Orijinalini görmek için tıklayınız : KÖPEKLERİN HAFIZALARI 1,5 DKK İMİŞ
Mustafa ÇİL
21.Kasım.2009, 16:27
GECENLERDE bizim kanalımız yabanı seyrederken sevdiğim bir programda köpekler ve cezaşandırma
konusu işlenirken,cezasını işlediği suçun üzerine veriniz
YOKSA .........
KÖPEKLER 1,5 DKK DAN sonra işledikleri suçu unuturlar denildi..
ve cezalandırma 1,5 dkk dan sonra yapılırsa köpek neden cezalandırıldığını unutur dendi...
sizlerinde düşüncelerini almak istedim bu konuda...
HAYDİ BUYRUN BAKALIM SİZLER NELER SÖYLEYECEKSİNİZ
Abdullah ATASOY
21.Kasım.2009, 20:06
ya bizimde öyle bi köpeğimiz vardı kopay tavşanı kaldırıyodu sonra kaldırdığını unutup geri geliyodu
ya bizimde öyle bi köpeğimiz vardı kopay tavşanı kaldırıyodu sonra kaldırdığını unutup geri geliyodu
Allah iyiliğini versin çok çok güldüm . :))))))))))))))))))))
Mustafa ÇİL
22.Kasım.2009, 14:18
ne oldu arkadaşlar nutkunuzmu tutuldu
Mustafa YILDIRIM 38
22.Kasım.2009, 21:16
Eğer ki köpeklerin hafızaları bu kadar kısa süreli olsaydı ,yavruyken verilen eğitimin amacı nedir?
Köpeklerin hafızaları kuvvetlidir ki öğrendiklerini ömür boyu arazilerde sergilerler.
Bence onu diyen arkadaş yanlış yapılan bir davranıştan sonra eğer ki bekleyip köpeği sonra cezalandırırsak köpek arada yaptığı
şeylerden dolayı kafası karışacak ve suçunun üstünden geçen zamandan sonra cezayı niye aldığını anlamayacaktır demek istemiştir...
imported_avkolik
23.Kasım.2009, 05:58
Mantıksız olmuş bu bencede...1,5 dakikada cezlandırdık diyelim köpeği, ondan sonrasındaki geçen 1,5 dakikada köpek bütün herşeyi cezayı filan unutacaktır zaten :)
ADEM AYVAZ.
23.Kasım.2009, 07:54
bu sadece köpeklerin hatasını gördüğünüzde onları o an için hatasını öretebilirsiniz anlamında (olaya el koyma diyelim ) söylenmiştir bunun hafızayla bir alakası yok yoksa köpek hata yapmış onu ertesi ğün yaptıgı hata için uyarmak cezayi işlem yapmak mantıksızdır .bence bu 1.5 dakkada çok bence hatasını ğörür gözmez olaya el atarsanız daha hızlı öğretirsiniz .:) yani anında görüntü mantıklı olan . benim yorumum bu:)
çetin ekren
23.Kasım.2009, 12:14
bencede burda asıl anlatılmak istenen cezalandırma olayını sıcağı sıcağına yapmak...
köpeğimiz yapmaması gereken bir yanlışı yaptığında örneğin masanın köşesini kemirdiğinde,cezalandırma olayını masayı kemirirken yapmalı kemirdikten sonra köpek çekilip köşesinde yatıyor ve biz vay niye masayı kemirdin diye onu cezalandırısak köpeğimiz bu adam manyakmı ya demezmi...bu adam durup dururken beni şimdi niye cezalandırdı demez mi.... http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
ama hafıza olayını 1.5 dakika olduğuna inanmak bencede zor...öyle bir durum olsa köpek ne sahibini nede evini tanır...bence bu tamamen farklı bir anlamda söylenmiş olmalı....
benim şahsi fikrimde bu yönde....
Mehmet AYHAN
23.Kasım.2009, 12:58
bencede burda asıl anlatılmak istenen cezalandırma olayını sıcağı sıcağına yapmak...
köpeğimiz yapmaması gereken bir yanlışı yaptığında örneğin masanın köşesini kemirdiğinde,cezalandırma olayını masayı kemirirken yapmalı kemirdikten sonra köpek çekilip köşesinde yatıyor ve biz vay niye masayı kemirdin diye onu cezalandırısak köpeğimiz bu adam manyakmı ya demezmi...bu adam durup dururken beni şimdi niye cezalandırdı demez mi.... http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
ama hafıza olayını 1.5 dakika olduğuna inanmak bencede zor...öyle bir durum olsa köpek ne sahibini nede evini tanır...bence bu tamamen farklı bir anlamda söylenmiş olmalı....
benim şahsi fikrimde bu yönde....
Bence benim düşüncemde aynen çetin bey gibi Hatayı anında cezalandırmak gerek eğer üzerinden bırakın 1,5 dakkayı 30 40 saniyede geçse onu cezalandırmamak gerek ve hafıza olayı bence doğru değil
4x4cemal
23.Kasım.2009, 18:00
Zannedersem bi yanlışlık var, böyle bi köpeğin olduğunu geçelim böyle bi yaratık varmı aceba?
öyle olmuş olsa idi 1,5 dkika sonra bu kim yav? diye aval aval suratımıza bakar, evimizi unutur, fermayı unutur, ya ben hangi kokuya ferma verecektim? yav bu burnuma burcu burcu tüten bıldırcın kokusumuydu? tabi bıldırcını hatırlayabilirse? daha neler neler.
balıkmı bu yavbalıklarınki 24 saniyebalığı yakaladıktan sonra kafadan 40 saniye bekleyin oltayı tekrar atın o balık yama bi daha saldıracaktır .ve başıma geldi bu olay balığı yakaladım kıbrıs atmıştım iğnelerin bir kaçı vücuduna ve tabiki ağzınada saplanmıştı onları çıkartırken balığa biraz zarar vermiştim belirgin hasarlar gözüküyordu ve yenmeyen bir ot balığı idi tekrar attım ve yaklaşık 1.5 dk sonra tekrar oltada takılı geldi .yanlız köpeklerin aklını 1.5 dk olması açıkçası bana inandırıcı gelmedi ve diğer abilerime de katılıyorum köpeğin aklı bukadar kısa olamaz bi yanlışlık var o işte denizliden bütün avcı arkadaşlarıma ve abilerime selamlar.
Mustafa ÇİL
24.Kasım.2009, 06:10
valla bravo ama yaban tv deki dostumuz neden bu şekilde bilgilendiriyor avcıları anlamış değilim ,elbet onunda gecerli sebebleri vardır ama,herkesin ortak paydası köpeğe sıcağı sıcağına müdahale etmek
ama biz bunu senelerdir sylüyoruzda saniye dakk işine girmemiştik doğrusu
mustafa altınsoy
24.Kasım.2009, 09:55
eger köpekte 1,5dakika hafıza varsa ozaman her 1,5dakikada av ı hatırlatmak lazım deilmi ama
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.