PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AVDAYIM - AVDALAR!!!

veyselll
25.Şubat.2010, 19:43
akşamdan kararlaştırıyorum yarın ava gideceğim diye. sabaha kadar heyecan. genciz tabi kanımız kaynıyor.her sabah zorla uyanan ben, sabah ezanında ayakta. ufak bir kahvaltı, birkaç fişek, tabana kuvvet devam.AVDAYIM...
çulluğun olma ihtimali yüksek bir dere kenarına gidiyorum. çalıların içine taş ata ata devam ediyorum yoluma. parttt... dan... dan... ikinci atışta bende. ama dikenlik bir yere düşmüş. uzun bir uğraştan sonra elde 1 çulluk 5 diken. eldeki dikenleri büyük bir gururla cıkarıyorum. sonuçta çulluk benim. derken köpek sesleri gelmeye başladı. allah allah sürek avı yasak. heralde çoban köpekleridir diyerek başka bir yere doğru yola cıkıyorum. tepelik bir yere tırmanırken silah sesleri başlıyor. bağırış çağırış. 5 avcı 1 domuzu yaralamışlar. hayvan belinden aldı herhalde kurşunu. arka tarafı oynatamıyor.avcılar tüfekleri bırakıp birer tane uzun odun aldılar ellerine başladılar domuza vurmaya. arada öyle küfürler ediliyorki kavgada söylenmez. (domuzun anasını görseler ne yaparlar bilmem ama...) aldırmıyorum yoluma devam ediyorum. onlar AVDALAR bense AVDAYIM. kendi tarlam var yakında. oraya gideyimde kafam rahatlasın diyorum. tarlanın üst tarafında beklemeye başlıyorum. öğleden sonra tahtalı geçer.AVDAYIM... üst taraftan bir parlama sesi geliyor. sonrasındada bir çatışma sesi. kendimi ordaki bir cukura zor atıyorum. 7 el silah sesi duydum. keklikler üzerimden süzülüp aşağı doğru indiler. hralde diyorum yanlışlıkla attılar. KELİK O BÖLGEDE YASAKKK. ama bağırışları duyunca anlıyorumki yanlışlık başka yerde
avcı 1: ulan ben senin gibi avcının....
avcı 2:abi 1 kütük boşalttım üstlerine bir tanesi bile inmedi .... kesin fişeklerde bi sorun var öbür türlü 7 tane attım yaaa
7 ? hani limit 2+1 di ? kalkıyorum yerimden evin yolunu tutmaya başlıyorum. yerimden kalkınca farkediyorlar beni. o ne lan sırtındaki diyor birtanesi bana. tüfeeeekkk diyorum. onlarla uğraşılırmı lan öle diyor bana. gel sana böle bi tüfek alalım. tararsın ortalığı. yasak değilmi diye soruyorum. aldığım cevap ilginç. '' Devlete çuvalla para ödüyoz aslanım teskereliyiz biz'' tamam da o tüfek yasak. ammaaaannn diyor adam. o yasak bu yasak . yasaklar ne içindir ki. yoluma devam ediyorum evime doğru...
AVDAYIM o adamlarla avcı olarak aynı kefeye konulduğum için utanarak
AVDAYIM aynı kefeye konduğum için insanlığımdan utanarak
AVDALAR UTANMADAN ARLANMADAN
AVDALAR....
sürçü lisan ettiysek affola
SAYGILARIMLA...

Osman KARATEPE
25.Şubat.2010, 19:47
Veysel ağzına sağlık yüreğine sağlık helal olsun sana başka bişey demiyorum o avda gördüğün hayvanlarıda gerçi şimdi hayvanlara hakaret etmiş oluyorum ama o mahlukları allaha havale ediyorum kardeşim..

25.Şubat.2010, 19:52
Veysel ağzına sağlık yüreğine sağlık helal olsun sana başka bişey demiyorum o avda gördüğün hayvanlarıda gerçi şimdi hayvanlara hakaret etmiş oluyorum ama o mahlukları allaha havale ediyorum kardeşim..

