Orijinalini görmek için tıklayınız : ŞEREFSİZİN YAPTIĞINA BAKIN....!!!
çetin ekren
23.Kasım.2009, 16:40
günlerden beri içimi yiyen aklıma geldikçe bende baş ağrısı yapan kesinlikle en başta bir insanoğluna daha sonrada avcıya yakışmayan bir olayı daha doğrusu bir iki olayı sizlerle paylaşıp sizlerin bu konu hakkında ne düşündüğünüzü öğrenmek istiyorum...
hepimiz avcılığa gönül vermiş insanlarız....ve bu gönül işinde değişik illerden arkadaşlarımız var,yaptığımız bu uğraşta tanıdıklarımızı hoş muhabbetler,dostluklar kurmak için davet ederiz,davet ediliriz....
gün gelir günlerce misafir eder,misafir oluruz....bu çerçevede genelde konu av olduğu için avın bol olduğu bölgelerdeki arkadaşlarımız avın az olduğu yerlerdeki arkadaşları ava davet eder...evinde ağırlar,misafir eder....sofrasına oturtur,aşına ortak eder....buraya kadar olan kısımda davet eden karşısındakini bir gardaş görür evini gönlünü açar....ve ne karşılık bekler bundan....hiçbir karşılık beklemez amaç dost,gardaş edinmek...
ama ne yazık ki dostlarım bu iyi niyeti,bu insanlığı kötüye kullanmamak lazım....evine misafir olduğumuz kişiler eğer bize kapısını açıp,aşına ortak etmiş gece seni evinde yatırmış sana,bana yatak döşek açmışsa,eşiyle,kızıyla sana hizmet etmişse....bu sana bana borcundan dolayı değil içindeki insanlığındandır....
bu yazıyı yazma gereğini şurdan duydum dostlarım....geçenlerde Erzurum'un bir ilçesine bir dostum avcı arkadaşlarını davet etmiş...adamlar çıkıp gelmişler....ve bu arkadaşımız evini açmış bunlara...yedirmiş,içirmiş kısacası bunları bey paşa gibi ağırlamış...bu arkadaşımızın daha doğrusu abimizin gelinlik yaşta bir kızı varmış....ya bunu inanın utanarak söylüyorum....Allah belamı versin şu kelimeleri yazarken bile içim kan ağlıyor ama ne yazıkki yazmadan da edemiyecem...
bu kişilerden biri bu arkadaşımızın kızına sarkıntılık yapmış....ve bu kızımızda durumu babasına anlatmış...bu abimizdeki insanlığa bakın ki onu gecenin bir yarısında kapı dışarı etmeye gönlü el vermemiş ve sabahı beklemiş....sabah kaktıklarında bu adamı karşısına alarak niye böyle birşey yaptığını ve kendisinin ona insanlık dışında ne yaptığını sormuş ve bana böyle birşeyi nasıl yaparsın demiş....tabiki diğer arkadaşlarıda bu şerefsizin yüzünden yerin dibine girmişler....
bu adi adam kafasını yere eğmekten başka tek kelime etmemiş...bu abimiz çabuk evimden defol diyerek bunu kapı dışarı etmiş...diğer arkadaşları ne kadar özür dileselerde neye fayda eder....öğrendiğim kadarıyla diğer arkadaşları o anda ondan ayrılmışlar ve bir daha görüşmeyelim bizim senin gibi bir şerefsiz arkadaşımız olamaz diyerek bütün bağlarını koparmışlar....ve bir haftadır hala arayıp adamdan özür diliyorlarmış....ve hakikaten diğerlerinin hiçbirşeyden haberi olmamış....
bana bu durumu anlattığında tüylerim diken diken oldu....duyduklarıma inanmak istemedim.....nasıl böyle birşey olur dedim....ve duyduğumdan beri aklımdan çıkmaz oldu...bir insan nasıl bu kadar çirkinleşebilir....aşağılık olabilir....yine iyi sabır varmış bu pisliğe başka bişey yapmamış...belkide biz olsak daha değişik şeyler yapardık...
her ne olursa olsun karşımızdakini aptal yerine koymamamız lazım...burda gelipte sadece avlanmak için dostluk kuran insanları tanıdım...ama böyle bir şerefsizi ilk defa duydum...dua etsinki öylesine sabırlı bir abimize denk geldi...yoksa....
