Orijinalini görmek için tıklayınız : ördek avı hakkında...
sukru sunar
12.Ocak.2010, 14:13
öncelıkle tum avkolık dostlarıma selamlar.ben daha once golmarmara ya ordek avına hıc gıtmemıstım su an ıspartada unıversıte okuyorum ama bı kac gun sonra memleketım salıhlıye yaklasık bır aylık bı tatıle gıdecegım zaten ava gıtmeyı cok ozledım arkadasla herseyı kararlastırdık ve bu tatılde ordek avına gıtmeye karar verdık zaten culluk bıldırcın ve keklık kalmadı en guzelı ordek avı dedık. malum gol avı bıraz tehlıkelıdır ve tecruba gerektırır.bız genellıkle cıvarda bulunan kanallarda ordek avı yapardık.ama ılk kez gole ordek avına gıtmeye karar verdık.bunun ıcın kasık cızmesı muhre ve kamufle yagmurluk ve ordek dudugu almayı dusunuyoruz yanı gume avı yapacagız.arkadasım da ordek avında bıraz acemı yanı kulaktan dolma bılgılere sahıbız.bu konuda sız abılerımden yardım almak ıstıyorum.yanı gume ıle ordek avı tam olarak nasıl yapılır bunun ıncelıkleri nelerdır ve nelere dıkkat etmemız gerekır.bu konuda sız abılerımden yardım ıstıyorum.sımdıden cok tesekkurler saygılar
çetin ekren
12.Ocak.2010, 14:31
Şükrü kardeşim benim sana tek ve tek tavsiyem ne olursa olsun eğer bu av hakkında tecrübe ve deneyimin yoksa yanında usta bir avcı kesinlikle olsun...
cemalreis
12.Ocak.2010, 15:02
ÇETİN KARDEŞİME AYNEN KATIKIYORUM HİÇ BİR AVA YALNIZ GİDİLMEMELİ
yucelmert
12.Ocak.2010, 17:54
maksat ustanın av öğretisinin yanında malum arazinin kritğini iyi bilen kişilerlerin bilgilerindende faydalanmak.
dubaya çıkarsın mühre atarsın veya boy çizmesi giyip mankenleri atıp sazın arasında bek yaparsın ama suyun dibi herzaman düz değil Allah korusun balçığa veya çukura bastığında çizme su alıp beraberce battığında boynunda açık olarak asılı duran bıçağı çekip boy veya kasık çizmesini kesebilecek kadarda atik olmalısın.
diyelimki ıslandın herzaman kuru elbise kıyıda hazır olmalı,
olmadı suya düştün ateş yakacak kuru malzemeyi karada önceden hazırlamalısın.
bu sebeblerden sürekli tecrübeli insanlarla gitmeni ustalarımız öneriyor.
çok güzel ve zevkli bir av, yeri gelir matarandan sıcak kahveni yudumlarsın, mehtabı seyrederek,
kimi zamanda patkalar önünden geçer varlığından habersiz.
ama ördek avı kadar bence hiçbir av meşakatli değildir,
nedenide av öncesi belkide bir günü alan hazırlığı,
mühre diziminin inceliklerini, rüzgar yönünü, hangi mühre hangisiyle olur, karabatak manke atarsan ne olur, görsel olarak ve anlatımlı nette bulabilirisin.
eğerki tüm hazırlıkların tamamsa rastgele. selamlar.
Recep DÖNMEZ
12.Ocak.2010, 18:19
Şükrü kardeşim! sen sen ol ilk defa gideceğin bu avda
gideceğiniz gölü iyi bilen bir avcı ile git bu göle...Hatta birkaç
kere birlikte gidin.Ben 12 yıl aralıksız Samsun Çarşamba'da,Terme'de,
Bafra'da göl avlarına gittim.Çok ıslandım,çok battım,çok kayıktan düştüm,
çok ölümden döndüm..
İnanki birçok önemli tehlikeyi yanımda bulunan o gölleri iyi bilen avcı arkadaşlarım
sayesinde ucuz atlattım.Bu işin hafife alınır yanı olmaz ve en ufak hatayı affetmez
göl avları...
Göllerde Ördek avı bir başkadır,bir başka havası,bir başka heyecanı vardır.
Alaca karanlıkta duyup ama göremediğin Kanat sesleri,ördek bağırmalarının
heyecanını çok ama çok özledim...Ördeğin vurulduğunda suya düşüşü anlatılmayla
olmazkiiii....
İnşallah okulların tatil olması ile birlikte samsun Çarşam'bada birkaç günlük göl
avımız olacak...O avlarımızdan görüntüleri paylaşmak nasip olur inşallah!!!
sende gideceğin gölleri bilen biri ile avlan ve inşallah bizlere keyifli bir paylaşım sun
kardeş...
Kal sağlıcakla...
fevzi dursun
12.Ocak.2010, 18:33
sevgili şükrü kardeşim arkadaşlarımın yorumlarında hem fikir olduğumu belirtmek isterim, göl avları çok tehlikelidir, herhangi bir olumsuzlukta Allah korusun telafisi olmayabilir. burada üç beş satırlık yazılanlarla ne derecede bilgilendirme olur tartışılır bir durum, yanınızda usta bir baş avcının olmasını öneriyorum. en kötü ihtimalle ayağınız yere bassın bunun yanı sıra sağlam bir aportçu köğeiniz olması,
usta bir avcı bile ördek avının vermiş olduğu heycanla sağlıklı düşünemeyebiliyorlar.
kapadokyali_1981
12.Ocak.2010, 20:02
Kesinlikle söylenenlere katılmakla beraber göl avlarında çok dikkat edilmesi gereken konunun biride durgun olan sularda genelde bizim gömük dediğimiz bataklıklar çok sık olur. Ayrıca orda unutulmuş olta tırıvırı ve ağ parçaları oraya takılıp düşmenize neden olabilir. Özellikle sabah şafak ve akşam avlarında çevrede bulunan diğer avcılarla tüfek mesafesi dışında olmaya özen gösterin. Hava karardığı zaman çoğunlukla hangi yöne değil ördeğe bakarak atış yapılacağından bu tip kazalar maalisef çok olmaktadır. Rasgele...
sukru sunar
13.Ocak.2010, 07:42
oncelıkle sunu soylemek ıstıyrum ben golun hemen hemen her yerını geyet ıyı bılıyorum gume yapacagımız yerı kararlastırdık gectıgımız yıllarda golmarmara golu kurutulmak ıstenmıstı hatta su sevıyesı ıyıce dusmustu yanı kararyla golun arası 500 metre kadar acılmıstı.su an yenı yapılan gordes barajından su saldılar ve yıne doldu.ben gumeyı yapacagım yerı de gayet ıyı bılıyorum yanı su dıze bıle zor gelıyo hatta gelmıyo yanı gerekırse suyun kenarına topraga yaparım gumeyı her zaman once saglık ve hıcbırsey ınsan saglıgından daha onemlı degıl bunu da gayet ıyı bılıyorum.daha gecen yıl oralarda domates ve mısır tarlalrı vardı golu gayet ıyı bılıyorum fakat gume avını ılk kez yaptıgımız ıcın onun hakkında pek bılgım yok ıste ınternette arastırdım bıraz hepsı o kadar.tabı ava cıkmadan once de bu avı yapan abılerımızden de ıyıce bılgı alacagız fakat ben yınede sıze de danısmak ve fıkrınızı almak ıstedım belkı kacırdıgımız bı konu vardır dıye....selamlar
sukru sunar
13.Ocak.2010, 07:46
ayrıca zaten cok ılerıye gıtmeyı hayatta dusunmuyorum yanı su dızımı gectı mı ımkanı yok daha fazla ılerıye gıtmem dıkkat etmem gereken konuları da hatırlattıgınız ıcın cok tesekkurler abılerım sımdıden cok tesekkurler saygılar....
Gün doğmadan ördeklerin geçişlerini hissediyorsun,göremiyorsun.Hatta tüfeğin arpacığı bile kayboluyor.Çok zevkli ama bir o kadar meşakkatli bir av.
Gerekli güvenlik uyarılarını zaten arkadaşlar yeterince yapmış,ben tekrara girmek istemiyorum.
Eğer imkanın varsa ve tüfeğine uygun olanını bulabilirsen fosforlu,mıknatıslı arpacıklardan al,5-10lira arası birşey olması lazım.Ben çok faydasını gördüm.
Sağlam giyin,yedek elbisen mutlaka olsun.Sessizlik,kamuflaj güme avının ilk kuralı.
Kullanılacak saçma gram ve nosu birçok kişiye göre çeşitler gösteriyor.
