Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüfeğim bana göre değil :(Yeni dipçik?)(Yeni )Keseri aldım elime :)
Osman KARATEPE
25.Şubat.2010, 06:54
Arkadaşlar geçen sene aldığım torun marka pozem bana göre değil, tüfeğimi yüzlediğimde banta yukarıdan bakıyorum arpacığı hep üstten görüyorum ve atışlarım hep alta gidiyor.Nişan esnasında omzumu yukarı kaldırmak zorunda kalıyorum ama genede yetmiyor dipçiğin aşağı doğru tekrar yapılması gerekli sanırım yeni bir dipçik yaptırsam astarı yüzünü geçermi ama mutlaka bişeyler yapmalıyım böyle olmayacak otomatiğimin dipçiğini bağlantı noktasından meyilli bir şekilde keserek kendime göre düzenledim gayet güzel oldu ama pozede bunu yapmak çok zor önerilerinizi bekliyorum...
çetin ekren
25.Şubat.2010, 10:11
e osman sana ne diyeyim kardeşim...biz burda avaz avaz bağırıyorduk tüfek seçimi diye...
onu en başından neden kendine göre deneyerek almadın yaw...
Osman KARATEPE
25.Şubat.2010, 10:15
:) sorma abi ne diyeyim bayiye gittiğimde sanki bi sorun yok gibiydi o heyecanla aldım işte ...Şimdide çözüm arıyorum...
çetin ekren
25.Şubat.2010, 10:25
Tüfeğin avcıya uygunluğu :
Avcılıktaustalık, tüfeğin atıcıya uyması ile mümkündür. Burada “Uyma” deyimi,bir elbisenin vücuduna oturması anlamındadır. Ancak nasıl ki ısmarlamabir elbise sahibine tam oturmaya bilirse, bir tüfeğinde avcıya yüzdeyüz uyması beklenmemelidir.
Rahat bir tüfek tutuşunda bir el elkundağını tutar. Diğer el tetiği kolayca çekebilecek bir şekildekabzayı kavrar. Tüfek omuzda belli bir yere oturtulur ve yanak başeğilmeden kundağa yaslanmıştır.
Tüfek kundağının avcının kendisine uygunluğu aşağıdaki metodla belirlenebilir.
Birucu iyice ince ve sivri üçgen şeklinde bir kâğıdı tüfeği kırarak sivriuç tüfek kapandığında bandın bir cm. üstünde kalacak şekilde ve tamkoyarak tüfeği kapatın. Bu kâğıt gez işini görecektir. Aynı şekilde birkâğıdı da yine bandın üstünde kalacak şekilde namlunun ucunayapıştırın. Bu da arpacık işini görecektir.
Şimdi tüfek elinizde“hazır” duruma geçin ve belli bir noktaya bakın ve tüfeği gözünüzkapalı omuzlayıp tetiği çekin (Unutmayınki tüfek boş olmalıdır.İğnelerinize zarar vermek istemiyorsanız boş kovan veya özel tetikdüşürme kovanı “snap cap” kullanabilirsiniz.) ve gözlerinizi açın.Tüfeğin nereye işaret etmekte olduğunu yaptığınız gez ve arpacıküzerinden tespit edin. Bu işlemi birçok kere değişik cisimlere doğrutüfek omuzlayarak tekrar edin. Bu durumda kendinizi tüfeğe uydurmayadeğil, tüfeğin kendinize uyup uymadığını tespite çalışmalısınız. Benzerdenemeler av merası veya kırda tüfeği doldurup fiilen atış yapılaraktaçeşitli şekillerde denenebilir. Zira bu deneylerden maksat kendiniziani atışlara da hazırlayabilmenizdir. Belli yönlerdeki atışlarınızdaıskalamalarınız sebebi öncelikle tüfeğinizin kundağının sizeuymamasında kaynaklanıyor olabilir.
Avcıya iyi uymayan birtüfek; yanlış tüfek tutuşu ve avcılığa yanlış yaklaşımlarla başlayanavcılarda insiyaki olarak meydana gelen tüfekten ürkme (flinch) yanitetik çekerken göz kapama irkilme gibi el olmayan kötü reflekslereneden olabilir. Bu tedavisi çok zor ve zaman alan kötü itiyatınoluşmaması avcının başarısında çok önemli bir etkendir.
Osman KARATEPE
25.Şubat.2010, 10:37
Bana iyi bi tüfek terzisi lazım anlaşılan :(
çetin ekren
25.Şubat.2010, 10:38
lazım kardeş bencede lazım
yakın olsaydık 1 satte senin sorununu çözerdim ama işte aramızda dağlar var...
