PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PEYNİRİ GÖREN KENDİNİ MANDRA ZANNEDİYOR.

Mehmet Ardilli
12.Kasım.2009, 13:17
Değerli dostlarım, 33 yıldır meralarda ve rahmetli babamın peşinden kulüplerde av ve avcılığın has insanlar tarafından meslek, mevki, zenginlik, fakirlik, köylü, kentli ayrımı yapılmadan, usta çırak ilişkisiyle, dostluk ve arkadaşlık çerçevesinde sürdürüle gelen çıkarsız bir uğraş olarak görmüşümdür. Hayatımdaki gerçek dostlarımın büyük bölümüde yine avcı arkadaşlarımın içindendir. Av arkadaşlarımın içinde yaş olarak hep benden büyük abi ve amcalarım bulunmuş, hatta en küçüğü bile benden sekiz, on, yaş büyüktür. Böyle olunca saygı ve sevgi karşılıklı paylaşımların anahtarı haline gelmiş, bizler tecrübeye hürmetle, araştıma ve yeni bilgilerimizi büyüklerimizin tecrübeleri ile bütünleştirme imkanı bulmuşuzdur.
Ne yazık ki, son yıllarda gelişen iletişim ve bilişim sayesinde bilgiye ulaşmak kolaylaşsada, bilgilerin doğruluğunu denetlemek veya bilgi kirliliği denilen unsurla uğraşmak bir okadar zorlaşmıştır. Önceleri kurulmuş eski kulüplerin üyeleri içinde gelişen yeni jenerasyonların farklılaşan av anlayışları, gelenekçi yapılara ters düşünce açılan yeni kulüpler gibi bir kaç yıl içinde sanal ortamlarda açılan net siteleri bölünmüş parçalanmış ve türemişlerdir. Bir köpeği olan avcı, birden fazla köpeği olan ise üretici oluvermiştir. Dahası avcılık tarihini ve Türk tarihini, Türklerin antropolojik geçmişinde av köpeğinin ve avlanma usullerinin bilincinde olmayan kişiler, bir kaç mecmua ve site karıştırınca, litaratürü bilen kişi gibi kendini görüntülerken, veya daha keklik kanadı kırmamış kişiler yurt dışından getirilen köpeği satın alıp avcılığın baş tahtına kuruluvericeklerini düşünmektedirler. Fırsat bu fırsat, bu işte para var diyenler köpek tüccarlığına soyunurken dayanak olarak ya internet sitelerini, ya tanınmış avcı dostlarının ismini, yada üç beş günlük kurslarla edinilen yurt dışı eğitim sertifakalarını kulanmaktan geri kalmamış, ama iş lafa gelince bütün tecrübeli avcılar bir kenara itilmiş; siz ne bilirsiniz edasıyla herkese kafa tutmanın reiting aldığı bu günün anlayışıyla hodri meydan denile bilmiştir. Daha ömründe av köpeği yetiştirmemiş kişiler damızlık köpekler ile ilgili ahkam kese bilmekte, daha köpeğin ne olduğunu dün öğrenmiş kişiler yabancı memleketlerin ıskartalarını veya o memleketlerde şov ırkına dönüştürülmüş bireylerinin soylarını gerçek avcıların gözünden kaçacakmış gibi lanse etmekte bunu yaparkende vatan millet sakarya nidaları savurarak etrafına taraftar toplama hevesine girmektedirler. Dahası kendini eğitimci diye tanıtan ki (benim ömrüm yetmez köpek eğitimini tümüyle kavramaya), bıyığı yeni terleyen deli kanlılar eline aldıkları sopayla kendilerine kanan dostların köpeklerini yıldırıp köpeğin evi terketmesini sağlarken, hala köpek başına istenilen eğitim ücretlerinin neye dayandırıldığını açıklayamamışlardır. Usta kelimesi ayağa düşmüş, üstatlar imkanlarla birlikte çığ gibi çoğalmış, üçe beşe tamah edenler kendi menfaatlerini ön planda tutup ırkları tekeline alma gayretine girmiş, siteler ve derneklerle sanal ortam üzerinden taraftar ve potansiyel piyasa oluşturma gayretleri ile paralı avtutkunlarını avlama sevdasına tutulmuştur. Avcılığın usul ve geleneklerine uymayıp cılkını çıkaran allı pullu bohçacılar ve etcil katillerin iş rant olunca ekabir kesildiği, kendini terbiye edemiyenlerin köpek terbiyecisi olduğu, üstüne bu ekabir takımının tescil ve secereye ihtiyaç duyduğunda kullanacakları dernek ve sitelerle köpek ticaretlerinide kolaylaştırmışken fazla söze gerek yok aslında.
Ama peyniri gören kendini mandıra zannetmesin, o ellerinin tersi ile bir kenara ittikleri tecrübe sahibi gerçek avcılar ne köpek tüccarlığı yaptılar ne avcılığı özendirip para kazanma hevesine kapıldılar. Kulüp kurdular, senelerce o kulüplerden nesil, nesil ustalar yetiştirdiler. Köpek yetiştirdiler, köpekleri yarışma köpeği değildi ama, yedi düvele nam salardı da parayla pulla alınamazdı. Yinede it bu, itin en iyisi ...ok yer deyip avcıdan avcıya hediye geçerdi enikleri. Tüfek dersen şimdilerde ancak avrupalı lordların, düklerin şöminelerinin üstünde görürsünüz ozamanın İngiliz, Fıransız, Belçika tüfeklerini, çünkü ucuz otomatiklerle kandırılıp, ellerinden alındı sonraki nesillerin, o namlı silahlar. Kısacası ne av kıskançlığı vardı nede avlak, misafirdi avcı ve ağırlanırdı. İşin içinde para yoktu, itibar vardı. Bir kişi konuşurken dinlenir, sonra başka biri sözü alır devam ederdi sohbetlere ve eve gitmek istemezdi avcılar buluştukları kulüplerden geceler boyu. Palavraya eyvallahda, hele bir durma sözünde, bak bakalım kim kalırdı etrafında, kim verirdi selamı. Yada kandır dostunu ve bencillik et bakalım kim itibar ederdi sana. Çünkü kim olduğunun önemi yoktu insanlığının dışında.
Daha kaç fırın ekmek yimeniz gerekir bilmem ama bol bol yiyin ey ekabir takımı, çünkü ne ben nede dostlarım sizin zannetiğiniz gibi tıfıl şehirli ve paralı züppelere hiç benzemeyiz, biz bu işin ocağında piştik yetiştik, öyle sanalda kopyala yapıştırla lütaratür edasıyla atılan pozlarıda yemeyiz, bu işin karasını, akınıda iyi biliriz. İş yaşta başta değil ammâ; 40 senedir değirmende ağartmadık bu saçları, reklam kokan haraketlerle edinmedik bu dostları, dostlukları. Biz avı ve avcılığı bir kenara bırakıp, itcilik meraklısı, veya para ve şan şöhret meraklısı hiç değiliz. Fakat şansını denemek isteyen varsa gelsin benim damımdan hangi köpeği çekip alırsanız alın, dağda bohçacıdan kalan, o gariban son kekliği bulur kaldırır, ne varki biz vurmayız. Dediğm gibi evel ALLAH, biz daha burdayız, ama burası hodri meydan değil, baba ocağı, biz bu ocakları daha çok tüttürürüz. KORKMA SÖNMEZ BU ŞAFAKLARDA YÜZEN AL SANCAK, SÖNMEDEN YURDUMUN ÜSTÜNDE TÜTEN EN SON OCAK. Saygılarımla.

ADAPAZARLI AVCI
12.Kasım.2009, 13:30
Mehmet abi nedemek istediğini çok iyi anladım.

Çok iyi bir paylaşım herkezin okumasınız isterim bu konuyu.

Adapazarından saygılar selamlar.

12.Kasım.2009, 13:53
eline sağlık abi doğru söze dicek bişi yok...

çetin ekren
12.Kasım.2009, 14:50
Mehmet abi,sen çok gerilerde kalmışsın be abi...senin aradıkların bu zamanda nostalji olmuş abicim...
ne aradığın arkadaşlıklar,ne o kulüp sohbetler nede gençlerimizden beklediğin araştırma ve uygulama hevesleri...
yazınızda beni geçmişe döndüren bir iki satır vardı...kulüplerde gece yarılarına kadar,hiç bitmesini istemediğimiz büyüklerin sohbetleri....
sizin bahsettiğiniz zamanları ben 14-15 yaşlarında iken yakalama şansım oldu...bu yaşlarda ben Erzurum avcılar kulübünün çay ocağını çalıştırırdım...ordan kazanacağım tek bardak çayın parasından çok beni bahsettiğin sohbetler etkilerdi...saat 24.00 olduğunda kulübü kapatmak zorunda olmaktan nefret ederdim...ben ne zaman büyüyecemde bu sohbetlere katılacam diye hep hayal kurardım...ben ne zaman benden küçükler benim sohbetlerimi aynı benim gibi ağzı açık dinleyecek der dururdum...
boşunaymış bu bekleme,boşunaymış bu heves... http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
evet şuanki yaş itibari ile o zaman dinlediğim bazı abilerim yaşına gelmişim...fakat beni dinleyecek gençlik yoook...aslında var ama onlar bizden daha çok şey biliyor...
sohbetleri avcılık adına değil...bu avda bunları yaşadım değil...eskilerden anlatında dinleyelim değil...
hep varsa yoksa köpek mevzu..
her avcının köpeğinin olması güzel bişey fakat bu köpek mevzusunu insan faktörünü arkaya iterek bunun ön plana çıkarılması çok yanlış...it mevzu olunca gerektiğinde insanların arkadaşlarını kırması ve bununda bir pazar haline dönüştürülmesi insanı derinden yaralıyor...
her zaman demişimdir herkes bildiği işi yapmalı...bu işi yaparkende bilgi ve deneyimine göre konuşmalı...25 yıllık avcılık hayatım olmasına rağmen ustalarımın yanında ağzımı açamam...açmamda...bu onlardan öğrendiğim avcılık örfüme ters...
ama görüyoruzki bu işe yeni başlamış 3-5 yıllık deneyimi deneyim sayan yetiştiricilerimiz var...ve bizlere siz ne bilirsiniz muamelesi yapıyorlar...aslında söylediği şeye kargaların bile güldüğünün farkında olmayan kişiler olduklarının farkında değiller...
USTA kelimesinin dahi anlamını bilmeden kendilerini usta sananlar aslında daha çıraklık döneminden bile çıkamamış tepsici çıraklarıdır ustaların gözünde...
belki bu sektörde olan değerli ustalarımız mesleklerine duydukları saygı yüzünden çıkıpta gerekeni söylemiyor olabilirler...bzilerin ne çifliği var nede çifliği olan bir şahısla ortaklığımız var...bu köpek bakım işinde para kaybetmenin dışında da zerre kadar menfaatimiz yok ama....
bunu değerli çiflik sahibi ustalarımızın ve yıllarını köpek eğitimine vermiş köpeksiz avlanmaktansa ava gitmemeyi tercih eden avcı üstatlarımıza bir saygısızlık olarak sayıyorum...
dediğiniz gibi yurt dışından ıskartaya çıkmış 3-5 köpek getirmeyle bu işin döneceğini sananlar veya bu sayade bir miktar para kazananlar bu işin hep böyle gideceğini zannediyorlar...aslında onların tuzağına düşen arkadaşlarımıza yazık oluyor...
en başta köpek eğiticisiyim,çiflik sahibiyim diyen bir kişinin avcılık hayatı olmalı...avdan anlamayan biri ne kadar av köpeği eğitebilir veya av köpeğinden ne kadar anlayabilir....
neyse Mehmet abi konuyu fazla uzatmayayım...zaten siz gerekenleri layıkıyla anlatmışsınız....elinize emeğinize sağlık....

