PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ORMAN HAFTASI sebebiyle güncellendi!TOPRAK KAYBETMEK HAYAT KAYBETMEKTİR ( TEMA )

4x4cemal
10.Mart.2010, 19:58
http://img294.imageshack.us/img294/1247/resim2001.jpg
Değerli avcılar bizler bu tür projeler, ağaçlarımızı ve avlaklarımızı kaybetmemek için, farklı yollardan maddi destekte bulunuyoruz, aceba manevi neler yapabiliriz? daha önce bazı arkadaşların ceplerinde götürdükler meyve çekirdeklerini toprağa attıklarını biliyorum, bu ve benzeri başka neler yapabiliriz?
Develiden Selamlar.

10.Mart.2010, 22:00
meyve veya palamut farketmez ağaç olacak her tohumu toprakla buluşturmak için biz avcılar örnek olalım hatta güncellenmesi için bir kampanya başlatalım...

İbrahim ÖZEL
10.Mart.2010, 22:31
Ben varım bu kampanyaya ve meslek olarakta her sene zaten uyguluyoruz. Oğlumun ve kızımın ülkemizin bazı bölgelerinde 15 ağaçları var her sene 2 sinin adına dikiyoruz eşim ve bende dahil.

11.Mart.2010, 07:12
Bu konuda biz kulüp olarak senelerdir faaliyet göstermekteyiz üç yıl önce kaymakamlığın başlattığı faaliyette görev aldık ilçemizin girişinin belli bir kısmının ağaçlandırılmasını ve bakımını üstlendik.

Bir yıl sonra tarihi dokusu olan ve çok problemli bir bölgede kulüpteki arkadaşlarımızın büyük özverisiyle elimizdeki imkanlara görede baya büyük bir bölgede yaklaşık yüzbin meşe palamutu tohumu ve bir miktar akasya ağacı diktik.

Geçen yıl bireysel olarak bu tip faaliyetlerimizin yanında daha önce diktiğimiz ağaçların bakımlarınıda devam ettirdik.

Bu sene nasip olursa geçen yıldan tedarik edip kovalara gömdüğümüz çınar ağaçlarını dikmeyi planlıyoruz.

Ağaçlandırma işinden edindiğim en önemli tecrubeler birlik olmanın faydası vede diktikten sonraki takip işleri oldu bunlar olduğu zaman daha kolaylaşan ve amaca ulaşan bir faaliyet oluyor ağaçlandırma.Ama bunlara imkanı olmayan arkadaşlarımızda elbette bireysel faaliyette bulunabilirler düşünmesi bile çok güzel birşey sizinle maddi bağı olmayan bir bölgede diktiğiniz ağaçlar yıllar sonra size ve nesillerinize gurur verir bir hal alcak olması..

SAYGILAR..

çetin ekren
11.Mart.2010, 07:26
Cemal abi heryıl bende anaz 20 nin üzerinde ağaç dikimi yapıyorum ki bu zamana kadar tahminen 500 üzerinde ağaç dikmişimdir...ve buna devam ediyorum...
ama bunu daha yaygın hale nasıl getirebiliriz diye düşüneceksek bence bir insanın arazi yada kendine ait toprağı bu olayda önemli değil...örneğin ava gittiğimiz yerlerde bazen ya şurda bir ağaç olsaydıda gölgesinde otursaydık dediğimiz çok olmuştur...
biz işte o tür yerlerde ağaçlandırma yaptık...tabi su kenarı olması şartıyla...
bu zamana kadar ektiğimiz ağaçların bir çoğuda koca ağaçlar oldular...biz biride kalsa faydadır diye yola çıkmıştık...

Osman KARATEPE
11.Mart.2010, 07:31
Cemal abi bu konuyu gündeme getirdiğin için teşekkür ederim doğayı seven onunla bütünleşen bütün insanlara helal olsun bizler avcılar olarak örnek olmalı doğamızı ağacımızı toprağımzı korumalıyız...

Recep DÖNMEZ
11.Mart.2010, 08:18
Evet güzel bir konu...
Cemal Abi teşekkürler böyle bir konuya el attığın için...
Bizlerde birer avcı olarak topraklarımızın kaybolmaması,doğal yaşamın dahada
canlanması,ağaçlandırma çalışmaları gibi konularda elimizden ne geliyorsa
yapmalıyız...
Ava giderken cebimizde ağaç çekirdekleri götürüp avlaklarda toprakla
buluşturmak,doğal ortamlarda aşılama yapmak,tohum serpiştirmek vb
faaliyetlerde bulunmalıyız...
Bizler av gurubu olarak bunların hepsini yapamazsakta bazılarını
yapmaya galret gösteriyoruz...
Selamlar...

İBRAHİM AKKAYA
11.Mart.2010, 08:31
Arkadaşlar benim yaşam felsemdir.
Dikerim diktiririm 5000 fidan aldık okullarla dikeçez.
Dağda avlanırken en büyük zevkim AŞI Yapmaktır.
Tutarsa dünyalar benim olur meyve verdimi diye bakmaya giderim.
Sağol kardeşim site olarak yapmaya kalksak toplanmamız zor olur.
Ne karar alırasnız uyarım.

4x4cemal
24.Mart.2011, 10:17
Arkadaşlar, Ormanları koruyalım,
Yoksa, AĞAÇ GİDER, ÇALI KALIR, ÇALIDA GİDERSE, ÇAKIL KALIR,
Devasa ağaçların kıymetini bilelim, ortalığı çakıl taşları kaplamasın. Selamlar.

çetin ekren
24.Mart.2011, 10:22
valla cemal abi erzurumda yeni bir avcılar derneği kurduk...kurucu üyelerden biride benim...(DOĞU ANADOLU AVCILAR DERNEĞİ)
bu sezon valilik ve kaymakamlıklarla görüşüp dernek adına bir hatıra ormanı yapma hedefimiz var...
bakalım kısmetse olur çıkarsa üyelerimizle birlikde ağaç dikimi yapacaz...

Mesut BÜLBÜL
24.Mart.2011, 12:49
Evet güzel bir konu Cemal kardeşim teşekkürler böyle bir konuya el attığın için