılarından fişek alamayan değerli avcı abilerimiz de var.

İçimden gelen şudur ki. Kurallar uyulmak içindir ama mantıklı ve gerekli ise. Aksi taktirde kurallar uyanlar içindir.

Köylü amcam domuz yağması yüzünden şehir ceryanına kapılsın, ben kurallara aykırı diye domuz popilasyonunun artışını, ileride belki birileri özel avlak yapar da para kazanır diye izleyip durayım. Bu ve benzer kurallar uyanlara ben uymam.

Adamlar her gün avı açık yapsın limitsiz avlansın. (Birçok avrupa ülkesi ve Amerikanın çoğu eyaleti) Parayı verebiliyor avlağa gidebiliyor diye, ben onlar mutlu olsun diye topu topu haftanın 3 günü biri de işgünüme denk gelsin, göçmen av kuşlarını (Bıldırcın, Kaz, vb.) limite uyayım diye korka korka avlayayım. Yok öyle yağma.

Keklik ve tavşan yukarıdaki yazdıklarımın dışındadır. Kitapçıkta yazdığından değil. Vicdan kitabına sığmadığından.

Yerli av hayvanlarımızı mantıklı ve kurallı avlamak, üretmek ve korumak Türk avcısının milli bir görevdir.

çetin ekren
05.Kasım.2009, 09:36
Değerli site arkadaşlarım kıymetli kardeşlerim kim dürüst avcıyım teyp ile ışık ile subaşında avlanmam sezon açılmadan avlanmam diyebiliyor??? Ben avı gereği gibi avı kırmadan avda arkadaşlarımı kırmadan dostluk için benden sonrakilere örnek olacak şekilde av yapıyorum diye biliyor yalansız dolansız mertçe bu özellikleri taşıya bilen varsa ben varım desin,yoksa izlemede kalsın azda olsa kaç kişiyiz görelim. Haydi Allaha emanet olun. Kalın sağlıcakla.

arkadaşlar konuyu saptırmadan yukarıda yazılı ibareler var...limit falan denilmiyor...burda tamamen usulsüz avlanmaktan bahsediliyor...limit aşımını bırakın katliamdan bahsediliyor...
neden konu asıl anlaşılması noktaların dışına çekiliyor...
far avı yaptınmı?
teyp kurdunmu?
su başında bek yaptınmı?
limiti bırak katliam yaptın mı?
kendinden sonrakileri avda düşünmedinmi?
sorulanlar bunlar...
bunları yapmadınsa bu kürsü tam senin için hazırlanmış bir kürsü..

05.Kasım.2009, 09:42
Hemen yanıtlayalım. Teyp kullanmadım ama özellikle göç bıldırcınında kullananları eleştiremem. Kuşu teyple indirmek ve limitli vurmak veya köpek eğitmek de mümkün,

Subaşı avına gelelim, üveyki dalda vurmakla mühre kullanmak, su başında avı vurmanın farkı nedir? BEN UÇAR AVLAMAYI TERCİH EDİYORUM. Mühre de kullanmıyorum.

Far avı vicdanla ilgisi olmayan bir terbiyesizliktir. Yapmadım yapanlarıda daima eleştirdim. Avcı da saymadım.

Limit konusunu yukarıda özetledim.

Konunun açılış şekli ve yaklaşım bana göre biraz ters olmuştur.

Saygılar.

05.Kasım.2009, 09:52
FERİDUN ABİ BEN ESKİDEN GÜME AVINA GİDERDİM .AMA ŞU ANDA BÜTÜN KURAL DAHİLİNDE AVLANIYORUM.OTMATİK TÜFEKTE DAHİ TAKOS VARDIR EVRAKLARIM TAM.LİMİTLERE SÜREKLİ UYARIM.BU ARADA LÖKEŞELER GÖRÜNMEYE BAŞLADI.HERKESE RASTGELE

Mehmet Ardilli
05.Kasım.2009, 09:57
neden böyle bir araştırma yapma gereği duydunuz anlamış değilim üstelikte böyle sert ve kızgın bir tavırla insalların sadece ben dürüst avcıyım demesi sizi neden tatmin etmiyor insallar size ne ispatlamak zorundaki namus ve şerefi böylebir durum için kulandınız siz vicdanen rahatsanız o isizn mutluluğunuz olmalı insanlarıda vicdanları ile başbaşa bırakın bence.En azından ben böyle düşünüyorum.Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.

Taner bey öncelikle hoş geldiniz aramıza, mesajınızı sizi yanlış anlamamak üzere alıntı yapıyorum. ANCAK SİZİN KONUYU YANLIŞ ALGILADIĞINIZI DÜŞÜNÜYORUM.
1) Bence bu bir araştırma değil Ferudun beyin böyle bir ihtiyacıda yok bildiğim kadarı ile.
2) Siz uslubu neye göre değerlendirdiniz bilmiyorum ama uslup gayet ciddi ve seviyeli sizin yanlış anladığınız gibi bir sertlik içermemekte.
3) Kimsenin birşey demesi kimseyi tatmin etmek zorunda olmadığı gibi, kimse kimseye birşey ispatlamayada mecbur değil haklısınız ama konuda böyle bir dayatmada yok zaten, kendini bu durumda hissetmeyenlerin yorumda bulunulması istenmiş sadece konuyu açan tarafından.
4) (Şerefi böyle bir durum için kullandınız), kısmına katılmıyorum, bence avcılık yaşam içinde gerçekten şerefle icra edilmesi gereken konuların içinde yer alır.
5) Sizin düşüncenize saygı duyuyorum, ancak kimsenin vicdanıyla baş başa bırakılarak başkalarının haklarına tecavüz etmesini haklı bulamam, aksine şunu söylemeliyimki; doğal yaşam hakkının başında dünya ekolojisinin doğal yaşam hakkının geldiğinin bilinmesini isterim.
Tekrar yanlış anlaşılmadığınızı, ama yanlış algıladığınızı belirtir, sevgilerimi sunarım.

05.Kasım.2009, 10:20
Mehmet abicim.

Bu dürüstlük konusundan ziyade, şu avda limit, avı kırmanın ölçüleri, av tekniklerinin ahlaki durumu, su başı avı, bek avı, vb. konuları tartışalım yeni bir başlık altında. Bu gibi konular vicdani olmasının yanısıra birazda kültürel ve yöresel bir durum bana göre.

Bize kıyım gelen bazı durumlar Amerikada yanıbaşımızda avrupada av partisi diye değerlendiriliyor.

05.Kasım.2009, 10:24
gecen sene avdaydım...yerde kar... baktım dalda 3 tane tahtalı...iyice sokuldum...karar verdim hayvanları uçurup atacam...ama hayvanlar birbirlerine öle bi sokulmuşki neredeyse birbirlerinin kanatlarının altına girecekler...birbirlerini ısıtmaya calışıyorlar...hayvanları rahatsız edemedim...kandıramadım kendimi... döndüm gittim yoluma...