YAZIKLAR OLSUN!!!!
İÇİNDE BÖYLE BİR DÜŞÜNCEYLE BİRİNİN KAPISINI ÇALANLARA YAZIKLAR OLSUN!!!
BİZLER DOST BİLEREK ARKADAŞ BİLEREK BUGÜNE KADAR KİMİN KAPISINI ÇALMIŞSAK O HANEDEKİLERİ ANAMIZ BACIMIZ BİLDİK VE ÖYLEDE KALACAK...
AMA BU KENDİNİ AVCI SANAN HARAM SÜT EMMİŞ İNSAN ARTIĞI BÖYLE BİR ŞEREFSİZLİK YAPMIŞ...
NE OLACAK BU İNSANLIĞIN SONU.....
bu herife diyecek çok şey var ama burada olmaz.. sadece ................................... diyorum boşluğun ne olduğu gayet belli.. okuyan herkesin diyeceği şeyler.
çetin ekren
23.Kasım.2009, 16:52
vallahi gürkan duyduğumda beynimden vurulmuşa döndüm....
ya nasıl böyle birşey olabilir hemde kendisininde karısı kızı var...
böyle bir namussuzluk olurmu ya...
Osman KARATEPE
23.Kasım.2009, 17:05
Abicim allah sabır vermiş demekki çekip vurmamış şerefsizi öbürleride bu hayvanı dağa ava diye çıkarıp orada anadan üryan soyarak bırakıp gitselermişti keşke..
mustafa uyarlar
23.Kasım.2009, 17:10
Cetin abi okurken tuylerim diken diken oldu halada oyle ne diyecegimi bilmiyorum ama buraya bir yorum yazmadan gecmiyecegim.Artik sen anla ne kadar salak modundayim nasil olur diye
Yazıyorum, siliyorum.Yeniden yazıyorum,siliyorum.Yazmak istediğim şeyleri okumama terbiyem müsade etmiyor,siliyorum.İnsanın katil olmaması işten değil.
tanju unen
23.Kasım.2009, 17:41
Sevgili Çetin .
Ben inan şu anda hayretler içerisindeyim bu ne adiliktir bu ne edepsizliktir böğle, ahlaksız adam . İnsanlar sana kapısını açacak evinde misafir edecek sen onun namusuna göz koyacaksın yuh artık.Sevgili kardeşim bu güne kadar ben avcıyım diye gurur duyuyordum fakat bu saatten sonra nasıl gururlanıcam ya beni tanımayan birine kendimden bahsederken konuya müdahim olan biri karşıma çıksa deseki avcımı aman aman ne yaparım ben ölürüm kahrımdan malesef bir pislik yüzünden gururumuz ayaklar altına alınıyor bu ahlaksız adamı şiddetle kınıyorum.Avcılık camiasında çok güzel dostluklarımız oluyor kimileriyle ailece de görüşüyoruz ama bazen hata yapıyor ve herkesi kendimiz gibi görüyoruz aslında daha dikkatli olmak gerekli avcıyım diyen her adamı evimize davet etmememiz ve dost bilmemeliyiz ben bir defa öğle bir hata yaptım ve tükürdüm allahından bulsun yalancıya ,dolandırıcıya ,sahtekara elin namusuna bakacak ne dostum nede arkadaşım olsun kişi kendinin aynasıdır derler.
Bir fıkra ile sözlerimi noktalamak istiyorum.
Mutlu bir evliliği olan yeni evli çiftin ailece görüştüğü arkadaşları varmış sözüm ona karşı taraf(erkek) bu evliliğin huzurunu kaçırmak için olmayan şeyleri olmuş gibi göstererek adamın karısına seninkine diyorum ki evde gencecik karın var ne işin olur elin karısıyla kızıyla diyormuş(amacı neyse deyusun) tabi adam eve gelince kadında surat bir karış adam ne diyorsa cevap alamıyor ve kadın patlıyor sen git dışardaki kadınlarla gönül eğle deyince film kopuyor heryer karanlık kadın diyorki adam ben korkuyorum neden diyor adam kadın cevap veriyor seni kaybetmekten çünkü ben seni çok seviyorum itin kopuğun ağzına bakacak olsam avcıyla evlenmezdim deyince mutlu son. THE END
Arkadaşlar, benim babamın bir huyu vardı. Tanımadığımız kimseyi kesinlikle evimizde yatılı misafir etmezdi. Evde yedirir içirir sonra da çok gerekiyorsa bir otele götürür parasını öder orada misafir ederdi. Şimdi ne kadar haklı olduğunu bir kere daha anlıyorum.