Kimisi 7-8no hızlı fişek derken,kimisi tam tersi,34-36gr 3no ağır saçmalar tavsiye eder.Şavrottin atanlar bile var.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif
bu yüzden yeni bir tartışma konusu yaratmamak için o kısma girmek istemiyorum.
Ama bilinen bir gerçek varki, o da ördekte gelene değil gidene atmak herzaman avantaj sağlar.Benim bu güne kadar vurduklarım,birkaç istisna hariç hep gidene arkadan yapılan atışta olmuştur.Zira ördek,kaz gibi kuşlar saçma taşır,güçlüdür.Ön tarafları çok serttir,gögüs kasları kuvvetlidir.Ama bunun yanında arka kısmındaki kuyrukaltı bölgesi daha yumuşak ve korumasızdır.Rahatlıkla saçmayı alır düşer.Ayrıca daha küçük saçmalar tüyler arasından rahatlıkla geçer.Bu benim verebileceğim tavsiyedir.Herkesin fikrine saygı duyarım.Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardırhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gifZaten atılan sıkının içindeki ilk klavuz saçmalarını yiyen av iflah olmaz,balon olur.
Rastgele.......
sukru sunar
13.Ocak.2010, 10:12
tesekkuırler ugur abı zaten o fosfordan bende var arada kullanıyorum ordek avında da yıne takmayı dusunuyordum zaten.su an 71 namlu sarsılmaz super pozem var onunla gıtmeyı dusunuyorum sacma numarası olarak da 34gr 6 numara wıncester almayı dusunuyoruz...degerlı bılgıerın ıcın cok tesekkurler abı aslında benım ogrenmek ıstedıgım tam olarak mesela muhreler nasıl dosenmelıdır yanı sadece ordek muhresı yeterlı mı ısımızı gorur mu yanı sonra gume tam olarak nasıl yapılır sazların arasında da kendımızı yer yapsak olur mu yanı bu gıbı veya baska bılmedıgımız ınceıklerı ve puf noktaları var mıdır bu avın amacım onları sız degerlı abılerımden ogrenmekti yınede tesekkurler saygılar....
sipsak
13.Ocak.2010, 12:16
sükrucum bız buralarda ona becenı dıyoruz sazları yada saplarını guzelce keseceksınız yanı oturdugunda becenının ıcıne boyunu gececek sekılde olacak ettarafını kapatacak sekılde dıkdorgen seklınde camurlu bolgeye saplayın yanı etrafınızı ıyıce kapatacak sekılde sazları yada sapları yannana sıkıca bırlestırın onunuze murelerı atın vede tabıkı kucuk bı oturak almayıda unutmayın hadı rasgele bırde ustunuze koyu reklı askerı kıyafette olur gıysıler gıyınkı ordek cokdıkkatlı ve hızlı bı hayvandır
sukru sunar
13.Ocak.2010, 16:38
elımızden geldıgınce yapmaya calıscaz artık ufuk abı bakalım artık degerlı bılgılerın ıcıntesekkurler....
yucelmert
13.Ocak.2010, 20:41
eğer arabayla güme yeri arası çok mesafeliyse çok fazla giyinme çabuk terleyip bekteyken üşürsün....
ördek her zaman rüzgara doğru iner, yani rüzgar önünden eser, konumunu ve mühre dizilimini ona göre dikkat et.
rüzgarı mümkünse arkana al...
uzaktaki alayları havalandırmak için yanına 6/0 veya şavrettin al... mühren ve düdüğün sağlamsa dönüp üstüne gelirler.
çipille (piç ördekle) iri ördeğin sesi malum farklıdır, düdüğün sesine ona göre dikkat et, farkında olmadan ördekleri kovma....
gözleri hepsinin çok keskindir özellikle renk ayrımını çok iyi algılarlar, ayrıca gözünün bebeğini bile görürler, bu nedenle alayı kamuflajlı şapkanın altından başını hareket ettirmeden göz ucuyla süz....
kesinlikle çift uçan angıtlardan uzak dur, (batıl, matıl inanırım ben)
matarayla kahveni çayını al...
yerde konan hayvana fişek atma,
vurulan avını göz göre göre ölsün diye bekleme, hemen kes yoksa mundar olur...
bizleri bu avdan haberdar et, merak ettim, allaha emanet ol, rastgele.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.