çetin ekren
05.Kasım.2009, 10:29
''kendisini büyüleyen hayvana ölüm getirecek olan davranışlardan önce her gerçek avcı,vicdanının derinliklerinde bir sızı duyar...Avcılık bir canlıyı öldürmenin diğer canlıya zevk verdiği tek normal durumdur...avcılığı spor olarak bir düzen getirip yönlendiren o kaçınılmaz eşitsizlik faktörünü kabul etmek bana daha ince bir gerçekcilik gibi geliyor... ölçü olmayan yerde hiçbir şeyin erdemi yoktur.Avcı,öldürmek için değil,avlanmak için öldürür. doğanın büyüleyici gizi,avcılığın gerçeğinde,canlılar arasında önlenemeyen hiyerarşide saklıdır''

jose Ortega Y Gasset avcılık üstüne kitabından alıntıdır...
paylaşmak istedim...

Mehmet Ardilli
05.Kasım.2009, 10:34
Çok haklısın Ulaşcım ancak oralarda bir öyle bir böyle farklılıklar yok insanlar kanunlara harfiyen uyuyor uymayan bir daha rüyasında görüyor av ruhsatını. Bizde ise kilit dosta anlayışından kurtula bilmiş değiliz onun için herkese garip geliyor ama hep söylüyorum ilk okul müfredatına indirmek ve ders olarak koymak lazım diyorum YABAN HAYATI AV VE AVHAYVANLARI dersini. Ancak birlik içinde üstün bir avcı bilinci oluşursa teknik olarak avcılıkda esnek teknikler hayata geçirilebilir. Yoksa şu ortamda herkes eline geçen fırsatı sonuna kadar kullanırsa, elindeki parayı üçgünde savuran bütçe bilmez birinin ay başı gelmeden ailesini düşüreceği kötü duruma düşürürüz kendimizi. Yoksa biz bilmiyor muyuz bazı bölgelerimizde kınalıdan çok çil olduğunu veya bilmiyormuyuz turaçın doğal yaşam alanı çukur ovada en popiler av hayvanı olduğunu. Ama bildiğimiz başka birşey daha var eskiden bu hayvanlar Kuladada vardı Bergamada da. Sülünde Samsun dağlarının yerli kuşuydu, ve karaca tüm Anadoludaydı ve kurtlar sıkışmamıştı doğu anadoluya, ve pars bizim toprakların simgesiydi. İşte Ulaşcım çok haklısın ama zaman şimdilik o zaman değil. Selamlar.

fevzi dursun
05.Kasım.2009, 10:48
bazı yapılan avlarda kanunlar böyle deyip arkasına saklanmamak lazım, bu işler masa başında olmuyor, gezip görecekler, bu kararların alınırlken neye göre karar aldıklarını hangi birimiz biliyoruz, hangi birimiz mak başkanının ismni, kim olduğunu biliyor, her zaman söylerim avcıları kanunlar değil vicdanları durdurur, tabi vicdanı varsa,

örnekleme yapılması gerekirse mak ağustosun 11 de avı açtı, paylaşımlarda bir çok avcının avlarını kendinden beklenildiği gibi pas geçtiğini belirtmişti, çünkü hayvanlar daha palaz oldukları anlayıp atış dahi atmamışlardı, şimdi bu avcı arkadaşımız bu palazı vursaydı cezamı alacaktı, kanun olarak o avı serbest bırakılmış, istese kanun bu kardeşim der çeker vururdu, kanundan kurtulurdu ama akşam pişirmeye kalktığı zaman o bir dirhemcik etini gördüğünde ne hissedecekti. size soruyorum, bu palaz hayvana atış yapmaktan ve onu durduran neydi, o palazı bir gün önce vursaydı bohçacıydı, ama bir gün sonra vursaydı avcımı olacaktı. her belgeliyi avcı sıfatınamı koyalım, köylerimizde belgesi olmayıpta avcı olanlar çok, bizden çok avlarını düşünenler de çok, her avda nafakasını alıp allah bereket versin deyip evine dönende çok,

evet arkadaşlar bu av hayvanlarımızı kurtaran kanunlar değil bizleriz, tüfeğinize fişeğinizi koyarken kalbinizede vicdanınızı koyun

mustafa aydoğmuş
05.Kasım.2009, 10:59
ben hiç bir zaman doğaya zarar verecek sekilde av yapmadım yamamda yeri geldi meralardan avcı indirdik avcının limitini vicdanı kontrol etmelidir cogu zaman meraya av icin değil merayı kurutmasınlar diye girdimiz oldu otobüs dolusu adam 70 köpek iniyor tur düzenleyen avcılar klüpleri utansın

kapadokyali_1981
05.Kasım.2009, 11:04
Hiç gece far avı yapmadım yapanlada olmadım. Teyp avını bizim bölgemizde kimse bilmez sabahları avlağa çıktığınızda zaten heryerden kuş ötüyo olur onun içinde gerek duyullmaz köpeği olan av yapar köpe ği olmayan da onla gezer :) Bek avı yaptım ama bunun sakıncası nedir anlamış değilim. Bek avından kasıt eğer ırmağa mühre atıp ördeğe tüfek atmaksa evet ben bunu yapıyorum. Ama şunu merak ediyorum ben bunları yapmadım demekle artık yapmıyorum demek farklı şeyler söyleyen abilermiz bunun hangisini kasdederek söylüyo?? Yaş 40 olmuş zamanında bi avda 20 keklik 5 tavşan vurmuş 5 sene önce evrakalrını almış ben yapmıyorum deniliyosa ben bunada karşıyım arkadaş hani nerde vicdan nerde yaban hayata saygı? O zaman limit yoktu belki ama vicdanımız bizimle beraberdi madem açık konuşacaz hadi bakalım hodri meydan sayın abilerim.

