PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kurşun atışı hangi tüfekle daha isabetli ve iyi olur yardım!!!

mehmet ali ezer
19.Ocak.2010, 05:18
selam ustalarım size bi sorum olacak önümüzdeki pazar kozak yaylasında kurşun atışı yapılacak bende ilk defa bi atış müsabakasına katılacam dolayısıyla acemiyim ve bilgi istiyorum sizlerden hangi tüfe daha iyi kurşun çıkartır ve çifteyle mi yoksa süper pozeylemi vurması daha garanti olur. atışlarımda sorun yok daha önce ovada atıyorduk elimizdeki kurşunları bazı hedeflere de gayet iyiydi atışlarım. tek sorun hangi tüfeğin daha iyi kurşun süreceğini bilmiyorum değerli bilgi ve yorumlarınızı bekliyorum...saygılar

kapadokyali_1981
19.Ocak.2010, 06:07
Bence tüfek kadar kullanılan mermide çok önemli federalin tek kurşunlarını çok met ediyorlar ama tüfek olarak hangisine alışıksan o iyidir sanırım tamda bi bilgim yok ama.

Recep DÖNMEZ
19.Ocak.2010, 06:45
Bu konuda çok fazla bilgim yok.Bu işin ustaları net bilgi verir,
ancak benim kendi fikrim çifte yada süperpoze farketmez,önemli
olan namlusu kısa olmayan yani uzun namlulu bir tüfekle atmanız
ve atacağınız fişeğin kalitesinin iyi olması.Ve de tabiki sizinde
iyi bir atıcı olmanız....
Saygılar...

mehmet ali ezer
19.Ocak.2010, 08:11
ben çifteyede alışkanım pozeye de ama mantıken poze daha yatıkın geliyor bana 71 namlu bi poze ii olur duye düşünüyorum sonuçta üst üste ve arpacığın hemen altında kalıyor namlusu çiftede sağa sola atma olasılığı daha yüksek olur diye düşünüyorum ama tam olarakta bilgim yok... ayrıca kırıkale bi çiftem var onlarında kurşunu iyi çıkardığını duymuştum namluda 71 cm bununlamı yoksa bi ozeylemi girsem acaba müsabakaya... yardımcı olursanız çok sevinirim...saygılar

19.Ocak.2010, 08:58
kurşun atılacak tüfeğin cinsi o kadar da fazla önemli değildir.. aynı şekilde namlu boyu da .. kuşun atışında isabetli sonuçlar alabilmek için uygun şok seçimi gerekir..kurşun atımı için en uygun şok silindir tabir edilen şoktur.. eğer tam veya üç çeyrek şokla atış yaparsanız kurşun namludan çıkarken deforme olur ve ekseni bozuk şekilde gider ve istediğiniz sonucu alamazsınız. mobil şoklu bir tüfeğe sahipseniz 5 numara şok en ideali olacaktır.. sahip olduğunu tüfeğin el kundağını sökün ve namlu altına bakın.. orada namlunun şoklarını gösteren ibareler vardır( çifte ve poze için).. eğer tüfeğinizin şokunu söylerseniz daha rahat yardımcı olabiliriz.

mehmet ali ezer
19.Ocak.2010, 10:04
gürkan tüfek kırıkkale çifte ve üzümlü poze ikiside 71 namlu ve şokları da 1/4 ve 2/4 ikisindede böyle yazıyor hangi namluyla atayım kurşunu 1/4 ile mi yoksa 2/4 ile mi?

Hüseyin ORHAN
19.Ocak.2010, 10:47
ben geçtiğimiz pazar günü vursan 71 namlu otomatik tüfeğimde 5 nolu şok takılıyken federal marka kurşun kullandım. bu atışı heyelan sonucu devrilmiş yaklaşık çapı 20 cm civarında bir çam ağacına 10 metre gibi bir mesafeden yaptım kurşun ağacı delip geçti. imkanın varsa elindeki en geniş şoklu ve kısa namlu olan tüfeği seç. namlunun kısa olması avantajdır kurşun namluya ne kadar az temas ederse namludan çıktıktan sonra hedefe varana kadar ki zamanda fazla yalpa yapmaz ve isabetli bir atış olur. (deneme sırasında yafın palla kurşununu da attık ağacın arka kısmını yaklaşık 3 cm kadar kabarttı ama çıkmadı)

mehmet ali ezer
19.Ocak.2010, 11:35
çok sağol hüseyin abi çok çok teşekkür ederim söylenenlerin hepsini uygulayacağım...

19.Ocak.2010, 12:35
Kurşu atışı esnasında 1/4 yani çeyrek şoklu namluyu kullanmanı tavsiye ederim..atışı düzenleyenlerin verdiği tek kurşunu atarsın büyük ihtimal ve de genelde yerli kurşun verirler.. atışta dikkat etmen gereken uygun şoku kullanmak ve de mümkün olduğu kadar kısa sürede nişan alıp atman lazım çünki ne kadar çok tüfek yüzünde beklersen o kadar çok titreme de artar sonuçta dayanaksız bir atış olacaktır... unutmadan elindeki kırıkkale çifteyle sakın ola federal veya remington gibi yüksek basınçlı tek kurşun kullanma.. yapım tarihi ve özelliği hakkında fikrim olmasa da elindeki pozeye de pek güvenme bu konuda.. eğer kurşun atışına çok mereklıysan 76mm yani 3'' fişek yatağı olan bantsız gezli ve kurşun namlulu (Slug namlu ) bir tüfek alıp kullanman en hayırlısı olacaktır..

mehmet ali ezer
19.Ocak.2010, 13:16
eyvallah gürkan kardeş değerli bilgi ve yorumların için çok teşekkür ederim çok sağol..