4x4cemal
23.Kasım.2009, 18:03
Hepimiz çiğ süt emdik ama, çok şükür'ki helal süt emmişiz, bu gibi mahlukları Allah ıslah eylesin.
Yazıyorum, siliyorum.Yeniden yazıyorum,siliyorum.Yazmak istediğim şeyleri okumama terbiyem müsade etmiyor,siliyorum.İnsanın katil olmaması işten değil.
ya abim valla okurken cok kötü oldum bunu yapanın allah belasını versin
yucelmert
23.Kasım.2009, 19:42
Yüce Allahım, Kalbinde senin korkunla yaşamayan insanlarla bizleri karşılaştırma Ya Rabbim.
tabiki herkes sinirlenerek ve de üzülerek okumuştur bu yazıyı ve bu şerefsizin yaptığını.ancak ben hayatım boyunca aklıma bile gelmicek küfürler ederek okudum.aynı sofraya oturduğu insanın namusuna göz dikecek kadar adileşen birine ancak bu yapılır.....
mustafa aydoğmuş
23.Kasım.2009, 19:56
Yüce Allahım, Kalbinde senin korkunla yaşamayan insanlarla bizleri karşılaştırma Ya Rabbim.
AMİN
çok kötü bi durum
feridun berin
23.Kasım.2009, 19:58
Güzel kardeşim ne yazayım nasıl bir cevap vereyim bilemiyorum sadece kansız diyorum bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır ya evinde yiyip içmenin yatmanın kaç yıl hatırı vardır ??? Allahım çattırmasın kusura bakma yazamıyorum sadece başımdan geçen bir olayı yazmak istiyorum çalıştığım fabrikada metalize makinasını bakım için İtalyadan bir mühendis getirmişlerdi mühendis makinada çalışırken düşüp ayağını kırdı alıp arabamla özel hastahaneye götürdüm iki yıl sonra turist olarak türkiyeye geldiğinde manisaya fabrikaya eşinle uğrayıp tekrar teşekkür edip çam sakızı çoban armağanı hediyesini verdi bugün gavur dediğimiz kişi bile yapılan iyiliği unutmuyor demek ki içimizde gavurdan daha gavur var. Nereye gidiyoruz bilmiyorum.
şimdi cetin abi herseyin yolu yordamı var bekarsa hoslanmısa araya eş dost akraba sokar istersin öle sana evini aşını açmış bir ailenin kızına o evde yan bakması bile yanlıs. valla ben can ciyer arkadaslarımın evimde kalan yada evlerinde kaldığım arkadaslarımız dostlarımızda olmustur inan evlenene kadar yüzlerine bakmamısım veya yolda görsem tanımam. ama daha öncede dedim gibi abi delikanlı namuslu insanların sayısı artık bu topraklarda inan sayılacak kadar azaldı.
imported_avkolik
23.Kasım.2009, 21:32
Valla konuyu okuduktan sonra yorum yapamadım uzun süre.Sadece Allah-u Ekber diyebiliyorum. Konuyu kilitlemek dahi geçti içimden.Allah ıslah etsin, Allah yanlış yaptırmasın diyebiliyorum sadece...
Abdullah ATASOY
23.Kasım.2009, 21:49
ya ne desek az ama ev sahibine helal olsun bizden büyükmüş sağduyulu davranmış ve en güzel şekilde bitirmiş helal olsun o arkadaşa
İBRAHİM AKKAYA
23.Kasım.2009, 22:05
KÖRDEN DEĞİL
NANKÖRDEN
..
YÜZSÜZDEN DEĞİL
İKİ YÜZLÜDEN...