mustafa aydoğmuş
12.Kasım.2009, 15:19
ustalar üstadlar adam kazıklamak için avcıyı ellerinden gelini ardına koymuyor memet abi devir değişince avcıları yolunacak kaz zannediyor o kuş beyinli üstadlar gercekten bu yazıyı herkezin okumasını isterdim

Sebahattin AVCI
12.Kasım.2009, 15:21
Mehmet abi şimdi yeni mandıranın temizliğinden geldim ama daha peyniri göremedim işleri bitirelim hazır olalım sonra peyniri görürüz nasipse hehehheheh

birde vatan millet sakaryada girmiş araya heheheh

konunun başka boyutuna dönersek bu anlam dolu kelime ve sözleriniz için sizi ayakta alkışlamak istiyorum

( Doğru söze ne hacet ) seni uzun zamandır örnek alıyorum teşekürler abi

fevzi dursun
12.Kasım.2009, 15:39
bak Mehmet ARDİLLİ ben yurt dışındayım, hem ben bilimsel araştırmalar yapıyorum oradan buradan kopyalattırma bana köpek konularını, meydanı boşmu buldunuz, duyduğuma göre benim köpeğime laflar edliyomuş bu sitede, herkeze hodri meydan

12.Kasım.2009, 15:59
:D aha bi tartışma konusu daha :D:D
değişen örf edetler ahlakyapıları toplumu her alanda deiştirmiş ustam kızmaya gönül koymaya gerek yok ki örnekle acıklama yapayım *********** Siyasi içerik yasak ...Edit: Ali Ekber********************
mehmet abi demem oki eski tatları daha hiçbir şeyde ortamda bulamıcamız kesin herkez bildini okusun okuyacaklarda onun icin takma abi boşver.
Fevzi abi dedikleri doğru abi kırma dediler senin köpeklere :D zuahhaha

Mustafa ÇİL
12.Kasım.2009, 21:09
mehmet abi

söze nereden başlayacağımı biliyorum desem yalan,O KADAR MÜKEMMEL BİR İÇ DÖKÜMÜ YAZMIŞSINKİ

SENİ AYAKDA ALKIŞLAMAMAK MÜMKÜN DEĞİL.

BU SATIRLARDAN DAHİ ALMAM GEREKENİ ALDIĞIMA İNANAN BİR AVCIYIM.
ÇOK AVCI TANIDIM,AVCI OLDUĞUNU İDDA EDEN TANIDIM,ÇOK KÖPEKÇİ VEYA EĞİTİCİ SIFATLI KİŞİLER İLE TANIŞTIM,YADA ONLAR ÖYLE ZANNEDİYOLARDI SES ÇIKARMADIM.
BU SÖZLER DOSTLAR VE DOST OLDUĞUNU ZANNEDENLER İÇİN DAHİ GECERLİDİR BENİM AÇIMDAN.
CAMİAYI SENELERCE ŞAHSIM ADINA BEN UYARMAYA ÇALIŞTIM,HEP YANLIŞ ANLAŞILDIM,SEN SEBEBLERİNİ YUKARIDA ÇOK İYİ AÇIKLAMIŞSIN ABİ

BU GÜNDE SIRA SANA GELDİ ANLAŞILAN.AMA ÇOK DÜŞMAN EDİNİRSİN GENELİ EDİNİRSİNDE GENELİ DOSTUM DEDİKLERİN OLUR.
NEYSE ABİ ELLERİNE VE YÜREĞİNE SAĞLIK....
2008 AĞUSTOS AYINDA ÇIKAN AV DOĞA DERGİSİNDE BİR YAZIM YAYIMLANMIŞTI,ÇOK ŞEY YAZMAYA VE ANLATMAYA ÇALIŞTIM

AMA NAFİLE ABİ....SEVGİ VE SELAMLARIMLA

12.Kasım.2009, 21:11
Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davulun tokmağı az.

Teşekkürler, saygılar.

