PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : paylaşmak

07.Aralık.2009, 08:02
bir av günü,4 kişilik ekibinizi kurdunuz çıktınız yola.
sabah başladınız ava, hiç bir şey yok.öğleyin oturdunuz,herkes getirdiği yemeği ortaya koydu,birbirinizin getirdiği yemeklerden yediniz..tekrar başladınız ava.
derken bir arkadaşınız,tan tan,tüfeği boşalttı.hadi al gel oğlum dedi.
baktınız tavşanı almış.
neyse ava devam.hiç bir şey çıkmadı.
neyse akşam oldu,arabaya geldiniz.eve dönüş için hazırlıklar yapıldı.bindiniz arabaya.herkes evine bırakıldı.
tavşanı vuran siz olsanız ne yapardınız
yada ne yapıyorsunuz?

erol kahraman
07.Aralık.2009, 08:19
ben ve ekibim eve av götürmeyiz izzet usta akşam dağ evine geçeriz o avı orda pişirir güzelce yariz şonra buna şükrederiz muhabbetin gözüne vururuz evlere döneriz fazla av olursa misafir çağırırız o gün vurduğummuz avı yeriz biz bunu yaparız eve av eti götürdüğüm görülmemiş ve duyulmamıştır. saygılar izzet ustam güzel bir konu

Osman KARATEPE
07.Aralık.2009, 08:45
Şimdi tavşanı dörde bölsen ne olacak kime yetecek madem herkez evine gidiyor tavşanıda vuran götürür,şayet akşam toplu olarak yemek yenecekse tabiki tavşan beraberce yenir , zaten arkadaş grubunda bunun lafı bile olmaz olacaksada o gruptan avcı grubu olmaz ayrıca şuna inanıyorum ki çevremizdeki avcı arkadaşlarımızdan hçbiri av eti için ava çıkmıyordur ona bakarsan yaptığımız masrafa kilolarca kuzu eti alınır saygılar....

Recep DÖNMEZ
07.Aralık.2009, 10:33
İzzet Kardeş! bu konuda herkesin fikri,davranışı,
tutumu farklı farklı olacaktır tabiki....
Bizler gurubumuzla birlikte ava gittiğimizde vurulan avları
geri dönüp Asım usta'nın çiftliğine geldiğimizde vurulan avın
durumuna göre bir kısmını hafta içi veya gelecek hafta yemek
üzere Asım Abi'nin çiftliğine bırakır,kalan kısmını aramızda paylaşıp
evlerimize götürürüz.Eve av eti götürmeyen arkadaşlara sözüm
yok ama unutulmamalıki evdeki diğer aile fertlerininde bir nefsi,bir
ağız tadı var,oh! ne ala,bizler ava gidelim,avda yiyelim içelim,eve giderken
elimiz boş gidelim...Bu bana ters kardeşim.Tabiki avda yiyelim içelim ama
eve giderken çoluk çocuğumuz için de birkaç birşey götürelim.
Ellerinizden öperler benim bir oğlum bir kızım var,avdan döndüğümde
hanımda dahil kapıya koşup ne vurduğumu ne getirdiğimi merak ederler,
Haa! oğlum ve kızım av etini pek yemezler ama yinede babalarının ne vurduğunu,ne
getirdiğini merakla koşarlar yanıma....
Bu böyle olmalı diyorum.Çocuklarımız babalarının avcı olduğunu bilmeli,av hayvanlarını
tanımalı diyorum...
Bilmem yanlışmı düşünüyorum...
Saygılar...

Mehmet Ardilli
07.Aralık.2009, 10:36
İzzet kardeşim bazı avcı dostlar avlarını merada tüketir, bazı dostlarda evlerine götürüp çoluk, çocuk değerlendirir, bu anlamda bizim düsturumuzda ekipte tavşandan nasibini almamış varsa teklif adettir, yok herkesin sezon içinde nasibi oldu ise av vuranındır zaten. Ancak bizlerde paylaşımlar bunla sınırlı değildir, biz avcıların evlerinde farklı bir av yemeği kültürü vardır, avlarımızı farklı usullerde, farklı lezetlerde pişirdiğimiz yemeklerimiz bizlerin mutfaklarında yer etmiştir. Öyle olunca pişirilmiş av yemeklerinide ekip arkadaşlarımız ve diğer dostlarımızla paylaşmayı mutluluk sayarız. Bazen pişirilen bir avı, yemek için dostları konuk eder bazen pişirilen yemekle birlikte dostlara konuk olur, bazende pişen yemekten dostlara götürüp ikram edilir. Ancak bazı yemek türlerini daha güzel yaptığını düşündüğümüz dostlarada avlarımızı verip bunları sen daha güzel yapıyorsun yapta hep beraber yiyelim dediğimiz olur. O dostumuzda gerekeni yapar ve bizi çağırır, hep birlikte yer içeriz.
Ancak sen vurdun, ben vurdun iddalaşmasının yaşanmadığı avcılık ekiplerimizde asıl olan av vuranındır. Selamlar.

07.Aralık.2009, 16:22
he he abi şimdiye kadar ustamla iki tavşan vurduk,bir o,bir ben,yüce Allah'ın hikmeti işte ikiside aynı gündü...tek tavşan olsaydı ortadan bölünürdü...

