PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GÜNÜN BİRİNDE... (Mehmet ARDİLLİ)

Mehmet Ardilli
09.Ocak.2010, 14:55
GÜNÜN BİRİNDE

Günün birinde, diye başlar çoğu anlatımımız gizemli, masalsı bir başlangıçla ve anlatımlarımız kıssadan hisseye dönüşür sonunda. İşte böyle söylevlerdir bizi mazide dolaştıran veya geleceğe dair hayâller kurduran. Nitekim anlatılanlar gerçek veya gerçekleşecek ölçüde mantıklar içerir kendine has kurguları içersinde.
Günün birinde avcı demişler av ile iştigal eden, yani avlanma fiilini gerçekleştirenlere, günün birinde avcı öyle olmaz demişler kanun ve yasalar çerçevesinde, günün birinde parasız olmaz bu işler demişler ve eklemişler parayı veren düdüğü öttürür çalmasını bilmesede, günün birinde para yetmemiş daha çok para demişler, günün birinde paraylada olmaz av kalmadı demişler. Günün birinde birileri verdiği paraları sormuş bilememişler nerelere gittiğini, günün birinde birileri av demiş öbürleri sizsiniz demişler pişkinlikle, günün birinde birileri ya yasa demiş öbürleri yasa yasaktır demişler. Günün birinde yasalara yaslananlar neleri yemişler veya yedikleri kaç keklik kaç tavşan edermiş bilememiş kimseler. Günler hiç bitmezmiş, hiç bitmezmiş istenenler, bitmezmiş verenlerin çileleride. Bir gün gelecekmiş, her yer av ve yabanıl hayatın bolluğu içinde kalacakmış, ama bir türlü gelmezmiş o malüm günler.
Günün birinde bizlerden söz edenler olursa ne derler bilmem, ama çok gün gördüğümüzü söylesinler ve bütün günlerin hep aynı olduklarını. Hürmetlerimle.

Sebahattin AVCI
09.Ocak.2010, 16:58
Teşekürler Mehmet abi günün birinde belki yıllar sonra yeni nesiller özel avlaklarda avcılık yapmaktan başka çareleri kalmayacak sanırım

fevzi dursun
09.Ocak.2010, 16:58
mehmet abicim inşallah günün birinde o saydıkların olmaz

yucelmert
09.Ocak.2010, 17:28
başkalarının değilde, inşallah bizlerin duaları kabul olur,
birgün rüyalarımız gerçek olur,
Cenab-ı Haktan inşallah hakedene hakettiği verilir.

Recep DÖNMEZ
09.Ocak.2010, 17:43

İnşallah olmaz abicim...
Mehmet Abi eline emeğine sağlık...
Saygılar...

feridun berin
09.Ocak.2010, 20:08
Mehmet kardeşim eline sağlık günün birinde belki.............

09.Ocak.2010, 20:51

kapadokyali_1981
10.Ocak.2010, 18:36
Olmaz olmaz deme burası Türkiye!! Eline sağlık Mehmet abi aslında bu söylediklerin hepimizin içinde yavaş yavaş alevlenen bi kor parçası. Keşke biri çıksa karşımızada bizi uyandırsa ama nerdeeeeeeeeeeeee biri gidiyo diğeri geliyo sistem aynı avla avcılıkla alakası olmayan bi karar alma kurulu sonrası malum!!!

cemalreis
10.Ocak.2010, 18:56
Mehmet bey kardeşim günün birinde
derlerse Türklere av yok hiç şaşırmayalım.

