Orijinalini görmek için tıklayınız : ustalardan yardım(yarı otomatik av tüfeği)
ayhan45
19.Ocak.2010, 09:10
arkadaşlar yarı otomatik av tüfeği almak istyrum. genellikle kuş avında kullanacağım. ama diğer avlarda da kullanmak istyorum. tavsiye ettiğiniz bir marka ve model var mı? ilginize şimdiden teşekkürler
Benim tavsiyem Altay Sılver.Ama av için süperpoze çifte kullanmanı tavsiye edrim.
Osman KARATEPE
19.Ocak.2010, 10:45
Bende otomatik alma derim çifte yada poze al hatta tek kırma bile al ama otomatik alma 2 fişek taşıdıktan sonra ne gerek var teferruata....
Hüseyin ORHAN
19.Ocak.2010, 11:07
öncelikle av yapacaksan vede kuş avı yapacaksan bu işte ehil üstadların da diyeceği gibi 65-71 namlu boyu olan mobil şoklu poze almanı öneririm. ama otomotik bir heves meselesi bana göre. ben vursan mod 2000 4+1 mobil şoklu döner başlıklı bir otomatik kullanıyorum 740 tl ye aldım yaklaşık 3 ay oldu. ilk denemem de aralıksız ve takozsuz 28 gr 7 numara 1 kutu, 32 gr 4 numara 1 kutu, 34 gr 3 numara 1 kutu, 18 adet geco marka 32 gr 5 numara karton fişek (tahminen 20 yıllık), 10 ad şevrottin ve 10 ad tek kurşun attım. bu denemeyi gramaj ve seri atıştaki performansını görmek için yaptım ama avda böyle bir seri atışa gerek olmadığı için yinede karar senin. ama mekanizması gazlı sistem olanlardan uzak durmanı tavsiye ederim düşük gramajlı fişeklerde mekanizma çalışmıyor diye 34 gram kullanmak zorunda kalan arkadaşım var.
ayhan45
19.Ocak.2010, 11:18
Hangisini alacağım konusunda şuan tam kararımı verebilmiş değilim.Yanlız yeni çıkacak yasaya göre yarı otomatiklerde sadece iki fişek kullanılabileceğini duydum. Ama yasalaşır mı bilmiyorum. öyle olursa otomatiğin hiçbir anlamı kalmayacak zaten. kullandığım tüfek huğlu 601 G. atış yaparken üzerine yatamıyorum. dipçikte değişiklik yapıp problemi çözmeye çalıştım ama olmadı. ama sizler süperpozenin iyi olacağını söylüyorsuz. peki hangi yerli süperpozeyi; marka ve modeli önerirsiniz.
sarsılaz marka pozeler gayet iyi işini görür.. bellium, salvo ve phyton modellerinden birisini seçebilirsin.. bunlar mobil şoklu silahlar ve gideceğin ava göre şok değiştirip rahatlıkla kullanabilirsin...
ayrıca şunu belirtmek isterim otomatikte gazlı sitem mekaniğe göre daha kullanışlı ve dayanıklıdır.. bende de gazlı sistem otomatik var ve 24 gr ile 57 gr arası bütün fişekleri sorunsuz çalıştırıyor.. yalnız 34 gr ile çalışanlar kalitesiz ve eski teknolojiye sahip silahlardır.. ayrıca mekanik sitemli yarı otmomatik tüfeklerde dipçiği iyice omuzunuza dayamanız gerekir ki tüfek çalışabilsin. ani refleks atışlarda mekanizmanın kurulmama olasılığı vardır... şöyle de söyleyebilirim gazlı sistem mekaniğe oranla çok daha kullanışlı ve dayanıklıdır.
ayhan45
19.Ocak.2010, 14:39
Gürkan Bey sizin kullanmış olduğunuz otomatik hangisi. tavsiye edermisiniz.
ayhan45
19.Ocak.2010, 14:41
Bugün bir av bayiide Armsanın otomatiğinin iyi olduğunu söyledi. Armsan kullanan var mı?
Hüseyin ORHAN
19.Ocak.2010, 15:03
ben şu anki tüfeğimi almadan önce armsana niyet ettim ama stokta yoktu o yüzden alamadım. bence markayı fazla çeşitlendirme etkilemek istemem ama HUĞLU-ARMSAN & ATA (ikiside aynı fabrika sayılır ?) - VURSAN (STOGER) - SARSILMAZ aslında bu sıralama fiyata göre oldu ama bütçene göre birisini tercih edersin artık. sitemizdeki ilanlardan bir bak belki dostlarımız arasında satmak isteyenler de olabilir.yada Sayın Recep DÖNMEZ abimiz yakın zamanda yeni bir otomatik tüfek aldı belki yardımcı olabilir.
Gürkan kardeşimiz gazlı sistem üzerine farklı bir yorum yapmış kendiside gazlı sistem kullanıp memnun kaldığına göre benim gazlı sistem hakkındaki düşüncelerimi değerlendirmemeni rica ederim çünki benim anlattığım olaydaki tüfeğin markası bile yok üzerinde. Belki kalitesiz olduğu için düşük gramajda çalışmıyor.
Gürkan kardeşim sanada ayrıca teşekkür ederim beni bu konuda aydınlattığın için. Saygılar...
huğlu koop. üretimi otomatikler benim gözümde o kadar iyi değildir.Ata marka silahlar iyi deniyor şu aralar fakat tecrübe etmişliğim yok... Hatsan firmasının üretmiş olduğu germanica marka silahları tavsiye edebilirim.. güzel tüfek yapmış adamlar.. standart otomatiklerde olmayan güzel ve kullanmayı kolaylaştırıcı özellikleri var... sarsılmaz concorde serisi bir tüfek de alabilirsiniz onlar kendini kanıtlamış tüfekler.. tabi burada maddi boyut önemli ne ka para o ka köfte diyorlar ya o hesaptan..
ben otomatik kullanıyorum lu-mar marka.. 6 sene oldu alalı daha bi sorun görmedim ve de çok memnunumm fakat başka kullananlardan çok da iyi olmayan şeyler duydum. kullanışa da bakar ama genelde imalat hataları vardı.. şansa kalmış gibi yani.. ondan dolayı kullandığım silağı tavsiye etmem..
mustafa demir
19.Ocak.2010, 23:10
ben yaklaşık 1.5 aydır armsan 612 w kullanıyorum.5 yıllık bir beretta s 56 kullanıcısı olarak eğerki otomatik düşünüyorsanız kesinlikle armsanı öneririm.saygılar....
mehmet ali ezer
20.Ocak.2010, 07:09
bencede çifte yada poze al bende daha önce otomütik kullanıyordum şimdi çiftem var ve çok ama çok memnunum keşke baştan beri çifte kullansaydım...tavsiyem çifte al yada poze illa otomatik alacam diyorsanda frenki yada vursandan da şaşma...saygılar
ayhan45
20.Ocak.2010, 09:51
Ata nın ikinici el 66 namlu mobil şoklu süperpozesi ile Armsanın 612 w otomatiği arasında kararsız kaldım. ikisinin de fiyatları 850 tl. ilgilendiğiniz için teşekkürler arkadaşlar.
Hüseyin ORHAN
20.Ocak.2010, 10:23
Armsan A612 W Yarı Otomatik Av Tüfeği sıfır fiyatı 770 tl kdv dahil bu rakamdan yukarısını verme istersen. yada Sayın Fevzi DURSUN abimizle bir görüş sitemize özel indirim yapan firmalar olabilir.(önceliğini sitemize reklam veren firmalara ver baktın anlaşamıyorsun ondan sonra dışarıda araştır.) saygılar
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.