Sebahattin AVCI
07.Aralık.2009, 17:06
İzzet ustam bir çoğumuz farklı düşünsede bir çoğumuzun aralarında kesin olan birirlerii vardır ki bunlar dolapcılar stokcular bunun önüne geçmek elde diğildir ya iyi bir ekip ile ayıklama yada olacakları kabul etme

sizi anlıyorum kesin bu ilk olmamıştır avı vuran o kişilikteki şahıslar ne orada yer nede paylaşır

07.Aralık.2009, 18:42
Bizim grupta bu şekilde yapacak avcı kardeş yok. Zaten yaparsa birdahaki ava götürmeyiz. Biz öğlene kadar vurulan avı yemekte yeriz . Daha sonra öğleden sonra vurulan avları da kim vurursa vursun sırayla bir kişi götürür.

cemalreis
07.Aralık.2009, 19:09
TAVŞANI GENELDE AVLAKTA TEMİZLER EVE GETİRİRZ
ERTESİ GÜN VEYE HAFTA SONU TAŞ FIRINDA PLAVLI YAPTIRIRIZ DOSTLARLA YERİZ
EĞER MİSAFİR AVCI VARSA ONA HEDİYE EDERİZ.

ahmet EFE
07.Aralık.2009, 19:46
slm

07.Aralık.2009, 20:37
Bizim ekip dört kişden oluşur.Bizim ekipte vurulan avlar adeletli bir biçimde paylaşılır.Eğer sayı paylaşıma yetmiyorsa o hafta av eti almayanın hakkı bir sonraki haftaya kayar.Bir sonraki avda dağıtıma o avcıdan başlanır.Vurulan av tavşan ise tavşan kasaya girer.İlerleyen birgünde tüm ekip ve aile üyeleri toplanır, tavşan afiyetle yenilir.

İBRAHİM AKKAYA
08.Aralık.2009, 05:46
İzzet kardeşim insanın karekteri Alem masasıyla Avda
Arabanın durumu yolda belli olur.
Yaşın genç daha nelerle karşılaşaçan
Benim gitiğim avlarda yıllardır vurulan tavşan ve ördekler bana verilir.
Birde aferim derler bana sen güzel pişiriyorsun bende hazırlar cağırırım hepsin uygun bir yerde yeriz.
Olmadımı yediğimiz kazıklar çooooooook ama o kişiler birdaha guruba giremedi.
Muhabet yoksa et için ava gitmem
Selamlar kardeşim kem söz ve yanlış hareket kişinin karekterini ortaya koyar.

08.Aralık.2009, 06:54
bakıyorum,görüşler birbirine yakın.
bizde de aynı sayılır.vurduğumuz avı, avda yemeyiz.çünkü evde, elimize bakanlar var.baba,bu gün ne vurdun, hani bakayım dedimi,elimiz boş, avda yedik dedikmi olmaz.eğer keklik varsa vuranın olur.tavşan varsa,kaç kişiysek bölüşülür.
bizde, amaç paylaşmaktır.

çetin ekren
08.Aralık.2009, 08:15
İzzet kardeşim avda bencillik olmaz...elbetteki ailemizin de bunlarda hakkı vardır...haftada birgün boş zamanımız oluyor onuda avda değerlendiriyoruz..
e onuda orda tüket gel...bu hoş bir durum olmaz elbette...tek tavşan konusuna gelince eğer ben vurmuşsam zaten ben götüreyim diye bir teklifi hayatta yapmam...
o sezon tavşan denk getiremiş arkadaşımıza teklif edilir...yani bir nevi sıraya koyulur...ha o gün av bereketli geçmişse zaten vuran kimse o götürür..
yani 2 kekliğim varsa tavşan kimin olursa olsun...ister ben vurmuş olayım isterse diğer avcı arkadaşım...zaten bizim ekipte sen vurdun ben vurdum hikayesi olmaz...av ortadadır...genelde de kimsenin avsız döndüğü olmaz...valla kimi zaman o hafta işleri sebebiyle ava gelemeyen arkadaşa bile pay gönderilir...

ALPEREN
13.Aralık.2009, 14:17
BİZİM GURUP 12-15 KİŞİLİK.

BİZ NASIL BİR UYGULAMA YAPALIM ?

SELAMLAR...

Yıldıray İNCE
13.Aralık.2009, 16:48
biz coğunlukla aynı arkadaşlarla av yaparız bu gibi durumlarda birimizin evinde pişirilip hazırlanır hepberaber afiyetle yenir ............

yucelmert
13.Aralık.2009, 17:27
bizim ekip ailecek görüştüğümüz 3 kişiden oluşuyor. o yüzden kimse kimseye itiraz etmez, köpeği hızlı aport eden avı koyar sırtına, çoğu zaman akşam yemeğinde nasılsa hep beraberiz.
ama ekipte misafirimiz varsa, veya akşama evine misafiri gelecek arkadaş varsa öncelik onlarındır. Gerektiğinde eve eli boş gitmekte bilinmelidir.
avda vurulan nasibi merada bitirmek şahsen evdekilerede haksızlık olur, ava gitmeden sabah çorbamı hazırlayan eşimin ve fişeklerimi fişekliğe dizen kızımın hakkını nasıl yerim. :)
bu arada tavşan tariflerinde iddalıyımdır. http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifselamlar.