Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖZÜRLÜ DOSTLAR VE AVCILIK

Mustafa ÇİL
24.Şubat.2008, 14:11
DEĞERLİ DOSTLAR
Bir kaç gündür değerli bir dostumuz ile tlf nda köpek muhabbeti ve resimler ile ufakdan bir alış veriş için herzamanki gibi pazarlıklar ediyordum...

Ve bu gün o arkadaştan esinlenerek bir konu gündeme getrmem gerektiğini anladım.Dostlar bu güzel zevki bu tutkuyu sedece biz sağlam insanların bir özrü bulunmayan kişilerin yaptığını zannetmeyin,özürlü olan bu arkadaşlar da aynen bizim gibi heyecan dolu ve bizim gibi sezon işde bitiyor işde başlıyor telaşına çok rahat girebilen ve bu tutkuyu yaşamalarına ÖZÜRLERİ her ne olursa olsun engel olmayan kişiler oldunu bilesiniz istedim.
Av sadece sağlam olanların bir özrü bulunmayan kişilerrin yaptığı bir hobi değil,dinledikçe bu dostumu baktımki benden daha sevdalı daha heyacanlı ve daha fazla istekli olması inanın hayret dedim.Tek istekleri onlarında bu işi rahatça yapabildiklerini anlayan dostlarının olması.
Kanunlar onlara ne kadar bu iş sizin işiniz değil desede onlardan da bir okadar zıt sesler geldiğini biz sağlam avcıların anlaması ve görmesi hatta desteklemesi gerektiğini düşünüyorum.Benim bir kaç gündür muhabbet ettiğim ve köpeklerimden birini vermek istediğim arkadaşın bir GAZİ olduğunu anlayınca olay benim açımdan çok farklı bir hal aldı.
Tekerlekli sandalye ile bıldırcın avlamak isteyen bir AVCI düşünün neler hissedersiniz,neler düşünürsünüz.Sizdemi yok yapamaz kardeşim olmaz mı dersiniz yoksa ÖZÜRLÜ arkadaşlara köstek yerine destek olmayımı istersiniz.
Elbette yapabilirler avlanabilirler,sadece onlara bakış açımızı değiştirip onlarıda bu işin içinde görmek açıkçası beni mutlu eder.Belki bizim kadar pratik olmayabilirler,merada dolaşmaları biraz daha zor ve sıkıntılı olabilir.Fakat neticede onlarında bir insan oldunu unutmamamız ve onlara bizler değer verip aramıza almazsak onları ÖZÜRLERİNDEN dolayı bu işin çok gerisinde görmeye kalkarsak av camiasının çok BÜYÜK BİR AYIBI olur.
değerli dostlar bunları karalamamın amacı her ne şekilde olursa olsun ÖZÜRLÜ KALMIŞ veya sonradan özürlü olmuş kişilere av camiasının unutmamasıdır.
saygılarımla dostlar

NOT : Değerli yönetici arkadaşlar, bu konunun size bir ışık yakması gerek diye düşünüyorum...

hallederix
24.Şubat.2008, 15:23
Sayın çobanoğlu çok önemli bir konu teşekkür ederim konuyu gündeme getirdiğiniz için ,hareketleri kısıtlı olan ve avcılığa gönül vermiş bir çok dost tanıdım ,bunlardan bir tanesi hala hazırda görüştüğüm ve beraber ava gittiğimiz "zeki" abim ,"zeki" abimin iki elinde dörder parmağı yok ALLAH kimseye vermesin fakat müthiş bir balık avcısı ,oltasına monte ettiği şajlı tornavidayla makinasını toplaya biliyor ,fakat zeki abinin yaptığı bir diğer avdan bahsetmek istiyorum kara avına'da meraklıdır fakat tüfek kullanamadığı için kendisine güzel bir fotoğraf makinası almış ,katıldığı av partilerinde müthiş kareler yakalıyor ,güzel bir lafı var

"onlar kuş avlıyor ben güzellikleri ölümsüzleştiriyorum ".........

SAYGILARIMLA

4x4cemal
24.Şubat.2008, 16:22
Değerli üstad çobanoğlu daha öncede belirttiğim gibi develiye geldiğinizde görüşemedik ama tanıdığın Adem kardeşimin yaptığı bir fedakarlığını anlatayım. Bir kaza sonrası ayağım alçılı iki bastonla ava gittim zor olunca haftaya tekerlekli sandalyeyle gezdirdi. Bizler hayatımızı dolu dolu yaşıyoruz onların çektikleri özlemleri bilmiyoruz sende onların hislerine tercüman olduğun için teşekkürler selamlar.

Mustafa ÇİL
24.Şubat.2008, 16:26
sevgili ustalar teşekkürler
yeterki onları unutmayalım unutturmayalım

fanatik avcl
24.Şubat.2008, 19:10
sayin mustafa cil kardes
bu anlatmis oldun arkadasimiz niye yapmasln avl hele hele gazi oldugu icin biz avcilarin destekci olmamiz lazlm
arkadas yapar arabaysa araba tufekse tufek hepimizin yardimcl olmasl lazlm destek kanpanyasl basladirsan
ben hazirlm

ismail talay
25.Şubat.2008, 09:28
sevgili mustafa cil bu konuyu cok güzel dile getirmişsin benim actığım tekerlekli sandalye konusu tamda buydu işte, ama malesefki konuya ragbet yok cok gerilerde kaldı tekrar ana sayfaya alıyorum konuyu. sana teşekkürler
http://www.avkolik.net/forum/index.php?topic=575.0

Mustafa ÇİL
25.Şubat.2008, 13:35
OK GARDAŞIM,HADİ MİLLET MADEMKİ ARAMIZDA OLDUKLARINI HİSSEDECEKLER SEVGİLİ TALAY IN AÇTIĞI KONUYA BİRAZDAHA
GAYRET GÖSTERELİM

unforgiven
07.Nisan.2008, 12:39
Tek kelimeyle söylemek isterim ki takdire şayan bir yazı.Eline emeğine yüreğine sağlık abicim...

Saygılarımla...

atillasert
16.Şubat.2009, 11:14
mustafa bey ben edirne ilçesi süloğlu avc.der. yöneticisiyim gazi bir arkadaşımız var hasta bir avcı öylede güzel silah atıyorki bıldırcın ,özellikle de üveyk avında görüceksiniz çoğu
sağlam insan onun gibi atamaz çok ta faal bir insan onuda denrnek ikinci başkanı yaptık
oda belden aşağısını kullanamıyor tekerlekli sandalye ile avlanıyor. o yüzden herkez böyle
avcı arkadaşlara sahip çıkmaları gerekmektedir.

Mustafa ÇİL
16.Şubat.2009, 14:46
ÇIKMAYAN HORLAYAN ADAM DEĞİLDİR