PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : teyp avcılığı hakkında

ahmetkarabat
07.Kasım.2009, 07:33
2 gün konu ceza almasaydı orda yazıcaktım ama kilitli. geçen gün adıgeçen tv'de de iki avcılık konusunda büyük abimiz televizyonda oturmuş teyp avcılığına övgüler yaydıran şekilde konuşuyorlardı( inşallah ben bu konuşmayı yalnış yorumlamışımdır). abilerim arkadaşlarım benim bir düşüncem var. mesela tuzak keklikçiliğinde de (avcılığında demiyorum) kavga etmeye yada çiftleşmeye gelen tür bireyleri o türün baskın genlerini taşıyan ve gelecek nesilleri garanti altına alan bireylerdir. şimdi biz teyp kurduğumuzda bu teybe gelen bireyler bu bahsettiğim baskın erişkin hayvanlar ise bizde bu hayvanları vurduğumuzda bence direk olarak her hayvan başına seneye gelecek olan 5-8 yavrunun garantilerini vurmuş olmuyormuyuz. teybe gelmiyen hayvanlar yani testesteronu düşük, çelimsiz hayvanları teyp kurduğumuz için vurmuyoruz, ya bu hayvanların kendine hayrı yok ki gelecekde yavru yapsınlarda biz de SÜRDÜRÜLEBİLİR AVCILIK yapalım. sayın abilerim ben av bayiisiyim. ve beni hemen hemen her gün bu teyp için aradılar. ben karşı çıktım hep, ne kadar ekonomim zorda olsa satmadım satanlara da karşı çıktım. inşallah seneye kuş çok gelirde (ki bu sene teyple vurulanlar seneye geleceklerin ebeveyni değilse) gelecek sene teyp meyp kurulmaz. hatam var ise af ola. herkese saygılarımı sunuyorum

mustafa aydoğmuş
07.Kasım.2009, 07:52
ahmet abi düşüncelerine hak veriyorum bıldırcında klavuz sesi verdiklerinde hayvan kendini göç başladı sanıyor afyonda teyp kursam 110 değil günde 300 bıldırcın vurup dönersin yapanlar yok mu cok ama merada bi teyp gördüğümde parcalıyorum ama bazı arkadaşlar bu göç hayvanı nasılsa diye önemsemiyor avcılık benim icin bi zevktir önümde köepek iki ferma versin iki aport o günkü bütün hırsım gidiyor yeri geliyor tavşana sıkı atmıyorum keklik alayı cok baskı görmüş ve alay 5 6 kalkarsa gene aynı o sene o meralara ugramıyoruz gitmek isteyenlere kuş cok az sneye kalsın seklinde konuşuyoruz avcı avını korumaz sa hiç kimse bş çözüm bulamaz zaten tarım ilaçları yüzünden senelerdir popilasyon düşük ama şu 3 4 senedir coğalmaya başladı atılan gübreler kuşun kursanı delip öldürüyor keklik asıl tarım yüzünden azaldı ve azalıyor

BU KONUYA LÜTFEN TARTIŞMA YARATACAK MESAJLAR YOLLAMAYIN TEYP KURAN KATLİAM YAPAN LAR SEYİRCİ KALSIN

çetin ekren
07.Kasım.2009, 07:58
Ahmet bende biliyorsunki senin gibi av bayisiyim...av bayiliğine avcılığa aşık olduğum için girdim...ve bugüne kadar dükkanımda tek bir projöktör,tek bir tırıvırı,zehir,kapan,tuzak,teyp falan satmadım...bunlar yasaklardan öncede aynıydı sonrasında da aynı oldu...
sen satmazsan ben satmazsam çoğu kişiler bu malzemeleri bulmakta zorlanacaklardır...ha bulanlarda olacaktır elbette...paraya kendini satan meslektaşlarımızda olacaktir...
ben balık sezonunda sırf tırıvırı ve ağ türü şeyleri dükkanımda bulundurmadığımdan dolayı günde yaklaşık 100 liralık zarar ediyorum...müşteri geliyor bir sürü malzeme alacak ama sırf tırıvırı yok diye alışverişini başka bayiden yapıyor...
bu paranın haram olduğunu düşünüyorum...tekbir tırıvırının doğaya verdiği zararı hepimiz biliyoruz...peki bunu satarak bir şekilde bu işe ortak olmuyormusun peki..bu parayı nasıl çoluğuna çocuğuna yedireceksin peki yanlışmıyım dostum...
şunu Allahın üzerine yemin ederek söylüyorum...bıldırcın avındayken yanıbaşımızdan ampül yüksekliğinde ördek sürüleri geçiyordu...fakat biz sadece seyretmekle kalıyorduk..ha bunu yaparkende Emre AVCI da yanımdaydı benim yalanım varsa ona sorun...
ağustos ayında vurulan ördeğin eti yenirmi be resmen çamur kokar....herşeyi zamanında ve ölçüsünde yapmak lazım...bence...
ama bizim insanımızın anladığım kadarıyla ölçüsü ne kadar çok vurursa o kadar çok artıyor...Allah ıslah etsin...

