PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Domuz gribi ile ilgili korkunç haber.

Osman KARATEPE
22.Aralık.2009, 19:06
http://co108w.col108.mail.live.com/mail/SafeRedirect.aspx?hm__tg=http://65.55.40.39/att/GetAttachment.aspx&hm__qs=file%3d58222dcc-4a5b-422c-a6a2-fca9be4672b6.gif%26ct%3daW1hZ2UvZ2lm%26name%3daW1h Z2UwMDIuZ2lm%26inline%3d1%26rfc%3d0%26empty%3dFals e%26imgsrc%3dcid%253aimage002.gif%254001CA78AB.326 D11F0%26msgHash%3dffffffffffffffff&oneredir=1&ip=1 0.12.142.8&d=d5550&mf=0&a=01_a23fbd2e23a1c1ccace4f c647a99cc5d8d41ad83bef136a1be07975ff562b3f3
Finlandiya eski Sağlık Bakanı Dr. Rauni Kilde’den domuz gribi hakkında çok cesur açıklama.Domuzgribi aşısının bir aldatmaca olduğunu itirafa eden Dr. Kilde, “Bu aşıile mümkün olduğunca dünya nüfusunun çoğu öldürülmek isteniyor” dedi. Budüşüncenin eski ABD Başkanlarından Henry Kissinger’e ait olduğunusöyleyen Dr. Kilde, 14-15 Mayıs 2009 tarihinde yapılan Bilderbergtoplantısında bu kararın alındığını belirtti.Dr. Kilde, bir televizyonayaptığı açıklamasında, “ABD, hiçbir maddi kayıp yaşamadan hattamilyarlarca dolar kazanarak dünya nüfusunu üçte iki oranında azaltmayıhedeflemektedir” diye konuştu.Dünya Sağlık Örgütü’nedomuz gribinin ölümcül bir salgın olduğu yönünde beyanda bulunması içinbaskı yaptıklarını belirten Rauni Kilde, “Böyleceaşıyı tercihli değil zorunlu yapmak istiyorlardı. Özellikle hamilekadınların ve çocukların ilk önce aşı ile zorunlu tutulması geleceknesilleri hedeflediğini göstermektedir” açıklamasındabulundu.Finlandiya hükümetinin sınıflandırmayı kabul etmediğini vehastalığın derecesini normal hastalık olarak gösterdiğini ifade edenKilde sözlerini şöyle sürdürdü; “Hiçkimse aşının bir yıl, beş yıl ya da 20 yıl sonra ne gibi etkilerininolacağını bilmiyor: Mutlak kısırlık mı? Kanser mi? Ya da ölümcülherhangi bir hastalık mı?” Dr. Rauni Kilde, “Amerikanyönetimi ileride bundan dolayı doğacak herhangi bir sıkıntıdan dolayıilaç şirketlerine bir sorumluluk yüklenmemesi için şimdiden önleminialdı ve onları tüm sorumluluklardan muaf tuttu. Bu bile işinciddiyetini göstermeye yeter” dedi.

İnşallah böyle bişey yoktur olamazda herhalde yani olmamalı ........Allah sonumuzu hayır etsin...

Recep DÖNMEZ
22.Aralık.2009, 20:22
Osman Kardeşim!
Ben böyle bir açıklamayı saçma buluyorum ve şahsen
doğruluğuna inanmıyorum.Milletin kafasını bulandırıp
duruyorlar hergün.Hele hele bu açıklama öyle basit bir
olay değil...
Ben ve aile fertlerim bu aşıdan vurunduk,tabiki bu bir
tercih meselesi...

Sebahattin AVCI
22.Aralık.2009, 20:24
Osman ustam sen sağlıkcıların içindesin ne dir sence bu konunun özü ?

İbrahim ÖZEL
22.Aralık.2009, 22:51
Benim eşimde sağlıkçı ve ne kendisine ne bana nede çocuklarımıza vurdurmadı aşıdan ve şiddetle karşı çıktı içinde bulunan bir maddenin birkaç yıl sonra kansere yol açabileceğini söyledi gerisini bende araştırmadım...

23.Aralık.2009, 20:43
valla nediyeyimi dünya gitdikce gariplesiyo insanlar ne yapacaklarını de düsüneceklerinisasırdılar artık allah sonumuzu hayır etsin

Dr.Can
23.Aralık.2009, 21:49
GEBELERE YAPILAN AŞILARLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

(16.12.2009 SAAT 13.30 )

Bugün bir gazetede yer alan “Ülkemizde hamilelere yapılan pandemik grip aşısının ABD’de yapılan testlerde etkisiz çıktığına ilişkin” haber üzerine; aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür:

Üretici firma tarafından sadece ABD’deki 6-35 aylık çocukların aşılamalarında kullanılan ve erişkin aşılarına göre yarı doz antijen içeren aşının dört serisindeki antijen miktarı, olması gereken değerden daha düşük bulunmuş ve yaklaşık 800 bin doz aşı sahadan geri çekilmiştir.

