PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : arkadaşlar köpeğim Zeyna hastalandı yardımınıza ihtiyacım var(Deride Mantar)

ayhan45
24.Şubat.2010, 18:18
Bir süredir zeynanın sırt kısmında çok küçük çapta tüy dökülmesi vardı. ben diken vb. yabancı bir cisimden kaynaklandığını düşünüyordum, çünkü iltihaplı bir şişme de mevcuttu ama çok kısa süre içinde diğer yerlerinde de yayılmaya başlayınca veterinere götürdüm.Veteriner mantar olduğunu söyledi. veteriner bana pomat verdi ve Biocan M isminde aşı yaptı. 5 gün geçmesine rağmen herhangi bir değişiklik yok ve yayılmaya devam ediyor. ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. bu konuda tecrübesi olan, önerilerde bulunacak arkadaşlar varsa acil yardım bekliyorum. ilginize şimdiden teşekkürler

Osman KARATEPE
24.Şubat.2010, 18:24
Ayhan kısa bir süre önce bir arkadaşımın 2 yaşındaki dişi pointerinde dediğin gibi bir sorun oldu sırtında bozuk para büyüklüğünde dökülmeler meydana geldi döküntü öncesi deride sivilce gibi kabartılar oluşuyor sonra tüy dökülmesi meydana geliyordu.Köye gelen vet. mantar dedi ama biz başka bir uzmana götürüdk o da mantar değil stresten kaynaklanan bir sorun olduğunu söyleyerek antibiyotik ve şampuan önerdi köpeğin sağlığı şu anda düzeldi.
Ancak bir uygulama daha var ama uzun süreli bir tedavi döküntü olan bölgeyi permatikle iyice traş edip bir pamukla baticon sür 10 dk köpeğin yanında bekle yalamasın bu tedaviye 10 gün devam et..Geçmiş olsun...

ayhan45
24.Şubat.2010, 18:31
teşekkür ederim öneriniz için. veterinerin vermiş olduğu pomatı sürüyorum. ama köpeğin göğüs kısmı ve geniş bir alana yayıldığı için ilacı her yerine sürmek zor oluyor. ama önerinizi deneyeceğim

Osman KARATEPE
24.Şubat.2010, 18:59
Pomadı sürdükten sonra mutlaka bekle yanında yalamasın.Önce baticon sonra pomat.Ama bir veterinere daha danış...

25.Şubat.2010, 07:24
http://www.avkolik.net/forum/saglik/arkadaslar-kopegim-zeyna-hastalandi-yardiminiza-ihtiyacim-var(deride-mantar)/.../richedit/smileys/YahooIM/2.gif slm aynı sorun bende var dı devamlı küçük sırt kısmındaydı vet. başka bölgeden kan alıp oraya enjekte falan etti pomat verdi fayda görmedim.. bakalım başka arklarda olanlar zamanla geçti dediler bizimki bekliyom bakalım hayırlısı.....

Recep DÖNMEZ
25.Şubat.2010, 13:55
Bencede mutlaka bir veterinere göster,yada bilgi al kardeş...
Selamlar...

İbrahim ÖZEL
25.Şubat.2010, 14:52
Ayhan kardeş senin köpeğinin problemide osman kardeşin gemliğe tedaviye getirdiği köpekle aynıya benziyor. Osmanın kullandığı ilaçların yan etkisi bulunmuyor. Yani köpeğine uygularsan kaybedeceğin hiç ama hiç bişey yok. Sen o ilaçların isimlerini osman kardeşten al kullan abicim. Durum daha ileri gitmeden tedaviye başlamanı öneririm.