Çözümü çok basit :)
Bendede aynı sorun vardı.Yüzüme aldığımda bandı görüyordum.Demekki dipçik kısa geliyor diye düşündüm.Dipçik pedleri var.5-10TL gibi fiyatlarda satılıyor.Pozenin dipçiğindeki plastiği söküyorsun,Pedi takıyorsun.Zaten sert bir malzemeden yapılmış.Ortalama kalınlığı 20mm gibi.
Orjinal plastik ise 5mm gibi kalınlıkta.Ben herikisinide üst üste taktım.Dipçiğe değen kısmını Ped,omzuma dayadığım kısmındada orj.plastik denk gelecek şekilde monteledim.2 yıldır bu şekilde kullanıyorum.Bu sayede extra masraf yapıp dipçik yaptırmak,yada silahı değiştirmekten kurtuldum.:)
Osman KARATEPE
25.Şubat.2010, 11:08
Uğur abi onuda denedim ama bana göre dipçiğin aşağı doğru inmesi lazım uzunlukla ilgili sorunum yok :(
çetin ekren
25.Şubat.2010, 11:14
yani kaynak noktası sana göre yukarda kalıyor öylemi osman...
eğer öyleyse dipçikle biraz uğraşılıp üst tarafından alınması lazım...
Osman KARATEPE
25.Şubat.2010, 11:26
Çetin abi basit bir çizimle anlatmak istedim ama ...Boynum uzun geliyor tüfeğe o yüzden tüfeğinde yükselmesi gerekli..
http://i47.tinypic.com/28mo8i1.jpg
Dipçiği o şekilde aşağıya doğru indiremezsin,yani en azından o dipçikte o şekilde tadilat olmaz.
Ancak,dipçiği söküp ahşap tornada bir miktar üst taraftan almak gerekir,ki bu durumda dipçik biçimsiz bir hal alır.Bunu önlemek içinde yanlardan da biraz şekil vermek gerekir.Daha sonrada tekrar ince zımpara,dolgu ve vernik işleminden geçer.
Ama işin hassas tarafı ne kadar alınacağı,bu ayarı tutturamazsan bu kez arpacığı göremezsin. :)
Bu işin duayenleri,ayarlı dipçik ile kullanıcıya göre ölçü alıp,ona göre tadilat yapıyorlar.
çetin ekren
25.Şubat.2010, 11:37
osman tüfeğe kıymıyorsan sat abicim uygun bir tüfek al....bence...
çetin ekren
25.Şubat.2010, 11:38
yada iyi bir dipçik ustasına gidip verecen parasını sana uygun bir dipçik yapıverecek...fevzi öyle diyor bak...onunla konuşuyorum...şuan...
osman kardeş,aynı sorun bende de vardı.omuzuma aldımmı bandı üstten görüp,atışım aşağıya gidiyordu.bunun yüzünden çok av kaçırdım.bu sene başında verdim tüfeği, kundak ustasına.bir kundak yapmış süper.bu sene çok güzel av yaptım.tüfeğine göre fiyat istiyorlar.benim ki simson shul 200 dedi,başkada demedi
başka tüfek olsa150 olurdu fakat bu zor oluyor dedi
en kısa zamanda yaptırmanı isterim.
Osman KARATEPE
25.Şubat.2010, 12:00
Yapma be abi en sonunda öyle olacak herhalde dipçik yaptırmak şart...
İzzet abi evet aynı dertten muzdaribiz ama yaptırmaktan başka çıkar yol yok...
abi tüfeğin otomatik olsa çok kolaydı...dipçik ayar aparatlarıyla iş biterdi...
maalesef ustaya yaptırmaktan başka bi çare yok poze ve çiftelerde...
gazi sonmez
25.Şubat.2010, 16:49
kusura bakmayın ama neden torun aldınız bir sene sonra taşa vurup kırasınız gelir sorunlar başlayınca keşke araştırsaydınız bütün sitelerde lanetliyorlar çevrede 2 -3 tane var senesini dolduran perte ayırıyo...
Osman KARATEPE
25.Şubat.2010, 16:58
Eeee ne demişler bir musubet bin nasihatten iyidir diye...
Yusuf
25.Şubat.2010, 18:12
Arkadaşlar geçen sene aldığım torun marka pozem bana göre değil, tüfeğimi yüzlediğimde banta yukarıdan bakıyorum arpacığı hep üstten görüyorum ve atışlarım hep alta gidiyor.Nişan esnasında omzumu yukarı kaldırmak zorunda kalıyorum ama genede yetmiyor dipçiğin aşağı doğru tekrar yapılması gerekli sanırım yeni bir dipçik yaptırsam astarı yüzünü geçermi ama mutlaka bişeyler yapmalıyım böyle olmayacak otomatiğimin dipçiğini bağlantı noktasından meyilli bir şekilde keserek kendime göre düzenledim gayet güzel oldu ama pozede bunu yapmak çok zor önerilerinizi bekliyorum...
Osman Kardeşim benim biraz kafam karıştı
"banta yukarıdan bakıyorum arpacığı hep üstten görüyorum ve atışlarım hep alta gidiyor"
şimdi bantı üstten görüyorsan dipçiğin yüksek demektir bu durumda hedefin üstünden vurman gerekir altından değil
yapman gereken bir aynanın karşısına geçip tüfeği omuzla yani nişan al arpacığı tam karşında gör bantın hizasından göz bebeğine bak
karşıdan baktığında bantın arkasında gözbebeğinin tam yarısı görünmesi gerekir
Benim bununla ilgili bir çizimim vardı bulabilirsem onuda paylaşayım
Eğer elinden geliyorsa alet edevatında varsa kendin halledebilirsin
Yusuf
25.Şubat.2010, 18:21
http://www.avkolik.net/forum/av-tufekleri/kundak-(dipcik)-secimi-(yusuf-ozgen-adina)/
Osman Linki tıklarsan çizimleri görürsün bir dene bakalım ona göre yardımcı olmaya çalışalım
yucelmert
25.Şubat.2010, 18:27
iyide gazi kardeşim, senin verdiğin cevap osmanın sorusunun cevabı yerli silah sanayii değilki ???
mekanik olarak hiçbir şikayeti yok arkadaşımızın, sadece dipçik ayarlannması gerekiyor, bu gün beretta alsan, winchester alsanda standart yapılan dipçik ve kundakların herkese uyacak diye bir kuralı yok, boyum 190 cm, dolayısıyla en kral ithal tüfek dahi bana kısa geliyor, dipçik arkasını takozla besleyip dipçiği yatırmak gerekiyor.
sen osmanın bu markayı ne kadar araştırdığını biliyormusun???
ayrıca o paralara alınabilecek en güzel tüfekte bence torun.
selamlar.
Osman KARATEPE
25.Şubat.2010, 18:30
Yusuf abi tüfeği yüzlediğimde bana karşıdan arpacıktan bakan biri bırak göz bebeğimi yanak bebeğimi görüyor :)Dipçik yüksek değil aksine düşük yüksek olsa buna nazaran tüfekte yükselecek ve göz bebeğimin hizasına gelecek.Aynı sorun otomatiğimde vardı kendim gayet güzel hallettim bir testerekye dipçüğün tüfeğe oturan kısmından eğimli bir şekilde keserek dipçiği yükselttim ama pozedeki dipçiğin tüfeğe bağlantı yeri farklı olduğu için yapamıyorum onu :)
Yusuf
25.Şubat.2010, 18:34
Osman dipçiğin yüksekliği konusunda anlaşalım önce karşıdan baktığında gözünü nasıl görüyorsun bana onu açıklarmısın
Osman KARATEPE
25.Şubat.2010, 18:37
Arkadaşlar tüfeği aldıktan bir hafta sonra poligona gittim oradaki görevli abi bu tüfek sana uygun değil şöyle tut böyle tut diye beni şekilden şekile soktu o sırada yanımda kalafatlı bi adam vardı tüfeği muhteşembir baretta adam tüfeğine Konyada özel dipçik yaptırmış..Neyse ben görevliye kendi duruşumdan memnun olduğumu söyledim hayatımda ilk defa poligonda atış yapacağı erkeklkiğe ... ürmenin alemi yok ben çıktım atış alanına tüfeği yüzledim gövli arkamda at dedim attı ilk atış alta gitti ikincide alta gitti üçüncüde alta gitti ama ben işi çözdüm müm olduğunca omzumu yukarı kaldırarak tüfeği gözümün hizasına çıkardım ve dördüncü tam isabet ben arka arkaya 25 plaktan 22 tanesini vurdum ..
Görevli bana aynen şunu dedi:
Sen buraya çıksan seni gören adama bak köyden çıkmış gelmiş tüfek tutmayı bilmiyor derler ama atışa başladıktan sonra adam harbi usta atıcıymış demekki stili böyle derler.Sen amatör yarışmalara mutlaka katıl dedi.
Şimdi oradaki adamın bilmem kaç binliralık tüfeğide vuruyor benim 800 tl lik torunda onun baretta güdümlü fişekmi atıyor...Ama tüfeğin uyumu çok önemli ...
Osman KARATEPE
25.Şubat.2010, 18:48
Abi benim tüfek şu anda bu durumda bana alçak geliyor..
http://i45.tinypic.com/jqru6b.jpg
Dipçik aşağı inecekki tüfek yukarı çıksın yüzüme tam otursun
http://i50.tinypic.com/j90t38.jpg
yucelmert
25.Şubat.2010, 18:58
hasta oldum şu resimlere osman...
ama sentezin doğru,
vur raspayı gitsin be arkadaşım, ne olcak tekrar vernik atarsın...
veya çörçil yöntemiyle sıfırla.....
ben denedim...
gayet güzel oldu.
Churchill Yöntemiyle Dipçik Ayarlama - Churchill - Dipçik Ayarlama
Yivsiz av tüfeği ile yapılan atışlarda mutlak başarı atıcıya uygun bir tüfekle olmaktadır. Herkesin bildiği gibi yivsiz av tüfeklerinde gez olmamakta ve gezin göreceği vazife göz ile yapılmaktadır. Her atışta göz uygun yerine konulabilinmelidir. Bu da ancak atıcının vücuduna uygun bir tüfekle olabilir.
Herkesin bildiği ve tüfek alırken uyguladığı bir yöntem vardır. Tüfek ele alınır kol "L" şeklinde tutulur ve dipçik kolun içine yerleştirilir ve tetiğin işaret parmağının ilk boğumuna gelip gelmediğine bakılır. Eğer tetik parmak boğumundaysa tüfek uygun denilir. Bu sadece tüfeğin uygun dipçik boyunu göstermektedir ve daha titiz bir uygulama ile tüfek uygunluğu test edilmek isteniyorsa başka yöntemlere baç vurulmalıdır. R.Churchill'in testide bunlardan biridir.
İngiltere'nin meşhur bir silah yapımcısı ve Scotland Yard'ın danışmanı olan Robert Churchill'in önerdiği tüfeğin uygunluk testi böyledir.
Test için öncelikle 1x1 metre ebadında kare şeklinde bir hedefe ihtiyacınız vardır. Bunu bu boyutlarda alacağınız çıtalar ile yaptıktan sonra üzerini kalınca açık renk bir kağıtla kaplayabilirsiniz. Hedefin ortasına 10 cm. çapında parlak renkte bir nokta koyduktan sonra ve hedefi de göz hizanızın yüksekliğinde arkası emniyetli bir yere yerleştirdikten sonra hedefiniz hazırlanmış olacaktır.
Hedefe atış yapacağınız uzaklık 16 yard ( 14.63metre) olacaktır.
Hedefe atış uzaklığının 16 yard olmasının sebebi Churchill'in açıklamalarına göre hedefteki her 1 inch'lik hata tüfek dipçiğinde 1/16 inch'lik bir düzeltmeyi gerektirmektedir.
Hedefe belirlediğiniz bu uzaklıktan ava atar gibi normal atış pozisyonunuzda rahat 5-6 atış yapın. İki gözünüzde açık olsun ve bütün dikkatiniz hedefe yönelsin. Yivli tüfek gibi nişan alınmamalı sadece tüfek iyi omuzlanarak (tam olarak yerine oturtularak) atış yapılmalıdır.
16 yard mesafeden yapılan atışta grupman oldukça dar olacaktır. Şimdi yapılacak olan, saçmaların en yoğun olduğu bölgeyi işaretlemektir. Bu işaretlediğiniz yerin daha önce hedef üzerine koyduğunuz 10 cm çapındaki noktaya düşey ve yatay olarak mesafesini ölçtükten sonra atış yapılan noktadan uzağa düşen her inch'lik mesafe için dipçik üzerinde 1/16 inch'lik düzeltme yapýlacaktýr. Ölçümde alacağınız not bir örnek verirsek şöyle olacaktır; 3 inç yukarıda ve 2 inch sağda gibi.
Tüfek üzerindeki düzeltmeler nasıl yapılacak?
Solak olmayan atıcılar için söylersek;
Eğer atışınız yukarı gelmişse ağaç inceltilerek dipçik alçaltılmalı.
Eğer atışınız sola gelmişse ağacın sol tarafını incelterek gözün sağa kayması sağlanmalı.
Eğer atışınız sağa gelmişse sol taraftaki ağaç kalınlaştırılmalı ve gözün sola kayması sağlanmalı.
Eğer atışınız aşağıya gelmişse ağaç yükseltilmeli ve gözünde yukarı kayması sağlanmalıdır.
Solak atıcılar için yana olan düzeltmelerin tersi yapılırken düşey olanlar aynen uygulanır.
Bu düzeltmelere bakıldığında yivli tüfeklerde yapılan gez ayarlamasıyla aynı olduğu görülür burada gez yerine tüfeğin üzerinde pozisyon alan gözümüz vardır.
Bu düzeltmeler yapılırken dikkat edilmesi gereken ağaç üzerinde yapılacak inceltme ve kalınlaştırmaların daha önce ölçtüğünüz hedef ile sizin atışınız arasındaki inch olarak mesafenin, her inch'inin 1/16'sý kadar olmasıdır.
Bir örnek verirsek atışınız hedeften 4 inch aşağıya ve 4 inch'de sağa gelmişse dipçik 4/16 inch yükselmeli ve bu kadarda sola gelmelidir.
Dipçiğin yükseltilmesi belki ince mantar tabakaların ağaç üzerine yapıştırılması ile olsa da ağacı alçaltmak(törpülemek) bu işi bilen biri tarafından yapılmalıdır
Verilen ölçüler bizim sistemimize uymamaktadır. Aslına sadık kalınmak için yazılarda çevrilme yapılmamıştır. Çevrim tablosunu kullanabilirsiniz.
1 cm. = 0.394 inch
1 metre = 3.28 feet = 39.4 inches
1 kilometre = 0.621 statute mile
1 inch = 2.54 cm.
1 foot = 30.48 cm
1 yard = 0.914 metre
1 statute mile (1,760 yards) = 1.61 kilometre
Osman KARATEPE
25.Şubat.2010, 19:02
Ne yapayım Yücel abi çizim masam yokki anca bu kadar oldu :) Yapacam onuda yapacam hem kuş atıcı hem tüfek dipçiği ya batarım ya çıkarım :)En fazla bi dipçik yaptırırım ne yapayım ben bi deneyeym..
---Hanıımmm benim keser nerdeydiiii....:)
fevzi dursun
25.Şubat.2010, 19:04
osman yakın zamanda yaşadığın besin zehirlenmesinden sonra sana bir şeyler olmaya başladı :D :D :D
Osman KARATEPE
25.Şubat.2010, 19:06
Evet Fevzi abi ben benmiyim sen senmisin bilemiyorum mantar hücrelerimi sarmış benim :))
fevzi dursun
25.Şubat.2010, 19:08
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif dinlen biraz osman biraz zaman geçsin, bu konuyu tekrar ele alalım istersen :D :D
Osman KARATEPE
25.Şubat.2010, 19:10
Bencede abi benim balatalardan koku gelmeye başladı:)
aman osman keser biraz kaba olur bence aceleye getirme yücelin cörcil açıklamaları gayet mantıklı atış yapıp dene bence.
yada acele etme fuarda belki dipçik ustasıda olur....
Osman KARATEPE
25.Şubat.2010, 19:17
İbrahim abi nersesin sen bak hemşerin elden gidecek haberin yok :)
Abi işin şakası bi yana 600 700 liralık tüfeğe 250 300 e dipçik yaptırırsak ne kıymeti var abi ....
yucelmert
25.Şubat.2010, 19:19
http://i47.tinypic.com/9fql1u.jpg
birzamanlar üstteki gibi sağlam ama pek isabetli vuramadığım bi sarsılmazım vardı, sonra bende keseri elime aldım sonuç aşağıda "o artık ingliz kundaklı bir sarsılmaz" biraz sağdan biraz soldan derken ahandaaa maymun oldu elimizde...
http://i50.tinypic.com/1zfh3ye.jpg
http://i46.tinypic.com/fx55qb.jpg
yetmedi birde kasaya yanık meneviş yaptırdımkiii... http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
yucelmert
25.Şubat.2010, 19:20
amaaa 10 numara oldu vallahi biraz destekle trap bile attım geçen sene... http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/24.gif
osman al eline keseri...
Osman KARATEPE
25.Şubat.2010, 19:27
Tamamdır abi sizlerden aldığım destekle atölye bile açarım ben :)
Birde bana göre kendi yaptığım daha içime siner gibi geliyor bir deneyeyim bakalım ne olacak...
dur dur.....osman yapma kıyma tüfeğe fuarı bekle ozaman haledemessek vurursun baltayı....
veyselll
25.Şubat.2010, 19:52
abi herşey tamam da
ya keseri fazla kaçırırsan...
gitti canım dipçik
iznikte güzel bir usta var tavsiye ederim
Osman KARATEPE
26.Şubat.2010, 06:02
Veysel,Ustanın telefonunu verirsen ulaşabilirim hem banada yakın.
Aslında bu sorun çoğu avcıda var ama kimisi işin aslını bilmeen benim gibi kendini tüfeğe uydurmaya çalışıyor kimide karavana giden atışlardan fişeği tüfeği sorumlu tutuyor..
veyselll
26.Şubat.2010, 17:36
abi ustanın teli bilmiyorum ama yarına öğrenirim gelirsende yardımcı olurum elimden geldiği kadar. noyu öğrenince özelden yollarım
ALPEREN
26.Şubat.2010, 18:26
osman yakın zamanda yaşadığın besin zehirlenmesinden sonra sana bir şeyler olmaya başladı :D :D :D
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
ÖMÜRLÜ OL FEVZİ KARDEŞİM.