Recep DÖNMEZ
05.Kasım.2009, 11:13
Ben şahsen Feridun Abinin açtığı konuyu olumlu buluyorum...
Bu konuda yazmak isteyen herkes öncelikle kendi içerisinde
bir muhasebe yapıp,kendini tartıp ona göre yorum yazmak
zorunda hissetmeli kendini.Herkesin bunu yaptığına inanıyorum.
Kendim bu konuyu okuyunca tüm avcılık hayatım bir şerit gibi
geldi geçti gözümün önünden,mutlaka birçoğumuzdada
aynısı olmuştur.Burada herkes kendi iç dünyasını muhabese edecek
ve yazacak,yazmayanları "bunlar kuralsız,limitsiz avcı" diye damgalamak
gibi bir niyet taşıdığını düşünmüyorum konuyu açan abimizin....
Yalnız niçin hemen karşı çıkmalar,kuralların,yasakların yanlışlığından
bahsedenler,ülkemizi başka ülkelerle kıyaslamaya kalkanlar oluyor anlamıyorum.
Buraya açılan konular eleştirilmesin gibi bir düşüncede değilim ama eleştiri
yaparken konunun özünü iyi analiz etmek gerekir.Herkes konuyu okur ve olumlu yada
olumsuz yorumunu yapar.Ama kimse kimseye niye böyle bir konu açılmaya veya
niye böyle bir soru sorulmaya ihtiyaç duyuluyor dememeli....
Ulaş Bey!
"Kurallar uyulmak içindir ama mantıklı ve gerekli ise. Aksi taktirde kurallar uyanlar içindir. " demişsiniz.
Böyle bir mantık olurmu hiç Allah aşkına!!!
Doğru yada yanlış,bir kural,bir yasak konulmuşsa buna uyulacak,
Bu yasak veya kuralların doğruluğu ve yanlışlığı tartışılabilir,ama sonuçta herkes
bu kurallara ve yasaklara uymak zorunda.
Şimdi soruyorum ülkemizde otobanlar hariç diğer yollarda hız limiti kaç? mantıklımı?
Biz o zaman bu kural mantıksız diyerek ve basalım gaza,uyan uysun ben uymuyorum diyelim
olurmu hiç!!!!
Asıl konuya gelirsek;
Bende aynen Sebahattin kardeşim gibi bir avcıyım,bugüne kadar yaptığım avlarda
limit aşımı yapacak kadar av vurabilmek hemen hemen hiç nasip olmadı...
Ben iki ördekten fazla ördek vurabildiğimi,5-6 bıldırcından fazla bıldırcın vurabildiğimi,
aynı şekilde çulluk,keklik vurabildiğimi hatırlamıyorum....
İyiki avcılığım ve atıcılığım bu kadar kötü.
Ama atıcılığım ve avcılığım mükemmelde olsa kendimi kendim bildiğim için
limit konusuna dikkat ederdim mutlaka....
Şu gece far avları,bek avları,mühre avları,VEDE AĞLA BALIK AVI benim için
ilk defa duyulan kelimer gibi yabancı bana,Allah'a şükürki tanıdığım çevredede
bu tür avlananlar yok.....
Feridun Abicim!
Ben içimden geçenleri yazdım,
Yorum okuyanlara kalmış.....
Hepinize saygılar....

fevzi dursun
05.Kasım.2009, 11:25
avınızı onurlandırın, köpeğinizi onurlandırın, akşam başınızı yastığa koyduğunuzda onurunuzla rahat bir uyku çekin, unutmayınki haftaya bir onurlu av daha sizi beklemekte

05.Kasım.2009, 11:28
Ömer kardeşim. Hodri meydan anlayışı bizi hoş olmayan tartışmalara götürüyor.

Ben her yıl 30 dan fazla saksağan kuşu vuruyorum. Aslında özellikle şehir çöplüklerinde milyonlarcası beslenen, kekliğin ve üreme zamanı tüm kanatlıların yumurta ve yavrularının en büyük düşmanı olan bu kuşun daha da çok avlanması gerekiyor bana kalırsa. Kitapçıkta limit 15 sanıyorum. Bu kuş için sıkı harcamak da av popilasyonuna katkıdır kimi yerlerde.

Doğayı bilmek ve anlamk avcının işi de avcıya soran yok ne yapalım? diye.

Kafasına göre herkes birşeyler atıyor ortaya. Tüzükler, kararlar falanlar filanlar. Kim için? ne için? hangi nedenlerden ? açıklama yok.

Koy limiti, koy kuralı gitsin.

Peki uyan kaç kişi ? bana göre 100/5 var yok. Şimdi hangi dürüstlükten bahsediyoruz?

Mantıklı ne varsa vicdana ve ahlaka uyan, sonuna kadar arkasındayım. İş yaptırım ise baskı ise bilinçsizce kusura bakmasın kimse. Avcının da kağıt üzerinde olmasada kuralları ve bazı kendine göre prensipl ve kültürel altyapısı var. O da işletir kendi kuralını.

Adam aylarca av sezonunu bekliyor Polatlıda. Evladı gibi koruyor kolluyor avlağını. Çoğu zaman kendinden bile.

Sonra ne oluyor?

Adamlar yurdun dört bucağından minübüslerle 10 larca köpek ve takozsuz otomatiklerle doluşuyor Polatlı avlağına 3 hafta sonra keklik sesi duyana aşk olsun. Şimdi bu adam ne yapsın?

Sezon açılmadan 1 -2 hafta önce ava çıkmasını anlayışla karşılamak gerekmez mi?

Recep Bey,

Ulaş Bey!
"Kurallar uyulmak içindir ama mantıklı ve gerekli ise. Aksi taktirde kurallar uyanlar içindir. " demişsiniz.
Böyle bir mantık olurmu hiç Allah aşkına!!!
Doğru yada yanlış,bir kural,bir yasak konulmuşsa buna uyulacak,
Bu yasak veya kuralların doğruluğu ve yanlışlığı tartışılabilir,ama sonuçta herkes
bu kurallara ve yasaklara uymak zorunda.
Şimdi soruyorum ülkemizde otobanlar hariç diğer yollarda hız limiti kaç? mantıklımı?
Biz o zaman bu kural mantıksız diyerek ve basalım gaza,uyan uysun ben uymuyorum diyelim
olurmu hiç!!!!

Kuralları koyanlar da insanlardır. Tartışılmadan, değerlendirilmeden ben yaptım oldu mantığı ile koyulan kurallara birileri hayır diyebilmelidir. Bu kurallara hiçbir şekilde eleştirel bakmadan doğrudan kabullenmek bana uygun değil. Kişiliğime aykırı.