25.Şubat.2010, 16:58
sevgili kardeşim aynı sıkıntıları bende yaşıyorum üç dört aydır mücadele ediyorum ama ben doğru yolu şöyle buldum vetrinerinden o bölgeden kazıntı alıp ekim yapılmasını isteyin ekim bir çeşit tahlil orada hastlığın ne olduğu meydana çıkar ancak o zaman doğru tedaviye başlarsın yanlız cilt hastalıkları tedavisi çok geç iyileşen bir hastalık o yüzden sabırlı olmalısın ben uzun zamandır uğraşıyorum önce mantar dediler tedavi uyguladık olmadı uyuz dediler tekrar yeni bir tedavi yine olmadı geçer gibi oldu tekrarladı sonra atopik alerji dediler diyet yaptırdık ona göre tedavi oldu düzelir gibi oldu yine başladı bir dostum bana bu tahlili önerdi allah razı olsun neticede sarkoptez çıktı bir çeşit uyuz bu illet mantar alerji gibi gözüken bir uyuz türü (doğru tanı koyulmadığı zaman bir çok köpeğe mantar ve alerji tadavisi uygulanıyormuş tabi ben bunlari net den okudum) şimdi bir iki gündür bu uyuzla ilgili tedavi uyguluyorum zannederim doğru yoldayım hızla bir iyileşme var darısı senin başına acıl şifalar dilerim hoşcakal.

ayhan45
25.Şubat.2010, 17:29
arkadaşlar ilginize çok teşekkürler. yarın tekrar veterinere gideceğim.geçen pazartesi biocan M adlı aşıyı yaptı 10 gün izleyelim pomatları da kullan dedi. ben tahlil yapmasını istemiştim ama gerek yok bu mantar dedi. inanın çok endişeleniyorum köpeğim için. şuan sırt kısmında 3 tane bozuk para büyüklüğünde var. ama diğer yerlerinde de dökülmeler başladı ve devam ediyor. göğüs ve başında lokal olarak 7-8 yerinde var. ön ayakları ve dirsek kısımları kızıllaştı ve tüyleri seyrekleşti, iştahı önce ki gibi değil. o kadar üzerine titrememe rağmen sokak köpeği gibi oldu.

ayhan45
25.Şubat.2010, 17:33
Osman Bey, arkadaşınızın kullandığı antibiyotik ve şampuanın ismini öğrenip yazabilirseniz çok sevinirim. bir de onları deneyeyim. çünkü aynı hastalığa benziyor.

fevzi dursun
25.Şubat.2010, 17:39
sevgili ayhan inan zeynanın bu durumuna çok üzüldüm, umarım zeyna eski sağlığına bir an önce kavuşur. tedavi sonuçlarını merakla bekliyoruz selamlar

ayhan45
25.Şubat.2010, 17:43
evet ya fevzi abi. sorma başıma geleni. inan üzerine titriyorken sıkıntılı bi duruma düştüm. inşallah düzelirde sizlere iyi haberler veririm

yucelmert
25.Şubat.2010, 18:16
iyi haberlerini bekliyoruz ayhancım, diğer tüm avcı abilerimizede geçmiş olsun, anlaşılan mevsimsel bir olaya benziyor, birçok kişi bu dertten muzdarip.
hepimize geçmiş olsun, inşallah iyi haberlerinizi duyarız. selamlar.

26.Şubat.2010, 18:13
Ayhan kardeşim!... Önce geçmiş olsun.
Bahsettiğin hastalığın aynısını köpeğimde ben de yaşadım.Ancak geniş bölgelere yayılmadan tedaviye başladık.Senin dediğin aşıları da yaptık geçmedi ama genç bir veteriner arkadaş "KENAS" isimli ilaçla (sıvı ilacı sulandırarak) 3-4 gün ara ile 2-3 defa yıkamamı önerdi. Uyguladım ve sonuçta köpeğim düzeldi. Çok kere uyuz benzeri hastalıklarla mantar hastalığı birbirine karıştırılıyor.
Tekrar geçmiş olsun...

naz gülhan
28.Şubat.2010, 11:06
geçmiş olsun belki vitamin eksikligi vardır oda tüy döküyor tabi bide stres aynı insanda oldugu gibi köpegide etkiliyor daha fazla ilgi gösterin bide vitamin deneyin bizimki öyle geçmişti birde günde bi diş sarmısak yedirdik yogurtla karıştırıp tüylere iyi geliyor demişlerdi artı bide köpege işkembe veriliyosa oda tüy dökülmesine sebep oluyor umarım çabuk iyileşir köpeginiz

cemalreis
28.Şubat.2010, 12:21
Ayhan bey geçmiş olsun acil şifalar dilerim. bence yine
aynı veterinere götürün belki ilacın etki süresi vardır.

