PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : armsan 612w hangi fişekler???

mustafa demir
06.Ocak.2010, 10:14
öncelikle bütün avkoliklere selam ve sevgilerimi sunuyorum.2 hafta önce armsanın 612w modelini aldım.aynı tüfekten kullanan arkadaşlardan kaç gr.ve hangi marka fişeklerde iyi sonuçlar aldıklarını paylaşmalarını rica ediyorum.ben 2 nolu şokta 31 ve 32gr 6 no yaf chedıttelerden iyi sonuç aldım soğuk havalarda rc s4 33gr. iyi netice verdi.

çetin ekren
06.Ocak.2010, 14:04
en iyi sonucu sizin deneyerek bulmanız bence en mantıklısı olacaktır...
fişek seçimi her iklimde farklılıklar gösterir...
tabi birde ogün gittiğiniz avın cinsine bağlıdır...

06.Ocak.2010, 22:36
62gr. magnum at denemekte fayda var

çetin ekren
07.Ocak.2010, 07:06

Doğan kardeşim sen ciddimisin yoksa dalgamı geçiyorsun...anlayamadım...

07.Ocak.2010, 13:32
dogan kardeş merhaba kusuruma bakma ben senin yerinde olsam bu sitede bir birinden usta avcı abilerimiz var ama çetin usta yı dinlersen daha iyi olur ama sen bilirsin

mustafa demir
07.Ocak.2010, 15:15
armsan kullananların yorumlarını bekliyorum.yinede tüm yorumlar için teşekkür ederim.62 gr da dahil...

Sebahattin AVCI
07.Ocak.2010, 17:44
aleykümselam Mustafa ustam saygı ve sevginin eksik olmadığı avkolik adı altında dostkoliğe hoşgeldiniz sefalar getirdiniz dostca kalın

kullanmış olduğunuz tüfek model olarak güzel şimdiye kadar fişek seçiminde bir şikayet sıkıntı gibi bişiler duymadık kullanan arkadaşlarım gayet memnun
yazmış olduğunuz kullandığınız yaf ve Rc gayet iyi fişekler Çetin ustamın dediği gibi hava durumuna göre sanırım bulunduğunuz memleket epey sıcak bence 32 gr geçmeyin
olurda erzurum gibi soğuk bir memlekette örnek 36 gr kullanırsın ördek avında sıcak bir iklimde kuş avlarında 28 ila 30 gr normaldir

Mustafa ustam Doğan arkadaşımız sanırım kutuplarda fok avı yada kutup ayısında kullandıkları nasıl oluyorsa 62 gr bende şaşırdım
sanırım bazuka ile armsanı karıştırdı kusura bakmayın

Muğla ya selamlar

Halil KÜÇÜK
07.Ocak.2010, 20:59
Mustafa kardeşim aramıza hoşgeldin
Tüfeğin hayırlı olsun.

Doğan kardeşimiz size latife yapmış
62 gr fişeği hangi tüfek ile atacağınıda belirtseydi
sayesinde bizde bilgi sahibi olurdukhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif

bahse konu tüfeğin 76 mm magnum ,
en iyi verimi ve randımanı kendin deneyerek bulabilirsin
nasıl ki 70 mm yataklı tüklerde 76.mm fişek atılmazsa
76 mm yataklı tüfeklerde de 89 mm av fişek atmanın sonuçlarını düşünmek bile istemem
hangi tüfek ,yatagı ne olursa olsun
satandart fişek deneyerekte uygun fişeği bularak
gayet rahat verim alabilirsin
ben 52 gr'ma kadar remington 11-87 12 cal 76 mm premier tüfeğimle atış yaptım
ama nerde o fişekleri sıkacak avlar
Selamlar saygılar

mustafa demir
07.Ocak.2010, 21:55
doğan kardeşin eli sürçtü herhaldehttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/78.gifcanı saolsun.hoşbulduk teşekkür ederim.sabahattin beyin dedikleri aynen doğru,zaten bu sene kış yaşamadık havalar hep sonbahar gitti.hayırolsun diyelim.simdi öğrenmek istediğim benim kullanduğım markaların dışındaki markaları deniyenlerin neticesi.tabiki iklim yöre ve av cinsi önemli faktörler ama yinede armsan kullananların kafasında bir kıvılcım oluşturabilir diye düşünmüştüm.paylaşımlarınızı merakla bekliyorum.muğla milastan herkese selamlar sevgiler.

08.Ocak.2010, 08:31
Sevgili Avcı dostlarım ;İkinci el almış olduğum Beratta 390 otomaktik tüfeğimin hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadığım gib bu beratta 390 av tüfeği kullanan ve bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini benimle paylaşırlarsa çok sevinirim.Biraz ağır ama güzel bir tüfek diye düşünüyorum.Kaç numara ve kaç gr hangi marka fişek atmam gerek vs bunun bilgilerini paylaşırsanız sevinirim.Şimdiden vereceğiniz bilgilerinize teşekkür eder saygılarımı sunarım Şevki

