Orijinalini görmek için tıklayınız : MANAVGAT'TAN SEVGİLER, SELAMLAR...
Avkoliğin Değerli Üyeleri, Avcı Dostlarım;
Sitenize Kardeşim Fatih Hacıabbasoğlu'nun tavsiyesi ile üye oldum.
Mesajlarınızı da ziyaretçi olarak günlerdir beğenerek takip ediyordum.
Önümüzdeki av sezonunda paylaşacağımız çok şey olduğunu düşünerek hepinize saygı ve selamlarımı sunarım.
serdar20
25.Şubat.2008, 14:14
armıza hos geldin abi paylasımını bekliyoruz
Fatih HACIABBASOĞLU
25.Şubat.2008, 14:20
uğur abi hoşgeldin sefalar getirdin..
Eyvallah Kardeşim, çok değişik konularda zaman zaman sohbetlerimiz olacak, pek yakında tavşan yahni tarifi ile başlayacağım. Çünkü çoğu avcının tavşanı yemek şu tarafta dursun mundar ettiğini Türkiye'nin değişik illerinde görerek şahit oldum.
Teşekkürler fatih, tavşan tarifini burada vereceğim, ama akşam müsaitsen oturabiliriz senin çiftlikte veya başka bir mekanda.
Fatih HACIABBASOĞLU
25.Şubat.2008, 14:33
sen tarifi ver uygulamasını çiflikte yaparız uğur abihttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gif
TAVŞAN YAHNİ:
1. Tavşan derisi yüzüldükten sonra, saçma değen eti bıçakla hafifçe çizildikten sonra büyük bir tencere içinde soğuk suda bekletilir. (3-4 sefer değiştirerek yaklaşık 6 saat)
2. Etleri tavşan eti piştikten sonra küçüldüğünden dolayı 3 lokma büyüklüğünde parçalara ayrılarak tencere (mümkünse düdüklü tencere veya arazide yapılacaksa toprak çömlek kullanılarak) içinde hiçbirşey katmadan rengi pembeleşinceye kadar kavrulur.
3. Et pembeleşmeye başladığında çıkan pis su dökülür. Etler çıkarılmadan 2 su bardağıhakiki zeytin yağı ( Mümkünse Ayvalık-Edremit-Gömeç yağları) ilave edilir.
4. İsteğe göre Küçük soğan (Büyük soğan kullanılacaksa dörde bölünerek), bol miktarda Sarmısak, 1 Adet Domates, yeteri kadar yeşil biber (2-3 parçaya ayrılarak) ve etleri örtecek şekilde yaklaşık 2,5 bardak su ilave edilir.
5. Düdüklü tencerede kapağı kapatılarak 45 dakika kısık ateşte pişirilir. (Arazide Çömlekte yapılacaksa, kor halinde odun ateşinde yaklaşık bir saat pişirilir.)
6. Yanında Rakı isteğe bağlı, Hacı olan varsa kola içebilir.
TÜM DOSTLARIMA AFİYET OLSUN.
Mustafa ÇİL
25.Şubat.2008, 15:15
hoş geldin gardaş sefalar getrdin
agresif
25.Şubat.2008, 16:48
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gif abı napıyon yav nerledesın
cemalreis
25.Şubat.2008, 18:01
aramıza hoş geldin kardeşim sefalar getirdin...kayseriden selamlar...
bülent erdem
26.Şubat.2008, 01:01
uğur abi sevgi ve saygı bizden, inşallah tavşan yahnisini elinden yemek nasip olur! değerli paylaşımlarını bekliyoruz. hoşçakal
Hoşbulduk Avcı Dostlarım;
Aranıza katılmaktan son derece mutlu oldum.
Sadece av konusu ile ilgili değil, başka konularda da bilgilendirmeye çalışacağım sizleri.
Bugünlerde Şehitler veriyoruz, o yüzden canım sıkkın, Allah doğuda görev yapan tüm Mehmetçiklerimizi korusun, Allah yardımcıları olsun. Saygılarımla...
fatih demircan
26.Şubat.2008, 06:01
uğur abi aramıza hoşgeldin balıkesirden fatih ben açtığın konu çok güzel ve yararlı bilgiler var.bu yemek tarifini ayrı bir konu şeklinde yayınlayabilmemiz için yöneticilerle konuşup AV YEMEKLERİ adı altında ayrı bir bölüm açılmasını istiyeceğim
Fatih sitede bilginize sunacağım kara kalem çalışmalarından fıkralara, güzel slayt görüntülerine kadar bir çok belge var elimde, ancak 128 kb. fazlasını göndermeye müsaade etmiyor site. O da sıkıntı yaratıyor.
Orhan ÖNAL
26.Şubat.2008, 14:59
uğur abi nezaman yapacaksın bu tavşanı..sabırsızlıkla bekliyorum...
ARKADAŞIM ARAMIZA HOŞGELDİN
uğur kardeş merhaba,hoşgeldin
Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz Manavgata sevgi ve selamlarımla.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.