PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : !!!!Bu Romanya çokmu uzakta!!!!

kapadokyali_1981
05.Ocak.2010, 23:02
Saat gecenin 2 si olmuş ben hala TV karşısında Yaban tv de Dr. Ali Postasının kaz avını izliyorum. Yalnız bu Romanya bize ne kadar uzaktaki yüzbinlerce kaz orda harman ederken bizim memleketimizdeki avcıların belkide % 90 nı sezonu kaza tek bir sıkı bile atmadan kapatıyor. 4 saatlik bi kaz avı 3 avcı 35 kaz bu nasıl bi populasyon???? Hadi kanadada amerikada var orası uzak diyoruz ama Romanya bizim burnumuzun ucunda bu kadar kazı barındırıyorken burda niye kaz populasyonu bu kadar düşük acaba. Adamlar heralde 3 kişi 200 mermi attıysa az attı yani vurulsa heralde 100 ü geçerdi malum orda limit yok bizde av yok!!!!!! Bakalım ustaların bu konuda fikirleri hangi doğrultuda komşularımızda bu kadar kaz varken bizde neden yok???

cemalreis
06.Ocak.2010, 05:22
ömer kardeş herhalde kazlara cip takıyorlar o
bölgeden dışarı çıkmıyorlar olabilirmi acaba

06.Ocak.2010, 06:01
çiplik iş değil abi o başka bişi war bu işte iklimsel olabilirmi...

fevzi dursun
06.Ocak.2010, 06:42
çarpık yapılaşma, menfaate dayanılan ve usulsüzce kurutulan göller, hesapsızca kurulan baz istasyonları ( bu sinyaller göç hayvanlarının yönlerini değiştirdikleri belirlenmiş), göç güzergahına kurulan uçak pistleri, ve dürüst yapılmayan avcılık sonucu bu hayvanlar bezmiş olamazmı acaba..?

Recep DÖNMEZ
06.Ocak.2010, 07:22
Ömer Kardeşim! günül isterki ülkemizin her tarafında tıpkı
Romanya'daki,Amerika'daki,Kanada'daki gibi kaz popilasyonu
olsun ve bizlerde hir sezon yeterince kaz avı yapalım.Ancak özellikle
son 15-20 yıl içerisinde ülkemize gelen kaz göçlerinde her yıl azalma
yaşanıyor,bu yıl hemen hemen yok denecek sayıda kaz gelmiştir ülkemize...
Bunun tabiki birsürü nedenleri vardır,Fevzi Abi bu konuda güzel örnekler de
vermiş,onada teşekkürler...
İnşallah eskiden olduğu gibi gelecek yıllarda ülkemizin avlaklarına bol sayıda
kaz göçleri olur ve bizlerde bereketli kaz avları yaparız....
Herkese selam ve saygılar..

çetin ekren
06.Ocak.2010, 10:46
Ömer kardeşim çok güzel bir konuya değinmişsin...
bizde de bir zamanlar böyle değilmiydi...bizler bindiğimiz dalı kesmesini çok iyi biliyoruz...
göllerimizi bilinçsizce açılan kuyular sayesinde,sulak alanlarımızı sağolsun DSİ miz saçma sapan açıklamalara dayanarak kurutmaya devam etmedimi...
Antalya ilimizdeki koskoca Amik gölü kurudu ya insanın aklı alırmı o güzelim cennet köşemizin bu duruma düşürüleceği...
Türkiye göç yolu olmasına rağmen zavallı hayvanlar bile hersene yapılan değişiklere şaşırıp kalmıyorlarmı...fabrikalar atıklarını derelere harıl harıl boşaltırken kesilen cezaları sanki kaybettiğimiz değerlere eş edermişcesine çıkıp açıklamıyorlarmı...oysaki yitirilen değerleri geri kazanmak için kesilen o cezaların yüzlerce katı bile olsa kazanamazsın...bizleri uyuttuklarını sanmıyorlarmı...aslında bizler uyumuyoruzda sesimizde çıkmıyor...veya çıkmasına müsade etmiyorlar...
bir maden için koca dağı yok etmiyorlarmı...kendi elimizle ciğerlerimizi yok ediyoruz...nefessiz kalacağız...oysa bu bahsettiğin yerlerde en önde değer verilen kaynaklar doğayı olduğu gibi korumayı başarıp,onları yok etmeden para kazanmanın yolunu bulmak...
hengi proje hayata geçirilirken doğal hayat önde tutuluyor...ben hiç görmedim...bir havaalanı yapılacaktır,uygun olan arazi nereyse oraya yapılır...yok burda binlerce hayvan varmış,yok burası sulak alanmış kimsenin umurunda değil...böyle oluncada elbetteki elimizdeki değerli kaybederiz ve sadece böyle uzaktan bakan bizler oluruz...
hakikaten içler acısı bir durum....