Eleştiri doğruyu bulmada çıkış noktasıdır.

dadak_e
05.Kasım.2009, 11:48
abiler görüyoruz farklı bölgelerden farklı resimler geliyor zaman zaman avı yasak hayvanlar vurulmuş buda bi övünç tablosu gibi resimlere koyulmuş ondan sonrada kardeş sen yasak av niye yaptın dediğimiz zamanlarda ben vurmadım ahmet vurdu mehmet vurdu derler biz ava çoğunlukla 5 kişilik gurup halinde çıkarız vede şimdiye kadar hiç hatırlamıyom o 5 kişilik ekibin 10 tane keklik vurduklarını biz keklik olmadığından değil geleceği düşündüğümüz için arkadan gelicek nesilleri düşündüğümüz için kendi vicdanımız rahat etmesi için limit neyse onu vurur ve aktivitemizi yapıp döneriz ben şuna adım gibi eminimki bizim guruptan birisi başka yerde yanlış kurallara aksi duruda hareket edeni görecek olsa gurup arkadaşlarıda dahil o bizimle son avı olur erzurumda bu işlerin teftişini yapan birimler okadar yetersiz geliyorki elimizden geldiğince o birimlerede yardımcı olmaya çalışıyoruz iş birliği ile kendi doğamızı korumaya çalışıyoruz benim yaşım şuanda tutmadığı için şuanda fahri av müfetttişliğini alamadım ama dolduğu gün alıcağım çünkü yeri geliyo müdehale ettiğin an karşındaki kişiler seni umursamazcasına hareket edebiliyolar tabi öle bi durum olduğu zaman jandarma avcı timini çağırıp sorunu ortadan kaldırıyoruz bu şehir bu ülke bizlerin herkesi bu konularda duyarlı olmaya davet ediyorum

Mehmet Ardilli
05.Kasım.2009, 11:51
Ömercim Çok haklısın bazı kardeşlerimin eline daha silah almadığı tarihlerde ben il dışı avlanan üç beş köpeği olan, beş altı tüfeği olan biriydim. Dostlarım ava gidecek at arabası bulamazken ben araba sahibiydim. Bir çok avcı ustayla yurt genelinde farklı meralarda avlandım. Bu gün Sivas bölgesindeki avlarından memnun olan arkadaşlarım var ben yirmi seneyi aşkın bir zaman öncesinden beri avlarım o meraları, ve dahası var babamızın yanında yetişdiğimiz yasal olarak av teskeresi sahibi olamadığımız yaşta ki dönem. Ancak büyük bir samimiyet ve içtenlikle söyliyeyimki aynı gün imkanım olmasına rağmen iki tavşan vurmadım, iki kelikten fazla vurmadım. Limit yoktu belki ama babamızın nasihati vardı. Ben bir gün bir tavşan iki keklik yedi sekiz bıldırcın, dört lököşe ve beş ördek vurmuşutum Gölmarmarada, bunları eve getirdiğimde babam hangisini önce yimek istersin diye sitem etti. Evet bugün bunların hepsi limitler dahilinde, ve sitede bu avların fotoları yayınlansa herkes alkışlar, ama bak bizim koca usta yüz çevirmişti, kaldı ki onalrın zamanında kim bilir ne boldu avlar. Neyse Ömercim şimdilerde çok vuran aman ne yaman avcı diye iltifat almak istiyor olabilir ama geçmişle bu günü görenlerin, yarını düşününce yürekleri burkuluyor. Selamlar sevgiler.

Not: birde sizlere bir arşiv fotosu göndereyim bugünlerde benim arşivi merak eden çokmuş

http://img692.imageshack.us/img692/707/grnt022j.jpg

Büyük ustayla yaptığımız avlarda mümkünse dişiye tüfek kaldırmazdık.

İBRAHİM AKKAYA
05.Kasım.2009, 12:49
İhtarafsa ihtiraf gençliğimizde far avı canlı müreyle ördek avı yaptık.Ama şimdiki aklım olsa yapmazdım.
Abi bildiklerimiz götürdü Tavşan avına gece ama ben şimdi kimseyle gitmem kimseyede tavsiye etmem.
Yaş kemale gelince anladık.Zamansız av yapmam Jandarma ekiplerine çok özel arabı tahsis edip av kontrolerine giderim.
Felek eşeğe çüş diyesiye kadar bilinçli avcılık gelişesiye kadar çok usulsüz avlar yaptık.Ama katliam gibi av su başı avı yapmadım yapmamda.
Şimdi oğlumla ava gidiyorum dediğim biz bunu spor için yapıyoruz bir iki olsun yeter bizim nama ete ihtiyacımız yok av biter mangalı yakar
avcılığın muhabet olduğunu gösteririm.
Kimse kimseyi kırmasın yapanda bir değil bin kere düşünsün.
Bugün çok vurup yarın boş gezen avçı olmayın herşey kararınça olsun
Selam ve saygılar hepinize.

Mustafa ÇİL
05.Kasım.2009, 12:59
abi çok güzel bir konu olmuş

BEN NE YAZACAMI ŞAŞIRDIM DOĞRUSU BİRAZ ESKİLERE GİTMEM GEREKECEK

mehmet MUTLU
05.Kasım.2009, 13:03
Bende varım feridun abi herşeyimi kurallar çercevesinde yaparım.ayrıca çok güzel bir konuya deyinmişsin teşekkür ederim

İBRAHİM AKKAYA
05.Kasım.2009, 13:06
abi çok güzel bir konu olmuş

BEN NE YAZACAMI ŞAŞIRDIM DOĞRUSU BİRAZ ESKİLERE GİTMEM GEREKECEK

İhtiraf et Çil kardeşim susmak sucu kabul etmektir.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
Ben ihtiraf edim rahatladım selamlar.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

Recep DÖNMEZ
05.Kasım.2009, 13:08
avınızı onurlandırın, köpeğinizi onurlandırın, akşam başınızı yastığa koyduğunuzda onurunuzla rahat bir uyku çekin, unutmayınki haftaya bir onurlu av daha sizi beklemekte

Doğru diyorsun Fevzi Abi!
Saygılar....

Mehmet Abi!
"şimdilerde çok vuran aman ne yaman avcı diye iltifat almak istiyor olabilir ama geçmişle bu günü görenlerin, yarını düşününce yürekleri burkuluyor. "

sözleri bazılarının kulaklarını çınlatmalı.Hemde ÇIN ÇIN ÇIN ÇIN ÇIN ÇIN ÇIN ÇIN ÇIN ÇIN ÇIN ÇIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNNNNN! Diye.....

Recep DÖNMEZ
05.Kasım.2009, 13:08

Doğru diyorsun Fevzi Abi!
Saygılar....

Mehmet Abi!
"şimdilerde çok vuran aman ne yaman avcı diye iltifat almak istiyor olabilir ama geçmişle bu günü görenlerin, yarını düşününce yürekleri burkuluyor. "

sözleri bazılarının kulaklarını çınlatmalı.Hemde ÇIN ÇIN ÇIN ÇIN ÇIN ÇIN ÇIN ÇIN ÇIN ÇIN ÇIN ÇIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNNNNN! Diye.....