TİPİ BOZUKTAN DEĞİL
SÜTÜ BOZUKTAN KORKACAKSIN...
ARKADAŞIM ÇETİN BU İNSANLIK DIŞI BEN BU SİTEYE YAKLAŞIK 5 AYDIR TAKILIYORUM VE 5 AY İÇERİSİNDE İYİ DOSTLUKLAR EDİNDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM SENDEN TEK RİCAM BU ADİ İNSANIN KİM OLDUĞUNU SÖLEKİ BİZDE DOSTLUK KURDUYSAK BU İNSANLA GEREKENİ YAPALIM .SAYGILAR KARDEŞ
Recep DÖNMEZ
24.Kasım.2009, 05:46
İBRAHİM AKKAYA
KÖRDEN DEĞİL
NANKÖRDEN
YÜZSÜZDEN DEĞİL
İKİ YÜZLÜDEN...
TİPİ BOZUKTAN DEĞİL
SÜTÜ BOZUKTAN KORKACAKSIN...
Recep DÖNMEZ
24.Kasım.2009, 05:50
Söylenecek çok şey var,
ama bu adiliği yapan insan zaten söylenecek
herşeyi söylemiş kendi kendine,ne kadar adi olduğunu,ne kadar insandışı bir yaratık olduğunu,ne kadar sütü bozuk olduğunu,ne kadar iğrenç olduğunu,bir fincan kahvenin
kırk yıl hatırı olur sözünün onun için hiçbirşey ifade etmediğini yaptığı bu hareketle söylemiş
zaten.
Bize düşen şimdi bu insanı lanetleyip bildiğimiz kü......ri ona iletmek....
Herkese saygılar...
tanju unen
24.Kasım.2009, 06:19
Sevgili Ali Ekber.
Bana göre açılan konu ibretlik olup ve hatta okullarda işlenmesi gereken ders niteliği taşıyan yaşanmış bir gerçek.Yani kilitden ziyade gündemde tutulması gereken bir konu öğle tahmin ediyorum sende bu şekilde düşündüğün için müdahale etmedin.
Selamlar .
Mustafa ÇİL
24.Kasım.2009, 06:41
terbiyeli olalım bozmayalım içimizden gecenleri yazarken dikkatli olalım gardaşlar
naz gülhan
24.Kasım.2009, 07:06
terbiyeli olalım bozmayalım içimizden gecenleri yazarken dikkatli olalım gardaşlar
valla mustafa bey demesi kolay bir kız evladı annesi olarak okuyunca yeminle tepem attı benim bile öldüresim geldi o kişiyi allah iş vermesin kimsenin basına cidden soguk kanlı davranmış baba ben olsam anasından emdi süt burnundan gelene kadar döver akla hayale gelmedik şeyler yapardım http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gif bune ya milletin namusu ortadamı nası bir kız evladına yapabiliyorsun bunları bekarsan beyenmişsen yolla ananı babanı istet valla devir baya bozuldu allah çocuklarımıza hayırlı yazılar yazsın bahtlarını açık etsin hani derlerya helal süt emmişlerle karşılaştırsın allahım hepemizin evladı var onlar mutlu oldukça biz öyle mutlu oluruz o kişiyede yazıklar olsun diyorum bekarsa oda baba olacak evliyle eger iki kere yazıklar olsun http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gif çok ayıp etmiş
ibrahimyenigelen
24.Kasım.2009, 08:36
Dostum bu şerefsizliği yapanı da açıklarsanız bence daha iyi olur. bir daha böyle güzel dostları dostlukları ağzına alamaz böyle kişilerle birlikte kimse olmak istemez.
