Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Barınak bakımı,haşere ilaçlama nasıl,ne ile olmalı???

26.Aralık.2009, 07:58
Arkadaşlar
Köpeğimizin üzerinde gezinen pire türü haşereler için ben Bolfo isminde Bayerin pire tozunu kullandım,anında etki gösterdi.
Yaz sezonuna doğru ise enseye damlatılan koruyuculardan kullanmak gerektiğini ise Veterinerim tavsiye etti.

Ama hayvanın yattığı yerde pire ve yumurtalarını nasıl yok edebilir,yada oluşmasını engelleyebiliriz.Ya böyle bir konu sitede yok yada ben göremedim.
Tabiki herşeyden önce temizlik ama ben mecburiyetten köpeğimi komşunun boş bir eski evi vardı oraya bağladım.Orada da sanırım önceden pire varmış.
Her giriş çıkışta beni delik deşik ediyorlar.Halbuki köpeği ilk aldığım gün kontrol etmiş,üzerinde pire bulamamıştım.Şu an için köpek korunmalı ama kulube civarı riskli bölge.Buraya ne yapayım??
Geçen hafta zirai ilaç satan bir yerden su bazlı fısfıs sprey halinde bir ilaç aldım(CHRYSAMED),ama pek etkisini göremedim.Belki uzun vadede etkiliyordur.

Sizler ilaçlama için ne kullanıyorsunuz??Yarın nasılsa avdayım,sabahtan ilaçlayıp,köpeği akşam üzeri barınağa alabilirim.

Osman KARATEPE
26.Aralık.2009, 15:41
Uğur abi şayet eve kedi geliyosa pireyi kesemezsin kedileri kesman gerekir :)Biz pireyi avdan gelirken getiriyoruz eczaneden pire tozu aldım avdan geldiğimde biraz tüylerine ve kulubesine serpiştiriyorum ama dostun pireleri bize hiç gelmiyor.Bildiklerim bu kadar abi ama işin ustaları elbet vardır...

Abdullah ATASOY
26.Aralık.2009, 19:09
ite pire torbası demiş eskiler piresiz it olurmu bilmem sadece azaltabiliriz

yucelmert
26.Aralık.2009, 19:38
abi kullandığın bayer bolfo yu kulübedede kullanabilirsin. ama yiyecek ve içecek kaplarına dikkat et.
bu çok kuvvetli bir ilaç 18-20 kg.lık köpeğin üzerine yarım yemek kaşığını geçmemen gerekli ve 2-3 aydan öncede tekrar etmemen gerekli yoksa köpeğini zehirler.
uğur abi, kazasız belasız bu işi halldersin inşallah, selamlar.

28.Aralık.2009, 13:57
İlgi için teşekkürler.
Cumartesi günü bir güzel kulübe ve çevresini,köpek dışardayken temizleyip,ilaçladım.Herşey güzel olacak diyordum.
Pazar sabahı kalkıp av için hazırlandım,köpeği çıkarmak için gittiğimde baktım ki yerinde yeller esiyor.Çalmışlar şerefsizler.
Gün berbat oldu,moral bozukluğundan akşama kadar birşeyler yemedim.
Bu arada bütün avcı arkadaşlara haber verdim.Görmeyenlerede tarif ettim köpeğin rengini tipini.
Akşam saat 6 gibi bir abimizden telefon geldi.Tarife uyan bir köpek varmış satılık,abimizin oğluna satmak istemişler.
4-5 arkadaş ufaktan bir operasyon düzenledik.Köpeğin benim olduğunu ispat etmem gerekiyordu,gerek bile kalmadı.
Zira yavrucuk beni görünce üzerime atladı,dakikalarca ellerimi yaladı.Birhayli duygusal bir görüntü oldu.
Çalan şerefsiz laf değiştirip,abi biz bulduk bunu sahibi gelir diye buraya bağladık nağmeleri çekti.Bizde ehh deyip yemiş ayaklarına yattık.
Olayı daha fazla büyütmeden köpeği alıp çıktık.Zaten önemli olan Fındığa kavuşmaktı.
Allahtan gün içinde bulup geri aldık.
Artık pire torbasının pireleri bile umrumda değil.

Ama tabiki ev ahalisi için pireler hala sorun teşkil edecek.Şimdilik evde sorun yok.pire göremedik.Sanırım misafirperver olmadığımızı anladılar.:)

Mehmet Ardilli
28.Aralık.2009, 14:26
Ava giderken ilaç pompası ile mazot püskürterek barınağı ilaçlayıp akşama köpekleri piresiz bir ortama koya bilirsiniz yaklaşık iki hafta kadar pire tekrar üreyemez. Selamlar.

29.Aralık.2009, 07:44
Mehmet abicim,evet en güzel ve hesaplı çözüm bu olsa gerek.
eski avcı abilerimize sormuştum,mazotu sulandırıp püskürt dediler.çok etkiliymiş.denemek istiyorum.
zaten köpeği birkaç günlüğüne bir arkadşımın evine bıraktım.Bu çalınma olayı yüzünden barınağın etrafına direk diktik.
Bugün dikenli tel ile çevireceğiz.Bu meyanda ilaçlama mazotla işinide yapabilirim.
teşekkürler.

fevzi dursun
29.Aralık.2009, 08:07
uğur kardeşim aşağıdaki linki tıklarsanız gayet basit ve etkili bir ilaç hazırlayabilirsin selamlar

http://www.avkolik.net/forum/saglik/dogal-yontemlerle-kopek-kulubemiz-ve-etrafini-ilaclama/

Osman KARATEPE
29.Aralık.2009, 09:32
Uğur abi adam akıllı bi sopa çekseydiniz şerefsizlere ...

cemalreis
29.Aralık.2009, 11:54
UĞUR KARDEŞ BU KONUYLA İLGİLİ YENİ BİR BAŞLIK AÇTIM
PİREYLE MÜCADELE UMARIM FAYDALI OLUR HOCALAR
BİZİM İÇİN AYRINTILI OLARAK ANLATMIŞLAR.

Birol YAY
29.Aralık.2009, 18:09
UĞUR kardeş geçmiş olsun çabuk bulmuşsun ...başıdakı dert bendede var yazın kene şimdi pire hemşerimin tavsiyesini bende enkısa zamanda uygulayacağım hoşçakal..