Abicim aynı sorunu bende yaşadım. Pozede uygulanabilirmi bilemiyorum ama Çözümü şu: Benim Nam-ı Diğer Ömer Ustam dipcik ile metal arasına bir pul yaptı conta gibi bişey ahşaptan ve dipcik rengine yakın( tam tutmadı ama idare eder.) ama düz pul değil ince cir üçgen şeklinde. Yani altı 0,1 mm üstü 1 cm. analatabildim mi bilmiyorum.
osman kardeş senin sorununa kısa bir çozüm önerisi bulunabilirim kendine uyan bir tüfeğin ölçülerini alabilirsen yabanav.com da sana çözüm bulabilirler ben tüfeğimi burda yaptırdım irtibata geçersen sanırım ilacın orada boşunada birdünya masraf yapmana gerek kalmaz inşallah işini görürsün saygılarla
Yusuf
27.Şubat.2010, 20:03
Osman Kardeşim iyi akşamlar
çizimlerinden anladığım kadarıyla dipçik yüksek dipçiğin bağlandığı yere hiç dokunmamanı tavsiye ederim çünki oradan indirirsen omuzuna dayadığın yerden aşagıya dayamak zorunda kalırsın.
Yapacağın işlem zor görünsede çok basit karşıdan baktığında gözbebeğinin tam yarısını görmen gerekir onun için dipçiğin üst kısmı yani
elmacık kemiğini dayadığın yeri törpü ile yavaş yavaş düz olarak indir sonra köşelerini yuvarlıyabilirsin üzerini önce kalın
sonra ince zımpara ile düzleyebilir sonra bir sünger parçası ile verniklersin
Recep DÖNMEZ
28.Şubat.2010, 07:02
Osman Kardeşim!
Sorununa bir sürü değişik değişik fikirler ve
yorumlar yapılmış...
Artık gerisi sana kalmış..
Kolay gelsin.
Yalnız dikkat et tüfeği perişan etme...
Selamlar..
cemalreis
28.Şubat.2010, 08:20
Osman kardeş bence bu işin ustasını bul örneğin mehmet t
atlı kardeşi bir ara sana yardımcı olur herhalde
arkadaşım bu sorununu çözecek yer torun silah fabrikası üzümlü beldesi ustasının adı mehmet çınar şikayetini yaz dipcik nasıl yapılacaksa tarif edcecek şekikde notunu yaz koy kutusuna tüfeği gönder uygun şekılde yapıyorlar bendede var aynı silahtan yaptırdım fabrıkasında
İbrahim ÖZEL
16.Nisan.2010, 21:34
Osmanım şikayetin bitmediyse ilacın bende kardeşim. Getir tüfeği teskere fotokopini ben gereğini yapacağım sana. Kal sağlıcakla.
Osman KARATEPE
23.Haziran.2010, 21:18
En sonunda keseri testereyi aldım elime yanaştım dipçiğe sağolsun İbrahin Çabuk abim yardım etti ikimiz yaptık tüfeği. çokta güzel oldu şimdi tam bana göre gözüm kapalı yüzlediğimde artık bandı ve arpacığı doğru şekilde görüyor ve tüfeği omuzumla yüzüme kaldırmak zorunda kalmıyorum ben nereye bakarsam tüfekte oraya nişanlanıyor.
İbrahim abime yardımlarından dolayı teşekkür ederim.Bu arada kendisi geçen hafta bir iş kazası geçirdi sol el orta parmağını parçaya kıstırdı parmağını kırdı ve şu anda dikişli vaziyette kendisine acil şifalar dilerim..
http://img193.imageshack.us/img193/9475/grnt005df.jpg (http://img193.imageshack.us/i/grnt005df.jpg/)
http://img404.imageshack.us/img404/5837/grnt006ye.jpg (http://img404.imageshack.us/i/grnt006ye.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
http://img710.imageshack.us/img710/9068/grnt007k.jpg (http://img710.imageshack.us/i/grnt007k.jpg/)
http://img155.imageshack.us/img155/8512/grnt008f.jpg (http://img155.imageshack.us/i/grnt008f.jpg/)
http://img88.imageshack.us/img88/9879/grnt009z.jpg (http://img88.imageshack.us/i/grnt009z.jpg/)
http://img52.imageshack.us/img52/3833/grnt011d.jpg (http://img52.imageshack.us/i/grnt011d.jpg/)
Araya parça koyarak dipçiğin arkasının aşağı inmesini ve böylelikle namlu kısmının yükselmesini sağladım..