12.Kasım.2009, 22:11
Sevgili Abilerim Buyuklerim diyerek başlıyorum sözlerime.Ben sizle yuz yuze görüşmüş değilim,sizi tanımıyorum fakat bir site yöneticisi olarak bu şekilde benim hakkımda ithamlarda bulunmanız yanlış.Belki kendimi tanıtmadan bir hışımla bu konuya girdiğim için bu kadar tepki veriyorsunuz fakat söylediklerinizin hepsini anlıyor ve bu yakıştımalardan uzak olduğumu hatırlatıyorum..Ben Ankara'nın köyünde keçilerin arasında büyümüş,avcılığı hem anne hem baba tarafından görerek öğrenmiş,sizin o bahsettiğiniz guzel avcılık ortamını derinden yaşamış bir Türküm..Bana yurt dışında yaşanayan sanal alemden ahkam kesen bir kişi gibi basetmeyin lütfen.Bu olayın bu kadar uzamansının nedeni benim yazdıklarımdan çok atılan videoya yapılan yorumlardır..Bir kere bıyıkları terlememiş,çok fırın ekmek yemen lazım,keklik kanadı kırmamış avcı gibi benzetmeleri neye dayanarak söylediğinizi bilmiyorum fakat lütfen insanları tanımadan yorum yapmayalım..Hele hep kardeşlik,dostluk kurmaya çalışıyoruz dediğiniz bir ortamda bence hiç yapmamalısınız bir yönetici olarak..Sizi diğer üyelerden ayıran özelliğiniz yapıcı ve tarafsız olamnız..Ben kendimi hiç bir zaman eğitimci gibi yansıtmadım,köpek bilimcisiyim demedim.Bakın sevgili abilerim ben çekirdekten yetişmiş birisi olarak sizin gibi öğrendiklerimi başkalarıyla,sizin ne mutlu Türküm dediğiniz hissiyatla memleketim için en iyisini isteyen bir Türk avcısyım.Lutfen beni öyle insanlara aşşağıdan bakan bir burjuva gibi göstermeye çalışmayın.Ben yeri geldi çobanlıkta yaptım,yeri geldi en üst mevkilerde işlerde de bulundum.Sizde bilrisinizki vatanına hasret bir insan bazı şeylere daha farklı bakar,insan elindekini kaybedince değerini anlar hesabı...O yuzden benim yarama basmayın..hayatta en korktuğum şey böyle benzetmelere bir şehit çocuğu olarak mağruz kalmaktır!!!Beni tanıyan dostlarıma sorun soruşturun,eğerki benim parayla birinin köpeğine eğitim verdiğimi yada sattığımı bulursanız ben bu işi bırakırım..Şu ana kadar bimide 1 tl girmemiştir..Bu dedikleriniz beni çok üzdü..Yıllardan beri siz avcı dostlarıma yurt dışından en iyi köepkleri cebime para girmeyi bırakın,defalarca para çıkararak hiç bir menfaat gütmeden getirdim..Bana ulaşan herkese en iyi şekilde yardımcı oldum..Ben her zaman usatlarıma büyüklerime saygı duymuşumdur fakat saygısılık eden insan kim olursa olsun cevabımı esirgemem.Bakın abicim gözünüzden kaçan bir nokta var bence,bu noktada yıllarca bu ülkede profesyonel bir avcılık oturmamış,hep kaçak avlar,limitleri aşan avlar,köpeklerin yanlış çiftleştirilmesiyle geçmiş..Ben ustalara sahip çıkıyorum ama ustalık çok av vurmak,çok av ortamında bulunmak değildir bana göre..o yuzden ben çok av vurdum sen kopyala yapıştır yapıyorsun felan gibi benim ne yaptığımı bilmeden yorum yapmayın..Ben av limitlerini aşan,vurduğu avla övünen o kadar çok av ustası gördümki....yıllarca bizim av köpeklerimizi yunanlara,ingilizlere register ettirirken sizin ustalar nerdeydi acaba?Yada siz nerdeydiniz?Yurt dışından gelip bizim meralarımızda kaçak av yapan,en iyi trofeleri vuran avcılar varken biz neredeydik?Bir çok kişinin usta dediği insanlar akraba köpekleri çekerken neredeydi? Dünayada herkes tarafından bilinen Türk okçuluğu nereye gitti?:Balkan ülkerinde bizim okumuzu alıp avlanan avcılar,avı bizden öğrenmiş diğer ülkeler kaç tane av vurdukalrından çok örfü adeti korurken biz türk avcısıyız ,ustayız diyen kişiler otamatik tüfeklere dağları fişek çöplüğüne çevirirken sizin ustalar neredeydi?av hayvanlarının sayısı bu kadar düşerken hiç durmadan,ara vermeden avlanan avcıları engelleyen avcılar neredeydi?Bakın ben yurt dışı özentisi bir insan felan değilim ama demekki burada yanlış birşey var..Bende usta çırak ilişkisiyle avı öğrendim ama herşey bu değil..Bizim avcımız,köpekçimiz diğer ülkelere kıyasla bilnçsizdir..Herşey ustalar saygıyla,ava gidip av yapıp guzel bir çayla muhabbetle olmuyor.Şimdi siz secereyi küçümsüyor,ne gerek var bana av yapsın diyorsunuz,ve böyle demeye deva ettikçede hiç bir yere varılamayacak onu söyleyeyim...Bu ilkeye ister şow köpeği sokulsun,ister av köpeği sokulsun bu iyi bir gelişmedir.Siz sokun ben elinizi öpreim ıskarta olsa bile emeğe saygı duyacaksınız,duymuyorsanız daha iyisini yacaksınız bide alkışlayacaz..ama ortada birşey yok milletin yaptığıan yorum,hakaret çok ...Sizin bahsettiğiniz avcıdan avcıya geçen köpekleri çok biliyorum abicim ben..Çok iyi av apan bizimde öyle köpeklerimiz vardı...Her avı yaparlardı,çok amaçlı :) :) :) Kinoloji,köpek ırkı başka bir konu,geleneksel avcılık başka bir konu bunu karıştırmayalım..bizimde yapmaya çalıştığımız şey örfümüzden adetmizden,özmüzden vaz geçmeden kaliteyi yakalamak.. litarütürede dünyada bilinen İngiliz ve Alman Pointer vadir neden Türk pointeri yok,çünki işte o köpekler sizin tabir ettiğiniz gibi elden ele geçtiği için.Kinolojiyle uğraşan kişiler olmadığından dolayı yıllarca tüm köpekler özellikleri kaybetmeye mahkumdur.Standartı koruyan bir kurum yoksa işte o avcılar kulubendi ustalar kafalarına göre köpek çeker etrafta böyle sizin tabirinizle kırık ıt dolar...Senelerce bu böyel oldu..Eğer olmasaydı biz yurt dışından almaz onlar bizden alırdı..Bunu tartışmayalım,Bu iş avcılıtan farklı birşey...Ben kendimi anlatmak istemiyorum,çünki yanlış anlaşılıcam yine zübbe denilecek gibi geliyor.Ben hiç bir ustayı elimin tersiyle itmem ama değişmesi gereken şeyler var,araştırmak,öğrenmek yazı yazmak,yurt dışıdan ticaret yapmadan sadece gelişmek için köpek getirmek zübbelikse ben birşey demiyorum...O atılan fotların hiç birisi sitelerden toplanmamıştır,o kennellara gidip araştırma yapılmış,yetiştiricilerle konuşulmuş,uygun köpekler seçilip ülkeye kazandırılmıştır..Sizin şu anda beslediğiniz köpekler Türkiyede yetiştirilmedi herhalde,onlarında soyu yurt dışına dayanıyor ve birileri getiriyor.O yuzden lütfen bu işle uğraşanları,hele hele ticaret yapmadan kısacası hayrına getirenleri küçümsemeyin...O ticaret yapıyor dediğiniz Çiftliklerde lazım,onlarda bu işi en iyi götürüyor parayla veya değil..Herhalde bedava yapacak halleri yoktu...Sizin istediğiniz hediye edilsin,avcıdan avcıya geçsin...Bu bilinçle olmuyor işte gördük bu zaman kadar..Yurt dışında insanlar ingilizi,almanı yapmış siz burada onların köpekleriyle avlanıyorsunuz..Sizin köpeğinizide zamanında yabancı almış size kakalıyor bu iş bu kadar basit..Usta olmak önemli ama,hiç durmadan ilereyen dünyada geri kalmak lazım,araştırmak gerekiyor..Avcılar klubünde ne yapılıyor allah aşkına??? Söyleyin bana!!!! Av organizasyonu,sigara çay, av anıları....tamam bunlar olacak ama hep geçmişten hep anılardan...yok şunun köpeği şöle yok bunun köpeği böyle..Bakın abilerim o secereli köepklere ufaklıklarından beri yarışmalar yaptırılır ,secerelerine işlenir oda kuşaktan kuşağa geçer bunu biliyoruz değilmi..İz bulma,sudan aport,sahibiyle uyum,ferma,tüfek sesi,kandan iz bulma ,ırk standartı..Diyeceksinizki buları benim köpekerimde var...Ben türkiyenin her yerinde ırk stadartı yarışmalarına katıldım,köpeklerin yuzde 80 i ırk dışı..dişi,kalça,huy ve fiziksel problemler.Mera yarışmalarına katıldım field traille alakası yok..Ne oldu sizin o avcıdan avcıya geçen köpekleriniz? hiç birisi standartları geçemedi!!! Av yapan köpek başkadır standartları tutan köpek başkadır...Ha sizin köpeğiniz çok iyi avcıdır,şekli sizin için önemli değildir,o zaman profesyonellik ve gelişim konusunda konuşmayalım çünki benim amacım o...Atatürün gösterdiği çağdaş uygarlıklar seviyesi..Atamız bile ülkeyi kalkındırmaya başladığı zaman Avrupayı örnek almıştır...O yzuden bu kökten yuzeysel gelenekcilikten vaz geçelim..adetlerden ve özümüzden, avcılık ruhundan bahsetmiyorum,bahsettiğim diğer ülkerin gerisnde kalmak..Hangi avcı Türkiye'de yurt dışındaki yarışmalara katılıyor?hangi avcımız o bilgiye sahip?Bakın abilerim diyorum size en başta dediğim gibi,Sizin o kopya köpek konuları dediğiniz yazıları ben gidip memleketinde bu işi dünya çapında yapan insanların 200 yıllık tarihi yalamış ytmuş adamların direk ağzındn sorarak aldım...Yani bu yazıyı yazarken o kadar çok kırıldımki inanın emeğe saygızılığın bu kadarını hiç biryerde görmedim ben...ne yazacağımı bilemiyorum,okudukça üzülüyorum. yazdıklarınıza..Iskartaya çıkmış köpekleri getirdiler felan gibi benzetmeler yanlış,hemde çok.Siz getirin birazda sizin getirdiklerinizle biz avlanalım...bu ülkeye soktuğum,sokulmasına vesile olduğum köğeklerle ileride bu ülke temsil edilecek,şu anda bile yurt dışındaki sitelerde,dergilerde Türkiye ve avcısının adını yazdırdım...Kötümü yapıyorum?Ne mutlu Türküm sadece size ait bir laf değil bunu slogan olarak kullanmayalım lütfen,o asil kan bizim damarlarımızda da var!!!!!!!!!!!bundan daha buyuk bir mutuluk yok benim için..Benim amacım budur,köpek satmak değil..Başta dediğim gibi araştırmadan,insanları tanımadan yorum yapılması yanlış...Sizde biraz uğraşın bu işler için madem gerşek avcısınız,bizler çırağız bizde sizlerden öğrenelim..Ben kimin köpeği daha guzel,şu avı vurduk konusu dışında gelişimle ilgili hiç bir aydınlatıcı yazı,araştırma göremedim sizlerden...Yapmıyorsanız yapana saygı duyacaksınız usta olsanız bile.Ben hiç bir yazımda ustayım,köpek yetiştiriyorum demedim..Başta burası dost ortamı,biz köpeklermize bile süs köpeği dedirtmiyoruz diyordunuz şimdi kuş beyinli denmeye başlandı insanlara..Başkası sizin tarafınızda olunca her türlü hakaret serbest demekki bu sitede.Saygı sınırlarını aşmadan yazılacaksa ben cevap vermeye devam edicem ama hakaret boyutunu getirmeyin...Usatlardan bunumu öğrendinzi soruyorum size?
Tekrar size saygılarımı sevgilerimi gönderiyorumikimseyi kırmıyorum,,büyüklere saygım var,ileride benim sadece ve sadece bu memleket için getiridğim köpekler sizlerede gelecek,sizlerin tanıdıklarıda edinecek ve ben gurulanıcam ne kadar iyi bir iş yaptığım için..Belki sizde farkında olmadan o kanlarla avlanacaksınız o yuzden biraz daha emeğe saygı,ben bu kadar çabanın olduğu bir yerde geirdiğim köpek sizin dediğiniz gibi ıskarta bile olsa laf ettirmem..Siz edin siz ettikçe ben buradayım diyecem...İsteyenede getiricem o en kaliteli köpeklerden beş kuruş almadan...İleride benim adımla gelen köpeklerle gurulanıcam,sizde avcıdan avcıya geçen köepklerizne alvlanırsınız,secere felanda önemli değil zaten ne gerek var.türkiyedeki köpekler ingilizlerin en yuzksek özelliklerini taşıyor zaten...Av yapılır,muhabbet edilir ocak başında bu böyle gider bizde internetten avrupalıların köpeklerine bakıp ağzımızın suyunu akıtırız.....Siz istediğiniz kadar benim hevesimi kırmaya çalışın,emeğime saygısılık edin ben bunu hak edenler için çabalıcağım...Siz benden yaşça büyük olabilir,daha çok avlanmış olabilirsiniz,ama ben sizden bu memlekete daha çok fayda sağlayacağım.Türkiye ismiyle secereli pointeri yurt dışında hem ırk hem yarışmada edereceye sokucağım..Meydan benim açımdan boştu çünki o konu açıldığında ben yoktum,şimdi varım o yuzden hodri meydan dedim,bunda saygısızlık yok yanlış anlaşılmasın,söylediğiniz sıfatların hiç birisini kabul etmiyorum...Ustalara selam olsun.....

Mustafa ÇİL
12.Kasım.2009, 22:43
ONUR MEHMET ABİNİN SÖZLERİ SENİ ETKİLEMİŞ GARDAŞIM
VE DE ÜZMÜŞ ANLADIĞIM KADARI İLE

MEHMET ABİNİN YAZDIKLARINDAN SANA VEYA SENİN KONUNA HİTABEN ÖZELLİKLE SANA YAZILAN BİŞR SATIR OLARAK SADECE (HODRİ MEYDAN) SATIRLARI VAR
LAKİN SADECE SEN HEDEFMİŞSİN CESİNE YAZMIŞSIN BUDA BENİ ÜZDÜ.

BU YAZIDA OKADAR ÇOK YERE DEM VURULMAKDA Kİİİ

SATIRLARDAN BAZILARINI ÜZERİME ALMADIM DESEM YALAN

BENİ AZ YADA ÇOK TANIYOSUN,,,HAKKIMDA NE ÇIKARSA ÇIKSIN YAZDIKLARIMIN KARŞISINDA DURMAYI BİLMİŞİMDİR.
SENDE YAZININ AR5KASINDA DURUYOSUN HAK VERİYORUM...
İŞİN İLGİNÇ YANI YURT DIŞINDAN İLK KÖPEKLERİ SEN GETİRMEDİN BE GÜLÜM ONUN İÇİN DİYORUM BU KADAR ÇOK ALINMANA GEREK YOKTU.

İŞİN BİR DİĞER TARAFI İSE,,,,MEHMET ARDİLLİ ABİM İLE YAN YANA GELSENİZ GÖRECEKSİNİZKİ ASLINDA DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİZ GEREĞİNDEN FAZLA AYNI...LAKİN SADECE BENİM AÇIMDAN .....HER İKİNİZİDE YAKINDAN TANIYAN BİRİ OLARAK SÖYLÜYORUM BUNLARI....

SENDE YAZDIKLARINDA ELBETDE HAKLISIN AMA SENELERCE UĞRAŞ VERDİĞİMİ ÇOKDA HAKARETLERE UĞRADIĞIMI HAKKIMDA İLERİ GERİ ÇOK KONUŞULDUĞUNU BİLİRSİN...HATIRLARSIN SANIRIM..

FAKAT BENDE ŞAHSIM ADINA BU MEMLEKETE KÖPEKLER VE AVCILIK ADINBA ÇOK ŞEYLER VERDİM.AÇTIĞIM KONULARIN ÇOĞUNU SİLDİM ATTIM YILLAR SONRA HANGİ STEDE OLURSA OLSUN...

HATIRLARSIN ÇOK İSTEDİM BİR FCI SİSTEMİNİ BURADA KURUP KENDİMİZİ ISPATLAMAYI
FAKAT HER DEFASINDA ŞUNU GÖRDÜM
BU KONULAR5 NE ZAMAN GÜNDEME GELSE ARKASINDA BİR ÇİFTLİK DAHA
ARKASINDAN BİR KÖPEKÇİ DAHA TÜREDİ GELDİ..

PC DEN ANLAMAM DEDİM,, YILLAR SONRA BAZI ŞEYLERİ RAHAT ANLATABİLMEK İÇİN BAŞKA ELLERDEN ALIP SÖZ HAKKIMI KENDİM SAVUNMAK İSTEDİM...

AMA BİLMİYORUM,, BİR KÖPEĞİN IRKINI BİLMEK SECERESİNİ BİLMEK ,,,,O KÖPEKLERDEN NE KADAR ANLADIĞINI NE KADAR SÖYLEYEBİLİR BİR İNSANIN..
BEN HER ZAMAN YENİLİKÇİ OLMUŞUMDUR,YENİ KANLARI SEVERİM
LAKİN KENDİM ÇİFTLEŞTİRDİM,,AKRABA ÇİFTLEŞTİRMELERİ KONULARINI SANAL ORTAMDA İLK BEN GÜNDEME GETİRDİĞİMİ GAYET İYİ BİLİRİM...
FAKAT SADECE BOL MİKTARDA DÜŞMAN EDİNDİM...
ZAMANLA ŞUNU ANLADIM........

SENDEN KÖPEK ALIP AVLANALAR SENİ SAVUNUR
BAŞKASINDAN ALANLAR ALDIĞI KİŞİYİ SAVUNUR
YURT DIŞINDANGETİRENLER ,,,,,ONLARI SAVUNUR..

BURDA ANLATMAK İSDEDİĞİM ŞEY ŞU GARDAŞIM...
MEHMET ABİMİN YAZDIKLARI VE SENİN YAZDIKLARIN ASLINDA BİRBİRİNİ TAMAMLAYAN
NOKTALAR...

SANA BİR SORU SORAYIM GARDAŞIM AFFINA SIĞINARAK.......
KIF HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİ MERAK EDİYORUM

GEREKSİZ TARTIŞMA KONUSU OLMASINI İSDEMEM ASLINDA....
AMA BU MEMLEKETDE KİMİLERİ SAVUNURKEN KİMİLERİ KARŞISINDA DURUYO

SEBEB NE ,,,KİŞİLERİ KUTUPLAŞMAYA İTEN NE ?
YAŞIM GENÇ HER NE KADAR SENİN KADAR OLMASADA....
BANA HER DEFASINDA NEDEN KIF DENİLEN KURULUŞUN KARŞISINDA OLDUĞUM SORULDU...YAZDIĞIM KONULAR AV CAMİASINDA KARŞISINDA OLDUĞUM GÖRÜNTÜSÜ VEREN YAZILARDI ÇÜNKİ....
NEYSE GARDAŞIM TARTIŞILACAK KONU ÇOK ASLINDA AMA ,,,BU KONUN NUN ALTINDA BU MEVZULARI TARTIŞMAK İSDEMEM DOĞRUSU....

BİZ BURADA YAZARIZ,,,TARTIŞIRIZ ,,KİMSELERİ KIRMADAN İNCİTMEDEN AMAAAAAAAAAA

BİRİLERİ KENDİ ÜZERİNE ANLAR YAZILANI ÇİZİLENİ

SANKİ BİZLER BU MEMLEKETİN AVCILARI VEYA ARTI SIYLA ,,EKSİ SİYLE KÖPEK ÜRETMEYE ÇALIŞANLARI DEĞİLMİŞİZCESİNE

NEYSE GARDAŞIM SEN PAYLAŞIMLARA DEVAM ET
BAK BEN HALA KIRMALARI ÜRETİYORUM

BU CAMİADAN 12000 TL Yİ AŞAN BİR ALACAĞIM OLDUĞU HALDE
KARŞILIĞINDA İZZET OĞUZ VE MUSTAFA AYDOĞMUŞ GARDAŞLARA DA BORÇLARIMI UNUTMUYORUM....
SEBEBİNE GELİNCE BEN NE YAPTIĞIMI BİLİYORUM

12.Kasım.2009, 23:10
Fevzi abi,
Hala aynı şeyleri söylüyorum..Ben yurt dışında yaşan bir Türk evladıyım,Emek veriyorum vakit ayırıyorum..Bunları Türkiye menfaat beklemeden kazandırdım..Laf söyletmem emeğime...Emeğime saygı duymayana kim olursa olsun hodri meydan diyorum bizde ustalarımızdan bunu diyecek cesareti öğrendik..Konuşulur,tartışılır..yanlışssa düzeltilir..Benim bir cümlemde sizlere,büyüklerime karşı saygızılığım yoktur..Sizin varsa bu alanda bir araştırmanız paylaşalım,eğer yok ise benimkine saygı duyun kopyala yapıştır demeyin.Hevesli gençleri kıracak usta benim için usta değildir..Sizden sonra bize varız ilerleyecek avcılığı hayvan öldürme olmadığını..Bu bilince sahip değilseniz benim yaptığım gibi bizler için bir şey yapma yolunda değilsiniz demektir.

Mustafa ÇİL
13.Kasım.2009, 00:09
SEVGİLİ DOSTLAR BU KONU GEREKSİZ YERLERE DOĞRU İLERLEMEKDE
KÜÇÜK BİR AÇIKLAMA YAPMA GEREĞİ DUYDUM..
ONUR GARDAŞIMI YILLARDIR TANIRIM..
YENİ KANLAR GİRMESİ İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPAN BİR GENÇ GARDAŞIMIZDIR.
BEN ŞİMDİYE KADAR YURT DIŞINDAN ARACI OLARAK GETİRDİĞİ KÖPEKLERDEN ÜCRET ALDIĞINI NE DUYMUŞUMDUR NEDE GÖRMÜŞÜMDÜR..MAKSADIM ONUR GARDAŞIMI SAVUNMAK FALAN DEĞİLDİR.ONU YAKINDAN TANIDIĞIM İÇİN BUNLARI YAZMA GEREĞİ DUYDUM..GENÇ VE DÜRÜST BİR İNSANDIR.SADECE BURADA USLUP ANLAŞMAZLIĞI VE İKİ KONUNUN BİR BİRİNE ENTEGRE EDİLMESİ YÜZÜNDEN BÖYLESİNE BİR GEREKSİZ TARTIŞMA ORTAMI DOĞMUŞTUR...
HER İKİ KONU FARKLI OLMASINA RAĞMEN,HER İKİ DOSTUMU FARKLI KONULAR ASLINDA TAMAMLAMAKTADIR.ESKİLER OLMADAN ,,YENİLER DOĞAMAZ,AV VE AVCILIĞI FARKLI DİLLER İLE ANLATIM, ESKİ VE YENİNİN FARKLI DÜŞÜNMESİ KADAR DOĞAL BİŞEY YOKTUR...
BURADA DEDİĞİM GİBİ, SADECE SAYGI VE SEVGİ ÇERCEVESİNDE YAPILAN TARTIŞMALAR SONUÇ VERMİŞTİR.

TEKRARLAMAKDA FAYDA GÖRMEKDEYİM,,,,ONUR GARDAŞIM KÖPEK TİCARETİ İLE ALAKASI OLMAYAN FAKAT FARKLI YENİ KANLARIN MEMLEKETE GRMESİ İÇİN UĞRAŞ VEREN GENÇ BİR GARDAŞIMIZDIR.

BU STE DOSTKOLİK İSE,, YAZILANLAR ,,,ANLATIMLAR BİLGİ VE BECERİLER SADECE PAYLAŞILIR UYMAK İSDEYEN BİRİNE UYMAK İSDEMEYEN DİĞERİNE SADECE SAYGI GÖSTERİR.

MUTLAKA MEHMET ABİMDE BANA KATILACAKTIR.....ONUR GARDAŞIMDA ZATEN GEREKEN ÖZRÜ SON YAZISINDA DİLE GETİRMİŞ......BURASI ACI TATLI HERŞEYİN PAYLAŞILDIĞI BİR STE OLMAYA HER ZAMAN DEVAM EDECEKTİR.
SAYGILAR SUNARIM

SEVGİLİ MEHMET ABİMEDE ARZ EDERİM

fevzi dursun
13.Kasım.2009, 07:04
Fevzi abi,
Hala aynı şeyleri söylüyorum..Ben yurt dışında yaşan bir Türk evladıyım,Emek veriyorum vakit ayırıyorum..Bunları Türkiye menfaat beklemeden kazandırdım..Laf söyletmem emeğime...Emeğime saygı duymayana kim olursa olsun hodri meydan diyorum bizde ustalarımızdan bunu diyecek cesareti öğrendik..Konuşulur,tartışılır..yanlışssa düzeltilir..Benim bir cümlemde sizlere,büyüklerime karşı saygızılığım yoktur..Sizin varsa bu alanda bir araştırmanız paylaşalım,eğer yok ise benimkine saygı duyun kopyala yapıştır demeyin.Hevesli gençleri kıracak usta benim için usta değildir..Sizden sonra bize varız ilerleyecek avcılığı hayvan öldürme olmadığını..Bu bilince sahip değilseniz benim yaptığım gibi bizler için bir şey yapma yolunda değilsiniz demektir.

onur kardeşim öncelikle sana şunu hatırlatayım, burada kimseler usta havasında değildir, hatta bazı konuların başlığı ustaların fikirleri nelerdir dendiği zaman bile afıına sığınarak usta olarak değilde bir avcı olarak fikirlerimizi paylaşayım diyerek başlıyoruz. . sen mehmet abinin yazdıklarında neden kendi üstüne alındın anlamış değilim.

