PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Balıklar hakkında ilginç bilgiler

NiL
06.Mart.2008, 21:31
En büyük deniz balığı
Bir balinanın uzunluğu yaklaşık olarak 15 m.'dir. Balina köpekbalığının uzunluğu ise 12 m.'dir.

En küçük balık
Filipinler'de yaşayan bir kaya balığı 1 cm. boyundadır.

En uzun yaşayan balık
Karadeniz'de yaşayan Mersinmorina'ların 120 yıl kadar yaşadığı görülmüştür. Bu balıkların ağırlıkları bir tondan fazladır.

En az yaşayan balık
Afrika ve Güney Amerika nehirlerinde en fazla bir yıl yaşayan 26 cins balık vardır. Yağmurlu mevsim sonunda nehirler kuruduğu zaman ölürler. Ölmeden önce, kuraklığa dayanıklı yumurtalarını yumurtlarlar. Yağmurlu mevsim başladığı zaman yumurtalardan yavrular çıkar. Bu balıklar bir yıldan daha az yaşarlar.

En hızlı balık
Yelken balığının saatte 68 mil (109 km.) hızla yüzdüğü bilinmektedir.

En zehirli balık
Hint Okyanusu'nda ve Büyük Okyanus'ta yaşayan taşbalıkları en zehirli balıklardır. Son derece acı veren zehirleri altı saat içinde ölüme sebep olur. Fakat bütün sokmalar öldürücü değildir.

Elektrikli yılanbalığında kaç volt elektrik vardır?
Elektrikli yılanbalığında 550 voltluk elektrik vardır.

En yükseğe sıçrayan balık
Bir Tarpo'nun 5 m. yükseğe sıçradığı ve 9 m.'lik yay yaptığı bilinmektedir.

En süslü balık
En süslü balık hindi balığıdır.

En çirkin balık
En çirkin balığın taşbalığı olduğu söylenir.

En büyük balık sürüsü
Ringa balığı sürüsünde 300 milyon balık bulunur.

En uzun isimli balığın adı nedir?
Çütre balığı Hawai'de
humuhumunukunuku-apuaa adıyla tanınır.

Balık yağmuru nedir?
Kasırga ve hortumlarla denizden taşınan balıklar, gökyüzünden yağmur gibi yağarlar. Bu duruma, balık yağmuru denir. 1806'da Almanya'nın Essen kentinde büyük bir dolu tanesi bulundu. Dolunun içinde 4 cm. uzunluğunda bir sazan vardı. 2.7 kg. ağırlığında bir başka balık gökten, Hindistan'daki Jelapur'a düştü.

Kılıçbalığını tanıyor musunuz?
Bir kılıçbalığı kılıcının; bakır zırhı 10 cm.'lik levhayı, 30 cm.'lik beyaz meşe kerestesini, 65 cm.'lik sert meşeyi delip geçtiği bilinmektedir.

Oltayla tutulan en büyük balık
1959'da Güney Avustralya açıklarında 1.208 kg. ağırlığında bir büyük beyaz köpekbalığı yakalandı.

Köpekbalıklarında kaç tane solungaç bulunur?
Her ne kadar köpekbalıklarında beş tane solungaç yarığı varsa da bazılarında altı solungaç yarığı bulunur. Yedi solungaç yarıklı köpekbalıkları da vardır.

Solungaç nedir?
Balıkların solunum organıdır. Solungaçlardaki ince deri tabakasının altında kan damarları bulunur. Kan çevresindeki sudan oksijen alır, artık olan karbondioksiti dışarı verir.

Balıklar suda nasıl haraket eder?
Sandıkbalığı ve denizatlarının dışında bütün balıklar vücutlarını ve kuyruklarını sallayarak yüzerler. Balığın bu haraketi, yılanın karadaki haraketine benzer. Onun için buna yılankavi haraket denir. Yılan, yerde haraket ederken vücudunun farklı kısımlarını yer üzerindeki ufak çıkıntılara bastırarak vücudunu öne iter. Balıklar da vücudunu kıvırırken suyu bastırır ve böylece kendini öne götürür.

Balıklar hakkında okuduğum bu yazıyı sizlerle de paylaşmak istedim.Sevgiyle kalın...

NiL
06.Mart.2008, 21:43
Rica ederim.Balık avı konusunda yeterince bilgi paylaşımının olmadığını görüyorum ve bende bu konuda bildiklerimi kazandırmaya çalışıyorum bu siteye.

imported_avkolik
06.Mart.2008, 22:00
çok teşekkürler Nil...eywallah hareketli bi giriş yaptın umarım ilerleyen zmanlarda hızından bişi kaybetmessin...Yalnız şu an benim olduğum gibi size nasıl hitap edeceğimizde sıkıntılar yaşanabilir..Bu gibi aksaklıklara mahal vermemek için lütfen imza bilgilerinizi doldururmusunuz ? Paylaşım ve katılımlarınızın devamını bekliyoruz...Saygılar

NiL
06.Mart.2008, 22:11
Merhaba teşekkür ediyorum öncelikle sizede.Evet sitenize yeni katılanlardanım.Hareketli bir başlangıç yaptığımı söylemişsiniz bu konuda haksız olduğunuzu söylemem.İlk defa bir av sitesinde;balık avı konusunda yeterince bilgi paylaşımının olmadığını görüyorum bu sitede.Bu da beni bir balık avcısı olarak rahatsız ettiğinden bu konuyla yakından ilgilendim.İlgilenmeye de devam edeceğimi bilmenizi isterim.Zaten ilk defa bir av sitesinde bulunuşum değil bu daha önceden de bir çok konuda bilgi paylaşımlarım olmuştur.Bu arada imza bilgilerimle de ilgileneceğim. İlginiz için teşekkürler..

imported_avkolik
06.Mart.2008, 22:22
Merhaba teşekkür ediyorum öncelikle sizede.Evet sitenize yeni katılanlardanım.Hareketli bir başlangıç yaptığımı söylemişsiniz bu konuda haksız olduğunuzu söylemem.İlk defa bir av sitesinde;balık avı konusunda yeterince bilgi paylaşımının olmadığını görüyorum bu sitede.Bu da beni bir balık avcısı olarak rahatsız ettiğinden bu konuyla yakından ilgilendim.İlgilenmeye de devam edeceğimi bilmenizi isterim.Zaten ilk defa bir av sitesinde bulunuşum değil bu daha önceden de bir çok konuda bilgi paylaşımlarım olmuştur.Bu arada imza bilgilerimle de ilgileneceğim. İlginiz için teşekkürler..

Levent Abi kulaklarını çınlattılar gibi geldi bana :) Nil kardeş derki balıkçılık köşesi zayıf kalmış bu sitede ...Bence bi bak sen buna...

İmza bilgileriniz düzenlediğiniz için teşekkürler...Sizler gibi balıkçılık konusunda bilgili ve paylaşmayı seven insanlar sitemize geldikçe bu konudaki eksiklikler gidecektir diye umuyorum..Bu arada ilginiz artarak devam etmesini diliyorum..

hallederix
07.Mart.2008, 17:31
Selam ,

ilk önce dostlar arasına hoşgeldiniz Nil hn. ve yaptığınız bu güzel bilgilendirici paylaşım için teşekkür ederim ,serzenişinize gelince ; aslında bende şikayetçiyim bu durumdan ,av tutkusu hangisi olursa olsun oltayı kullanmamış bir tane avcı varmıdır acaba aramızda ,bu konuya ilgisizlik benimde canımı sıkıyor ,yoksa herkes bu kadar profösyonelmi bu konu üzerinde ? ,hiç kimsenin konu hakkında soracak sorusu yada paylaşacak paylaşımı kalmadımı ?,balık avcılığı ikinci plana atılmayacak kadar önemli bir avcılıktır ,fazla ileri gitmek istemiyorum ama belki kara avcılığından daha zevkli ,daha meşakatli bir uğraştır ,bunları bir kaç örnekle açarsak ; karada avlanmaya müsait kaç tür vardır ülkemizde ? ,oysa denizlerde yada göl ve derelerde ki türler yüzlercedir ,bunları avlamak için kaç tür fişek değiştirilebilir karada yada kaç tüfek çeşidi ? yüzlerce balık türüne yüzlerce olta takımı ve malzemesi kullanmak zorundasınız ,anlatmaya çalıştığım su avcılığının önemsiz bir avcılık gibi görülmesi ve konularına iştirak edilmemesi benide üzüyor ,olayın şovundan çok bilgiye önem veren birisi olarak ,öğretmekten ve öğrenmekten hiç kimsenin çekinmemesi gerektiğini düşünüyorum ,,

bu yüzden biraz ara verdim birileri acaba bu konuda bişeyler yazılmadığının farkına varırmı diye ,size çok teşekkür ederim ve tebrik ederim eksikliği farkettiniz sitede yanlız değilim artık bu topiğin eksiklerini tamamlayacak bir yardımcım oldu http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gif

Saygılarımla

NiL
07.Mart.2008, 18:52
Çok teşekkür ederim bende size.Beni bu konuda yalnız bırakmadığınız için..

08.Mart.2008, 16:02
HEEEEY İSMAİL TALAY BİZE BALIKÇILIKLA İLGİLİ BİŞEYLER SÖYLEMİŞTİN NİL HANIMA BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR ETMEK GEREKİR BALIKÇILIKLA İLGİLİ KONULARI DAHA GENİŞ ALMAYA BAŞLADI SENDE BU ARADA POLLE YATIP POLLE KALKIYORSUN BU ARADA NİL HANIM KATILIMLAR İÇİN TEŞEKKÜRLER

NiL
08.Mart.2008, 20:14
Rica ederim kadir bey.Daha öncede söylediğim gibi sitemizin balık avı konusunda yeterince bilgi paylaşımının olmadığı düşüncesini göz önünde bulundurarak bu konuya ilgi gösteren arkadaşlarımızla birlikte balık avcılığı hakkında bilgileri en üst düzeye çıkaracağız birlikte.Katılımlarınızın olmasını ve bu ilginin artmasını temenni ediyorum.

09.Mart.2008, 19:23
NİL HANIM PAYLAŞIMIN HER TÜRÜ GÜZELDİR İLLAKİ TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞIP DAHA GENİŞ MUHABBET ORTAMI YARATMAK KATILIMLARINIZ İÇİN TEKRAR TEŞEKKÜRLER