ayhan45
28.Şubat.2010, 18:56
arkadaşlar veterineri aradım yine 10 günden önce etkisini göremeyeceğimizi ve beklelememiz gerektiğini söyledi. vitamin takviyenisi sürekli yapıyorum. royal canin mama ile besliyorum. maması bitince başka markaları da deneyeceğim. şuan havaların soğuk olması sebebiyle köpeği şampuan vs yıkayamıyorum. eğer devam ederse bi çaresini bulup yıkayacağım. ama aklıma takılan konu veterinere tahlil yapalım dememe rağmen yapmaması. yine aynı şeyleri uygulacağız demesi. bu beni sıkıyor. temennim kimsenin köpeğinin böyle bir hastalığa yakalanmaması. inşallah emeklerim boşa gitmez

ayhan45
28.Şubat.2010, 19:01
Sezai Bey ilginize çok teşekkürler. Kenas isimli ilaç mantar ilacı mı uyuz ilacımı. bu ilacı nereden temin edebilirim?

fevzi dursun
28.Şubat.2010, 19:51
sevgili ayhan çoğu veterinerlerin köpeklerden anladığı yok, senin bu veterinerin köpeklerden anlıyormu bir araştırmasını yaptınmı..?

ayhan45
01.Mart.2010, 09:42
manisa da iyi olduğunu söylüyorlar.ben sürekli oraya götürüyorum. ama bi netice alamazsam başka arayışlar içerisine gireceğim.

ayhan45
01.Mart.2010, 09:44
mustafa Uyarların köpeğinde de vardı. onlar iyileştirememişler ve köpeği uyutmuşlar. inş ben de böyle kötü bir durumla kaşılaşmam

unforgiven
01.Mart.2010, 10:40
http://www.interhas.com/interhas/ilaclar/BIOCANM.jpg

Veterinerin sizin köpeğinize vurduğu aşı bu abi. Bu aşıyı yaptırdıktan sonra kesinlikle 14-21 günler arasında aşı tekrarı yapmalısın ve bu şekilde mantardan kesinlikle kurtulabilirsin. Fakat aşının tekrarından bahsetmemişsin ve kesinlikle tekrarı gereklidir böyle durumlarda. Emette bir köpekte de aynısını görmüştük ama ben bu şekilde bu mantar hastalığının hakkından geldim. Bir de ek olarak sana söyleyeceğim şey Piyojel ya da Piyofom gibi antiseptik ilaçlarla orayı devamlı temiz tut ve bu ilaçlar oradaki mantar mikrobunu kırarak aşıya yardımcı olsun. Pijojel krem jel yani krem haldedir. Piyofom da sprey halindedir. Kesinlikle bu ilaçları kullanırken eldiven kullan mantar sana da bulaşmasın...

Saygılarımla...

ayhan45
01.Mart.2010, 11:41
1. aşı iyileştirmezse 2. aşıyı vuracaklar. hatta üçüncü doz da tedavide edici olduğunu duydum. onuda vurdurmayı düşünüyorum. 10 gün olmasına rağman şuan aşının faydası yok gibi. onun için tereddüt ediyorum. ama diğer yazmış olduğunuz ilaçlarıda alacağım

unforgiven
01.Mart.2010, 11:46
İlaçların ikisini de almana gerek yok sadece bir tanesini alsan yeterli. İkisi de aynı işi yapan iki farklı ilaç sadece. Birisi jel birisi sprey aralarındaki fark sadece bu. Fakat size piyofomu tavsiye ederim güçlü ilaçtır...

Saygılarımla...

Mesut BÜLBÜL
01.Mart.2010, 13:47
Bencede mutlaka bir veterinere göster konuyu halledecektir üzülme tek o kadar olsun