09.Ocak.2010, 15:16
slm mustafa abı ben de yaklasık 3 ay once armsan aldım 66 namlu ve hava kosullarına gore denedığım fişekleri anlatayım
34 gr (7-8) forze soğuk havada ordek avında kullandım ve kullanmaktayım ii neticeler aldım ama avlarım 5 te ıkısı canlı dustu
32 gr kecetapa 6 numara ımperyal kulamdım soğuk havda ordek avında ve dağ avında sacma dağılımı cok guzel av kesınlıkle canlı dusmuyor
30 gr rc 8 numara kullandım normal havada oda cok ii av canlı dusmuyor
32 gr forze ( 7-8) kulandım soğuk havada ii neticeler aldım artı 34 gramdakı gıbı av canlı dusmuyor
28 gr sterling ( 8-9 ) kulandım sıcak havada ii neticeler aldım ve av canlı dusmedı
34 gr rc rio armusa da kesınlıkle arkana bakma derım ama armusa bıraz ağır bır fişek cok soğuk havalarda atmanı tavsıye edbılırım
33 gr rc1 8 numara attım gecen hafta sonu hedefe mukemmel bır tablo ile karsılastım avın kesınlıkle kacma ihitmali olmayacak bı tablo idi ama avda kullanmadım daha nasıp olmadı
abı kısacası genelde fısek secmıo benım gorusum 11lıralık sıkdan 20 lıralık sıkaya kadar kullandım her hepsinde super olmasada genede avda sıkı secmeyen bı rtufek dıyebılırım
MUĞLA DAN SELAMLAR

mustafa demir
09.Ocak.2010, 16:33
serhat kardeşim paylaşımından dolayı çok teşekkür ederim.tavsiye ettiğin fişekleri deniyeceğim.mesela ben bugün yaf cheditte 30 gr 10 no yla keklikte çok iyi netice aldım.bi dene istersen.malum havalar çok sıcak gidiyo.kış demeye bin şahit ister.burda daha ördeğe sıkı atamadım inan.armsan da denediğim fişekleri paylaşmaya devam edicem.sendende bekliyorum kardeşim.allaha emanet ol.milastanda muğlaya sevgiler.

Sebahattin AVCI
09.Ocak.2010, 17:45
Serhat güzel bir deneme ile güzel bir anlatım olmuş teşekürler

Mustafa ustam 30gr iyide 10 numara saçma kekliğe çok küçük değilmi gerçi netice önemli olan haklısın

mustafa demir
09.Ocak.2010, 22:24
sebahattin arkadaşım, gerçekten keklik için küçük normalde ama etkisini görmenizi isterdim.ve inanmıycaksınız 10 ve 11 no saçmayla ördek bile vurdum zamanında.önemli olan uygun gramajı yakalamak.ince saçmanın tek dezavantajı çok uzağa etki etmemesi.denemenizi öneririm.avantajı hızlı geçen avlarda dahada ortaya çıkıyor inanın.

10.Ocak.2010, 13:38
HER ZAMAN MUSTAFA ABI SENIN PAYLASIMIN ICINDE TESEKKURLER BENDE DENEDIKCE FARKLI FİŞEKLER BÜTÜN AVKOLIK UYELERINI VE BIRBIRIIZI BİLGİLENDİRMİŞ OLURUZ.

10.Ocak.2010, 13:48
ELİMDEN GELDİĞİNCE SEBAHATTİN ABİ HER ZAMAN KATKI SAĞLAMYA ÇALISACAĞIM. ÇOK TEŞEKKÜRLER

mustafa demir
12.Ocak.2010, 20:12
bu tüfek gerçektende fişek seçmiyor.hangisini atsam öldürmiycem demiyor.beğenmediği fişek olursa sadece mesafesi azalıyor yada canlı düşürüyor.otomatik düşünenlere şiddetle tavsiye ediyorum.

Sebahattin AVCI
12.Ocak.2010, 20:51
sebahattin arkadaşım, gerçekten keklik için küçük normalde ama etkisini görmenizi isterdim.ve inanmıycaksınız 10 ve 11 no saçmayla ördek bile vurdum zamanında.önemli olan uygun gramajı yakalamak.ince saçmanın tek dezavantajı çok uzağa etki etmemesi.denemenizi öneririm.avantajı hızlı geçen avlarda dahada ortaya çıkıyor inanın.

evet haklısın güzel bir deneme güzel netice ve sonuç çok iyi

güvenerek ve tavsiye ederek bilgilendirme için teşekürler

21.Haziran.2012, 12:24
bende de 612 wv war 31 gr 8 no rc 30 metrede alakava cansız aldım yeni fişekler warbende deniycem ankete bi ugrarsanız sewınırım yorumlarınızı beklıyorum teşekkürler arkadaşlar

Kemal_Uygur
21.Haziran.2012, 12:35
bende de 612 wv war 31 gr 8 no rc 30 metrede alakava cansız aldım yeni fişekler warbende deniycem ankete bi ugrarsanız sewınırım yorumlarınızı beklıyorum teşekkürler arkadaşlar

Kadri Bey hatırladığım kadarıyla silahı yeni aldınız yanlışmıyım?
Av sezonunun kapalı olduğu ve hayvanların ürediği bir mevsimde 30 metreden canlıyamı ateş ediyorsunuz?

21.Haziran.2012, 13:01
kemal abicim tüfeği şubat ayında aldım hilal avda bu dedıgımde o dönem köyde olan bir anımdı sezon kapanmamıştı şimdi oturup izliyorum sadece belgelerin hepside hazır bekli yorum sezonun açılmasını yanlış anlaşılmak istemem saygılarımla sayın abim

Mesut BÜLBÜL
23.Haziran.2012, 09:44
Maşşallah mustafa kardeşim merabalar nasılsın seni bayadır özlemiştim Eski acılmış bir konu bu ama malesef şimdi görme fırsatı buldum benim tafsiyem burası sıfır zemin buralarda 28/ 30 gr dan başka fişek tanımam ama yinede bu silahtan kullananlar var onlara kulak vermek gerekir selamlar sayğılar şimdilik görüşmek dileklerimle selamlar sayğılar