adımı kullanarak bir şeyler yamışsın, sana diyeceğim, allah insanları şaşırtmasın, sen türksün ve türk insanının yakın geçmişini biliyorsun, ülkeninde çok zor bir dönemden gelip, hala ve hala zor dönemden geçtiğinide biliyosun, buradaki avcıların neyin ne olduğunu çok iyi biliyor, ama malesef ekonomik sıkıntılarından dolayı yapabileceklerini tam manasıyla yapamıyorlar, yani tuzu kuru değil abicim, bu türk avcılığının başına ne geldiyse avrupa özentisinden gelmedimi, tüm hileli avlar,(teypler, mühreler, düdükler, vs), avrupada kullanımına yasaklanmış tozlu raflarında bulunan gübreler türkiyeye sokulup rahatça kullanılmadımı, tüm bu hileli yapılan avlar ve gübreler avımızın kökünü kazımadımı, şimdide kalkıp neyin ne olduğunu bilmeden, karnından konuşarak burada ustalarımza sizler avın kökünü kazındınız gibi ahkam kesip, bana göre saçma sapan tavırlar takınıyosun, canım kardeşim biz burada başımızda tüyle, makinede yetişmiş kümes hayvanlarını etekle avladıktan sonra avımızın üstüne zurnayı öttürüp kadeh kaldırmıyoruz, bizler burada tüfeğimize dürbün takıp 300 mt kekliği indirmiyoruz. avımıza her zaman saygı duyup kaçış hakkını da vermişizdir. eski ustaların limitleri yoktur, o ne yapması gerektiğini bilirlerdi, şimdiki nesle avrupa kültürü empoze edilmeye çalışıldığından bu yana limit gündeme gelmiştir. yeni neslin çoğu dürüst avcılık yapmıyor, yaban tv de izliyoruz avrupadan avları kusura bakma öyle bir kültürede ben şahzımca hiç özenmedim. öyle tv karşısında bağdaş bağdaş atıpta her şey türk avcılığı için söylenen sözleri inananlar olabilir ama ben samimi bulmuyorum.

Atamız bile ülkeyi kalkındırmaya başladığı zaman Avrupayı örnek almıştır...O yzuden bu kökten yuzeysel gelenekcilikten vaz geçelim..adetlerden ve özümüzden, avcılık ruhundan bahsetmiyorum,bahsettiğim diğer ülkerin gerisnde kalmak.

http://img200.imageshack.us/img200/6959/761nf1az5.jpg

not: canım kardeşim tekrar bir hatırlatma yapayım sana, mehmet abinin açtığı konuyu kendi üzerine alındıysan buradaki konuyu açanın veya yöneticilerin yanı sıra kimseleri bağlamaz,

Osman KARATEPE
13.Kasım.2009, 08:02
eline sağlık abi doğru söze dicek bişi yok...

Mehmet Ardilli
13.Kasım.2009, 12:36
Onur bey öncelike avkolik sitemize hoş geldiniz demek isterim, adında anlaşılacağı gibi dostların birbirlerine tutkuyla bağlandıkları, alışkanlık yapan bir platform avkolik. Doğal olarak burada yarattığımız sinerjiyi ve pozitif atmosferi arzulayan katılımcı üyelerin paylaşımlarıyla zengin bir içeriğe sahip. Amacı sürdürülebilir avcılığa kendi bünyesinde ve üyelerinin desteği ile katkıda bulunmak. Bizler her platformda olduğu gibi doğruları pekiştirmek ve yanlışlıkları ortaya koymakla yükümlüyüz.
Açmış olduğum konuyu ve yazmış olduğum yazının içeriğini, benzetmelerimi, kişileştirip üzerinize alınarak, sizin ifadenizle hışımla yazmış olduğunuz yanıtı siz değiştirmeden önceki haliyle okudum. Sizin saldırgan, aşalayıcı, iğneleyici tavrınızla ve ben sizden daha fazla laf söylerim size dergibi uzun, içeriğide kendini ispat ve savunma hissiyle dolu böyle bir yanıtlamayı hangi pisikolojiyle yaptığınızı anlamış değilim.
Yazdıklarım herkes için alınması gereken çıkarımlar içeren genele hitaben yazılmış bir içeriğe sahipken ve bir çok dostum bu yazıdan kendine paye biçerken sizin kişileştirilmiş polimik içeren söylevinizi hoş bulmuyorum. Yanıtınızda yapmış olduğunuz bir çok cümle Türk avcısını ve yıllarını av camiasına adamış ustalarımız rencide edecek türden olması oldukça üzücü. Şahsım adına fikirlerimi konun başındaki yazımda gayet iyi açıkladığımı düşünüyorum. Bu sebeble sizin yanıtınızıda cümle cümle eleştirmeye kalkmıyacağım, ama içerik tümüyle ortada ve sizin deyiminizle yabancılar bizden aldıkları köpekleri yine bize kakalıyorlarmış. Sizlerde buna alkış tutarken, sizlere iştirak etmemizi bekliyorsunuz sanırım. Ne uslubunuz, ne konuya bakış ve algılamanızı doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Taraftarlık veya yandaşlık kavramının da sizde farklı geliştini düşünüyorum. Yazdığınız mesajlardaki milli atıflarla Türk avcısını küçümser tavrınızı örtüştüremediğimi ayrıca belirtmek isterim. Köpek konusuna gelince sizden önce alınması gereken çok fazla kişinin bu yazımı okuduğuna eminim, ancak siz oldukça gocunmuş bir tavırla ltaratür ve kavramların ötesinde genetik bilgimizin olmadığını da düşünerek, uygunsuz cümleler kullanmış dahası yurt dışında sadece sizin temsilinize muhtaç bir haldeymişiz gibi bir tavır sergilemişsiniz. Size nacizane tavsiyem daha samimi paylaşımcı katılımlarla kendinizi ifade etmeyi, bu şekilde polimik oluşturabilecek usluplara tercih etmenizdir. Yoksa biz herkesin bilgisini, tecrübesini ve fikrini özgürce paylaşması taraftarıyız.

yucelmert
13.Kasım.2009, 18:50
abilerim içimden geçenleri yazmadan edemiyeceğim, eğri oturalım doğru konuşalım,
ısrarla onuru anlamamaya, hatta birbirinizi anlamamaya devam ediyorsunuz.
herkesin kendince çabası var, kimi yeni nesilleri üretmek için çaba harcıyor, kimi orjinali getirmek için, kimi doğalı korumak için, kimi para kazanmak için, kimi sırf konuşmuş olmak için, kimileride daha dünkü akıllarıyla milletin emeğine mana bulup dalga geçmek için...
o yüzden lütfen şurda yaptığımız muhallebi kıvamındaki muhabbetlerimizi kırmadan yapalım, ben ve benim gibi düşünen, bu siteye ailesine ayırması gereken zamanı burada sizlerle geçiren insanlar, biraz daha anlayış, onurun deyimiyle emeğe saygı ve muhabbet bekliyor.
ustalara selamalr ve saygılar;

imza; bu durumlardan rahatsız olan bir site sakini....

imported_avkolik
13.Kasım.2009, 20:17
Yücel Hocam belli konular var ki tartışıldıkça çok güzel sonuçlar doğurur...Tartışılmadıkça banalleşir, eskir, gündemden düşer.Düştükçe sorunları görülmez ve çözülmez.Bu tip tartışmaları dikkatle izliyoruz...Tartışmada güzellik seviyedir.Bu gibi tartışmalar da seviye bozulduğu an emin olun devreye gireceğizdir.Ortamımızın bozulmasına izin verecek değiliz.

Demek istediğiniz eğer tartışılan konulara fikirleri ile müdahil olan yönetici arkadaşlarımız ise emin olun bu tür fikri olarak müdahil oldukları konularda yöneticilerimiz üzerlerinde ki yönetici gömleklerini çıkarıyorlar.

Müsterih olun avkolik.net nasıl geldiyse öyle devam edecek...

Saygılar

14.Kasım.2009, 01:48
Beyler,siz beni samimi bulmuyorsanız,benim dediklerimide içimden gelerek yaptığıma inanmıyorsanız diyecek başka bir şeyim yok..Allah hepinize selamet versin..Guzellikle yaklaşmaya çalıştım,içimden gelenleri yazdım..Sizi bildiğiniz yolda ben bildiğim yolda birbirmiz kırmadan gidelim...Ben yıllarca avcıların da ,köpek yetiştiricilerininde ne yaptığını günümüze neler geldiğinin çok farkındayım.Siz durumdan memnunsanız ben değilim..Kimseyi küçümsemiyorum.Herkesin vatan sevgisi yaptıkları kendinedir..benim yaptıklarımı taktir edenler bana yeter sisizn ihtiyacınız yok bunlara...türkiyede ustalardan geri kalan herşeyok çok düzgün,kurallar sistemler mükemmel çalışıyor heryer mükemmel köpeklerle,avlarla bilinçi avcılarla dolu...Ben kendi bilincimle yapacağımı yapacağım,siz taktir etmiyorsanız bilemem,ama ben emeğime,iyi niyetime en ufak dil uzatanı,saygısılık yapanı isterse ustaların sutası aslan avcısı olsa sözümü söylerim...Saygılar sevgiler ne kadar samimi bulunmasada...
sağlıcakla...

naz gülhan
14.Kasım.2009, 08:04
Alıntı sahibi: Onur Çaylı üzerinde Dün 02:10:01 ÖÖ (http://www.avkolik.net/forum/konus-avci-kardes-microfon-sende/peyniri-goren-kendini-mandra-zannediyor/msg114020/#msg114020)
Fevzi abi,
onur kardeşim öncelikle sana şunu hatırlatayım, burada kimseler usta havasında değildir, hatta bazı konuların başlığı ustaların fikirleri nelerdir dendiği zaman bile afıına sığınarak usta olarak değilde bir avcı olarak fikirlerimizi paylaşayım diyerek başlıyoruz. . sen mehmet abinin yazdıklarında neden kendi üstüne alındın anlamış değilim.