http://img22.imageshack.us/img22/3203/grnt013wz.jpg (http://img22.imageshack.us/i/grnt013wz.jpg/)
http://img686.imageshack.us/img686/7658/grnt014a.jpg (http://img686.imageshack.us/i/grnt014a.jpg/)
http://img339.imageshack.us/img339/1964/grnt016z.jpg (http://img339.imageshack.us/i/grnt016z.jpg/)
İbrahim usta oymacılık yapıyor...:)
http://img683.imageshack.us/img683/7749/grnt017q.jpg (http://img683.imageshack.us/i/grnt017q.jpg/)
http://img413.imageshack.us/img413/5762/grnt020w.jpg (http://img413.imageshack.us/i/grnt020w.jpg/)
http://img641.imageshack.us/img641/9726/grnt024a.jpg (http://img641.imageshack.us/i/grnt024a.jpg/)
http://img685.imageshack.us/img685/4687/grnt024s.jpg (http://img685.imageshack.us/i/grnt024s.jpg/)
http://img690.imageshack.us/img690/5237/grnt025y.jpg (http://img690.imageshack.us/i/grnt025y.jpg/)
Tüfeği yapmadan önce bu şekilde nişan aldığımda omuzumla tüfeği yüzüme kaldırmak zorunda kalıyordum kaldırmasam banta yukarıdan bakıyor ve atışlarım isabetsiz oluyordu şimdi farkı çok açık görebiliyorum...Hepinize selamlar saygılar...
kapadokyali_1981
24.Haziran.2010, 06:19
Osman bidiğim kadarıyla dipciğin maliyeti maksimum 100 lira civarında. Ama burda önemli olan nokta acaba yaptırdığında istediğin gibi olacakmı. Bende bi tek kırma beretta rüfek var aynı sıkıntı ondada vardı babam keserle cevizden bi dipcik yaptı orjinalinden iyi oldu valla. Onun için bu işten anlayan birinden yardım alıp iyi bi ustaya dipcik yaptırman şart gibi görünüyor.
Osman KARATEPE
24.Haziran.2010, 06:33
Ömer farketmedin galiba dipçiği yaptım ben vede gayet güzel oldu...
kapadokyali_1981
24.Haziran.2010, 10:45
:D :D Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan :) Resimler yeni açıldı hatlardan sanırım :)
ersin kasap
24.Haziran.2010, 10:51
aman osman abi ayarlamasaydın şimdi bursadan ineğöle kuşda geçmez biz ne yapıcaz burlarda abi ellerine sağlık unutma ben mobilyacıyım ufak tefek sorunlarda yardımcı olabilirim ama sen sorunu hallettiysen ellerine sağlık diyelim
Osman KARATEPE
24.Haziran.2010, 11:34
Saol Ersin teşekkür ederim çok az bi vernik işi kaldı onuda hallederiz inşallah...
Son resimden anlaşıldığına göre istediğin gibi olmuş. Aman abi bak bu tamir işleri alışkanlık yapar. Sonra kendini alamaz Bursanın sayılı Tüfkçilerinden olur çıkarsın.
Gerçi kötü de olmaz bizim için. :=)
Ellerinize emeğinize sağlık. Aman sağlamlık olayını dikkate alın.
Osman KARATEPE
24.Haziran.2010, 14:37
İbrahim abi ile çalışırken çok güldük dipçik tamirhanesini açalım diye :D :D :D
Benim tüfeğin problemi basitti kendi çabamızla çözdük ama bir avuç buğdayın varsa değirmenciye öğütecekmişsin...
veyselll
24.Haziran.2010, 15:06
Abi
sülün Osman dan sonra keser osman a çıkacak adın bak demedi deme
hafta sonu bi poligon bulalım da test yapalım
Osman KARATEPE
24.Haziran.2010, 16:24
Bulalım Veyselim sen gel yeterki....
osmanım inşallah tüfeğini bu sezon beraber deneyeçeğiz allah nasip ederse
senin tüfeği yaptık ertesigün parmağı bozduk hadi hayırlısı bakalım...
Osman KARATEPE
24.Haziran.2010, 16:50
Abi Bursa yaramadı sana en kısa zamanda iyileşmen dileği ile allah acil şifalar versin..
Sen hele bi iyileş poligonda yaparız denemeleri....
İBRAHİM AKKAYA
25.Haziran.2010, 05:56
İbrahim abi ile çalışırken çok güldük dipçik tamirhanesini açalım diye :D :D :D
Benim tüfeğin problemi basitti kendi çabamızla çözdük ama bir avuç buğdayın varsa değirmenciye öğütecekmişsin...
Osman kardeşim bizdede adamda Sannat çoksa karnı aç kalır derler.Maşallah sende Aspirin gibi herderde devasın.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
Eskiden En kötü sannat Davulçuluk onuda öğren bırak derlerdi bilmek kadar güzeli yok .