çetin ekren
24.Kasım.2009, 09:18
kim olduğunu bilmiyorum arkadaşlar....herne kadar ısrar ettimsede isim vermedi,vermek istemedi,bende daha fazla ısrar etmek istemedim...
inanın arkadaşlar bu insanı tanısanız o kadar mülaim,o kadar insancıl bir kişiliği varki zaten bu adama bu yapılırmı diye düşünürsünüz...
bazı yorumlarda bekarsa olur,anne babasını gönderip istetsin gibi bence yanlış olan yorumlar gördüm...belkide ben yanlış düşünüyor olabilirim...
ama benim nazarımda bir eve eğer bu şekilde misafir olarak gitmişseniz...o ev artık sizin 1 dereceden akrabanız sayılır...o evde her kim varsa bayan olarak anamız,bacımızdır....
ha kızını beğenmiş oğlunuza layık görmüşsünüz orası ayrı bir olay...ama bu yakıştırmayı kendimize düşünmek,Allah o sıfatlardan etmesin....
hepinizin moralini bozan bir konu olduğunu biliyorum...ama bu konunun bazı yorumlarda da denildiği gibi gündemde kalması en azından belki bu şerefsizliği yapan kişinin burda okumasına veyahutta okuyan biri tarafından bilerek veya bilmeyerek o densize ulaşmasına sebep olabilir diye düşünüyorum...
eğer bir kişi bize evinin kapısını açmışsa,bizi Allah misafiri olarak karşılayıp buyur etmişse...bunu bize olan herhangi bir borcundan veya bizim yer ve mevkimize duyduğu saygıdan değil Türk örf ve ananelerin ona verdiği yetiler çerçevesinde bu işi yapmasıdır...
ama karşısındaki insanıda kendisi gibi düşünmesinden bu yanlışı görmüştür...bu zamana kadar onlarca arkadaşımız misafirim olmuştur..Allahıma şükürler olsun hepsini gardaş bilmiş,gardaş bilinmişizdir....ne böyle bir kansızlıkla karşılaşmışız nede böyle bir kansızlık düşünmüşüzdür...
ama arada böyle adilerin çıkması bizleri zor duruma düşürüyor...zaten milletin gözünde avcı imajının kötü olmasına bir taş daha eklemiş oluyor...
arkadaşlar bunu yapan kişi hem evliymiş hemde kendi evinde de gelinlik yaşta kızı varmış....acaba bu kişiye sormak lazım aynı şeyi kendi karısına yada kızına yapılması ne kadar hoşuna gidermiş...
arkadaşlar bunları yazmak benimde hoşuma gitmiyor ama ne yazık ki bunlar gerçek ve yaşanmış bir olay...yani bizim gerçeğimiz....bu gerçeğide görmezden gelmek veya konuyu geçiştirmek bize yakışmaz bence...bu konunun gündemde tutulması ve herkes tarafından okunması kadar doğal bişey olamaz...
huseyin tuncal
24.Kasım.2009, 10:06
hepımızın evladı var bı ınsan nasıl olurda bu kadar kuculebılır ınsan demeye dılım varmıyor Allah ıslah etsın adama helal olsun cok sabırlıymıs ben dusundum onun yerınde olsam neler olurdu hayal bıle edemıyorum
İBRAHİM AKKAYA
24.Kasım.2009, 10:35
Terörün dini devleti milliyeti olmaz derler.İşte adapsızında işi önemli değil .
Avcı yolcu fark etmiyor.Soframıza alacağımız ailemize tanıştıracağımız kişileri nasıl tanıyacaz.Bunun tipi değil gercekten sütü bozukmuş.Kendine yapılmasını istemediğini başkasına hiç yapma.Ben derim sofrasında yemek yediğim kişi kardeşimdir.
Donsuz görsen ceketini üzerine at o senin namusundur.Ama namusuz sütü bozuklar dostlukları bitiriyor.
allah allah ne gönlere kaldık.yemek yediği yere kusuyor.terbiyesizin önde gideni.allah böyle kişilerden uzak tutsun bizi.
Benim de başıma bu kadar olmasada bir olay geldi.
Adını vermeyeceğim birine evimi açtım yedirdim içirdim pişkin herif karısıyla gelmiş,akşam giderler sandık.
Gece kalkıp gitmedi zoraki kendini misafir ettirdi.
Bütün gece uyku uyumadım ya sprey sıkar soyarsa ya da kötülük yaparsa diye.
Tüfeği doldurdum yatağın başucunda sabaha kadar bekledim , ilk defa gelen birine kalk git diyemedim keşke deyesmişim.
İlk defa tanıdığın biri kim olursa olsun avcı olsun ne olursa olsun böyle yüzsüzlük olmaz.
Hanım tedirgin oldu ben tedirgin oldum huzurumuz kaçtı.