Geri çekme işlemi yapılmakla beraber, Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından yapılan açıklamada; aşının güvenliği ile ilişkili herhangi bir sorun bulunmadığı, geri çekilen aşıdan yapılan çocuklarda istenen bağışıklık cevabının sağlanmasında herhangi bir sorun olmadığı; bu çocuklara bir doz daha aşı uygulanmasına gerek olmadığı açıklaması da yapılmıştır.

Haberde bahsi geçen üretim yeri ABD olan aşıyla ülkemizde kullanılan aşı aynı değildir. Ülkemizde gebelere uygulanan pandemik grip aşısı erişkin aşısı olup, üretim yeri Fransa’dır ve antijen miktarı da farklıdır.

Öte yandan, ülkemizde kullanılan aşıların her serisi kullanıma sunulmadan önce Ulusal Referans Laboratuarımız olan Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi tarafından biyolojik kontrole tabi tutulmaktadır. Gebelere halen uygulanan aşı da kullanıma sunulmadan önce antijen miktarı ve etkinliği dâhil kontrol edilmiş ve herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedikten sonra kullanıma sunulmuştur.

Pandemik grip gebe ve lohusalarda ağır ve ölümcül seyredebilen bir hastalıktır. 14.12.2009 tarihi itibarıyla, ülkemizde 27 gebe ve lohusa pandemik grip sebebiyle hayatını kaybetmiştir.

Hastalıktan korunmanın en etkili yöntemi aşılanmadır.

Böyle hassas ve hayati önem taşıyan bir konuda Bakanlığımıza doğrulatma gereği duyulmadan, özensiz haberler yapılması, hastalığın en ağır ve ölümcül seyrettiği gruplardan olan gebelerde kafa karışıklığı oluşturarak aşıya karşı güveni sarsmaktadır.

İnsan hayatının söz konusu olduğu bu süreçte daha duyarlı olunması gerektiğini tekrar hatırlatmakta fayda görüyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
http://www.saglik.gov.tr/TR/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFA91171E62F0FF1530 07C6C06C3D68D9E

Dr.Can
23.Aralık.2009, 21:53
Bugüne kadar domuz gribi aşısı olmayarak ABD kamuoyunda tartışma yaratan Barack Obama eşi Michelle Obama ile birlikte domuz gribi aşısı olarak bu tartışmalara son verdi.

ABD Başkanı Barack Obama, önceki gün, “eşi ve kendisinin henüz yeni aşı olduklarınıâ€� belirtirken, daha sonra açıklama yapan bir Beyaz Saray yetkilisi, “Başkan Obama'nın pazar günü, eşinin ise birkaç gün önce aşı olduğunuâ€� söyledi.

Aşının güvenli olduğunu belirterek, herkese aşı olma çağrısında bulunan Obama, riskli gruplardan sonra aşı uygulamasının artık herkes için yapılabildiğini bildirdi.

Kızları Malia (11) ve Sasha'nın (8) ekim ayında, uygulamanın ilk başladığı dönemde aşı olduklarını dile getiren Obama, kızlarının sağlık durumunun şu anda iyi olduğunu kaydetti.

Obama, “yaşamındaki en önemli iki insan olan kızları için doğrusunu yaptığını, insanların da bunu anlaması ve kendi çocukları için (aşı yaptırarak) doğru olanı yapmalarının önemli olduğunu dile getirdi.

http://haber50.com/241162_Obama-Domuz-Gribi-Asisi-Oldu.html

24.Aralık.2009, 05:43
İsmail Amca!
Bende ailemle birlikte hep beraber aşı vurudum.
Herkes birşeyler söyleyip korkutuyor bizi.Sizin bu açıklamalarınız
beni rahatlattı.Babamın selamı var....

Osman KARATEPE
24.Aralık.2009, 06:25
Sayın hocam açıklamalar için teşekkürler.Ama şuda bir gerçekki kimse sağlıklı bir bilgiye sahip değil tamam biz sağlıkçılar olarak her AŞI yı desteklemek zorundayız neden çünkü aşı koruyucu önlemlerin en başında gelir yalnız h1n1 aşısı üretildiğinden beri tartışmalar susmadı madem ölümler bekleniyor pandemi yani bulaşma oranı çok yüksek mecbur kılınsaydı aşı yok sen yaptırdın ben yaptırmadım Tayyip yaptırmadı Obama yaptırdı.Ben göğüs hastanesinde çalışıyorum tabiki hiçbir doktor yaptırmayın demez diyemez çünkü allah korusun hastanın başına aşıdan olmasa bile bişey gelirse vicdan azabı çeker suçlu duruma düşer.Etrafımdaki doktorların yarısı yaptırdı yarısı yaptırmadı e şimdi ben hangisine güveneyim Obama'yamı Tayyip Erdoğana'mı yaptıranlaramı yaptırmayanlaramı.Kendi insiyatifimi kullanarak eşim ben ve çocuklarım yaptırmadık kronik yani kalıcı bir hastalığımız yok allaha şükür çocuklar meyve sebze yiyorlar temizliğide dikkat ettikmi bizce işlem tamamdır bu tamamen bizim hür irademizdir zaten ülkemizde dışardaki mikroplara kullanamıyoruz bari vücudumuza aldığımız mikroplarda kullanalım iredemizi hepinize saygılar sevgiler.....

24.Aralık.2009, 07:39
tartışma kafa karıştırıcı zaten karışık.

emrah tatar
24.Aralık.2009, 08:27
sevgili arkadaşlar siz hiç bir aşının yararlımı zararlımı diye tartışıldığını duydunuzmu doktorlar bile bu tartışmayı yapıyorsa bu aşı ya para kaygısıyla alalecele yapılmış birşey yada altında başka şeyler var bence,aşının faydasının tartışılması başbakanın zorlayamayız lafı hep birşeyleri ifade ediyor bence,sonra altından birşey çıkar korkusu var başbakanda çünki gerekli testleri yapacak teknolojiye bile sahip değiliz malesef asıl üzülünmesi gereken bu ......
saygılar herkese

cemalreis
24.Aralık.2009, 10:37
EVET DOSTLAR EMRAH KARDEŞİME KATILIYORUM
ŞİMDİYE KADAR ÇOCUKLARIMIZA DOĞUMDA İTİBAREN
HER TÜRLÜ AŞI YAPTIRIRIZ HİÇ DE ENDİŞE ETMEYİZİ AMA
BU BAŞKA DAHA SALGIN TÜRKİYE YE GELMEDEN AŞININ MARKASI DOZU
SONRA HANGİ ÜLKEDEN GELECEĞİ TARTIŞILMAYA BAŞLANDI
SAĞLIK BAKANI ÇIKTI BU AŞI MUTLAKA TÜM RİSK GRUPLARINA YAPILMALI
DENDİ TAYYİP BEY ÇIKTI BAKANA KAYILMIYORUM BEN VE AİLEM AŞI OLMAYACAK DEDİ SONRA
ESKİ SAĞLIK BAKANI ÇIKTI VATANDAŞLARIMIZ DENEL OLARAK KULLANILMAK İSTENİYOR DENDİ
VEL HASIL KİMİN NE DEDİĞİ BİRBİRİNE KARIŞTI BU ORATMDA NASIL SAĞLIKLI KARAR VEREBİLİRİZ
BİLEMİYORUM AMA YETKİLİLERİN MALUM AÇILIMI BIRAKIP AŞI AÇILIMINI BU VATANDAŞA İZAH ETMELİLER
EVET BU RİSKİ BİZ ÜSLENİYORUZ DİYE AÇIKLAMA YAPSINLAR TEK YUMRUK OLSUNLAR BAK HERKES NASIL AŞI OLYOR.

24.Aralık.2009, 20:29
EVET DOSTLAR EMRAH KARDEŞİME KATILIYORUM
ŞİMDİYE KADAR ÇOCUKLARIMIZA DOĞUMDA İTİBAREN
HER TÜRLÜ AŞI YAPTIRIRIZ HİÇ DE ENDİŞE ETMEYİZİ AMA
BU BAŞKA DAHA SALGIN TÜRKİYE YE GELMEDEN AŞININ MARKASI DOZU
SONRA HANGİ ÜLKEDEN GELECEĞİ TARTIŞILMAYA BAŞLANDI
SAĞLIK BAKANI ÇIKTI BU AŞI MUTLAKA TÜM RİSK GRUPLARINA YAPILMALI
DENDİ TAYYİP BEY ÇIKTI BAKANA KAYILMIYORUM BEN VE AİLEM AŞI OLMAYACAK DEDİ SONRA
ESKİ SAĞLIK BAKANI ÇIKTI VATANDAŞLARIMIZ DENEL OLARAK KULLANILMAK İSTENİYOR DENDİ
VEL HASIL KİMİN NE DEDİĞİ BİRBİRİNE KARIŞTI BU ORATMDA NASIL SAĞLIKLI KARAR VEREBİLİRİZ
BİLEMİYORUM AMA YETKİLİLERİN MALUM AÇILIMI BIRAKIP AŞI AÇILIMINI BU VATANDAŞA İZAH ETMELİLER
EVET BU RİSKİ BİZ ÜSLENİYORUZ DİYE AÇIKLAMA YAPSINLAR TEK YUMRUK OLSUNLAR BAK HERKES NASIL AŞI OLYOR.

Bana kalırsa bu aşı zaten malum açılımın kılıfı idi .

Bakalım, sonunda "fazla açılma boğulusun" ata sözünün doğruluğunu bir daha sınamış olacağız gibime geliyor.

Allah Türk Milletinin yardımcısı olsun. Çünkü olan hep bize oluyor.