Sebahattin AVCI
06.Ocak.2010, 17:36
Ömerim öncelikle rusya iklim olarak çok farklı bu göçler türkiyede teet geçme yerine kalıcı ve yemlenmeli olarak eskilerden çok popilerdi ve bundan 4 sene evveline kadar her sabah işe giderken ve akşam iş çıkısı hep aynı güzergahtan ardı ardına bitmeyen sürüler ile (V) şeklini almış çok kaz görürdüm arazilerimiz yeşillik açısından musait ama o yıllardan itibaren bir tek geçen sene 1 kaz gördün ve onuda grubumdan ayrılıp takip edip biraz yoruldum ava avlamam nasip oldu bir daha ne zaman kaz avı yaparım aklıma bile gelmiyor

sakaryamızda da gölün kenarına termik doğalgaz santrali kurulduğundan beri hava sıcaklığı bir kaç derece artıyor ve kar tutmuyor o bölge

tabi kuşta tutmuyor çok az derecede sebep olarak bu derim

düşünsene eskilerden sakaryadan babamlar dahi olmak üzere konya ya azmı gitmezlerdi kaz avına şimdi konyada kaz gören varmı olsada nadirdir heralde

İBRAHİM AKKAYA
06.Ocak.2010, 21:52
Arkadaşlar küresel ısınmadan dolayı kış avrupada sert geçmiyor.
Hayvan yaylım buldumu göç etmez.
Balkanlar Rusya hiç soğumuyor.
Önceleri avrupa donuyor balkanlardan kış geliyor derlerdi şimdi yok bunlar.
Dağda laleler açmış arkadaşlar Allah cc yardımcımız olsun.

kemal uslu
06.Ocak.2010, 23:35
BEN GECEN GAZETE DE OKUDUM KÜTÜHYA-ÇAVDARHİSARA HAVAALANI KURULACAKMIŞ BİR AVCI CIKIP BURASI KUŞLARIN GÖÇ YOLU DEMİŞ VE İNCELEME SONUCU ORANIN GÖÇ YOLU OLMADIGINA KANAAT GETİRİLMİŞ VE ŞU ANDA ORAYA HAVAALANI YAPILIYORMUŞ AMA BEN YILLARDIR ORAYA GİDEN AVCI ABİLERİMİZİN OLDUNU BİLİYORUM BİZZAT KENDİM 'DE GİTTİM AMA BİZİM BAŞIMIZDAKİLERİN ÇOK İYİ CALIŞTIKLARI İÇİN BURAYA NE KAZ NEDE BAŞKA BİR CANLI GELİR 5-10 SENE SONRA BILDIRCIN BİLE BULAMAYACAGIZ SAYGILARIMLA...........

Osman KARATEPE
07.Ocak.2010, 06:20
Bu kadar av bize çok bile biz kıymet bilmeyiz kıymet bilenlerimzide dinlemezler suçlu biz oluruz çalan çırpan hamuduyla götüren haklı olur bunlar daha iyi günlerimiz...

07.Ocak.2010, 06:48
çarpık yapılaşma, menfaate dayanılan ve usulsüzce kurutulan göller, hesapsızca kurulan baz istasyonları ( bu sinyaller göç hayvanlarının yönlerini değiştirdikleri belirlenmiş), göç güzergahına kurulan uçak pistleri, ve dürüst yapılmayan avcılık sonucu bu hayvanlar bezmiş olamazmı acaba..?