çetin ekren
05.Kasım.2009, 13:19
Recep abi...
bir seferinde bu güvercin varya...ondan 6 mı 8 mi ne öyle bir şey vurmuştum...
eve getirdiğimde babam ve dedem'den işitmediğim azar kalmamıştı...başka av kamadımıda bunları vurdun diye....
hatta bunun mevzusu Feridun abi burdayken tekrar açılmıştı ve bu konunun özüne Feridun abide şahit olmuştu burda...
ve ben ogünden sonra daha vurmadım...
taki geçen kışın ördekte Emre'de avını merak ettiği için 4 veya 5 tane vurduk ve öylece bıraktık daha vurmadık...ondan sonrada Emre abi sen götür bunları dedi...o işi geç dedim benim tekrar bu yaşta babadan dededen azar işitmeye niyetim yok dedim...o götürdü daha ne yaptı bilmem...

feridun berin
05.Kasım.2009, 13:28
Değerli kardeşlerim ben yargı mercihi değilim kimseyi yargılama gibi niyetim de yok sayısı 5000 küsuru bulmuş bir site olarak sadece merak ettim!!!!
1- Far avı yapmayan.
2- Teyp ile avlanmayan
3- Su başında keklikleri kırmayan
4- Sezon açılmadan ava gitmeyen
Kaç kişi çıkacak ben varım diyenler yazsın dedim diğerleri izlemede kalsın dedim bunda en küçük bir art niyetim yok yemin ederim amacım üzüm yemek bağcı dövmek değil böyle bir konumdan alınan ve ya dinlemede ve izlemede kalsın yada bunları yapıpta topluluk arasında sütten çıkmış ak kaşık misali davranmasın kısaca işkembeyi kübradan atmasın bütün belgeleri tamamlamama rağmen dağcılık sporunu yapar oldum haksızmıyım topluluğa giriyorum nasıl avlandığını bildiğim kişiler anlatıyor biz dinliyoruz ama gelen cevapların bazılarından sonra anladım ki yanlış olan suçlu olan benim ve benim gibiler konuyu kilitleyebilirseniz teşekkür ederim dilediğiniz gibi avlanmanız dileğiyle. Allaha emanet olun

Recep DÖNMEZ
05.Kasım.2009, 13:31
HERKESE ÖRNEK OLMASI İÇİN
SEVGİLİ MEHMET ARDİLLİ ABİNİN
20 MAYIS 2009'DA BİZLERLE PAYLAŞTIĞI
"KENDİ TASLAĞIM " KONULU PAYLAŞIMI
AŞAĞIDA SUNUYORUM.....

Sevgili avkolik dostlarım, malumunuz MAK taslağının gündemde olduğu bu günlerde herkesin konuştuğu limitler, av günü, avlanma usul ve biçimleri gündemde; bu sebeble her sene yaptığım gibi bu sene de kendim için bir planlama yaparak av sezonumu, avlanma hedeflerimi, avlanma bölgelerimi belirlemek istedim. Kısacası bana göre kendi avlanma taslağımı planladım. Sizlerle paylaşmak istediğim bu planlama benim dışımda kimseyi bağlamaz. Sevgi ve hürmetlerimle.

15 ağustos 2009 cumartesi günü av sezonu açılır, benim için
(Bıldırcın, Üveyk)

Sezon içinde toplam bıldırcın adeti 50, üveyk adeti 40

1 Ekim 2009 - 31 aralık 2009 arası Keklik, tavşan avım

Sezon içinde toplam keklik 12 adet, tavşan 6 adet

Ördek avını MAK kararları dorultusunda bu sezon 20 adet yeşilbaş, 10 adet sakarca kazı olarak planladım.

Bu sezon 5 defa il dışı avlaklarda avlanmayı planlıyorum, keklik ve kaz avı için.

Teyp, ışık, güme avları bu sezonda yasak, her sezon olduğu gibi, tabi ki benim için.

Tüm avcı dostlara RASGELE:))

Sayın Mehmet ARDİLLİ Abicim!
Bu paylaşım senin nasıl bir avcı olduğunu anlatıyor abi....
Hoşgörüne sığınarak bu paylaşımını burada birde ben paylaşmak istedim....

Keşke herbirimiz her sezon öncesi böyle taslaklar yapabilsek kendimizce!!!!
Saygılar...

İBRAHİM AKKAYA
05.Kasım.2009, 13:35
Bırak Ferudun kardeşim herkes eteğindeki taşı döksün.Senin konunda alınılacak darılacak birşey yok.
Ben açık açık yazdım. Yaptım dedim bazılarını bize yol gösteren olmadı.
Sen kimseyi suçlamıyorsun yaplıdıysa şimdi yapmasınlar.
Keşke bizim zamanımızda bizim gibi abiler çıkıp bize yön verseydi.Şimdi biz söyliyelim herkes işine geldiği gibi anlasın.
Allaha emanet ol güzel konu http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

Recep DÖNMEZ
05.Kasım.2009, 13:37
Feridun Abicim!
Olurmu öyle şey Abi! Açtığın konu mükemmel...
Beğenen beğenir,beğenmiyen beğenmez...
Herkes kendince yorumunu yaptı,
Senin madde madde sormak istediklerini ben yorumların
genelinden çıkarttım kendimce Abi.....
Burada yapılan yorumları hepimiz okuyoruz,kimin nasıl avlandığını
az çok çıkartabiliriz bu yorumlar çerçevesinde....
Saygılar....

fevzi dursun
05.Kasım.2009, 13:41
feridun abicim çok güzel bir konu, her ne kadar yorum yazmayanlar çıksada ziyaretçilerimizin ve konu takipçilerininde bu yorumlardan birşeyler çıkarabilecek olmasıdır. umarım konu takibinde bu güzel tartışmalardan herkez bir şeyler çıkarır. selamlar

Mehmet Ardilli
05.Kasım.2009, 14:57
Abim böyle hızlı konu kalkarmı http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif Herkes fikrini söylesin reyting süper http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/kiss.gif http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

Yoksa her siteye lazım böyle konumu desekhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/huh.gif neyse şaka bir yana amaç burda kimseleri yermek yada suçlamak değilde neslimizin gelcek kuşakların emanetini nasıl muhafaza edeceği konusunda doğru bir bilinclendirmeye bir nebze katkıda buluna bilmek. http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif

05.Kasım.2009, 14:59
Valla abiler ben 2-3 seneye kadar sürekli olarak kendi köyümün meralarında dağlarında avlandım neyin nerde olduğunu hatta saat kaçta hangi dağda kekliğin nerde olacağına kadar bilirim ama ciddi olarak söylüyorum size daha 2 den fazla keklik vurmadım alayı kırma fırsatı ( nasıl bir fırsatsa ) geçti elime kaç kez yine de 2 yi geçmedim bu 2 de hep iki değil hiç yada 1 olduğu ikiden daha çoktur.. asıl sevdam tavşan avındaysa ava yeni başladığımda bir sefer 2 tane tavşan vurup eve geldiğimde yediğim azarı tahmin bile edemezsiniz.zaten aynı bölgeyi avlayınca haftaya veya senye ne vuracağım gibi bir düşünce oluyor insanda.ben bi gün kökünü kazıyayım ondan sonra dağda boş boş gezeyim dağda bekçilik yapayım..yarınını da düşünmek lazım ve başkalarının yarınlarını da..

