PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ACABA AV VURANINMI? BULANINMI?

yucelmert
13.Aralık.2009, 17:34
değerli ustalar, geçenlerde tartışma konusu olmuş bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim.
soru şu;
av vuranınmıdır? yoksa merada onu bulanınmıdır?
bu işin yazılı olmayan kitabı bu konuda ne der? buyrun söz sizde.
paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

13.Aralık.2009, 17:49
vuranındır.avı ben vurduysam hangi köpek bulursa bulsun(toplu olarak yapılan avlarda)av benimdir.yok adam avı benim köpeğim buldu o yüzden benimdir derse onunla değil ava gitmek selam bile vermem,iş avında değil yapılan karaktersizliktedir ...

İsmail ÇIKRIKÇI
13.Aralık.2009, 18:09
Değerli arkadaşlar güzel bir anket ben VURAN diye oy kullandım.
Benim köpeğim var arkadaşların vurduğu avı hemen alır gelir başka köpek dahi olsa vermez
alır gelir ozaman benim avda taşıyacak hamalım olması lazım.
Ben köpeğim ile arkadaşın avını bulmasında yardımcı olabilirsem mutlu oluyorum.
Etik olarak av vuranındır şahit olduğumuz olaylar oldu genelde kopayların kovduğu tavşanı vurup
saklayan veya vermeyen avcılarıda duydum ve ayıpladım.
Kendimize yapılmasını istemediğimiz hareketleri başkalarına yapmamamız gerekir.

yucelmert
13.Aralık.2009, 18:12
olayın aslı şöyle aslında;
avcı atıyor kekliğe, keklik ayakları salıyor doğru ileriki yamaya doğru atıyor kendini.
3 dakika sonra avcı kolundan bir arkadaş ahanda keklik deyip koyuyor yarı canlı kekliği torbaya.
diyorki; bana dedem bölee öğretti, av vuranın değil bulanındır. http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

13.Aralık.2009, 18:16
olayın aslı başka...valla işin orası kuşu bulan avcıya kalmış artık.kuşu vuran kişi ile bulan kişi şayet birbirini tanıyorsa ve karşısındakinin sözüne güvenirse verir.yok tanımıyorlarsa birbirlerini bulan benim derse bence pek yapacak bi şey yok..

13.Aralık.2009, 18:23
Güzel bir anket Birde şu yönden bakalım olaya meraya çıkmışsın av arıyon uğraşıyon derken bir tavşan çıkıyor köpeğinin önünden iki mermi atıyon tavşan yaralı gidiyor veya köpeğinde yok önünden yaralı gidiyor yamacın öbüt yüzünden başka bir avcı çıkıyor ve senin az önce kaldırdığın tavşanı vuruyor şimdi vuranınmı bulanınmı bana ustalarımın öğrettiği şuydu aynı olay başıma geldi ondan sizlere bahsediyorum tavşanı kaldırdım atamadım karşıda bizden bağımsız bir avcı abim vardı döndü onun üstüne oda vurdu doğal olarak yanımıza geldi benden iki fişek istedi tavşanı bıraktı yoluna devam etti sen buna mermi atsaydın beni vurma ihtimalin vardı ama bana havale ettin teşekkür ederim dedi bence bulan veya vuran diye değil olay anının durumuna göre değişir ben çok vurduğum ava sahip çıkmadığım zaman oldu ben vurdum diyorsa o vurmuştur neyapayım bir av için arkadaşımımı kıracam sağlık olsun :)

kapadokyali_1981
13.Aralık.2009, 18:58
Babamda av vuranın değil bulanındır der her zaman. Bulamadıktan sonra vurmanın ne anlamı varki değil mi?

