PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beratta 390 Av Tüfeğim Hk

08.Ocak.2010, 09:05
Sevgili Avcı dostlarım ;İkinci el almış olduğum Beratta 390 otomaktik tüfeğimin hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadığım gib bu beratta 390 av tüfeği kullanan ve bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini benimle paylaşırlarsa çok sevinirim.Biraz ağır ama güzel bir tüfek diye düşünüyorum.Kaç numara ve kaç gr hangi marka fişek atmam gerek vs bunun bilgilerini paylaşırsanız sevinirim.Şimdiden vereceğiniz bilgilerinize teşekkür eder saygılarımı sunarım Şevki

çetin ekren
08.Ocak.2010, 11:48
sevgili kardeşim yanılmıyorsam zaten bu silahın sıfırı daha üretilmiyor...
burda hangi fişeği kullanmamı tavsiye edersiniz diye bir soru yöneltmişsiniz bizlere...
tabi tüfeğinizin özelliklerini bilmeden(namlu boyu,şok durumu vb)sizi yanlış yönlendirmiş oluruz...
bunu,sizin deneyerek,tecrübe ederek bulmanız bence en mantıklısı olacaktır...
tabi en önemli etkenlerden gittiğniz avın cinsi ve o günkü hava şartlarıda fişek seçiminde büyük rol oynar...örnek vermek gerekirse ben şuan Erzurum'da bu tüfeği ördek avı için kullanacak olsam size 34-36 gr.fişek kullanın derdim...fakat bu fişeği batıdada kullanacak olursanız ama akşam eve müthiş bir baş ağrısıyla dönersiniz...
bence en iyisi çeşitli gramajlarda,numaralarda ve markalarda olan fişeklerden yanınızda bulundurun ve avda deneyin...hangisi tüfeğinizin ve sizin hoşunuza giderse onu kullanın...
benim önerim bu olur size...

08.Ocak.2010, 11:51
Çetin abi tşk ederim tavsiyelerine uyacağım aslında ben tüfeğin hakkında bilgi almak istiyorum yani iyimidir biliyorsunuz ki berattanın çeşitli serileri var tavsiye edermisiniz bu tüfeği diye düşünüyorum saygılarımla

08.Ocak.2010, 17:37
şefki kardeşim bahsettiğin tüfek beretta nedersen de heryeri kalite kokan bir marka eğer tüfekte parça değişimi veya darbesi yoksa girisi tüfeği kullananda biter bizim oralarda bir sözü vardır at sahibine göre kişner diye o tüfekte senin kullanmana göre performans verecektir parça tamir ve bakım işinide bildiğim kadarıyla vursanın firmasında yapıyorlar umarım güzel avlar yaparsınız hayırlı olsun