Sabah kalkıp gittiler bi durum olmadan 1-2 ay telefon açtı cevap vermedim, şimdi aramıyor,özellikle numarasını adını silmiyorum silersem kim olduğunu unutur açarım diye.
1 hafta Hanım konuşmadı benle böyle avcı arkadaşı olur mu diye ?
Artık daha fazla yazmak istemiyorum.
Bu tür adamlar yüzünden iyi Niyetli Dostluklara bile temkinli yaklaşıyorum artık.
İbrahim ÖZEL
25.Kasım.2009, 09:45
İyide benim anlamadığım bişi var. Şimdi bu kansız çok kibarcası böyle. Peki bu güne kadar ben evime geleni misafir etmekten gurur duydum Tanımadığım birisi selam getirerek evime geldi seve seve misafir ettim. Bu sayede güsel dostluklar edindim. Eşimin yanımda olmadığı zamanlardada başka eve misafir olmadım. (akrabam yada aile dostum uzun süreler tanıştığım değilse) Ama misafir olmadığım içinde çok kızanlar oldu. Şimdi bizler bu sitede tanıştığımız arkadaşlarla hem yüz yüze tanışma hem av yapmak için şehirler arası yol yaptığımızda yada onlar bizlere geldiğinde nasıl bir yol izleyeceğiz. Eskisi gibi evimizi gönlümüzümü açacağız yada gerekirse ücretini ödeyip oteldemi yatıracağız. Yada örf adetimizi 1-2 şerefsiz için bozmayıp babadan gördüklerimizi aldıklarımızı uygulamaya devam mı edeceğiz?
Abdullah ATASOY
25.Kasım.2009, 11:22
ya iyilerde olacak kötülerde biz de iyiye iyi kötüyede kötü davranırız ama anlayamadığım şey şu biz tanrı misafiri olayını bırakacakmıyız hasata olacağız diye dışarı çıkmayalımmı asıl suç bu kişileri ekibe dahil edip ava götürenlerde hatta bide almış başka memleketlere
Amin
diyecek çok şey war ama işte sölesemde silinir anlayan anladı...şerfisiz haysiyetsiz yüzsüz
çetin ekren
25.Kasım.2009, 12:27
valla bende çıkamadım bu işin içinden....
sadece şunu demek istiyorum...Allah böylelerini düşmanıma bile denk getirmesin....
bu insanlık dışı davranışı kelimelerle anlatmak imkansız...
daha doğrusu buna uygun kelime dilimizde yok henüz...
Mehmet Ardilli
25.Kasım.2009, 14:39
İnsan o ki; eline, beline, diline, sahip olsun, insan olmayandan deyil avcı hiç bir şey olmaz. Biz atamızdan dedemizden böyle gördük. Ancak bazı kişilerin insanlıktan uzak, hayvani dürtüleri ile nefislerini şeytana uydurup bu edep dışı işlere tevessül etmeleri yinilir yutulur cinsten deyildir, ahlaklı insanlara göre. İşte bu yüzden bu kadar ağır bir kelamdır ahlaksız kelimesi. AHLAKSIZ http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gif
sipsak
25.Kasım.2009, 19:34
allah tum avcı dostları boyle ınsanlardan uzak tutsun baska kelıme kullanmayacagım
ADEM AYVAZ.
26.Kasım.2009, 07:51
bu yorumsuz . allah böyle insanlarla bizi bir araya getirmesin dinden kurandan ayırmasın.
adilik onun içine işledimiş kendini kendi pisliğiyle rezil ettiği yetmeyip başkalarınıda rezil etmiş
Yıldıray İNCE
28.Kasım.2009, 14:17
İnsan o ki; eline, beline, diline, sahip olsun, insan olmayandan deyil avcı hiç bir şey olmaz. Biz atamızdan dedemizden böyle gördük. Ancak bazı kişilerin insanlıktan uzak, hayvani dürtüleri ile nefislerini şeytana uydurup bu edep dışı işlere tevessül etmeleri yinilir yutulur cinsten deyildir, ahlaklı insanlara göre. İşte bu yüzden bu kadar ağır bir kelamdır ahlaksız kelimesi. AHLAKSIZ http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gif
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.