adımı kullanarak bir şeyler yamışsın, sana diyeceğim, allah insanları şaşırtmasın, sen türksün ve türk insanının yakın geçmişini biliyorsun, ülkeninde çok zor bir dönemden gelip, hala ve hala zor dönemden geçtiğinide biliyosun, buradaki avcıların neyin ne olduğunu çok iyi biliyor, ama malesef ekonomik sıkıntılarından dolayı yapabileceklerini tam manasıyla yapamıyorlar, yani tuzu kuru değil abicim, bu türk avcılığının başına ne geldiyse avrupa özentisinden gelmedimi, tüm hileli avlar,(teypler, mühreler, düdükler, vs), avrupada kullanımına yasaklanmış tozlu raflarında bulunan gübreler türkiyeye sokulup rahatça kullanılmadımı, tüm bu hileli yapılan avlar ve gübreler avımızın kökünü kazımadımı, şimdide kalkıp neyin ne olduğunu bilmeden, karnından konuşarak burada ustalarımza sizler avın kökünü kazındınız gibi ahkam kesip, bana göre saçma sapan tavırlar takınıyosun, canım kardeşim biz burada başımızda tüyle, makinede yetişmiş kümes hayvanlarını etekle avladıktan sonra avımızın üstüne zurnayı öttürüp kadeh kaldırmıyoruz, bizler burada tüfeğimize dürbün takıp 300 mt kekliği indirmiyoruz. avımıza her zaman saygı duyup kaçış hakkını da vermişizdir. eski ustaların limitleri yoktur, o ne yapması gerektiğini bilirlerdi, şimdiki nesle avrupa kültürü empoze edilmeye çalışıldığından bu yana limit gündeme gelmiştir. yeni neslin çoğu dürüst avcılık yapmıyor, yaban tv de izliyoruz avrupadan avları kusura bakma öyle bir kültürede ben şahzımca hiç özenmedim. öyle tv karşısında bağdaş bağdaş atıpta her şey türk avcılığı için söylenen sözleri inananlar olabilir ama ben samimi bulmuyorum. http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

çetin ekren
14.Kasım.2009, 09:17
Onur kardeşimiz bizim onu anlamadığımızı hala ısrarla devam ettiriyor...fakat işin özünde kendiside bizi anlamıyor...tekrardan yazılmış yorumları gündeme getirmek istemiyorum...ve burada yaptığımız hiçbir yoruma (site yönetimine aykırı olan konular hariç) yönetici vasfımızla değil,aksine yorumlarımızda bunu hissettirmemeye çalışıyoruz...burdaki prensbimiz....ya olduğun gibi görün,yada göründüğün gibi ol...
YÖNETİCİ.YÖNETİCİ.YÖNETİCİ...
site kurallarına aykırı olan bir konuya müdahale edince bu sefer yöneticiler namlunun ağzına sürülüyor...oysaki yaptığımız tek şey görevimiz....
neden suçlanıyoruz anlamış değiliz...elbetteki bildiğimiz ve emin olduğumuz konularda yorumda bulunacağız...bu konuyu açan kişi tarafından ister beğenilsin,ister beğenilmesin....bizler nasıl kurallara uyuyorsak burda bulunan herkeste uymak zorundadır...kural budur...
onur bey sizi direk hedef almak gibi kesinlikle bir niyetimiz yok...siz burda samimiyetten bahsediyorsunuz...peki sitemize üye olduğunuz günden beri bu köpek konusu haricinde hangi arkadaşımızın konusuna tekbir yorumda bulunmuşsunuz...
elbetteki Türklüğümüzü yurt dışında gerektiği gibi temsil eden herkese teşekkür ederiz...

Mehmet Ardilli
14.Kasım.2009, 10:54
Değerli avkolikler sizlerle dönem, dönem yazdığım yazılarımla düşüncelerimi, ideaallerimi, gerekli olduğuna inandığım tepkilerimi, tavsiye ve önerilerimi, hissetmemiz gereken duygu ve sorumluluklarımızı, sonuçlarının avcı dostlara zarar verdiğini gördüğüm aksaklıkları paylaşmayı, hiç bir kişi ve guruptan çekinmeden, etik ve kanuni sınırlar içinde paylaşmaya özen gösteriyorum. Bazı dostlarım bu sözümü esirgemez tavrımı ayakta alkışladığını beyan ederken, yine dostlarım düşmanlar kazanacağım konusunda uyarılarda bulunuyor, veya bu yazılardan gocunanlar ve kendilerini savunma ihtiyacı ile haklı haksız kelamlarla karşı duruşlarını saldırı biçiminde sergileyenlerde olabiliyor. Oysaki ben yazdıklarımı gerçekler üzerinden yola çıkarak derleyen bir yapıda sizlerle paylaşımda bulunurken, kişiler beğensin diye yada alınsın ve üzülsün diye yada sataşmalara mahâl vermek için yazmıyorum. Ne varki beğenilsede, beğenilmesede, alkışlansada, kırıcı olsada, hatta düşmanlık etmek isteyenler olsada, bildiklerimi, gördüklerimi, hatta saatlerce dostlarımın telefonlarda anlattıkları dertlerini bu platformdan kendi uslubumca yazmaya hiç çekinmeden devam edeceğim.
Şunu açıkça ifade etmeliyim ki, ipin ucu nereye giderse gitsin, kimin menfatine dokunursa dokunsun, kimin tekerine taş koyarsa koysun, kimleri çılgına çevirirse çevirsin, kimin pisliği ortaya çıkarsa çıksın gözümü budaktan esirgemeden bu paylaşımlarıma devam edeceğim. Yarası olan gocunur, benim geçmişimde, paylaşımlarımda, avcılığımda, dostluğumda açık veya bir menfaat unsuru bulanlar yada bilgilerimi tecrübelerimi küçümsüyenlere bu platform sonuna kadar açıktır, hiç bir engellemeyle karşılaşmıyacaklarını garanti ederim.
Ancak seviyelerini bir tartışma ve paylaşım ölçütüne yükseltemeyenlerin, karşısında bugüne kadar kendini hiç bir platformda ezdirmemiş biri olduğunu bilmesini isterim. İmaj yaratmak, 6000 üyeli bir sitenin üzerinden polimik ve tartışmalarla ismini duyurmak isteyenlerinde, avcıları potansiyellerinden ötürü yolunacak kaz görenlerinde, dost gibi görünüp rant peşinde koşanlarında, limit savunucusu görünüp öte yandan katliam yapanlarında, usulsüz avlanıp usulüne uygun konuşup mangalda kül bırakmayanlarında, hele hele bu işleri aşikare savunanlarında, köpek profluğuna soyunup hayatında av köpeği yetiştirmemiş sırf para için avcıya köpek kaktıran kişilerinde her zaman olduğu gibi bundan sonrada karşısında olduğumu bilmesini isterim.
Türk avcısı asil ve şereflidir, olması gereken yerde olmaması memleket imkan ve koşullarına bağlı olarak, hukuki düzenlemelerin, ekonomik hassasiyetin, bilimsel kurum ve kuruluşların, eğitim kurumlarının, mevcut imkanlarının sınırlı koşullarında avcı toplumuna gerekli desteği yeterince sağlayamamasından kaynaklanmaktadır. Münferit avcıların kişisel girişimleri marjinal ölçütlerde kalmış, beraberinde ortaya çıkan rant, kişileri menfi girişimlerin içersine sürüklemiştir. Ülke içersindeki av sanai belli dönemlerde devlet desteği alsada, hukuki düzenleme eksiklikleri nedeniyle bir çok proje raflarda çürümüştür. Arge ve labaratuar koşullarından mahkum koşullarda dünya standartları yakalanmaya çalışılmıştır. Ülkeye kişiler bazında sokulan bir iki bireylik ırklar, genetik bilgi ve eğitiminden yoksun kişiler tarafından, sahada kuzen hatta kardeşlere varıncaya kadar çiftleştirilmiş, soylarındaki çekinik genlerin etkisinin ortaya çıkacağı hesaplanmadan damızlık veya secereli muamelesi görmüştür. Bir iki çift av köpeğinden asma çeliği diker gibi aynı kanı koruyacağını düşünen kişiler yurt avcısını büyük bir yanılgı ve önü alınamaz bir heves içine sokmuştur. Avcılık bilincinin av kültürürnün gelişim yuvası olan av kulüplerindeki dejenerasyon, avcı eğitiminin açık vermesine yol açmış, örf ve adetlerin yerini kolaylıklar sağlayan teknolojik unsurlarla usulsüz avlanma estürumanlarına bırakmıştır.
Tüm bunlara rağmen, köpeğine, tüfeğine, avına, saygı duyan etik avcılığı ile kanunlara uyan gerçek avcıların nesli azalsada tükenmemiştir. Bütün bu tespitlerle ilgili yazılarım tüm hararetiyle sürecek ve gerçekler tüm çıplaklığıya konuşulmaya devam edecektir. Sevgi ve hürmetlerimle.

Mehmet Ardilli
01.Aralık.2009, 08:44
Selamün aleyküm, merhaba, selam arkadaşlar, gibi tanışma konuları yerine ilk mesajda köpek reklamlarını içer bir iki konu ve birkaçta site daveti alınca ben şu yazdıklarımı bir güncelliyim dedim kendi kendime, sizler nedersiniz dostlarım.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/huh.gif

Daha kaç defa söylüyecez önce insanlık, önce adamlık, önce dürüstlük ve dostluk, sonra avcılık, sonra köpekçilik diye bilmemki http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/sad.gif. Bu arada o güzelmiş şu saf ve asil kandanmış kısımları bana gayet banel geliyor artık, üstüne birde eyyamcıların alkışları iyiden canımı sıkmaya başladı, ama ne yaparsınız burası sanal ortam azı olan konuşur, önce adam olun, insan olun, üç kuruşluk itin itibarına sığınmayın diyen dostlarım oluyor bu durumlarda, onlarıda sakinleştirmeye çalışıyorum ama, yeşil itibar denen para girince işin içine bence haklılar söylediklerinde. Neyse dostlarım güncel.

