Orijinalini görmek için tıklayınız : 2009-2010 Sezonda DENETLENDİNİZMİ..? (Anket)
fevzi dursun
17.Şubat.2010, 20:05
Arkadaşlar bakalım bu sezonda yurdum avcılarını, hangi yurdum kolluk yetkilileri, görevlerini yerine getirmişler,umarım bu anket ve yorumlarınızla hangi ilin yetkilileri çalışmış, hangileri çalışmamış, deşifre edebiliriz. katılım ve yorum fazla olursa bu anketi Milli Parklar ve Orman Bakanlığına email olarak göndermeyi düşünüyorum, tüm katılımcı arkadaşlarıma teşekkür ederim..?
bir kere bile denetlenmedim...
Halil KÜÇÜK
17.Şubat.2010, 20:53
fevzi abi,
bu sene oltaya vuran olmadı
kısmetse seneye inşallah dörtgözle bekliyoruz
çetin ekren
17.Şubat.2010, 21:02
ne yazıkki hayır...
Sebahattin AVCI
17.Şubat.2010, 22:08
ömrümde arazide hiç denk gelmedi sadece bir kaç kere araçlarıyla seyir halinde iken geçiştik
malesef yok.sadece bir çarşanba günü ovada tımar bekçisi abim işgüzarlık olsun diye bana sordu.derki bugün av yasak ne diyon hemşerim ne yasa tuturdu günlerden salı diye.al başına iş. başkada hiç soran yok.zaten ileriki yıllarda herkes bohçaçı olacak. yeni yasalara göre özel avlak sistemine geçmeyi planlıyolarmış.parası olan avlancak.bunlar hep yaban tv deki ensesi kalın agaların işi.
kendi kendimizi denetledik yasak zamanda gitmedik kapalı olan hayvanlara tüfek atmadık limitlerede bu yoklukta zaten mecburen uyduk zaten limitlere bile bazen yanaştık dediğim gibi ne gelen var ne giden insanın haklına geliyor bu avlanma kartlarını almayayım diye ama o zaman o gün denetlenirsinhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/24.gif
Osman KARATEPE
18.Şubat.2010, 06:16
Denetlenmekmi o da ne??
Hangi kurum yapar bu işi biri bana söyleyebilirmi acaba Bursa'nın dibinde haftanın her günü avda olanlar var hangi kurum hangi insan evladı denetleyecek ??????????
Recep DÖNMEZ
18.Şubat.2010, 06:31
Ben yıllırdır avlanırım.Bugüne kadar belge,pul,harç
işleri çıkana kadar hiç denetime rastlamadım,tahminen
4-5 sene kadar önce Samsun_Bafra'da Ördek avında gölde
bulunduğumuz sırada Jandarmanın Doğal Hayatı Koruma Timleri
denetime gelmişti,orada sadece bir kez denetlenmiştim.Ve tarihtir
o tarihtirki daha ne arayan var ne soran!!!!!
Saygılar...
dadak_e
18.Şubat.2010, 06:51
abi kim denetliyecek koskocaman bölge 1 ekip var oda gidip bi çalının altında yatıyor demekki yüzlerini hiç görmedik daha
İsmail ÇIKRIKÇI
18.Şubat.2010, 08:49
2008-2009 yılında benim arabayı mimlediler evraksız avcının olmadığını bilidikleri için
arabanın başında beklerler evrakları kontrol eder giderlerdi.
2009-2010 Bu sezon ne hikmetse aynı arabam aynı yerlerde avlandık hiç kontrol edilmedim.
Bir defa denetlendik jandarma tarafından Karkamış tarafında denetimlerin sıkı olduğunu duydum.
yakında biz onları denetliyeceğiz bu gidişle.
aykut berber
18.Şubat.2010, 09:43
hiç görmedim .. denk bile gelmedim yolda fln olsada ..
Mehmet Ardilli
18.Şubat.2010, 10:53
Bizi denetlesinler, av gününde avlanan avcıyı, avlandığı avlakta da denetlesinler ancak esas av günü olmadığı halde meralarda avlananları, usulsüz avlananları denetlesinler. Ve böyle bir eksiklik malesef yıllardır sürüyor, neden mi? Bizlerden alınan paralar hazineye gelir kaydediliyor ve sürdürülebilir avcılık için kullanılmıyorda ondan. Hal böyle olunca denetim ekipleride eksik ve yetersiz kalıyor tabiki. Selamlar.
yucelmert
18.Şubat.2010, 19:49
artık bizlerin denetleme zamanı yaklaştı :)
şehir içinde çok defa birbirinden modelli jiplerini ve arabalarını gördüm ama nedense? araziye çıkamıyo bu ekipler, ya birilerinin market işlerini görüyormuş, yada pazar alışverişlerini... ???
hayırlısı olsun.
Abdullah ATASOY
19.Şubat.2010, 10:46
denetlenmemek daha iyi arkadaşlar 1 kere jandarma denetledi oda ta dağın başındayız bize bağırdılar gelin gelin diye inanırmısınız hiç iimizden güzel şeyler geçirmedik dağın başından in tekrar çık
1 kere de orman görevlileri hiç olmamaları daha iyi olmayana bi şey diyen yok onlar birlikte gidiyolar zaten
geçen yıl yolda 2 kez denetlenmiştik avlak kıskananların şikayeti üzerine bu yıl hiç denetlenmedim.
şikayet edenlerde hiçbir belgesi olmayan güya köylerindeki avları koruyan bohçacılar
ZEYNAL KAPLAN
19.Şubat.2010, 14:46
yok hiç denetlenmedim ne gelen var ne giden yada bana denk gelmedi
bıldırcın zamanı yoldan jandarma geciyordu,dedim bari yaptığım masrafı kurtarayım, bağırdım ıslık çaldım ama durmadılar :(
ALPEREN
19.Şubat.2010, 17:20
BU SEZON BİZ DE, 4 JANDARMA, 1 MİLLİ PARKÇI DENETLEMESİNE TABİ OLDUK.
HATTA BİR DENETLEMEDE JANDARMA YARIM SAAT KADAR PEŞİMİZDEN YÜRÜMÜŞ.
TERK OLMUŞ HALDE GÖRDÜK VE BEKLEDİK. KONTROLDAN SONRA HAYAL KIRIKLIĞINA
UĞRAMIŞ VAZİYETTE, BİRAZ DA ÜZÜLEREK GERİ GİTTİLER. ELLERİ BOŞ OLARAK.
HERKESE SELAMALR...
vedat oncu
19.Şubat.2010, 19:06
yaw fevzi abim bırak 2009/2010 sezonunu 1993 ten beri avcılık yapıyorum ,ulan birgünde bir allahın kulu ,kardeş bakayım şu evraklarına demedi yaw http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif bu memleket işte bunun için adam olmaz ,kaçak avcılıkta çığ gibi büyür ,DENETLEYEN YOK Kİİİİİİİ.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/sad.gif
haciaygun
19.Şubat.2010, 21:46
hayatım boyunca bir sefer orman görevlileri bir seferde jandarma tarafından denetlendim ve jandarmadaki görevli arkadasımız yivsiz tüfek ruhsatnamesiyle avlanıldığını sanıyomuş ona nasıl oldğunu biz anlattık 2002 yılında 18 yaşımı doldurup av teskeresi aldım 8 yıldır iki defa denetlendim ve çocukluğumdan beri babamla da giderim ava hala iki sefer kendi kendime hep soruyorum zaten biz kanunlara uyanlarmı suçlu uymayanlarmı
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.