Sebahattin AVCI
05.Kasım.2009, 15:03
DeDeee ahhhh Dede galiba sen epey yaşlandın çok alıngan oldun senin 19. yaş gününü kutlayacaktık hehehehehhe

konu on numara devam ediyor hatta top 10 a girdi 5 . sırada devam DeDe devam sen bi kahve iç kendine gel sonra görüşürüz hehhehehe

çetin ekren
05.Kasım.2009, 15:09
dedemi http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

yaw adamın daha bir torunu bile yok sebo...ne dedesi...
valla adam bir su taşıyor aklın hayalin durur...iki kişi 6 kova suyu taşırmı yaw...bu adam bana hayatımda taşımadığım kadar su taşıttı...
o dedeyse biz ölmüşüz be dostum...haberimiz yok....

Mehmet Ardilli
05.Kasım.2009, 16:23
Sadıcım delikanlı dahahttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif, ne dedesi o öyle, 19. yaş gününü daha yeni kutladıkhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/wink.gif, tabi size klevyenin başından kolay geliyo yazıyonuz bir de merada görün siz onu, kim dede, kim delikanlı.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/huh.gif Sadıcım bak şunlara sana ne diyolar bunlar yauw.

05.Kasım.2009, 17:45
bu konuyu D.R amcamıza soralım en iyi o ve saz ekibi cözer bu işi :D :D:D:D

Osman KARATEPE
05.Kasım.2009, 18:10
Ben bu seneye kadar belgesiz avlandım imkanım elvermedi evraklarımı bu sene tamamladım hiçbir zaman avı krmadım ,serbest olmasına rağmen bizim bölgede az olduğundan dolayı tilki vurmadım, vicdanım rahat bu zamana kadar bir hayvan vurdum hala içim sızlar ibibik kuşunu bilirsiniz tepeli yanımdaki arkadaşım o kadar ısrar ettiki o zaman heveste var ne gerek var vurmayalım dediysemde dinletemedim o kuşu vurdum hala içim acır.Gece tavşanı farda oturtupta gözlerinden vurmadım ,zaten ilk defe av köpeğim bu sene oldun daha tam av yapamasamda doğayı korurum.
Ayrıca bu konu herkesin vicdanına kalmıştır başkalrına iyi görünmek için yapmam etmem demeye gerek yok vicdanın varsa gerçekten AVCIysan neyi ne kadar vuracağını bilirsin...

05.Kasım.2009, 18:36
selam abiler ustalar kardeşler :D

ben derim valla 15 senedir av yapıyom vurdugum ozamandan buzamana 5 tavsan 50 culluk 300-400 bıldırsın 1 kaz 1 ördek 1 budan 100 kara meke 1 de sülün hepsi bukadar benden dürüsü varmı :D dalga gecmeyin ama her hafta sonuda garanti avdayım ama olmuyo nasip : D

yucelmert
05.Kasım.2009, 20:52
her zaman (balık avından avından alışkanlık galiba :)
evime boş dönsem bile onurumla av yapmanın, zalimlik ve kasaplık etmeden her zaman limitlerde avlanmanın dayanılmaz hafifliği ve verdiği huzur ile akşamları başımı yastığa koydum, biliyordumki hep bir sonraki hafta ava gittiğimde yine tüfek atabilecek av var.

şöyle bir hadiside sizlerle paylaşmak istedim.
Hadis No : 3463
Ravi: Amr İbnu Şu'ayb (an ebihi an ceddihi)
Bir adam dedi ki: "Ey Allah'ın Resulü, benim öğretilmiş köpeklerim var. Onlar hakkında bana fetva ver!" Aleyhissalatu vesselam: "Köpeğin senin için tuttuğu şeyi ye!" buyurdular. Adam: "Köpek, avı öldürmüşse?" dedi. "Öldürse de!" buyurdular. Yayım hakkında da bana fetva ver!" dedi. "Okunun sana geri getirdiğini ye!" buyurdu. "Avı gözden kaybetmişsem?" dedim. "Avı gözden kaybetsen de!" buyurdu, "yeter ki, av üzerinde senin okundan başka bir ok izine rastlamamış olasın. Veya onu kokmuş bulmamış olasın."

05.Kasım.2009, 21:02
USTALARIM HERKESİ TEBRİK EDERİM KURALLI AVCI OLMAK COK FARKLIDIR ....KURALLARA UYMAK VİCDANEN RAHATLAMAK DEMEKDİR FEVZİ ABİMİN BANA ÖGRETTİGİ BİR SÖZU VAR HEP KULAGIMDA ,AVDAN DÖNDUGUNDE AKŞAM VİCDANIN RAHATSA ---KURALLARA UYDUYSAN TAKİ RAHATSINDIR---AÇIKÇASI BEN KURALLI AVCI OLMAYI FEVZİ ABİMDEN ÖGRENDİM CUNKÜ BENİM AİLEMDE TEK AVCI BENİM FEVZİ ABİM TUTTU KOLUMDAN VE BANA NE YAPMAM GEREKTİGİNİ GÖSTERDİ HATTA BENİ GELİP (O KADAR YOLU ) AŞIP BENİ ALIP AVA GÖTURDU BİLMEDİGİM ŞEYLERİ BANA GEREK SANAL ORTAMDA GEREK BERABERİNDE GÖSTERDİ ...SAYGILARIMLA BENİM USTAMA TEŞEKKURLER KONU MUHTEŞEM TEŞEKKURLER
FERİDUN ABİ BENDE VARIMMMMMMMMhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/67.gif

Sebahattin AVCI
05.Kasım.2009, 22:06
Yücel hocam güzel bir hadisi şerif ile konuya güzellik katmışsınız teşekürler

Semihim sende bizdensiz artık Fevzi abiye bulaştıysan kıvırma payı olmaz allahtan Mak taslağının yönetim kurulundan değil yoksa yanmıştık hehehehhe

Osman hoam sen bohcacı değilsin ve belgen olmadanda değildin bohcacı olanlar gece farlarını yakanlar katliamcılar kuralsız vicdansızlar

belgesi olmayıpta 1 kuşla dönüp bereket versin diyen bi sürü avcımızda var rahat ol belge avcı olduğunu kanıtlamıyor sadece rahat av yapmanı huzur içerisinde yapmanı sağlıyor belgesi olupta avcı olamayan bi sürü katliamcı varken sen rahat ve huzurlu ol saygılar osmanım

06.Kasım.2009, 07:04
ben; yasak av yapan kişi, onlarca para verip ne pul nede harç parsı v.b. paraları ödeyipte yasal av için para harcamaz.
evrakları olupta yasak av yapan kişi yakalandığında zaten cezasını cekecektir.bunun bilincinde olan kişi evrak işleriyle uğraşmaz.
nasıl olsa yasak av yapıyor.ha evrak olmuş, ha olmamış farketmez.
ben böyle düşünüyorum.