Selamlar kardeşim.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif
Osman KARATEPE
25.Haziran.2010, 07:08
Ramazanda İbrahim abi ile mahallerleri bölüşüp sahurda çıkarız artık :D :D :D :D
Bizimkisi hobi abi herşeyi ustaya yaptırsak yav halimize değilmi.....
osman usta,ustalara taş çıkartmışsınız.
Osman KARATEPE
25.Haziran.2010, 07:52
Yok be İzzet abi o kadar değil ama yorumun için teşekkür ederim...
herşeyi bilcen ama kendine yapcan iyiside kendine kötüsüde
osmanım davul işi sakat sabahı yne iş olaçak ....
mehmet ergin
19.Ağustos.2010, 10:43
avcı arkadaşlar konu yeni dikkatimi çekti osman karatepe güzel bi çözüm bulmuş fakat kestiği yer dipciğin boğaz arası diye tabir edilir ve av tüfeğinin atış esnasında en cok baskı uygulayacagı yerlerden biride bogaz arasıdır. bu yüzden ileriye dönük ve sağlık bi cözüm olmamış
Dipcik konusuna gelince genel olarak av tüfeği alırken herşeyden önce av tüfeğinin görünümüne bakarız bu şekilde davranmamız aslında bir çok yanlış karar almamıza neden olur bunlardan biride dipcik konusudur. avcı için en kullanışlı dipcik genelde ingiliz modelidir fakat görünüm olarak pek iddalı değildir. fakat standart dipcikler görünüm olarak cok güzel kullanım olarak cok şikayet alan bir modeldir. benim tavsiyem av tüfeği tercihi yaparken mümkünse görünümü 2. plana alıp öncelikle kullanışlımı ona bakmak lazım. hatta mümkünse dipcigi kendinize özel ölcülerde yaptırın.
dipcik ile ilgili bu tür sorun yaşayan arkadaşlar ve kendi ölcülerine özel dipcik yaptırmak isteyenler benimle irtibat kurabilir üzümlüde kişiye özel av tüfeği tasarımı ile ilgilendigim için bunlar bizim sürekli yaptıgımız şeylerdir. 0532 666 99 58 mehmet ergin
Osman KARATEPE
19.Ağustos.2010, 13:51
avcı arkadaşlar konu yeni dikkatimi çekti osman karatepe güzel bi çözüm bulmuş fakat kestiği yer dipciğin boğaz arası diye tabir edilir ve av tüfeğinin atış esnasında en cok baskı uygulayacagı yerlerden biride bogaz arasıdır. bu yüzden ileriye dönük ve sağlık bi cözüm olmamış
Dipcik konusuna gelince genel olarak av tüfeği alırken herşeyden önce av tüfeğinin görünümüne bakarız bu şekilde davranmamız aslında bir çok yanlış karar almamıza neden olur bunlardan biride dipcik konusudur. avcı için en kullanışlı dipcik genelde ingiliz modelidir fakat görünüm olarak pek iddalı değildir. fakat standart dipcikler görünüm olarak cok güzel kullanım olarak cok şikayet alan bir modeldir. benim tavsiyem av tüfeği tercihi yaparken mümkünse görünümü 2. plana alıp öncelikle kullanışlımı ona bakmak lazım. hatta mümkünse dipcigi kendinize özel ölcülerde yaptırın.
dipcik ile ilgili bu tür sorun yaşayan arkadaşlar ve kendi ölcülerine özel dipcik yaptırmak isteyenler benimle irtibat kurabilir üzümlüde kişiye özel av tüfeği tasarımı ile ilgilendigim için bunlar bizim sürekli yaptıgımız şeylerdir. 0532 666 99 58 mehmet ergin
Mehmet bey yorumunuzda çok haklısınız kestiğim bölgeyi deniz tutkalıyla yapıştırdım ama dediğiniz gibi geçici bir çözüm oldu sanırım.Ama tüfeği düzeltmeden önce yaptığım atışlara nazaran %80 lik bir düzelme oldu şu anda çok memnunum....
yucelmert
19.Ağustos.2010, 18:38
osmancım bencede nacizane fikrim ağır dolularda dipçiği çatlama ve ayrılmalara karşı takip etmelisin.
Allah korusun, başına bir hal gelmesini istemem, üzülürüz.
veyselll
19.Ağustos.2010, 20:02
osman abi
sen şimdilik bunu kullan. zaten bu sene pek kış olmayacak gibi. hafif doluyla idare edersiniz.
seneye nasıl olsa ibrahim abiyle beraber 20 kalibreler geliyo :D :D :D
onlarda ayar yaptırırsınız
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.