çetin ekren
11.Ocak.2010, 11:09
Bu güzelim ülkede herşey parası olanamı yani...
bu yaşıma kadar dost kapıları hariç hangi kapıyı çaldımsa hep maddiyatın varsa bu zile bas denildi...yoksa kardeşim hiç uğraşma bu kapı sana açılmaz denildi...
Askere gittim en tehlikeli yerlerde askerliğimi tamamladım zerre kadar zoruma gitmedi...herkes 18 ay askerlik yaptı ben 22 aya zor evime döndüm...zerre kadar zoruma gitmedi...
parası olan sahte raporlarla askerlikten kaçtı...biz bu ş.......liktir dedik...oysa onlar şerefiyle para kazandıklarını söylediler...raporu alamayanlar parasını bastırdı bedelli askerlik yaptı...biz ölürsekte bu vatana kanımız,canımız feda dedik borcumuzu ödedik...zoruma gitmedi...bana param yok diye sen askerlik yapma başına bişey gelirse senin ailene bakan olmaz diyen olmadı...
dedem,babam bu devlete yıllarca hizmet etti,devletine-bayrağına ihanet etmedi...bziler işyerlerimizde kuruşuna varana kadar vergimizi ödedik,ödemeye devam ediyoruz...bu vatana ihanet içinde olanlara kapılar sonuna kadar açıldı,fırsatlar tanındı...in dağdan aşağı denildi ev verildi,iş verildi,aş verildi yetmedi estetik ameliyetlarla yüzleri değiştirildi...bizmi kötü olduk devletimize...olmadık...
devletimiz bizden bizim olanı neden almaya çalışıyor...bunlarda bizlerin hakkı var şunu yapacaksınız,bunu yapacaksınız dendi yaptık...devlet yasasıysa uyacaz dedik uyduk....kurs dediler ilk kursta aldık belgelerimizi,para vereceksiniz dediler ilk verenlerden olduk vermek istemeyenleri ikna ettik...suçmu işledik...
şimdi niye bizim olanı bizden alıp parası olanlara peşkek çekmeye çalışıyorlar...bizler bu vatanın evlatları değilmiyiz...nedir suçumuz bizim?...dürüst olmak mı....

Recep DÖNMEZ
11.Ocak.2010, 12:29
Çetin Gardaşım! evet senin yaşadıklarını hemen hemen aynen bende yaşadım şu
yaşıma kadar,hala yaşamaya devamda ediyoruz.Kurs'sa kurs,Sertifika ise Sertifika,Pulsa Pul,
Harçsa harç....Ama anlaşılıyorki bunlarda yetmiyor...İşin sonunda ne isteyecekler bakalım....
Canımızı isteseler vermeye hazırız,ancak bizlerden milli değerlerimizi,en kutsal emanetleri istemesinler,avlaklarımızı elimizden almasınlar,zengin züppelere peşkeş çekmesinler biz başka birşey istemiyoruz gardaşım.
Bizler bu bayrağı ustalarımızdan,büyüklerimizden nasıl teslim aldıksa üzerine birşey katamasakta
en azından aynı şekilde gelecek nesillere teslim etmeye and içmişiz.Yasalara,kanunlara tabiki uyacağız ve
saygı göstereceğiz,ancak yasalar çıkmadan öncede ne söylememiz gerekirse söyleyecek,ne yapmamız gerekiyorsa
yapacağız mutlaka....
Biz dürüst olmaya,doğru olmaya devam edelim.
Muhakkakki bu dürüstlük,doğruluk bizlere hiç birzaman kaybettirmeyecek mutlaka kazandıracaktır....
Bu dünyada olmazsa mutlaka öbür dünyada!!!!!
Saygılar...

Mehmet Ardilli
11.Ocak.2010, 14:55
Dürüst olmakta hiç bir sakınca yok, ancak sesiz kalmaktanyana derdi biçar kalmaktan kim kurtulur GÜNÜN BİRİNDE.....http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/huh.gif

11.Ocak.2010, 16:33
Gün gelir senin söylediğin gibi her şey parayla olur.Bizlerde o zaman yaşlanmış oluruz herhalde.Bizde o zaman söyleriz bir zamanlar avcılık parasızdı diye...

Mehmet Ardilli
12.Ocak.2010, 16:18
Ben birgün veya günün birinde demek istemiyorum, ben av, avlak, yabanıl hayat, temiz bir çevre, doğaya saygılı yaşama hakkımı istiyorum. Gedizi nehrimi geri istiyorum, Yunt dağlarında ki keklik seslerini özlüyorum ve boz kazımı görmek Gölmarmarada, ördek alaylarını seyretmek Göksuda, çulluklarla dans etmek beyin dağında, işte heveslenirken düşlerimde gerçeklesen isteklerim. Hürmetler.

feridun berin
12.Ocak.2010, 16:24
OoooooooMehmet kardeşim çok şey istiyorsun yavvv getirsen o zamanları biz sana verelim bu zamanları ama nerdeee olmayacak iş bende istiyorum bekarlık yıllarımı askerlik yıllarımı öğrencilik yılllarımı ama bunlar sadece benim için hayal seninkide sadece hayal gerçekler burda gediz kalmamış yuntdağında keklik kalmamış göksu kurumuş çulluk kalmamış yok olmuş yok of of yav senini işin yokmu.... Kal sağlıcakla.

Mehmet Ardilli
12.Ocak.2010, 17:25
Önümüzdeki hafta açıcağım konularda görüşürüz sadıcım..http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif