Orijinalini görmek için tıklayınız : 6136 yasylailgili bilgiler araniyor
arkadaslar ben adem adananali 6136 yasali mualefetten 10 ay gün aldim ... fakat
mahkum olmadim ertelendi 5 yil içeresindede aynu suc dan 1 daha işlenirse mahkumuyetim basliyor6136 li yasayla ilgili herseyi örenmek vede sizden gelen bilgilere ihtiyacimiz var benim aldigim 10 ay gün mahkumuyet olurmu olmazmi sim diden hgerkeze tesekürler
Avukat nerelerdesin bak kardeşime yardımcı olsana...
TARGET
06.Mart.2008, 20:42
Sevgili arkadaşım senin mahkumuyetine konu olan 6136 sayılı yasa içerisinde hangi şuçu işlediğin ruhsatlı veya ruhsatsız tabanca veya ruhsatlı veya ruhsatsız tüfekmi,yoksa senin istediğin tüfek ruhsatını etkilermi veya ruhsatmı almana mani diye düşünüyorsun.10 aylık hapis cezası etlemesi önce hapis sonra para cezasımı ve ertelememi .bu kararın kesinleşmesi ile birlikte ,adli sicil kaydında görükür.Tam olayı kısaca bildirirsen sana yasa ve ilgili mevzuatlar hakkında yardımcı olurum
4x4cemal
06.Mart.2008, 21:30
Halil bey diğer duyarlı arkadaşlar işte avkolğin ğüzelliğini buduyarlılık yansıtıyor.
Doğa aşığı yakın arkadaşım olduğu için konuyu ben genişleteyim arkadaş konuyu eksik yansıttı evinden çalınan ruhsatsız tabanca hırsız yakalanıpta çalınan birde silah ortaya çıkınca olay bu boyuta geldi önceki ruhsatı dahi iptal [av] edildi .saygılarımla.
imported_avkolik
06.Mart.2008, 22:04
Konuyu hukuk bölümüne taşıdım...Değerli avukatımız Metin Bey onlkine olduğunda konuya daha geniç ve net açıklama getirecektir...Saygılar
can doslarım bu konuyla ilgileniginiz için hepinize teşekkür ederim benim sorunum ceza olarak aldıgım 10 ay ceza sicilim temiz oldugu için ertelendi ben mahkum olmadım 5yıl içinde tekrar aynı suçu işlersem o zaman mahkum olacagım söylendi 7 yılgeçti sicilim silindi şu anda sicil temiz yalnız silah ruhsatını engelleyen haller diye 6136 sayılı yasaya bakarsanız orda açılama var bu benim ertelenen ceza mahkumiyet sayılır mı?
can dostarım bu cezayı ruhsatsız silah bulundurmaktan aldım. sicilim temz oduğu için paraya çevrildi yine sicilim temiz olduğu için ertelendi. ne para cezası nede hapis cezası olmadı.
Adem bey ilk önce geçmiş olsun;
Sayın Metin EVLER beyin arkadaşıyım İsmim Mehmet DEMİRTAŞ...
Daha önce Develiye gelmiştim ve orada görüştüğümüzü sanıyorum...
Şimdi konunun içeriğini tam olarak biliyorum sayılır, işlemiş olduğunuz suçun karşılığı 6136 SKM dir, ancak şahsınıza ait olan yivsiz av tüfeğinizin ruhsatına el konuldu sanıyorum...
6136 SKM ile 2521 sayılı kanun içeriği gereği farklılıklar arz eder...
Tüfeğinizin ruhsatına el konulmasına pek anlam veremedim desem yeridir nedeni ise aşağıda açıklamalı olarak mevcuttur, ancak Ruhsatı veren Makamlar 6136 SKM suçundan dolayı RESEN yivsiz av tüfeği ruhsatınıza el koyabilir diye biliyorum, yanlışım varsa da lütfen bilen arkadaşlar beni de düzeltmelerini istiyorum...
6136 SKM (Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun)
Madde 4 - (Değişik: 12/6/1979 - 2249/5 md.)
Ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala,kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel
nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.
Bunlardan bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması zorunlu bulunanların yapımına İçişleri Bakanlığınca yapılacak bir yönetmelikte belirlenen kurallara göre izin verilir.
(Değişik fıkralar: 23/6/1981 - 2478/2 md.):
Yalnız sporda kullanılan yivli ateşsiz silahlar ve mermileri ile yivsiz av tüfekleri ve mermilerinin, ev gereçlerinden olan veya tababet, sanayi, tarım, spor için kullanılan aletlerle bir meslek veya sanatın icrası için gerekli bıçak, şiş, raspa ve benzerlerinin kullanılması bu Kanun hükümlerine tabi değildir.
Ayrıca konu hakkında bilgi araştırması da yapmaya çalışacağım ve ilk bilgilerimi ileride sizinle paylaşacağım...
Tekrar geçmiş olsun hoşçakalın...
tşk edriz sorunumuz 6136 muhalefetten sayıldıgından dolayı ruhsat verilmiyor 6136 sayılı yasanın 12 13 14 15 nolu maddesine göre 6 aydan fazla gün alanlara hiç bir şelilde verilmiyor tüm dostlara saygı ve sevgilerimi sunarım Adem Adanalı
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.