Osman KARATEPE
06.Kasım.2009, 07:31
Evrak işin kanuni yönü ama bide şu var avcılık belgesini alan biri harcı pulu dünyanın parasını ödüyor sağında solunda rahat rahat av yapan limite uysada belgesiz avcıyı görünce rahatsız oluyor, ben bu zamana kadar doğru dürüst ava gitmedim yani tam manasıyla ava, bizim köyde çıkardık oda sene bi yada iki defa ama bu sene evraklarımı tamamladım köpeklerimi aldım yeni tüfek aldım tam anlamıyla başladım artık bu işe.Bu işin içine girince insan neler görüyor haftanın yedi günü ava çıkanları adam daha avın hangi günler serbest olduğunu bilmiyorki ben dünyanın parasını verip evrak alayım aynı merada avlanalım yetkili merciileri aradınmı bizim bölgemiz değil yok o baksın yok bu baksın biz ne yapalım şimdi hangi birine laf anlatalım, zamanında bende hergün ava gittim ama şubat tatilinde köye gidinceydi kimse bilmezdiki av hangi gün açık hangi gün kapalı insan zamanla öğreniyor vicdan vicdan vicdan belge ruhsat hikaye arkadaşlar....................

OSMAN YAPRAK
06.Kasım.2009, 07:37
Avcılığa merakım 1998 yıllarında başladı. Önceleri çok sık gidemezdim. 2006 yılından beri her hafta giderim. Şimdiye kadar subaşı,teyp veya limit aşımında bulunmadım. Her bilinçli avcı gibi seneye av bulamama endişesiyle ava gider avlarımı bunu düşünerek yaparım. Konuya iştirak eden GERÇEK AVCILARA selam eder saygılarıma sunarım.

Mustafa ÇİL
06.Kasım.2009, 09:36
valla ibrahim abi itiraf edecek pek bişeyim yok

sırası geldiğinde bir kaç satır bişey yazacam okadar

güzel konu aynen ve tam gaz devam

Huseyin42
06.Kasım.2009, 10:49
konuyu kopmle okudum şunu anladım buraya yazanların hepsi dürüst avcı yazmayanların gerisi bohçacı valla baya bohçacı varmış ya dört bin beş bin üyeden yazan 10-15 kişi

m.barut
06.Kasım.2009, 12:40
ben bu güne kadar ava gitmeye karar vedigimde aklıma öle subaşıdır falan hiç düşünmedim.ben avda asıl gayem arkaşımla gezmek ve de tüfek atmak tüfek atarkende illki vurmak degil ben bugüne kadarhiç bir slsüzlük yapmadım ve bundan sonrada yapmayı aklımn cuna bile getirmiyrum.
SAYGILARIMLA....

06.Kasım.2009, 12:45
burak kardeş biraz yanlış yaklaşım olmuş bence.çünkü, her gün aktif olup, bırak bu konuya , diğer konulara da yorum yapmayan üyelerimizde mevcut.ama okuyup,buraya yazmayıp, kendince yorum yaptıklarına inanıyorum

Mehmet Ardilli
06.Kasım.2009, 12:58
ben bu güne kadar ava gitmeye karar vedigimde aklıma öle subaşıdır falan hiç düşünmedim.ben avda asıl gayem arkaşımla gezmek ve de tüfek atmak tüfek atarkende illki vurmak degil ben bugüne kadarhiç bir slsüzlük yapmadım ve bundan sonrada yapmayı aklımn cuna bile getirmiyrum.
SAYGILARIMLA....

Senin gibi avcıları yürekten kutluyorum iyi ki varsınız, sizlerle inşallah daha güzele, güzelliklere ulaşacağız, zamanla herkes sermayeden yediğini anlayıp vicdanlarının sesine kulak vermek zorunda kalacak. Sevgiler kardeşim aramıza hoş geldin.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

ramazan aslan
06.Kasım.2009, 13:44
ferudun biraderim güzel bir konuya deginmişsin tebrikler böyle avcı parmakla gösterilecek kadar azdır eminim avın spor oldugunu unutmamak lazım etçil olmamak gerekir gelicek nesillere birşeyler bırakmamız lazım aksi taktirde bizlerin anlattıklarını dinlicekler avın kendisini görme şansları olmıcak benim kendimi aklama gibi bir iddiam yok . beni bilen bilir gece avı far avı vesaire yaptıgımı bilen varsa söylesin.. kurallara uyan tüm avcı arkadaşlara saygı ve selamlarımı sunarım

06.Kasım.2009, 13:47
burak kardeş biraz yanlış yaklaşım olmuş bence.çünkü, her gün aktif olup, bırak bu konuya , diğer konulara da yorum yapmayan üyelerimizde mevcut.ama okuyup,buraya yazmayıp, kendince yorum yaptıklarına inanıyorum

Mehmet Ardilli
06.Kasım.2009, 14:02
ferudun biraderim güzel bir konuya deginmişsin tebrikler böyle avcı parmakla gösterilecek kadar azdır eminim avın spor oldugunu unutmamak lazım etçil olmamak gerekir gelicek nesillere birşeyler bırakmamız lazım aksi taktirde bizlerin anlattıklarını dinlicekler avın kendisini görme şansları olmıcak benim kendimi aklama gibi bir iddiam yok . beni bilen bilir gece avı far avı vesaire yaptıgımı bilen varsa söylesin.. kurallara uyan tüm avcı arkadaşlara saygı ve selamlarımı sunarım

Ramazan abicim senin bu drahthaarlarla av yapma zevkini hangi hileli yöntem verirki zaten değilmi, selamlar hürmetler RASGELE. http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

onder yagcioglu
06.Kasım.2009, 14:06
ördekte ve bıldırcında limit tanımam keklik ve tavsanın ayrı yeri var limitlere uymaya çalısırım
teyp kurdunmu derseniz teypde kurdum kimse birbirini kandırmasın %20 yi gecmez kurallara uyan avcı denizlide yaklasık 100-150 avcı tanıyorumdur teyp kurmayan 2 kişi cıktı aralarından kurmayanların yarısıda teypleri olmadıgı için kuramayanlar varsa denizlili avcı söylesin ben kumadım veya kurulan yerde avlanmadım diye

Mehmet Ardilli
06.Kasım.2009, 14:28
ördekte ve bıldırcında limit tanımam keklik ve tavsanın ayrı yeri var limitlere uymaya çalısırım
teyp kurdunmu derseniz teypde kurdum kimse birbirini kandırmasın %20 yi gecmez kurallara uyan avcı denizlide yaklasık 100-150 avcı tanıyorumdur teyp kurmayan 2 kişi cıktı aralarından kurmayanların yarısıda teypleri olmadıgı için kuramayanlar varsa denizlili avcı söylesin ben kumadım veya kurulan yerde avlanmadım diye

Bu arkadışımıza değerli Denizli avcılarımız cevap vermek isteyeceklerdir sanırım.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/huh.gif Bende gerçekten merak ediyorum gelecek cevapları.