OSMAN YAPRAK
13.Aralık.2009, 19:17
Benim vurduğum benimdir. Köpeğimin bulamama olasılığı yok denecek kadar az. Başkasının vurduğu avı sahiplenmişliğimdir de yoktur. Sıkı karışırsa kimin limiti eksikse o alır.Amaç eve et götürmek değil dimi ama?

kapadokyali_1981
13.Aralık.2009, 20:03
Şimdi olay bence yanlış anlaşılmasın siz dağda attınız tavşana tüfeği hayvan yıkılmadı gitti dağın arkasına kaldı. Orda bulunan bi avcıda bunu aldı koydu çantasına ve başka bi yerde karşılaştınız bence vuranınmı bulanınmı sorusu burda ortaya çıkıyo. Yoksa kendi arkadaşınızla olan bu tür bi diyaloğu ben aklıma bile getirmem bu şekilde düşüneceğim biriylede ava gitmem zaten. Bu sözü yorumlarken bence bu örnek üzerinden düşünlüp yorumlanmalı yanlışsam düzeltin lütfen.

fevzi dursun
13.Aralık.2009, 21:39
normal kurallarda av bulanındır, tabi bu kuralı kimse bir av arkadaşına karşı uygulamaz, kimse de bu kuralı uygulayan böyle bir insanla ava gitmez. av esnasında av arkadaşımızla espirili bir inatlaşmalar olabilir. vurduğunuz avı arkadaşınız bulup çantasına sıkıştırdıyosa hiç bir türlü hak talep edemezsiniz, tabi bunun yanında iki gün kulübede çıkmayın :)

birde şöyle bakalım olaya, avdasınız, avı vurdunuz köpeğiniz tüm karıştırmalarına karşılık avı bulamadı. ümidi kesip oradan ayrılırken başka tanımadınız bir avcı oradan geçerken sizin yakınınızda avı buldu, bunu centilmenlik anlayışıyla size ikram etti. tabi sizde centilmenlik anlayışınızla avı kabul etmediniz ve misafir avcıya sizin hakkınız dediniz, bu durumda misafir avcı avı alıp size bir fişek hediye etmesi gerekmektedir

İBRAHİM AKKAYA
14.Aralık.2009, 05:51
Değerli arkadaşlar av vuranındır.Konu köpeğin getirmesi değil .Attın ava av yaralı gitti ikinçiye başkasının önünden seker uçar kaçar adam atar vurur onun olur.
Ölmüş avı buldum demek benim demek zati etik olmaz.
Hankimiz alır gurubtan birinin düşürdüğü avı benim köpeğim getirdi diye.
O zaman Aportu güzel hızlı olan toplar avları fişek atmaz.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
Konu bulmak almak değil fişek atmak yaralıda olsa son atanın yani vuranındır.Ama grupta sen ben olmaz biz olur.

14.Aralık.2009, 06:33
bizdede sen vurdun ben vurdum yok herşey ortak

çetin ekren
14.Aralık.2009, 10:36
işin aslı elbette av vuranındır...
ama eski avcılardan da duyduğumuz av vuranın değil bulanındır...
genelde de bu kurala riayet için sen buldun av senin gibisinden bir teklif yaparız...
o kişide eğer denilen gibi av yapamamşı veya limit eksikliği varsa buna uyar..
yani normalde vuranındır....

Mehmet Ardilli
14.Aralık.2009, 11:46
olayın aslı şöyle aslında;
avcı atıyor kekliğe, keklik ayakları salıyor doğru ileriki yamaya doğru atıyor kendini.
3 dakika sonra avcı kolundan bir arkadaş ahanda keklik deyip koyuyor yarı canlı kekliği torbaya.
diyorki; bana dedem bölee öğretti, av vuranın değil bulanındır. http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

Olaya bu şekilde bir durumda verilecek tek cevap var; dedendemi leşciydi....http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gif

Av bir görgü görenek ve gelenek işidir, bu davranışdan bütün ustalar yüz çevirir ve bu davranışda bulunan kişiyi kınar.

14.Aralık.2009, 12:08
av vuranındır.hemen hemen aynı şey 2 -3 hafta önce benim başıma geldi.köpeği olmayan arkadaş benim 2 üstümde kelik vuruyor fakat bulamıyor.beni çağırdı.abi köpeği getir kekliği bulamadım dedi.bende köpeği getirip kekliği buldurdum ve arkadaşa verdim.kekliği benim almam yakışık almazdı.

Osman KARATEPE
14.Aralık.2009, 14:17
Bencede vuranındır...Zaten hepimiz aynı görüşteyiz vede hepimiz bizim vurduğumuz bir avı bularak çantasına sokan adamla işimiz olmaz, avcılık ile ilgili bilgilerimiz arttıkça yazılı olmayan kuralları öğrendikçe etçil avcı olmadıkça çok güzel harika bir dostluk arkadaşlık ortamı amaç avda bir zeytin tanesini paylaşmak ise arkadaşımın vurup benim bulduğum avlar ona kurban olsun ben hiç vuramamış olayım o onun bileğiniz hakkıdır...

Abdullah ATASOY
14.Aralık.2009, 18:44
avda iken yerde bi keklik bulmuştum tabi kimseye vermedim daha sonra arkadaş bi keklik vurdu fakat kanat kırığı köpek 100 metre ilerde buldu tabi onun haberi yok fakat arıyo onu ona verdim bazen avda ava ateş açılır fakat av uzakta biyere düşer bundan bi çok avcının haberi olmaz o av bulanındır ama avcı görmüştür düştüğünü aranırken bulunur o atanındır

yucelmert
14.Aralık.2009, 19:12
ne demiş dedesi; AV VURANIN DEĞİL BULANINDIR.
ha arkadaşım sen bıldırcın gibi bulması bazen köpekler için bile meşakatli bir avda nereye düştüğünü gör sesini çıkarma, az sonrada aaa bıldırcına bak nasip işte, dee...
bunu hiç kimsenin midesi almaz.
zaten böyle insanlada aynı hava solunulmaz.
anlaşılan av her zaman fişeği atanın yani vuranındır.
peki avı bulana fişek vermek adettenmi???

genç arkadaşlarımız için küçük bir hatırlatma;
olurda gökten birden bire önümüze bir kuş düşerse, acele edip canı çıkmadan çok acı çekmeden kesmek lazım, biz onu vay nasıl oldu, nasıl bitti, nekadar güzelmiş, diye severken çıkarsa canım kuşun canı, hayvan mundar olur, helallikten çıkar.

feridun berin
14.Aralık.2009, 21:28
Herkes fikrini söylemiş bi tarihte kuş avındayız dağın öteki yüzünde iki arkadaş tavşan avına çıkmışlar derken bir el atmışlar tavşan yaralanmış ama bizim üztümüze geldi arkadaşta vurdu adamlar çıktı geldi arkadaş alın tavşanınızı dediğnde tavşanı yaralayan avcı al o tavşanı bi
yerine sok dedi şaşırdım ölürmüsün öldürürmüsün ama adamın diğer sözü çok daha ilginç geldi dediki bak arkadaş ben bu kopayı 365 gün bakıyorum bunu görevi bulup çevirip ban getirmek veya bastırırmak sen niye benim tavşanıma silah atıyorsun haklıda bugün çoğu avcının köpeği var sen avına devam et vuran veya yaralıyan köpeği ile arasın bulsun onun için diyorum ki vuranın hakkı kalın sağlıcakla.

15.Aralık.2009, 06:58
Değerli arkadaşlarım kardeşlerim hepinizde çok güzel konulara değinmişsiniz,eski avcılar derlerdi av vuranın değil bulanındır bu bir tekerlemedir böyle birşey olmaz.Av kimin tüfeğinin altında kaldıise av onundur, çok olaylar geldi geçti başımızdan yazmağa kalksak ekranlar almaz sen yeterki vur yatır av senindir.Kalın sağıcaklan

15.Aralık.2009, 10:49
Konuyla ilgili websitemden güzel bi hikaye yi aktarıyorum:)(alıntıdır)

KAZ

Sene 2000 yer menekşe köyü mezalığın oradaki tepe arkadaşla sabahın 5 inde tepeye vardık efsin mühre kazları bekliyoruz.kazlar gölden yavaş yavaş çıkıyor başladım ben lılıkkk lılıkkkk lılıkkk düdük öttürmeye ilerdeki tepenin üzerğinden geçen kazlar düdük sesine dönüp mührelere geliyorlar tam tepemize bindiler.
--hadiiii
takkk takk gümm bamm broww
1 tane kaz hemen yanımıza düştü diğeri süzülerek aşağıda yol kenarındaki evin yanına düştü.Hani o menekşe köyü ile baraj kenarındaki diğer köy arasında tek bir ev var işte o evin yanına düştü.arkadaş
--abi bahçenin yanına düştü dedi
--Tamam arabayla gidip alayım
Ladaya bindim giderken tel çaldı arayan arkadaş
-Abi evdeb bi,r adam çıktı kazı alıp eve girdi
Al başına belaaaa şimdi
Evin kapısına dayandım kapıyı çalıyorum
-Emmiiii,dayıııı,teyzeeeee,yengeeee bağırıyom tık yok
15 20 dk sonra bir adam sanki alacaklı herif 50 yaşlarında
--Ne varrr,ne istiyon,kapımda ne işin varrrr
--Emmi biraz önce aldığın kazı verirmisin
-Ne kazı ben kaz maz görmedimmmmm
--Ya emmi biraz önce aha şurdan aldığın kaz varya o kazı verirmisin
--Ben kaz görmedim derken AHAAAAbirde kadın çıktı bağırıyor ne kazı biz kaz görmedikkkk,kaz yok bizdeeeee Allahtan kimse yok rezil olacaz valla bir kaz için adamlar çirkef ama iş inada bindi alacam o kazı
---La dayı kazı verrrrr
---Vermemmm burada adet kime yakın düştüyse kaz onun olurrrr
---Be adam kazı verrrr
---Vermemmmmm git bildiğin yere şikayet et
--La emmi sabahın köründe kalktık geldik soğuğu yedik bir sürü masraf ettik 1 kaz vurduk sen Allahtan korkmazmısın bu kazı vermiyecen
Adam o kadar pişkin ki
---Ne bir sürü masrafı ben kaza baktım 1 dene saçma değmiş 1 dene saçma kaç para edecek ki
Al başına bela ne edecen adamda astar mastar yokkkkkk
Bunlar içeri girdi kapıyı örttü kaz attaaaa getti yok vermeyecek ama mesele gurur meselesi oldu derken arlkadaş tepenin başından telefonla aradı beni
--Abi nolduuu
Ben camın dibine yanaştım iyiceeeee bağırarak konuşuyom telden
---Yokkkk gardaş olurmu sakın ha kurşun falan sıkma olurmu 1 kaz için adamı vurulurrr
---abi ne diyon sen ya noldukiii
---Yok gardaş sakın cahillik yapma 1 kaz için adam madam öldürülmez sakın gelme durrr ben hallederimmm
Ben bu şekil konuşmalar yaparken bir baktım kapı yavaşça açıldı.gıcırrrrrrrrr cırrrrrrrr
Oaksi adam
---La kardeş al kazını biz istemiyokkk amma adammışsın ne bu Allah aşkına biz mahsustan ettik yoksa verecektik kazı olurmu hiç
Adam süt dökmüş kedi o bağırıp çığıran kadında kedinin eniği olmuşlar derken muhabbete girdi hemencecik benle ahbap oldu herif o aksi kadın
---Gardaş gel kayvaltı edek bi çayımızı iç
--Valla dayı kaz bahçenin yanına düştü 45 dakkadır vermiyon benim bahçe diye,birde çayını içersem sen tüfekle arabayada sahip çıkan şimdi amannnn benden uzak ol.

http://avcimusti.somee.com/kategori.asp?kat=goster&id=8

mustafa GÖKKAYA

15.Aralık.2009, 11:26
Selamlar

bizim grupta da av ortak tır

mesel en son avımızda 2 çulluk aldık ustam ikisinide bana verdi bende ona karşılıgında fik verdim bi avuç

15.Aralık.2009, 12:00
Arkadaşlarım kardeşlerim av vuranın değil bulanındır lafı bir tekerlemedir.Av vuranındır kimin tüfeğinin altında kaldıysa onundur biz böyle gördük böyle biliyoruz.Vurulmuş avı köpeği getirirken havaya bir sıkı atıp getir oğlum diyen avcıda gördük ama onunlan birdaha ava gitmedik.Biz vuramıyan arkadaşımıza av veren ve köpeğinin fermasında attıran avcılardanız kıskanmak asla olmaz kalın sağıcaklan Rastgele

çetin ekren
16.Aralık.2009, 14:22
arkadaşlar bu anket bence çok güzel şuna biraz renk katalım olmaz mı...
bencede av bulanın değil vuranındır...
ona bakarsanız recep abinin elinden kurtaramam ben hep asım abi ve isanın vurduklarını toplayıp benim derse yandığımın resmidir....
şimdi Recep DÖNMEZ Ankarada bir kursta,burda olsaydı şayet kesin av bulanındır derdi...

