PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigaranın filtresinde domuz kanı var!" R.YÜKSEL

31.Mart.2010, 17:49
Avustralyalı bir öğretim görevlisi İslam ve Musevi dünyasını ayağa kaldıracak bir iddiada bulundu.
Sidney Üniversitesi Kamu sağlığı bölümünde Profesör olan Simon Chapman tüm dünyada sigara filtrelerinde domuz kanından alınan hemoglobin maddesinin kullanıldığını ortaya çıkardı.
Hemoglobinin, filtrelerden geçen dumandaki zehirli maddelerin daha etkin bir şekilde süzülmesi için kullanıldığı açıklandı.
Sigara filtrelerinde domuz kanından alınan hemoglobin maddesinin kullanıldığını bildiren Prof. Chapman, domuz ürünleri konusunda hassas olan Müslüman ve Musevilerin bu konudan haberleri olmaları gerektiğini ifade etti.
Prof. Chapman'a göre, sigara firmaları "ticari sır" kapsamına girdiğini gerekçe göstererek, sigaralarda kullandıkları katkı maddelerini açıklamıyorlar.
Domuzu "haram" olarak gören inanç mensuplarının ve vejeteryanların bu haberden memnun olmayacaklarını belirten Avustralyalı profesör, sigara firmalarının "ticari sır" kapsamına girdiğini gerekçe göstererek, sigaralarda kullandıkları katkı maddelerini açıklamadıklarını ama kullandıkları maddeleri açıklama zorunluluğu getirilmesi gerektiğini belirtti.
Chapman bugüne kadar sadece Yunanistan'da bir sigara firmasının filtrelerde domuz kanından elde edilen hemoglobin kullanıldığını resmen açıkladığını belirterek, "Domuzu haram sayan bir inanca mensupsanız ve sigara içiyorsanız, sigarada kullanılan maddeleri bilme hakkınız var" dedi.

Osman KARATEPE
31.Mart.2010, 18:00
Bi bu eksikti hadi hayırlı olsun bakalım ne bırakmamız için daha ne sebepler çıkacak..Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam saygılar...

ALPEREN
31.Mart.2010, 18:41
ŞİMDİ FİLİTRESİZ SİGARA İÇMEMİZ GEREK.

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER.

kapadokyali_1981
31.Mart.2010, 21:30
En iyisi bence içmemek gerek!!!!!!!!

çetin ekren
31.Mart.2010, 21:36
en iyisi bırakmak ama nerde?
veya bir tabaka tütün,birde cigara kağıdı...sar sar iç tabi onuda becermek lazım...???

Recep DÖNMEZ
31.Mart.2010, 23:16
Ben şu an itibarıyla Birinci Cigarasına başlıyorum...
Valla işin şakası bir yana eğer bu bilgi doğru ise
çok vahim bir durum....

Hüseyin ORHAN
01.Nisan.2010, 07:15
he he he sigara içen dostlarımıza kolay gelsin
ne güzel bir şey hiç sigara içmemek

veyselll
02.Nisan.2010, 19:23
philip morris tütünü rakı yla harmanlıyor demişlerdi bir ara şimdide bu
yok arkadaş tütün ekmeye başlıyorum bu saatten sonra
baktım saramadım alırım bi pipo bide topsakal

03.Nisan.2010, 19:06
sigara içimeyecekler de artıkın bırakmak lazım...

cemalreis
04.Nisan.2010, 13:11
Arkadaşlar arda bir mangal başında köz kahvesiylede. tüttürmek
bir başka oluyor.