İbrahim ÖZEL
02.Aralık.2009, 00:46
Onurcum seni tanımıyorum yazınıda ilk defa okudum. Belkide sitedeki konulara pek katılmayışından olabilir. Görev yaptığım yerdeki köpeklerin isimlerini sıralayacak olursak alman çoban köpeği alman pointer(kurtzaar) ingiliz pointer ispanyol bilmemne vsvsvs. Ben Onur kardeşimede bazı noktalarda hak veriyorum ama acaba türkiyeye saf kan secereli köpekler getirilirken para karşılığı veya değil bizim safkanlarımıza karşı ne kadar yurtdışına çıkarttın. Sadece av köpeği olarak düşünmeyin konuları. Onurcum bir kars çobanı bir sivas kangalı bir türk tazısını Avrupaya duyurmak için neler yaptığını bilmemekle beraber öğrenmeyide çok isterim. Yoksa ilgi alanın av köpekleri türüyse kusurumada bakma. Yani konuların içinde TÜRK evlatlığı geçince ve konuda köpek olunca acaba bizim ırklarımızıda yurtdışında tanıtmışmı diye merak uyandı bende. Eğer bu türlerle ilgili yurtdışında girişimlerin olmuşsa ne mutlu sana. Şunada eminim senin kalbinde ve yapmak istediklerinde hiçbir art niyet yok. Hatta yaptığını söylediğin konularda çok hoşuma gitti. Seni ve senin yaptığın ülkeye köpek getirmeni şahsım olarak onaylıyor ve seni kutluyorum. Oysa hepimizin vatanı olan TÜRKİYE ye ait safkanlarımız var ve bunlar saflığını bozulmaması için gayet güzel bir şekilde korunuyor. Dış ülkelerden köpek getirecek güce sahipsen bizim ırklarımızıda dışarıda sergileyecek güce sahip olduğuna inanmaktayım. Hangisini daha çok yaptığını çok merak ediyorum. Ülkeye avrupa ırklarınımı çok getirdin. Yoksa vatanımıza ait saf kanlarımı yurtdışına çıkardın. Yada tarsus çatal burun diye bir ırkımız var litarütüre girmeli diye düşündünmü yoksa dedikleri gibi bu köpek kırmalardan oluşmuştur ve saf değildirmi diye düşündün. Her ne kadar saf desekte tüm ırkların atasının kurt olduğunuda unutmamak kaydıyla. Bu ırk hakkında yurtdışına götürdüğün oldumu? Ben tarafsız olarak sorduğuma yemin ederim. Tabi senin düşünceni bilemem yazımı okuyunca. Ama yazdıklarımada cevabını sabırsızlıkla bekleyeceğim kardeşim. Kal sağlıcakla....

02.Aralık.2009, 09:31
Ibrahim Bey,

Ben sadece Pointerlerle ilgileniyorum,bana sorarsanız sadece genel olarak diğer köpekler hakkında bilgim var..Yurt dışında da bu yuzden diğer köpek ırkları hakkında uğraşan insanlarla pek bir iletişimim olmadı..TUrkiye'de bulunan bize ait bir çok köpeği zaten çok eski tarihlerde kaybetmişiz,geri dönüşü yok artık..yurt dışında yapılan yarışmalarda Akbaş,Kangal gördüm afakat bazı krıterlerde Anadolu çoban köpeği adı altında da yarıştırılıyor.Özellikle Amerikada bunun hastası çok..Çatal burun hakkında da Turkiye' de kıfın çalışmaları oldu ama benim Ispanya'da gördüğüm çok eski akdeniz kökenli olan köpekler var...Çatal burunun Anadolu yada orta asya kökenlimi yoksa akdeniz ticaretiyle dağıldığı hakkında araştırmalar olduğunu biliyorum yurt dışında..Ben yurt dışında iletişime geçipte şuraya köpek göndermek istiyorum diyenlere yardımcı olurum fakat daha öyle bir talep gelmedi.Bende Turkiye'de öyle bizim yetiştirdiğimiz bir köpeğin yurt dışında isim yaptığını da görmedim av köpeği olarak..Bunun 1. nedeni secere sisteminin olması,çünki yurt dışında aile bilgisi olmayan bir köpekle birşey yapamassınız,2. neden buradaki köpeklerin zaten yurt dışından geliyor olması,adam uğraşmıyor..Ha siz çok farklı bir soy oluşturursunuz kendi tarzınızda ,öyle olabilir.Mesela Dünyada bu işle uğraşıp derece alan kişiler kendi tarz köpeklerini oluşturuyor ama bu dediğim 30 senelik bir süreç..İtaltadaki Del vento,Del volturna,Die Mascii,San pellegrino,Della Noce,De Lambaz,Del Ciello, İngiliz Crookrise,Macar Seragresi,Slav Black Lucky's,De la Mazorra,Del la Cisa gibi kanlar çok uzun süreler boyunca deneniyor,eleniyor,seçiliyor,bunu yaperken sadece avına değil ırksal özelliklerine bakılıyor..Kalça filimleri,Diş filimleri çekiliyor.Daha kısa bir süre öncesine kadar bunlara bakılmıyoru bile..Düşünsenize bir bizim avcıların köpeğinin kalçasının filmini çektirip iyi değilse hayır arkadaş burda problem var olmazz dediğini..ben görmedim daha böle bişi...Ya onu bırakın benim tanıdığım bu işi seneleridr yapan insanlar kardeşleri çekiyorki o kan daha saf olsun diye...Ve bu köpekler Turkiy'nin her yerinde :) Birde kendi lakaplarıyla isim yapmışlar,filancanın köpeği felan deniyor..Hala benim mücadelesini verdiğim şeyler bunlar..Artık profesyonal birşeyler yapmak istiyorsak,bize yurt dışına köpek gönderelimi tartışıyorsk bunlara dikkat edicez.biz daha bunları oturtamadan,filed trail yarışmalrına yeni başlamışken,daha Fcı ın uluslar arası yarışma gereklilklerini yapmamışken yurt dışıan köpek göndermekten bahsedemeyiz...Ben buradan yurt dışına köpek götürüp kime ne diye vereyim??Bu köpeğin anası babası çok iyi avcı mı diyeyim?şöle guzel böle guzelmi diyeyim? bunları ben anlatamam,Bunu boy ölçüsüne kazandığı yarışmalarıyla seceresi anlatır.Köpeğimizi anlatmak bizim alışkalığımız olmuş...Köpek hem avda hem ırksal özelliklerde kendisini ıspatlayacak bu iş bu kadar basit..Biz daha düne kadar av köpeği show köpeği,yarışma köpeğinin farkının ne olduğunu bilmiyor,Solid pointermi olur canım diyen,Herta pointere macar vizla diyen Dedelerin birbrine hediye köpek vererdiği dönemi bitiriyoruz artık...Sen av yapmak istiyorsan gider köpeğini alırsın avlanırsın ama Köpek satanada getirenede karışmayacaksın.Nedenmi??? yurt dışında Kennellar var gidiyorsun secersine bakıyorsun anneye babaya bakıyorsun paranı verip o kaliteyi alıyorsun...30 yıllık hassas bir emeğin karşığını alıyorsun...Bu insalar emek veriyorsa herşeyin karşılığı olur..Profesyonelliğin gelişmesi için maddi ve manevi yatırım gerekir..Ben bizim değelerimizi kaybetmekten bahsetmiyorum yanlış anlamayın,siz yine hediye köpeğnizi verin ama bu işe ciddi anlamda gelişim için emek verenede destek olunki bu işler gelişssin eğer profesyonel olucaz diyorsanız..Yok hayır biz avımızı yaparız çayımızı içeriz diyorsanız o zaman bu konular hakkında hiç konuşmayalım...Bana yurt dışındaki yetiştiriciler bazı köpkelerin fotolarını görüp sordular bunu bize yollarmısın diye!!bende seceresi yok dedim ve o iş bitti..Adam 30 sendir 7 kuşak seceresini tuttuğu köpeğini senin ne olduğu belli olmayan köpeğini sokup neden emeğini bozssun bir düşünün..Ben bu yuzden bu işi yapamıyorum...Yapan varsa elini öperim,saygı duyarım...Yardımcıda olurum,benle iletişime geçissin.Umarım sorularınız biz ölçüde cevaplandrımışındır..
Saygılar

Mehmet Ardilli
02.Aralık.2009, 11:17
İbrahim kardeşim bu konu bir Onur ÇAYLI kritiği değildir, konuya bu açıdan bakılmamalı, kendisi üstüne alındığığı hususlarda kendini savunma ihtiyacı duymuş bizde birtek kelimesini bile editlemeden konuda yer vermişizdir. Ancak bahsini açtığımız konunun burada birilerini örselediği açıktır, bu konuyu cevaplarından dolayı Onur ÇAYLI üzerinden kişileştirmek ve onun şahsında ele almak bizi gerçek mevzudan uzaklaştırır. Bizler aksaklıkları gördüğümüz olumsuzlukları dile getirmekle yükümlüyüz. Yurt dışı yurt içi meselesi değildir sadece anlatmak için çabaladığımız hususlar. Yurt dışından gelen her köpek damızlık değildir, yurt içindeki çok iyi av yapan köpeklerimizde secereli olmaya bilir, fakat bütün bunların yansıması bir köpek ticaretinin ötesine geçmiyor ve Türk avcısının koşulları düşünülerek sadece rant peşinde koşan birilerinin secereli köpeklerle piyasa yapması hedeflerini gerçekleştiriyorsa biz bunlara karşıyız.
Değerli dostlarım, yazımın içeriği sadece bu konuyu kapsamadığı gibi kişisel menfaat ve çıkar uğruna bu camiayı kullanma peşinde olan herkese bir uyarı niteliğindedir. Sanal ortamda kurulan sitelerin varlıkları, zamanında bölünmüşlükleri, yeniden birleşme hevesleri bu rantlar üzerinden çıkar hesaplamaları yapılarak oluşturulan politikalar gereği gerçekleşmemelidir.
Bizim birinci amacımız sürdürülebilir avcılık adına, avcı toplumunu bilinçlendirmek, doğruların bizim ki gibi demokratik ortamlarda tartışılmasını sağlamaktır. Çok eski bir kültür olarak geçmişten bu güne yaşattığımız avcılık kültürünü yeni kuşaklara etik ve kanuni çerçeveler dahilinde aktara bilmektir.
Avcılığın ne olduğunu, avcının kim olduğunu, avın ve yaban hayatının nasıl korunup geleçek kuşaklara aktarılacağını konuşma ve paylaşma aşamasında sadece av köpeğine duyulan yoğun istek ve talebde oldukça düşündürücü bence. Bu anlamda merhaleleri bilimsel olarak kanıtlanmış avcılık gelişiminin hangi katagörisini hedef alarak (ki bence öğrenme bağsamağıdır) bu talepler rant için kullanılmaktadır.
Avkolik net reklam için yeteri kadar büyümüş üye sayısı ve üyelerin konu paylaşımı katılımı teşfik edici bir konumdayken bundan nemalanmak isteyenler olucaktır, ancak bu işin vebalini ben ve benim gibi düşünenlerin alması mümkün değildir. O anlamda ucuz şöhret peşinde koşup isim ve menfaat peşinde olanlara karşı herzaman tepkimizi dile getimekte kararlılıkla devam edeceğim.
Kendisini tanıtma, ürün ve hizmetlerini paylaşma amacında olanlara Avkolik net.in profosyonel reklam unsarları hizmete açıktır. Saygılar.

02.Aralık.2009, 20:53
Değerli avkolik ailesi, Mehmet ARDİLLİ abim.

Dikkatinizi çekmek istediğim tek nokta var.