çetin ekren
25.Şubat.2010, 19:56
hiçte sürçü lisan etmedin kardeşim...
asıl özür dilemesi gerekenler o silahlı adamlar...onlar vahşi kana susamış eli silahlı yaratıklar...ne ava layıklar nede avcılığa...hele o domuza yaptıkları muamele içler acısı...
hiç aklına gelmezmi bu adilerin öldürmenin bile bir şekli var...işte o tür vahşilere rastlayan avdan anlamayan insanlar onlarada avcı diyor bizlerede...
sonrada ceremesini bizim gibiler her gittikleri avgahtan hayvan kovulur gibi kovuluyoruz...
bu arada gerçekten anlatım süper olmuş...eline yüreğine sağlık...

Recep DÖNMEZ
26.Şubat.2010, 06:16
AVDAYIM o adamlarla avcı olarak aynı kefeye konulduğum için utanarak
AVDAYIM aynı kefeye konduğum için insanlığımdan utanarak
AVDALAR UTANMADAN ARLANMADAN
AVDALAR....

Sen söyleyeceğini söylemiş bize söylenecek
söz bırakmamışsın kardeş....
Evet bizlerde utanıyoruz aynen senin gibi,
bu adamlarla aynı kefeye konulduğumuz için...
Saygılar...

İBRAHİM AKKAYA
26.Şubat.2010, 07:13
DİKKAT Avcıların avı biiti etciler devam.
Tüm mevsim onlara açık kendinizi koruyun.
Biz 2+1 de bile terertüt var diye poze aldık adamlar takoz bile takmıyor.
Kanunlar kötülere karşı çaresiz.
Biz kaderçi bir milletiz ALLAHA havele deyip geçeriz.

26.Şubat.2010, 08:33
Evet arkadaşlar bizlerin yapabileceği birşey yok dediğiniz gibi allaha havale ediyoruz onları

sukru sunar
26.Şubat.2010, 12:42
valla gercekten cok haklısın ama bunlardan her yerde var yasak yerı bırak uveyk avı acılır acılmaz keklık avına baslıyo mıllet utanmasalar yumurtada vuracaklar hayvanları sonra gelgelelım dıger mevzuya yaban hayatını arıyorsun abı gelın yasak avlanma var dıye adamlar ısımız var sımdı gelemeyız dıyorlar ben ne yapabılrım sımdı alım kolum baglı ben mı yakalayayım adamları....

Mesut BÜLBÜL
26.Şubat.2010, 13:43
Böyle avcı nüsfeteleri yüzünden avsız vede avlaksız kalacağız heryerde bu bohcacı hıyartolardan bol miktarda var denetlemeler yeterli diyil yetişmekte mümkündiyil tabiki cep telefonlar olduğu mütdetce eeeeeeeeee ne yapalım tabana kuvvet koşmak zorunda kalıyoruz avlanıriken av oluyoruz doğru diyorsun

veyselll
26.Şubat.2010, 17:19
dün bir av bayiinde oturuyorum adamın biri geldi ve 1 kutu 5 numara saçma aldı!!
bayi sordu '' kurşun falan lazımmı '' diye cevap ilginç '' domuz sezonu kapandı'' sordum peki bunları nereye ataceksın diye. hiiçççç tilkiye çakala işte ...
aslında konuşulacak çok şey var. geçenlerde biri geldi. tahtalı ya kaç numara atarsın diye. 5 ila 7 arası dedim. hadi be dedi. ya 1 atacaksın yada 9lu şevrotin???. av dönüşü şahine kartala ver fişeği yapanlar var.
bohçacılıktan DİŞİNE KAN değenlere yapılacak fazla birşey yok şikayet etmekten başka. ama yeni ava başlayan geçler coğunlukta. vede bu gençler teskereli yasal bir avcıyı uç nokta olarak görmekte. süper köpekler, süper tüfekler, avrupa giysiler. bu yüzden KAN AVCILARInın peşinde ava gitmekteler. onlara yasal avcılığın zor birşey olmadığını vede sürdürülebilir avcılıgı öğretmemiz lazım. ilacı alırsa memleket avcı kazanır. almazsa ver odunu. SİZDEN RİCAM LÜTFEN YENİ SEZONDA YANINIZDA AVA MERAKLI GENÇLERİ GÖTÜRMENİZ.
SAYGILARIMLA

ALPEREN
26.Şubat.2010, 17:30
YORUMSUZ