PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TÜRKİYE AVLAK YOLLUNDA İ AKKAYA

İBRAHİM AKKAYA
01.Mart.2010, 08:16
Arkadaşlar dün yani 15 02 2010 tarihinde manisa milli parklarda tüm il ve ilçe avcı dernekleri toplanarak 2010-2011 manisa ili merkez av komüsyonu kararını aldık,isteklerimizi yazdık,günleri,av limitleri,sorunlarımızı vs bizle ilgili her konuyu konuşup,dileklerimizi bildirdik(her yıl yaptığımız gibi,uygulanmayacağını bildiğimiz halde)
Esas konum milli parklar şube müdürünün ileriye dönük milli parkların düşüncelerini açıklaması,
Yaklaşık bir ay evvel antalyada tüm milli parklar müdürleri toplanıp,ortak bir karar alıp,avlak sistemi için tüm avcı dernekleriyle görüşüp ortak bir tasarı hazırlamak,şu anki sistemle koruma,kontrol olmuyor,(doğru olmuyor)ne yapalım,avrupa sistemine yani özel avlak sistemine geçelim,bunu nasıl düşünmüşler,önümüzdeki sezon belirli bir bölgeden başlayıp,yavaş yavaş tüm yurdu avlağa çevirmek,bu nasıl olacak,malliye yatılrılan para kalkacak,milli parklara yatırdığımız paranın coğunu avcı dernekleri ve köy muhtarlarına verilip oto kontrol sistemi kurulacak,avcı avlağa geldiğinde avlayacağı hayvan başına para verecek,avcının yıllık limiti olacak,ister bu limiti birgünde dolduracak ister bir sezonda,her ilçenin yıllık limiti olacak,kontrol sistemi köy muhtarlıkları, onları ilçe avcı dernekleri,onlarıda milli parklar kontrol edecek,yanlış yapan kuruma verilen para kesilecek,kuşlar üretilip salınacak vs
Bu olay şu anda milli parkların bir tasarısı,bazı olaylar tam açık değil,milli parkların bizden istediği,bu konuyla ilğili görüşlerimiz,artıları, eksileri neler olur.3 martta bir daha toplanacağız bizim görüşlerimizde alınıp ortak bir tasarı hazırlanacak,
Bende sizden gelecekteki avcılığımızla ilgili bu konudaki düşüncelerinizi istiyorum.
Bugün sabah Değerli kardeşim Mehmet Sucu ile görüştüm{ Akhisar Avcılar Kulübü Başkanı}Yukarıdaki yazıyı gönderdi noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum yazdığınız yorumlar yarınlara ışık tutsun.

Osman KARATEPE
01.Mart.2010, 08:38
Yolsuzluk artık avcılığada bulaşacak, hangi muhtar bunu kusursuz bir şekilde uygulayabilir, saçmalık..
Bizim avrupa seviyesine çıkmamız için okullarımızda doğa ve yaban hayatının ders olarak yıllarca okutulması gerekir.Günümüzde kaç tane kendini avcı sanan insan av günlerinden yada sezondan haberdar şahsen ben en az 10 15 kişiye öğrettim av günlerini sezon açılış kapanışlarını....
Kesinlikle uygulanamayacığını düşünüyorum şayet uygulamaya geçerse sonuçlarının biz avcılar üzerinde olumsuz olacağından eminim..

03.Mayıs.2010, 10:53
Arkadaşlar, bu özel avlakları isteyenlerin özendikleri ülkelerdeki avlaklar kaç hektardır. Mesele özel avlak yapmaksa Doğal Avlakların dışında belirlenecek bölgelerde aynen o özendikleri ülkelerdeki avlaklardan daha büyüğünü yapabilirler. Ve bu işi isteyenler buralarda istedikleri şekilde av yaparlar. Ama amaç o değil Türkiye'nin avcılarının % 90'ının bu avlaklara gitmeyeceğini ve bu işten kaymak yiyemeyeceklerini biliyorlar. Bu nedenle Türkiye'nin her yerinde avlanma ya yasaklanacak ya da çok zorlaştırılacak, bu kesinlikle kötü niyetli bir uygulamadır. Bu işten bazı kimseler çok zengin olmanın hesaplarını yapıyorlar. Bu iş için de sistemi oturtmak için ilk başta Dernekleri ve Köy tüzel kişiliklerini kullanmak istiyorlar. Bu işin sakıncalarına gelince menfaatleri için birtakım insanlar türeyecek ve gerçek avcılarla karşı karşıya gelecekler. Bu tedbirlerin ava ve doğaya hiçbir faydası yoktur, av ve doğaya önem gösteren; Avlakların, sulak alanların, nesli tükenen hayvanların yaşadığı bölgelerin yok edilmesine müdahale eder. Arkadaşlar maalesef avcıları nasıl soyarız hesabı yapılıyor. Saygılarımla.

Osman KARATEPE
03.Mayıs.2010, 12:29
Allah sonumuzu hayr etsin soya soya sıra avcılara geldi ...

Birol YAY
03.Mayıs.2010, 12:41
Öyle İse Yaban tv nin İstediği Oldu.Eniyi Tüfek Eniyi Köpek Tüm Avlaklarda Rahat Rahat Av Yapsınlar.

Hüseyin ORHAN
03.Mayıs.2010, 12:59
öyle bir durum olursa adam şimdi kendi arazisinin içinde avlansa bile arazisi mera sayılacak ve av başına ödeme yapması istenecek ben bu şekilde de yorumluyorum bu çalışmayı. çünki benim avlandığım arazi kendime ait ve mevlam öyle bir güzellik vermişki arazimin bir kısmı mera olarak şimdi benden para isteyen adamı vurup vurduğum yere gömerim başka birşey dende anlamam o kadar. http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gif
bu arkamda görünen kısım arazimin bir kısmı keklik de var tavşanda ben napayım şimdi bu öneri yasalaşırsa
http://i41.tinypic.com/fwpp4g.jpg

sukru sunar
03.Mayıs.2010, 13:00
mıllet 300 tl verıp belge almıyo bı de her av basına para mı verecek abı ben guluyorum bu uygulamaya ve cok sacma buluyorum parası olan avcılık yapsın olmayan yapmasın gerceı bohcacılar ıcın degısen bısey yok onların bu uygulamadan haberı bıle olmucak bundan emınım hıc bır koy muhtarı da bununla ılgılenmez....

03.Mayıs.2010, 13:29
Bu kanun çıkarsa Bana göre ''art niyetli'' muhtarlar ve klüp yöneticileri yaşadı.

Düşünsenize, sabah avlaga gidiyoruz,Bir bakıyoruz bizden önce gelmiş avcılar var. Kekligin oldugu dagı biliyorsun ve oraya senden önce geldiler diye gidemiyosun. ''Kardeş siz bu merayı avlıyacaksınız yani, komşu dagını''
Yada : kim o bölge muhtarını tanıyosa, ''Sayın Muhtarım biz sabah geliyoruz, kiseyi sokma haa,biz seni görürüz ''
Yada :Muhtar bey bu günkü limitimizi doldurduk ama bizim arkadaşların çok hoşuna gitti bu iş. İdare ediver de bu günlük limitleri görme,Biz av bitimi seni görürüz.

Allah Sonumuzu hayır etsin.

Hüseyin ORHAN
03.Mayıs.2010, 13:43
Bu kanun çıkarsa Bana göre ''art niyetli'' muhtarlar ve klüp yöneticileri yaşadı.

Düşünsenize, sabah avlaga gidiyoruz,Bir bakıyoruz bizden önce gelmiş avcılar var. Kekligin oldugu dagı biliyorsun ve oraya senden önce geldiler diye gidemiyosun. ''Kardeş siz bu merayı avlıyacaksınız yani, komşu dagını''
Yada : kim o bölge muhtarını tanıyosa, ''Sayın Muhtarım biz sabah geliyoruz, kiseyi sokma haa,biz seni görürüz ''
Yada :Muhtar bey bu günkü limitimizi doldurduk ama bizim arkadaşların çok hoşuna gitti bu iş. İdare ediver de bu günlük limitleri görme,Biz av bitimi seni görürüz.

Allah Sonumuzu hayır etsin.

aynen bu şekilde olaylar yaşanacak ve kan gövdeyi götürecek...

İbrahim ÖZEL
03.Mayıs.2010, 14:56
Yandık ki ne yandık o zaman.