Islah ediyorum diye ülkemizin bataklıklarının kurutulması ve nehirlerin akış şekillerini kanallara almak suretiyle bozulması dış güçlerin uzun vadede ülkemizin verimli topraklarını verimsizleştirme , çölleştirme amacıyla yaptıkları çalışmaların biz avcılara yansıyan sonuçlarından sadece birisi.

kapadokyali_1981
07.Ocak.2010, 11:38
Bi çok sebep saydık hepsindede haklıyız. Bu memlekette avcıya olan bakış açısı değişmezse her geçen sene bir önceki seneyi maalisef arar olacaz. Babamlar tuzgölü havzasında bundan 15 -20 sene evvel boz kaz vururlardı ben bi tanesini taşıyamazdım. Şimdi ise bırakın boz kazı artık sakarca kazını bile uçarken görmek nerdeyse imkansız. Bazan kızılırmakta ördek beklerken denk gelir oda anca sesini duyarsın ne kadar uzaktan uçuyorsa artık. Ama daha kötüsü belkide kaz avlamak çocuklarımıza nasip olmayacak!!! Ben hatırlıyorum gene aksaray taraflarında toy avlarlardı ben daha tüfek elimdeyken uçarken bile denk gelmedim. Bıldırcın bile artık memlekete nerdeyse siparişle geliyor. Bundan çok değil 5-6 sene evvel patates tarlalrında sezon açılınca limiti doldurmayak diye ekelerini seçer atardık köpek ferma durmadımı tüfek atmazdık. Bu sene sabah 6 öğle 12 limiti doldururusan öp başına koy hemde tecrübeli bi köpekle. Heralde bu işi tamamen bize bıraktırmaya çalışıyorlar.

Abdullah ATASOY
07.Ocak.2010, 20:52
bizde son zamanlarda kendini suçlama hastalığı var bunun bir çok nedeni var tabi hiç ava gitmeyen çenesizlerin lafını avcı sanıp dikkate almak avcı olmayan kişilerin koltuk sevdasına alakasız yerlere gelmesi tabi bu yakın bi konu ancak avcı arkadaşlar böyle kişilerin sözlerini dikkate almayalım kendimizi suçlamayalım burda ancak bilimsel bi açıklama vardır yada bu romanlar salak kaz besleyip beleş millete vurduruyolar eskiden çok gelen kazlar bohçacılar azalınca niye gelmiyo burda bi sorun var bu nuda bilim adamları bulmalı suç bizdeyse diyetini ödeyelim yoksa

08.Ocak.2010, 20:30
yaban tv de kazların göç yollarını nasıl değiştirdiler diye tanıtımlar vardı.yalnız o programı kaçırdım.izleyen vardır belki.adamlar bilimsel olarak çalışma yapmışlar izleyenlerden bu konuya yorum yapmalarını rica ediyorum.selamlar...

izzet uzunca
19.Ocak.2010, 08:03
Türkiyede mera kalmadı arkadaşlar sulak alanlar kurtuldu,Ben samsun termedeyim burda avcılık içler acısı bi durumda mera yok avcı çok siyasi ve brokratik otarite egemen ,Omzuna tüfeği asan çoluk çocuk meralarda, kuşlar sezon başında bi uğradı buralara, aman yarabbi yarışa turna vuruldu kime ne söylenir ne denir .Yüksek yüksek silah atıldı kuşlara konmasına bile musade edilmedi ve sonunda kuşlar gitti.Şimdi herkes eli cebinde av bekliyor .Deniliyorki bu sene av yok:) iyiki yok diyorum.
Burda yapılacak ilk şey eğitim Kişi kendisini bilmeli bence Vicdanı olması lazım Avlanma belgesi ile felan olacak iş değil bu Gözlemlediğim kadarıyla herkes birbirine gaz veriyor yok eskiden şöyle vururduk bunu yapardık,Onlar eskide kaldı Elimizdekinin değerini bilmemiz lazım diye düşünüyorum.
Sizlerle bi anımı paylaşmak istedim. Bir akşam çağma için merada yerimizi aldık ördek bekliyoruz Bir küme gölün üstünde turlamaya başladı ördekler yüksek ve tüfek menziliyle alakası yok adamın biri çıktı oromatik yaptı tüfeğinde ne varsa boşalttı ördeklere ördekler bastı gitti haliyle vuramadı.Av bitti bişeyde göremedik o kümeden başka gittim avcının yanına selam verdim dedim kardeş neden yuksek atıyorsun bekleseydin !Adamın bana verdiği cevabı hayatta unutmam .BENİM TÜFEĞİM ORAYI VURUR.Diyecek hiç bişey bulamadım.Bu zihniyette biz daha çok kuş bekleriz dedim kendime.Abartmanın hırs yapmanın sonuçlarını biz çekeriz.Herkese kazasız belasız güzel bol avlar diliyorum.