8o yıllık bir ırk (POİNTER) bile birilerinin övünç kaynağı iken, ve birileri bu köpekler üzerinden rant elde etmenin türlü türlü yollarını Türk avcısına diretir iken, biz kendi öz ırk köpeğimizi yine öz be öz Türk olduklarını bağıra bağıra ortaya koyan HUNGARİAN lara bilmeden hibe ettiğimiz Vizsla "TÜRK SARI KÖPEĞİNİ" bir kenara itiyoruz. Bir çok av köpeği ırkının atası olan bu ırkı unutuyor, görmezden geliyoruz.

O köpek "HUNGARİAN Vizsla", "TÜRK SARI KÖPEĞİ" bizim köpeğimiz. Sizleri araştırmaya, ve bize ait olanı geri alamaya davet ediyorum.

fevzi dursun
03.Aralık.2009, 04:59
konunun ilerleyişi sırasında amacı dışına çıktığını gözlemleyerek, bu güzel konuya bir şeylerde ben eklemek istedim.

öncelikle herkezin şunu bilmesini isterim, Avrupa’da avcılık aristokrat bir uğraş olup, ırkçı avrupa kültüründe ancak soyluların avlanabileceği gerçeği vardır, kimse bu noktada çıkıp haddini aşarak pervasızca bir Türke avrupa av kültürünü empoze etmeye çalışmasın. hele ki av kültürlerinden bahsedip tarihlerden hiç bahsetmesinler, osmanlının takınmış olduğu av kültürüyle o meşhur osmanlı şamarını enselerinde hissederler.

avrupa kültürünü bir türke empoze etmeye çalışan kendini bilmez o zihniyetler şunu bilmeliki, Türklerdeki avcılığın adeta bir halk okulu şeklinde kitlesel bütünlük sağlamış olmasıdır. o yüzdendir ki Türklerde bir laf vardır, AVCILIK, KRALLA YOKSULUN AYNI SOFRAYA OTURMASIDIR

Türklerdeki avcılığının kendine has özgü, bir karakteri olduğu bir gerçektir. Türk av kültürünün tarihini araştırabilirsiniz, fazlada yazım uzasın istemiyorum. Türklerde ava gitme, öncelikle hayvan vurma gayesi gütmez. Av tutkusuna gönül vermiş insanlar önce aynı merak veya hobiyi paylaşan insanlarla bir arada olmak, keyifli zaman geçirmek, eğlenmek öncelik taşımaktadır. Bu ilke arkadaşlık ve dostluk kavramlarında ki ortak amaç, bir araya gelebilme, arkadaşlık, dostluk ilişkileri gibi insanı insan yapan sosyal özellikleri geliştirmektedir. Av sırasındaki beraberlikler av dönüşünde daha çok perçinleşmektedir. eski ustalarımdan hiç bir şekilde şahit olmadım ki bir itin itibarı arkasınada saklanmasını. şimdiki nesil bu denli ite itibarı, avrupa kültüründen görüyor. ve eski ustalarımızdan aldığımız kültürde avcılar arasında hiç bir türlü bir itin maddi bir değer teşkil etmeyişidir. o nedendir ki eski ustalar köpeklerini hediye mahiyetinde dağıtırlardı.

ama şimdiki nesle , bu avrupa kültürü empoze edilmeye başladığından bu yana inanın acıyorum hal ve hareketlerine, mallarını it, bağırlarınıda bit yemiş durumdalar. bir it için değişen karekterler, bir it için bozulan arkadaşlıklar. itin itibarıyla kendilerince gösteriş meraklısı olmuş herkez. kulüplerde de şahit oluyorum, bir yarış içersinder, biz bunu kimselere anlatamadık, SİRKE BÜYÜR BİT OLUR, ENİK BÜYÜR İT OLUR. kimse de burada konuyu saptırıp haddini aşarak ders verme cürretinde bulunmasın. burada tüm avcı dostlarım gönülsüz köpeği davara koymaz, uluya uluya kurt getireceğini çok iyi bilir.

herkez bir kez daha mehmet abinin açtığı konuyu tekrar gözden geçirmesini diliyorum. mehmet abicim bir kez daha bu konu için teşekkür ederim, saygılar

ADAPAZARLI AVCI
03.Aralık.2009, 05:13
Fevzi abi eline sağlık çok güzl iyibir yazı yazmışsın.

bir it için çok kişi dargın. bizim avrupaya hitiyacımız yok avrupanım bize hiytiyacı var.kültür bakımından.

benim tanıdğım çok yetiştirici arkadaş türkiyedeki pointerler avrupadakilerine 10 basar.

Yıldıray İNCE
03.Aralık.2009, 09:39
mehmet kardeş yine cok ğüzel konulara deyinmişsin eline diline sağlık...........

Mehmet Ardilli
03.Aralık.2009, 15:13
Evet Ulaşcım çok haklısın, sadece türk sarısı değil, bir çok ırk anadoludanda önce Türk boyları tarafından yüz yıllarca doğal seleksiyon seçiciliğiyle çoğrafya ve iklim şartlarına uygun gelişimlerle varlıklarını sürdürmüş ve Dünya ticaret yolları boyunca dünyanın birçok köşesine taşınmıştır. Zannedilenin tersine avcı kültürü gelişi güzel değil yoğun tecrübelerin sonucu ırkların mükkemmel bireylerini çoğaltmış bu günki bir çok çapraz ırkın soyunda genetik arı kanları oluşturmuştur. Bunların başında kopaylarımız, baraklarımız, ve çatalburunumuz gelmektedir. Bu gün Bulgar, Romen, Yunan ellerinde ki iz köpeklerinin hem soyları hem kendi has damarları Türk avcılığının yaşama kattığı antropolijik miraslardır. aynı şekilde Türk atları bu gün mevcut ırklara soy vermiş, yıllarca bir çok çapraz ırkın temel taşı olmuştur. Bu bilgiler mevcut olmasına karşın Türklerin bir kaç yüz yıllık ayakta kalma mücadelesinden ibaret bir fırsatı Avrupanın sömürgeci ve devşirmeci zihniyeti iyi kullanmış kendilerine soy aradıkları karanlık çağlardan ders çıkararak, çaprazlamalarla elde ettikleri bir çok ırkı tescilleme ve kulüpler birlikteliğinde secereleme ihtiyacını duymuşlardır. Oysa Soyu sopu belli olan Türkler bunun la ilgili hiçbir zaafı tarih boyunca yaşamadıkları için bu zor günlerinde daha önemli memleket meselleri varken itlen, beygirlen veya sarıkızlan, veya Ankara tavşanıyla, veya sülünüyle, veya Türk keçi ırklarıyla veya endemik bitki ve Türk orjinli tohumlarla uğraşmaya fırsat bulamamıştır.
Bu gün asıl önemli olan baklavadan, dönere kadar yemeklerimize hatta bin yıllarca yıllık folklörümüze kadar, tescil ve patent savaşı açan sonradan görme kültür yoksunlarının yakında kurban kavurmasına bile göz dikeceği pervasızlığı ve cürretkarlığıdır. İngilizin kıçındaki donu için yüz yıllardır aldığı pamuk ta, yün de Türkün ürettiği mahsül olup, o ünlü silahlarında kullandıkları çeliklerindeki demir cevheride Türk topraklarından temindir. Ancak onlar bunları unutmadığı halde asıl üzücü olan bizim nesillerimizin bunları bilmeyişleri, öğrenmeyişleri ve dışa güdümlü pisikolojik propagandalara yenik düşmeleridir. Bu anlamda yerli malı yurdun malı rafa kaldırılmış, nerden gelirse gelsin zihniyeti yerini almıştır. Çok yakında şeker pancarı unutulacak, yerini şeker kamışından imal ital şekerler alıcaktır. Evet bu bakış açısı çok kapsamlı bir vizyon gerektirir, basit bir secere veya ırkı genetik serüvenini devam ettiren tek bir av köpeği ile sınırlı değildir. İşte bizim ustalarımızdan bize aktarılan bilinç düzeyi bunları kapsamaktadır. Sevgilerimle.

03.Aralık.2009, 16:42
Mehmet abicim ve avkolik dostlar,

Ben uzun zamandır özellikle bazı konularda susmayı tercih ediyorum. Rahatsız olduğum bazı konuları buralarda paylaşınca, dolaylı da olsa birilerinin tekeri çomaktan nasibini alıyor.

Avcılık ve kültür ile ilgili yazdıklarıma herkes netten ulaşabilir. Çok biliyorda mı yazıyorum ? Haşa....

Çok okuyor, dinliyor ve yaşça v tecrube olarak büyük avcı abilerim, kardeşlerim ve amcalarımdan duyduklarımı harmanlıyorum. Hem öğrenmiş hem de paylaşmış oluyorum. Sonuç ????? Hemen önyargılı yaklaşımlar...

Bu genellikle çok bilen imajı oluşturuyor çoğu kişinin üzerinde.

Haklısınız bilen de konuşuyor, bilmeyen de. Ama eminim bilmeyenler zamanla bilmediklerini anlayıp mandıracılıktan cayacaktır. :=)

Ama mandıracı olmanın yolu da süt sağmakla başlamıyor mu?

Bir de son zamanlarda çok bilenden ziyade parası olan coşuyor abilerim. Adam, para var çare var yolunda ilerlerken yalakası da çok oluyor. 1 yavru köpek uğruna ne yalakalıklar ::::)))))

Köpek dediğin nedir ? iki kulak bir kuyruk. Ama önemli olan bir avcının nerede ve hangi konumda olduğunu anlayabileceği erdeme ulaşması ise, benim gibi yeni avcı ve köpek yetiştiricisi olma yolunda ilerleyen kardeşlerim ve arkadaşlarıma tavsiyem, öncelikle bu yolda yol kattetmiş, av kültürünü iyi temsil ettiği düşünülen avcı abilerini iyi gözlemlemeleri olacaktır.

Bir de şu aşağılık komplexini atalım üzerimizden. Avı avcı vurur. Köpeği de avcı yetiştirir. İllaki yetenekli köpek, yeteneksiz köpekler olabilir. Ama en iyi köpek kendi yetişdiğiniz olacaktır.

"Elin iyisinden kendi kötün iyidir."

ali38
03.Aralık.2009, 16:55
Abi tebrik ederim yüreğine sağlık en gıcık olduğum tip avcı demek istemiyorum itini öven ve nam için avcılık yapanlardır bunuda şöyle algılıyorum ben insanlar gerçek hayatlarında edinemedikleri saygı haysiyeti avcılıkta çok kuş vurarak ispat etmek istiyorlar herkez kendine yakışanı yapar

Saygılarımla