06.Kasım.2009, 14:45

Önder Bey dürüst. Var mı inkar eden.

Ve ben de ona katılıyorum. Teyp kurmayan tanıdığım çok çok az avcı var. Özellikle de Egede. Bu kelaynaklardan 1 i de benim. Boğazımı sıksan teyp kurmam.

Beleş avı sevmediğim için.

Şansızmıza Polatlıda pek gerek de olmuyor. Bu sene çok bereketliydi. 3 Kişi gittiysek en az 30 kuş vuruldu. Kim nekadar vurdu onun önemi yok. 30 u 5-10 geçmiştir ama 20 - 25 geçmez.

Haftanın 2 günü olarak hesaplarsak. Ben hesapladım bu sezon 110 kusur bıldırcınım var. ALLAH NİCELERİNİ NASİP ETSİN.

Çünkü avdaki 1- numaralı amacım aşık olduğum doğayı gezmek.

2- numaralı amacım O güzel havayı yaşamak. Avcı dostlarımla güzel bir gün paylaşmak.

3 -numaralı amacım köpeğimin sağlam fermasında avlanmaktır.

06.Kasım.2009, 15:02
denizlili olarak ben de teyp kurmadım yada kurulan bir yer de avlanmadım.istediğin buysa söyleyeyim.böyle bir düşünceye sahip olsaydım ne ruhsatla ne harçla ne pul parasıyla ne de köpek alacağım diye uğraşırdım.
o raya vereceğim parayla alırdım bir ışıldak,alırdım bir teyp avlanırdım.

fevzi dursun
06.Kasım.2009, 18:59
arkadaşlar kişisel tartışmalardan dolayı 20 mesaj silinmiştir bu konuya iki gün KİLİT

fevzi dursun
09.Kasım.2009, 06:20
iki günlük ihtar sonunda kilit açılmıştır

arkadaşlar bir hatırlatma, herkez kendi adına yorum yapsın, başkalarının il ve avcıların adına değil, yapıyonuz, yapıyolar, yapıyor şeklinde yapacağınız yorumlar o bölgenin avcılarınıda zan altında bırakıyor, yapıyorum şeklinde yorumlar gelsin lütfen, konu başlığına dikkatinizi çekeyim, eleştireceğiniz birisi varsa alıntıyla kişiye yapacağınız eleştirileri uslubuyla yapın, keyifli paylaşımlar

Recep DÖNMEZ
09.Kasım.2009, 06:44

Burada kimseyi sorgulamıyoruz,ancak "ördekte ve bıldırcında limit tanımam" sözü insanı
biraz düşündürüyor ve üzüyor.
Herkes açık gönüllülükle yorumunu yazıyor,gerçekten açık gönülle yazanların hepsini kutluyorum.

Kardeş sizde açık gönülle yazmışsınız,ama "ördekte ve bıldırcında limit tanımam" sözünüz
biraz ağır kaçmış ve ben bundan şunu anlıyorum" ördek ve bıldırcını elime düşürdümmü ne kadar
vuracağım belli olmaz ve bu hayvanlara karşı limitim olmaz" yanlış anlamamışım değilmi kardeş!
Peki böyle bir düşünce ve zihniyet olurmu herkese soruyorum....
"ördek ve bıldırcında pek limitlere uyabildiğim söylenemez" deseniz belki biraz daha olumlu
düşünebiliriz ama ben bunlarda limit tanımam dediğiniz an iş değişiyor....
Böyle bir düşünceyi kabul etmediğimi ve bu düşünceniz eğer ülkemizdeki tüm avcılarda aynı
olması durumunda birkaç yıl sonra ördek ve bıldırcınları artık müzelerde görebileceğimizi belirtmek
isterim....

Mehmet Ardilli
09.Kasım.2009, 09:02
Evet avkolikler, dostkolikler, yeni üyeler, konu iki günlük yasaklamanın ardından yeniden portalada, bizce gayet önemli bir konu, o yüzdende portalda kalacak, ancak görüyoruzki tartışmalar çıkıyor, hemde kânun, nizam, ahlâk, etik, değerler dinlenmeden. Şimdi herkes şunu çok iyi anlasınki bu siteye yazılan her mesaj içerik olarak sahibini bağlar, suç ve itiraf konusunda ise igili kanun hükümleri geçerlidir. Bu sebeplerle yetkili merciler karşısında avkolik arşivleri her nevi incelemeye açıktır. Tavsiyem herkesin konulara insani ölçüler dahilinde, adam gibi yorum yapmasıdır, adam olmayan, insan olmayan zaten avcıda, avkolikte, dostkolikte, olamazzzz.. Saygı ve sevgilerimle.

09.Kasım.2009, 18:23
valla abiler arkadaslar herkez viçdanına göre avlansın yanlız bilsinki yasalarca belirlenen limitler asıldığı taktirde dier avcı arkadasların ve bizden sonra ki kusağın hakkına tecavüz etmektedir. ayrıca eğer yemekse etse olay hesap etsin atıgı mermi ve etiği masraf hayli hayli sıgır eti alabilir uğraşmadan önüne geleni vur öldür bu avcılık deil bence ama öle tatmin oluyosa ona yazıklar olsun kendi bileceği iş ama unutmasın kendi cocuğunun hakkına tecavüz etiğini. babalarımızdan dedelerimizden duyduğumuz sülünler keklikler kazlar ördekler elikler tavşanlar budanlar üveyikler nerde peki dusunemiyorsa bir adam zorlamıcan git bildini yap ozman diyeceksin ..

ali38
09.Kasım.2009, 20:42
Keklik ve tavşanı sezon dışı avlamam ama doğruya doğru ördek avında bizim burda sezon kapandığı hafta sökün gelir o hafta avlar avı bitiririm bıldırcın avı 1 hafta geç açılıp ördek 1 hafta uzatıla bilir iç anadolu bölgesindeki arkadaşlar bana katılacaktır hem bıldırcınlar birazdaha yetişkin olur hemde ördek sökününü kaçırmamış oluruz

feridun berin
10.Kasım.2009, 20:22
Yorumlarıyla katılanlara teşekürler sular bulanmadan durulmaz tartışarak doğruyu bulabilirmiyiz doğruya güzele ulaşmak dileğiyle tüm AVKOLİK dostlarına teşekkürler.

yalcin05
11.Kasım.2009, 13:07
konuyu baştan sona takip ettim,yazabileceğim tek bir şey var oda!

"HİLELİ YAPILAN BİR İŞİN EN GİZLİ ŞAHİDİ VİCDANIMIZDIR..."