16.Aralık.2009, 14:48
ona bakarsanız recep abinin elinden kurtaramam ben hep asım abi ve isanın vurduklarını toplayıp benim derse yandığımın resmidir....
şimdi Recep DÖNMEZ Ankarada bir kursta,burda olsaydı şayet kesin av bulanındır derdi...
:D :D :D :D aha ortalık şenlenecek gel recep abi gelll

16.Aralık.2009, 14:54
Konuyla ilgili websitemden güzel bi hikaye yi aktarıyorum:)(alıntıdır)

KAZ

Sene 2000 yer menekşe köyü mezalığın oradaki tepe arkadaşla sabahın 5 inde tepeye vardık efsin mühre kazları bekliyoruz.kazlar gölden yavaş yavaş çıkıyor başladım ben lılıkkk lılıkkkk lılıkkk düdük öttürmeye ilerdeki tepenin üzerğinden geçen kazlar düdük sesine dönüp mührelere geliyorlar tam tepemize bindiler.
--hadiiii
takkk takk gümm bamm broww
1 tane kaz hemen yanımıza düştü diğeri süzülerek aşağıda yol kenarındaki evin yanına düştü.Hani o menekşe köyü ile baraj kenarındaki diğer köy arasında tek bir ev var işte o evin yanına düştü.arkadaş
--abi bahçenin yanına düştü dedi
--Tamam arabayla gidip alayım
Ladaya bindim giderken tel çaldı arayan arkadaş
-Abi evdeb bi,r adam çıktı kazı alıp eve girdi
Al başına belaaaa şimdi
Evin kapısına dayandım kapıyı çalıyorum
-Emmiiii,dayıııı,teyzeeeee,yengeeee bağırıyom tık yok
15 20 dk sonra bir adam sanki alacaklı herif 50 yaşlarında
--Ne varrr,ne istiyon,kapımda ne işin varrrr
--Emmi biraz önce aldığın kazı verirmisin
-Ne kazı ben kaz maz görmedimmmmm
--Ya emmi biraz önce aha şurdan aldığın kaz varya o kazı verirmisin
--Ben kaz görmedim derken AHAAAAbirde kadın çıktı bağırıyor ne kazı biz kaz görmedikkkk,kaz yok bizdeeeee Allahtan kimse yok rezil olacaz valla bir kaz için adamlar çirkef ama iş inada bindi alacam o kazı
---La dayı kazı verrrrr
---Vermemmm burada adet kime yakın düştüyse kaz onun olurrrr
---Be adam kazı verrrr
---Vermemmmmm git bildiğin yere şikayet et
--La emmi sabahın köründe kalktık geldik soğuğu yedik bir sürü masraf ettik 1 kaz vurduk sen Allahtan korkmazmısın bu kazı vermiyecen
Adam o kadar pişkin ki
---Ne bir sürü masrafı ben kaza baktım 1 dene saçma değmiş 1 dene saçma kaç para edecek ki
Al başına bela ne edecen adamda astar mastar yokkkkkk
Bunlar içeri girdi kapıyı örttü kaz attaaaa getti yok vermeyecek ama mesele gurur meselesi oldu derken arlkadaş tepenin başından telefonla aradı beni
--Abi nolduuu
Ben camın dibine yanaştım iyiceeeee bağırarak konuşuyom telden
---Yokkkk gardaş olurmu sakın ha kurşun falan sıkma olurmu 1 kaz için adamı vurulurrr
---abi ne diyon sen ya noldukiii
---Yok gardaş sakın cahillik yapma 1 kaz için adam madam öldürülmez sakın gelme durrr ben hallederimmm
Ben bu şekil konuşmalar yaparken bir baktım kapı yavaşça açıldı.gıcırrrrrrrrr cırrrrrrrr
Oaksi adam
---La kardeş al kazını biz istemiyokkk amma adammışsın ne bu Allah aşkına biz mahsustan ettik yoksa verecektik kazı olurmu hiç
Adam süt dökmüş kedi o bağırıp çığıran kadında kedinin eniği olmuşlar derken muhabbete girdi hemencecik benle ahbap oldu herif o aksi kadın
---Gardaş gel kayvaltı edek bi çayımızı iç
--Valla dayı kaz bahçenin yanına düştü 45 dakkadır vermiyon benim bahçe diye,birde çayını içersem sen tüfekle arabayada sahip çıkan şimdi amannnn benden uzak ol.

http://avcimusti.somee.com/kategori.asp?kat=goster&id=8

mustafa GÖKKAYA

rica etse istese eyvallah ...ama adamın yaptığı çirkeflikten başka bişi değil doğrusunu yapmışsın abi ben olsam dayardım tüfeği kafasına

çetin ekren
17.Aralık.2009, 12:37
av bulanın olsa bize köpeklerimizden av kalmaz ki....hepsini onlar bulmuyor mu?

çetin ekren
17.Aralık.2009, 12:38

ismet sus sesini çıkarma...zaten pusuda kaç gündür...

17.Aralık.2009, 16:03

ismet sus sesini çıkarma...zaten pusuda kaç gündür...
abi susulurmu hiç site şenlensin biraz yavv...vay recep abi demek öle he bizde sen vurdun sanıyoz

19.Aralık.2009, 19:50
Avcılığın da kuralları vardır. Tabi ki av vuranındır. Maalesef önünden kalkan kuşa ateş ediyorsun. Daha ilk fişekte av düşüyor, daha av yere değmeden adam 35-40 M.den düşen kuşa ateş ediyor, koşuyor ben vurdum diye. Tavşana ateş ediyorsunuz. elinizde otomatik var. Saçma keklik saçması, biraz da mesafe var. Tavşan kabadan yaralanıyor. İkinci fişekle birlikte iki kişi birden ateş ediyor. Adam koşuyor ben vurdum diye tavşanı çantaya koyuyor. Kardeşim avı vuranı biliyorsan adamın avını bulduysan vermen gerekir. Ha, adam avı terk etmiştir. Daha doğrusu avı bitirmiş gitmiştir. Vurduğu avı da bulamadığı için avdan vaz geçmiştir. O zaman avı bulanın almak hakkı olabilir. Tabi o avı sahibine verebilirseniz daha da yakışık alır bir hareket olur.

Recep DÖNMEZ
20.Aralık.2009, 07:44
Valla ! bütün yazılanları okudum tek tek...
Biz ekip olarak hep birlikte avlandığımızdan
genelde ekipten biri bir av vurdumu kime yakınsa
alır,vuran o anda uzaksa leleğine koyar,vuran yakınsa
ona verir,zaman zaman guruptan birinin fişek attığı av
yaralı olarak genelde de benim önümden seker,ben sıkarım
ve yeleğime atarım....
Ve Asım Usta'ya sorarım!
Kim vurdu Abi şimdi bu avı?
O da sağ olsun gönlümü almak için ''Reco sen vurdun
senin o av'' der,problem kalmaz....
Bu kadar basit bir olay!!!

Sonuçta kendi fikrim şu;
Ava atış yapan vurup düşürürse kim bulursa bulsun
av vuranındır.Ava atış yapan avı yaraladı av hala gidiyor
ikinci şahıs atış yapar ve avı düşürürse av ikinci atış yapanın
yani sonuçta vuranındır....
Not:Ben bazen ekipten birinin attığı ve düşmek üzre olan ava hemen sıkar
ve avı alıp yeleğime koyarım ve sorarım''Bu avı kim vurdu?'' diye....
Sağolsunlar arkadaşlar hep birlikte ''Sen vurdun'' derler...
Saygılar...

yucelmert
20.Aralık.2009, 14:49
Amann recep abi ne yaptın sen abi,
ne kadar av gösterdiysen bizlere hep şaibe karıştı o zaman,
bizde recep abimiz merzifonda bir tane, attımı, vurdumu oturtur, kodumu devirir, deyip anlatıyorduk.
nerdeyse seni küçüklere masal diye anlatacaktık.
ama yıktın bütün hayalleri RECEP ABİİİİ http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/24.gif

Recep DÖNMEZ
20.Aralık.2009, 19:45
Yav Yücel Kardeşim! yapma gözünü seveyim...
Oltaya taktım yemi,Erzurum istikametine doğru attım
oltayı,ama rüzgarmı var nedir olta Manisa tarafına gitti herhalde,
şu an tıklıyor,yakalamadan şu yazdıklarını silermisin ne yaparsın
bilmem,ama yakında oltayı sarmaya başlayacağım ona göre....
Ben Erzurum'dan nasip bekliyordum,iş Manisaya dönmesin .....
Baktım Çetin'den bu aralar ses soluk yok,bariz üstünlüğüm ortada,
bari biraz muhabbet yapalım dedik ama.....
Neyse Sen Recep Abini yine aynen düşündüğün gibi olduğuna emin
olabilirsin,ben aynen dediğin gibi söylemesi ayıp olmasın
bir tane, attımı, vurdumu oturtur, kodumu deviriririm evelallah...
Merzifon az gelir bizlere,Bayburt,Samsun,Ordu ve Özellikle
Erzurum'da namımız kulaktan kulağa dolaşır....
Bak bu işler futbola benzer,bazı forvet oyuncuları çok koşturmaz,kendini
fazla yormaz,kısacası beleş bekler ve golleri atar,tabiki maçın kahramanı
olurlar,bazılarıda çok koşar,yırtınır durur,kendini telef eder ama sonuçta
gol atamadığı için yırtınmalarının bir anlamı olmaz...
Bilmem anlatabildimmi kardeşim...
Ancak Çetin'e biraz fırsat verdin gibime geliyor ama bakalım Çetin birşeyler
yazsın,elbet bizde bi çözüm yolu bulur birşeyler yazarız....
Saygılar...

yucelmert
20.Aralık.2009, 19:47
http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/77.gif
tamam abi yeni fotoları gördük...
eline sağlık

Sebahattin AVCI
20.Şubat.2010, 09:22
Yücel ustam sence ?

yucelmert
20.Şubat.2010, 16:43
ben yorumumu yaptım ama,
bence tüfek atmadığım avı almak;
köpeğin getirmesini bıraktım av ayağıma bile takılsa benim değildir.
avı kimin eksikse veya kimin kıtkası boşsa ona nasip olur, veririm.
geçen hafta başka gümeden tüfek atmışlar ördek benim mankenlerin üzerindeyken canı çıktı armut gibi düştü, 2 saat sonra kayıkla çıkarken avcı arkadaş sordu ördek düştü gördünüzmü diye...
yok ben bunu buldum benim nasibim denmezki, zaten ayırmıştık onu kenarıya verdim bende emaneti avcıya.

sonuçta arkadaş için kaldırıyorsa alırsın
yok bence haramdır bunu çoluk çocuğumla soframda yicem diyorsan, o zaman başka
Allah yazdıysa bozsun bu yaşıma kadar boğazımdan girmedi bundan sonrasını nasip etmesin inşallah.

İbrahim ÖZEL
20.Şubat.2010, 23:13
Ben sonucu söleyeyim. Recep dönmez haklı diğer bütün resimlerindeki avları arkadaşlarıda vursa sorduğunda kim vurdu diye recep sen vurdun diyolarmış. Resimler kime ait belli oldu recep abi :)

veyselll
21.Şubat.2010, 19:03
geçen sene tavşan avı:
tavşanı uzun kovalamalardan vede atılan onca fişekten sonra avdan gelen başka birinin üzerine gidince 2 el sihal sesi vede iş bitti. adamın yanına gittik. sorgusuz sualsiz adama 2 tane fişekle birkaç sigara verdikten sonra avı aldık.
bu arada ayrı bi nokta
yine geçenki avda 1 çulluk.
yanımdaki arkadaş daha yeni evli. yengeye rezil olmasın diye ona verdim