mustafa aydoğmuş
07.Kasım.2009, 08:09
cetin ve ahmet abi ikinizide alkışlıyorum keşke her bayi sizler gibi olsa ama bu bayilerin çogu avcı bile değil hayatında ava gitmeyen av bayileride cok avcı olupta satan yoktur diye düşünüyorum

çetin ekren
07.Kasım.2009, 08:15
Mustafa gardaşım dediğinde çok haklısın...Erzurum'da 8 tane av bayi var ve içlerinde sadece benle beraber 2 bayi avcı,diğerleri sadece ticari hayatları av bayiliğine yönelik...ve kim ne yapıyor,kim ne satıyor umurlarında değil...kaç sefer gidip çaylarını içtik gelin şu malzemeleri satmayalım hepbir olalım dedik...adamlar onay verdi arkamızdan aynı devam ettiler...
1 ytl.lik kar için tükürdüğünü yalayan adamla daha ne konuşacaksın bundan sonra...

ahmetkarabat
07.Kasım.2009, 08:21
evet çetin abi bende bu mesleğe aşk ile sarılıyorum. asıl mesleğim jeoloji mühendisliği ama avcılıkla alakalı olmak daha çok hoşuma gidiyor. son 2 yılımı da kurzhaarlarla uğraşarak geçirdim. tam en sonunda nesli üremesi lazım dediğim köpeklerimi buldum ama bu seferde ekonomik kriz zorladı onları satmak zorundayım. inşallah şu krizi satmadan atlatırım da yeniden 2 sene uğraşmama gerek kalmaz. saygılar

çetin ekren
07.Kasım.2009, 08:38
Allah kolaylık versin dostum...şu internet olayı bizim işimizi baltalayan en büyük etken oldu..adamlar tüm ihtiyaçlarını internet üzerinden sağlıyorlar...ne zamanki çok acil ihtiyaçları olsa gecenin 3'ünde sana dükkan açtırmaya kalkıyorlar...

feridun berin
07.Kasım.2009, 08:39
Teyp ile bıldırcın avında hep göç muhabeti yapılıyor teybi kuran arkadaş arazinin yerli bıldırcını ile sözleşmemi yapıyor siz gelmeyin ben göçleri çağırıyommu diyor teybi kurduğunda arazide göçüde yerliside telef oluyor ve birileri hala bu olayı savunuyor belki kendilerine göre haklılar ben çaresizim sadece kendi dünyamda üzülüyorum geçmişin hayali ile yaşayacam galiba gelecek siz gençlerin olsun Kalın sağlıcakla.

Huseyin42
07.Kasım.2009, 08:40
TEYİP KURUP KATLİAM YAPANLARA YAZIKLAR OLSUN DİYORUM

mustafa aydoğmuş
07.Kasım.2009, 08:51
aynen burak kardeş

Huseyin42
07.Kasım.2009, 08:57
DAHA BEN BILDIRCINDA LİMİTİMİ DOLDURAMADIM HİÇ BİR AVIMDA EN YAKLAŞTIĞIMLİMİTİM DOKUZ OLDU ONUDA TEMZİLEYİNCEYE KADAR BAYA Bİ ZORLUK ÇEKTİM KATLİAM YAPAN ADAMLAR ACABA O KADAR BILDIRCINI NE YAPIOY ÇOK MERAK EDİYOM

mustafa aydoğmuş
07.Kasım.2009, 09:04
ne yapacaklar derisini alıyorlardır o kuşunda derisi gittimi yeme daha iyi yol yol bitmez